Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametcalik24

    Bu mesaj silindi.

    Bak bak laflara bak hahahaha. Argümana tek bir cevap bile yok, varsa yoksa boş popülizm ve ad hominem...


    Üslubunuz zaten korkunç, Saidi Nursi'nin kitaplarını okumasak anlamayacağız, onun sözlerini taklit edince, aralara bol Arapça kelime ekleyince kendinizi bilgin (!) falan mı sanıyorsunuz? Nur cemaatinde fazla takılmışsınız, beyniniz kevgire dönmüş, lisede sizin gibi cemaat artıkları çok vardı, biz de onları itin g0tüne sokardık.


    Bir dolma kalemle allahın varlığını ispat etmeye çalışırlar(!), ellerinde risaleler ile gezerler ama ne hikmetse tartışmalarda ayetler ile ilgili hiç bir şey söylemezlerdi. Çoğu deistlerden daha çok deist idi ama farkında da değildiler. Kuran ayetleri tartışınca gözüne ışık tutulmuş gibi kalırlardı... Sen de aynı şekilde kuran ayetine cevap vermek yerine laf ebeliği yapmayı tercih etmişsin ...


    Her şeyi geçtim "biz inandığımız din için ölürüz, siz yapamazsınız" demen senin ne denli vahşi bir y0baz olduğunun en büyük göstergesi. Bizim değerlerimiz insanı öncelikli tutar ve biz bundan gurur duyarız. Değerlerimiz sizinkiler gibi beyin yıkamaz,

    sürü psikolojisi istemez, biat istemez, bizden kendi yaşamımızı feda etmemizi beklemez. Sizin bu düşünceler ile Selefi artığı İsid'den görüş olarak hiç bir farkınız yok, intihar bombacılığı yaptırılabilecek kalibrede birisiniz. Temel mantıktan bile nasibini alamamış bir varlıksınız, eline risaleleri alıp papağan gibi ezberleyen kendini nimetten saymaya başlamış...





  • Konu ebu leheb’e geldiğine göre konuyla alakalı ufak bir bilgi vereyim.

    Ebu leheb’in gerçek ismi abduluzza dır. Yani uzza nın kulu.

    Aynı muhammedin babasının adının abdullah olması gibi. Yani ellah ın kulu.

    Abdulmanat ismi de artık tahmin edebileceğiniz üzere menat putuna tabi olanlar.

    el-lah
    el-lat
    el-menat
    el-uzza

    araplar kavim kavimdir ve her kavmin kendi putu vardır.
    (Kim bir kavme benzerse o da onlardandır) = Gidipte başka kavimlere özenmeyin çünkü her kavmin putu farklı olduğu için eninde sonunda o puta tabi olursunuz ve taraftar kaybetmemiz işimize gelmez.

    Zamanında muhammed uzza putuna tabi olan kişileri kendi tarafına çekmek için çevrede sözü geçen abduluzza ile çok uğraşmıştır kendi putuna taptırmak için ama başaramamıştır sonunda da ellerin kurusun diye beddua etmiştir.

    arap tarihini bilmeden islamı bilemezsiniz. Hoş, daha kuranın Türkçesini okumamış bizim millet, arap tarihini mi araştırıp öğrenecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 6 Aralık 2020; 16:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Kölelik de kalktı, giyim kuşam da değişti, içki de haram kılındı. Bunların hepsi zamanla kademe kademe oldu. İçtimai hayatı düzenleyen ve 30 yıldan fazla süren bir değişimden bahsediyoruz. Her şeyin bir günde olması zaten mümkün değil. Kölelik islamiyette kalkdırılmıştır bu nettir. Ancak bir çol farklı kesim köleliği sürdürmüştür. İslamiyetle gelen bir kavram olmamasına karşın sürekli İslamiyetin bir unsuruymuş gibi aksettirilmesi de ilginç.

    Mutlak güçlü bir yaratıcı siz istemeseniz de sizinle konuşsa da mı inanmayacaksınız!?!?! Tercih sizin değil yaratıcının. Ve siz aciz bir insan olarak "yaratıcı olsa böyle olmaz da böyle inanmam da" demeniz hiçbir anlam ifade etmiyor. Yalnızca hüsnü kuruntudan ibaret kalır.

    Düşünün, tüm inanç ve bildiklerimizi kenara koyalım. Dediğiniz gibi mutlak güçlü ve sizi yarattı... böyle bir kavram gerçek olsun. Yaratmışmışın tercih ve önemi mi önemli olurdu yoksa mutlak yaratanın mı? Şahsen yaratılmışı sallamazdım.

    Yaratıcı da peygamber denilen bir aracı seçmişse bunu "yok öyle yok şöyle yok böyşe" diye değerlendirmek yerine o aracıyla gelen mesajlara bakın. Batlık amacınızı düşünün kendinizi öğrenin....




  • naturalitermaiorennes kullanıcısına yanıt

    Seni adamdan sayıp cevap vermeyeceğim maalesef, öz türkçeyi Said-i Kürdi' den öğrendiğimi iddia etmen de cabasıKuran'da "piç" lafzı geçiyor "kuran tanrının sözü olamaz" diyen Mustafa öztürk'e linç  Blok

  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

    Kölelik filan kalkmadı. Kimlerin kimlere köle hediye ettiğini, paylaştırdığını bilmesek neyse. Şeriatla yönetilen her yerde en son kaldırıldığını bilmesek yine neyse. Zamanın içtihatlarına dair bir şeyler okuduğunda hisseli cariyenin biri sahibinden bebek doğurmuş, bebeğin yarısı kölem hükmündedir demiş diğer hissedar.

    İnsan hisseli olur mudan başlarım, bebekler köle doğmalı mıdır?a kadar giderim. Halbuki sahipten yapmasa bebeği, başka köleden yapsa, o bebek iki hisseli olacaktı. İyi mi? değil. Ben o köle doğan bebeklerin hakkının savunucusuyum. Senin düşmanın filan değilim.


    Mutlak güçlü yaradan seninle konuşsa inanmayacak mısın demişsin? Ne alaka?

    Ben "benle bir şekilde iletişime geçti sana şu şu mesajları gönderdi" diyen kişilere inanmıyorum.


    Yaratıcının mesajları tabii ki önemlidir de bunları bir Çinli “dağa çıktım mesaj geldi” dediğinde dediği şeylere bakıp inanma ihtimalim yok diyorum. Bu kadar basit.

    Zaten inanılacak şeyler de söylemiyorlar bunu iddia eden kişiler benim gözümde


    Beddua eden sonsuz güçlere inanmak da bana uymuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Aralık 2020; 15:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DinoCrocetti kullanıcısına yanıt

    Ben 2012 Ankara Siyasal (Mülkiye) mezunuyum. Orada neredeyse hiçbir dersime prof. harici girmedi. Branşları siyaset, sosyoloji, iktisat vs. olmasına rağmen azılı din düşmanlarıydı ekseriyeti %80-90' ı diyebilirim, dine alenen hakaret etmeye kalktıklarında cevap vermekten çekinmediğim için hepsi ile belki dersi aşan tartışmalara giriştik, burada sunulabilecek argümanlardan çok daha enteresan ve derin cevaplar gerektiren sorunsallarla geldiler karşıma senelerce. Ama en azılı din düşmanı bile sizin kadar çirkin ve üslupsuz bir tavır sergilemedi karşımda. Karşınızdaki insana tehdit veya hakaretamiz sözler sarfetmemeniz, düzgün bir üslup ile konuştuğunuzu göstermez. Hakkında hiçbirşey bilmediğiniz insanlara sırf bir monitör aracılığı ile konuşuyorsunuz diye; lakabı mı profesör, hayal mi gördün, seni kaale almadılar da kendini galip mi saydın minvalinde sorular sormak, hangi edebe, adab-ı muaşerete veya ahlaka sığar? Önce bunu bir düşünün isterseniz.


    Okul diplomamı illa görmek istiyor iseniz onu da atarım neyin ispatına girdiniz anlamadım. Hocalarımın ismini öğrenmek istiyor iseniz isimlerini de paylaşayım o tarihlerde Mülkiye' de hocalık yapıp yapmadığını tek bir telefon ile teyit edebilirsiniz. Hatta bir tanesini yazayım da sonra boş yapıyor denmesin "Sizin gibiler" tarafından.


    Sosyoloji hocam Baskın Oran idi. Kendisi yanlış hatırlamıyor isem 2009' da (2010 da olabilir) benim dersime girdiği sıralarda bayağı gündem olan "ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEME" kampanyasının başlangıcıdır. Aşırı da donanımlı bir sosyologdur, yetiştirdiğimiz en iyilerden biri denebilir, tabii karakterinin satılık olması dışında.


    Maalesef klavye karşısında olmadı bizim mücadelelerimiz sizinki gibi, okul koridorunda Abdullah Öcalan gibi bir köpeğin resminin bulunduğu, hiçbir dersliğinde Türk Bayrağı ve İstiklal Marşının bulunmadığı, namaz kılan çocukların sindirilmeye çalışıldığı, 35 yaşında "General" lakaplı sözde öğrenci köpeklerin okula yeni gelen çocukları çelip dağa çıkardığı, devletin verdiği burs ile molotof kokteyl hazılayıp okula saldıran, okuldan çıkarken "devlete zarar olsun" diye bütün lambaları açıp muslukları bozan kansızlarla okudum senelerce. Hocalarıyla argümanlarını boşa çıkarmak, inanmıyorlarsa bile hakaretlerini haklı bir şekilde susturabilmek, öğrencileriyle ise neredeyse her gün Figen Pastanesinin (Ankara Siyasalın hemen köşesinde bulunur) önünde kanlı bıçaklı mücadeleler ile geçirdik o yılları. Ki çok çok azınlıktık bir avuç kadar adamdık. Bu ortamın oluşmasına yıllarca oradaki eğitimciler çanak tuttular, tutuyorlar. Bu anlattıklarımın hepsi Ankara' nın göbeğinde, binbir emekle kazanılmış bir okulda gördüklerim. Nice hukuk fakültesini sırf burayı istediğim için elemiştim vakti zamanında.


    Umarım beni tahkir edip aşağılamaya çalıştığınız sorularınıza az biraz da olsa cevap verebilmişimdir. Mümkünse bana cevap yazmayın, çünkü cevap vermeyeceğim. Zira bir de üslup tartışması yapamam kimseyle herkes kendine yakışanı yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcalik24 -- 6 Aralık 2020; 13:14:49 >




  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt
    Kuran'da "piç" lafzı geçiyor "kuran tanrının sözü olamaz" diyen Mustafa öztürk'e linç Kuran'da "piç" lafzı geçiyor "kuran tanrının sözü olamaz" diyen Mustafa öztürk'e linç




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    Herkes kuranı anlayarak ve Türkçe mailini okumalı. Tefsirleri okumalı.

    Dinlerin gerçek yüzünü anlamak için dinini anlamak şart.

    Senin zaten için de iman yoksa KuraN'ı okuma amacın her zaman art niyetli olacak ve küfrün artacaktır. Araştırıp ALLAH'ı anlamak için okuyan da var. Öyleleri yüzlerce kez hatim ettikleri halde dinden çıkmıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Senin zaten için de iman yoksa KuraN'ı okuma amacın her zaman art niyetli olacak ve küfrün artacaktır. Araştırıp ALLAH'ı anlamak için okuyan da var. Öyleleri yüzlerce kez hatim ettikleri halde dinden çıkmıyorlar.



    Alıntıları Göster
    Zaten imanım var diye okudum. İyi ki de okumuşum. Bence herkes okumalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    Hayır. Mantığınıza anlayışınıza hayranım. Müslüman olmayan a kafir denir. Veledi zina ya da piç. Bunu demekteki beis nedir? Ne saçma bir tartışma....

    Sen anası babası belli çocuğa kalkıp piç dersin, hakaret eder toplum nezdinde küçük düşürür, şüphe uyandırırsın bu hakaret olur.

    Haklı bir betimleme hakaretse, piç de hakarettir kafir de, iyi de kötü de. Kafir piç ten daha ağırdır. Bunu anlamak cidden zor mu!?!?!?!

    Peki gayrimüslimlere hayvandan daha aşağı denmesi olan söze ki piçten daha ağırdır diyorsunuz , ne dersiniz? Fikrinizi merak ettim de.

  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Yaklaşımınız yanlış.Bir kere leheb hakkında kesinlik itiva eden sözler bir ayet değil suredir.Sureler komple revizyona alınınca o kitap komple yalan demektir.Leheb iman etse sonra aha! iman etti ne güzel diye bir sure daha gelemez.Çocuk mu kandırıyorsunuz demezler mi.Cin Alinin macerlarımı bu kitap. O zaman Lehebte tekrar dinden çıkar yine kitap yalan olur derim bende sana.Bu sonsuza kadar sürer gider o zaman.İlahi olduğunu iddia eden bir kitap sana meydan okuyor ve diyor ki senin sonun şöyle olacak kesin olarak.Sende aklını kullanmak yerine eline kılıcı alıp savaşıyorsun.Bu çok saçma.Tek bir cümle ile karşındakini yerle bir etmek varken neden savaşıp ölüp gidip Kuranı haklı çıkarayım ki.Maşa varken neden elimi ateşe sokuyum ki.Sizin söylediğiniz gibi düşünürsek,surenin sonuna ''Ancak iman edipte kendisini düzeltirse müstesna'' diye bir eklenti koyardı değil mi?Ancak böyle bir eklenti yok ve direk meydan okuma var.Rest var yani.. ve sonunda kuran haklı çıkıyor.Asla iman etmeyecek diyor ve etmeden ölüyor. OLayı dini olarak değilde mantıken düşünmenizi öneririm.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

    Peki gayrimüslimlere hayvandan daha aşağı denmesi olan söze ki piçten daha ağırdır diyorsunuz , ne dersiniz? Fikrinizi merak ettim de.



    Alıntıları Göster

    Bahsettiğiniz ayet Tin suresinde geçiyor. Surenin mealini şöyle kolayım.


    1. Tîn'e ve zeytûn'a andolsun.(1)

    (1) Tefsir bilginleri âyette geçen "Tîn" ve "Zeytûn" kelimelerinin, incir ve zeytin manalarına cins isim olabileceği gibi, iki kutsal mekânın özel adı da olabileceğini söylemişlerdir. Daha sonra gelen "Sina Dağı" ve "güvenli şehir (Mekke)" ifadeleri ile uyum sağlaması açısından ikinci görüş daha sağlıklı görünmektedir.

    2. Sinâ dağına andolsun,

    3. Bu güvenli şehre (Mekke'ye) andolsun ki,

    4. Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık.

    5. Sonra onu, aşağıların aşağısına indirdik.

    6. Ancak, iman edip salih ameller işleyenler başka. Onlar için devamlı bir mükâfat vardır.

    7. (Ey insan!) Böyle iken, hangi şey sana hesap ve cezayı yalanlatıyor?

    8. Allah, hükmedenlerin en iyi hükmedeni değil midir?


    Şimdi bunu basit şekilde ele alalım. 4. ve 5. ayetler bir bütündür. Arada durulmayacağını/kesilmeyeceğini belirten druak işareti de vardır. Baştan sona "biz" zamiriyle lafzedilmiştir. İnsanın yaratılışının en mükememl surette olduğundan bahsedilip, buna rağmen insanın aşağılardan daha aşağıya düşebilecek bir konumda olduğunu anlatır. Bu pozisyona düşmemek adına da inanıp iyi işler yapmak gerektiğini zikreder.


    Sonunda da hesap gününü nazara vererek yapacaklarınızdan hesaba çekileceksiniz, hükmü de Allah verecek der.


    Gayri-müslim ehli kitap müslüman vs ayrımı yapmaz. İnsan fıtratını nazara verir. Bugün Müslümanım diye gezen çocuk tecavüzcüsü, katil, zalim, işkenceci, hayvan katili / tecavüzcüzü, aşağılarından aşağısı tonla insan! yok mu? siz bunlara aşağıların en aşağısı, şeytan da beter demez misiniz? Aklı mantığı üdşünme yetisi olmayan hayvanlar sizden daha değerli demez misiniz? Merak ettim?!


    Öte yandan nice güzel işler hayırlar yardımlar iyilikler yapan güzellerden de güzel "melek" diye tanımlanan insanlar da yok mudur? bunlar da en güzel şekilde insanlığı temsil etmezler mi?


    Merak etttim?!





  • quote:

    Orijinalden alıntı: prestij06

    Biz Müslümanlar biliyoruz işte. Sizden farkımız bu. Lafı uzatmaya gerek yok. Ölüm mutlak. Ölüm sonrası görüşürüz... Bu hayatın gerçek olmadığının o kadar çok kanıtı var ki. Sizin gibi inançsız bi Çinli düşünür bile şöyle demiş: Rüyamda kelebek olduğumu gördüm. Uyandığımda düşündüm ki ya insan olma hayali kuran bir kelebeksem...

    Cevap verememişin. Ne demek biz müslümanlar biliyoruz demek? Karşındakini ikna edemeyeceksin ve inanmasını bekleyeceksin zor o iş.

    İnançlı olurum olmam dine girerim çıkarım tekrar girerim çıkarım sen sadece kıytırık bir kulsun benden farkın yok. En azından bana cevap yazan diğer üye açıklamaya çalışmış sende o da yok. Bu konularda birşey bilmediğin ortada.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Kölelik filan kalkmadı. Kimlerin kimlere köle hediye ettiğini, paylaştırdığını bilmesek neyse. Şeriatla yönetilen her yerde en son kaldırıldığını bilmesek yine neyse. Zamanın içtihatlarına dair bir şeyler okuduğunda hisseli cariyenin biri sahibinden bebek doğurmuş, bebeğin yarısı kölem hükmündedir demiş diğer hissedar.

    İnsan hisseli olur mudan başlarım, bebekler köle doğmalı mıdır?a kadar giderim. Halbuki sahipten yapmasa bebeği, başka köleden yapsa, o bebek iki hisseli olacaktı. İyi mi? değil. Ben o köle doğan bebeklerin hakkının savunucusuyum. Senin düşmanın filan değilim.


    Mutlak güçlü yaradan seninle konuşsa inanmayacak mısın demişsin? Ne alaka?

    Ben "benle bir şekilde iletişime geçti sana şu şu mesajları gönderdi" diyen kişilere inanmıyorum.


    Yaratıcının mesajları tabii ki önemlidir de bunları bir Çinli “dağa çıktım mesaj geldi” dediğinde dediği şeylere bakıp inanma ihtimalim yok diyorum. Bu kadar basit.

    Zaten inanılacak şeyler de söylemiyorlar bunu iddia eden kişiler benim gözümde


    Beddua eden sonsuz güçlere inanmak da bana uymuyor

    Mesele şu ki kötü örnek örnek değildir. Ve maalesef İslamiyetin timasli olarak gösterilen bir çok konu/olay/unsur İslamdan uzak. Bugün IŞİD diye kavram çıktı sanki İslam oymuş oldu. Başkalarının ne yaptığını değil İslamiyetin ne dediğini ele alacaksak; kölelik zamanında vardı ancak İslamiyet uygulamalarıyla KALKMIŞTIR. Aksi yanlıştır. Hesabını da verecektir. Köleliği de İslamiyetin doğası gibi gösterenlerin mesuliyeti de daha büyük olacaktır.


    Tanrı benle konuşursa tabi inanırım ama bunu diyene inanmaz diyorsunuz. Tanrı size "şimdi git buları anlat dese" "Olmaz tanrım saçma olur mu" diyeceksiniz? hem de Kuran'da açıkça "seni haberci olarak gönderdik" dendiği halde.... burada kendi içinizde çelişiyorsunuz.


    Allah'ın beddua etmeye ihitaycı zaten yok demiştik. Orada insan lafzıyla durumun aktarılması var. Bunu anlamak neden bu kadar zor?! size kötülük/zulüm/tecavüz/eziyet yapan birine "git başımdan ne halin varsa gör / geber/ defol git/ Allah belanı versin / vs vs diye beddua etmez misiniz? Olay bundan ibaret. İnsanın yaşayın fıtrat ve hafsalasına uygun bir örnek ifade sadece....





  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.