Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

    Sana söylenecek pek bişey yok ben Müslümanın ve hiç kimseyi kafir şubu diye itam etmem, senin yorumların bana saçma geldi ve söyledim bu kadar hangi ara kafir oldum :) Adam Allaha inaanmıyorum dine inanmıyorum demediki benim cevap verdiğim yorumda senin garip ayarı bozuk yorumuna cevap attı ben yazacaktım o yazdı tebrik ettim. Gözün kör olmuş yazık tamam tamam sen haklısın bravo harika bir din anlayısın var bu şekilde devam et Müslüman olanıda yoldan çıkarırsın :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarık-16

    Kim de linç kültürü varmış bir bak istersen.

    Söz konusu paylaşım:


    Muhakkak ki Kuranı biz indirdik, biz indirdik ve onu tahrif ile tebdilden( değişikliğe uğramaktan) koruyacak olan da biziz

    Hicr suresi - 9-


    Her devirde bu tip ilahiyatçı şeyleri var hocam! Bundan sonra da olacaktır.. aslında bu tiplerin bu tür çıkışları islam düşmanlarına malzeme verir, onlarda iyot gibi açığa çıkar!
    Hani şu "hayr bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde de hayr çıkabilir" ayetinde olduğu gibi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 Aralık 2018 tarihli “Kur’an Lafzı ve Manasıyla Nazil Olmuştur” konulu basın açıklaması




    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının 19 Aralık 2018 tarihinde “Kur’an Lafzı ve Manasıyla Nazil Olmuştur” konusuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklaması:

    Son zamanlarda Kur’an’ın mahiyeti ve Kur’an’da yer alan kıssaların gerçekliği konusunda kamuoyunda tartışmalara yol açan birtakım iddiaların ileri sürüldüğü görülmektedir.
    Söz konusu iddialara göre Kur’an’ın sadece manası bir öz olarak Hz. Peygamber’e indirilmiş, o da bunu kendi kültürünün kelimeleriyle söze dönüştürmüştür. Diğer bir iddia ise, Kur’an kıssalarının tarihsel gerçekliğinin olmadığı, sadece bazı mesajların verilmesi için kurgulanmış anlatımlar olduğu şeklindedir.
    Bu iddialar, hem bizzat Kur’an-ı Kerim’in kendi ifadelerine, hem onu insanlığa duyuran Hz. Peygamber’in açıklamalarına hem de tarih boyunca benimsenen İslam ilim geleneğindeki temel kabullere açık bir aykırılık taşımaktadır.
    Yüce Allah’ın bütün insanlığa gönderdiği son mesajı olan Kur’an-ı Kerim’de yer alan birçok ayet, onun bütünüyle yani hem manası hem de lafzıyla Yüce Allah’a ait olduğunu açıkça ortaya koymaktadır:
    “Şüphesiz bu Kur’an, âlemlerin rabbi tarafından indirilmiştir. Onu, senin kalbine uyarıcılardan olasın diye apaçık bir Arapça ile Rûhulemîn indirmiştir. (Şuarâ 26/192-195),
    “Şüphesiz bu Kur’an sana, hüküm ve hikmet sahibi, hakkıyla bilen Allah tarafından verilmektedir.” (Neml 27/6),
    “İşte, sakınsınlar yahut hatırlamalarını sağlasın diye onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve onda uyarılarımıza tekrar tekrar yer verdik.” (Taha 20/113),
    “İşte sana, Ümmülkurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman ve hakkında asla şüphe bulunmayan toplanma gününün dehşetini haber vermen için böyle Arapça bir Kur’an vahyettik” (Şura 42/7) ayetleri vahyin lafızlarının yani sözlerinin onu indiren Yüce Allah tarafından Arapça olarak belirlendiğini göstermektedir.
    Kur’an’ın, gerek indiriliş keyfiyeti gerekse indirildiği lafız örgüsüyle ilgili bu doğrultuda pek çok ayet-i kerime ve hadis-i şerif bulunmaktadır. Nitekim İslam ilim geleneğinin temel kabulleri doğrultusunda Müslümanlar da tarih boyunca böyle inanmışlardır.
    Kur’an’ın lafız değil sadece mana ve mefhum olarak indirildiğine delil olarak ileri sürülen “O Kur’an, şüphesiz öncekilerin kitaplarında da vardır.” (Şuara 26/196), “Bunlar önceki kitaplarda, İbrâhim ve Mûsâ’nın kitaplarında da vardır.” (A’la 87/18) ayetleri Kur’an mesajlarının özü olan tevhid ilkesinin önceki kutsal kitaplarda da bulunduğunu bildirmektedir.
    İnzal aşamasında Kur’an’ın lafzı ve manası üzerinde Hz. Peygamber’in herhangi bir tasarrufunun kesinlikle söz konusu olamayacağı hususu da birçok ayette belirtilmiştir:
    “Kendilerine âyetlerimiz açıkça okunup anlatılınca bizimle karşılaşacaklarına inanmayanlar, "Bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir" dediler. Onlara şöyle de: "Onu kendiliğimden değiştirmeye hak ve yetkim yoktur, ben ancak bana vahyedilene uyuyorum. Eğer rabbime itaatsizlik edersem şüphesiz dehşetli bir günün azabından korkarım.” (Yunus 10/15),
    “Sen onlara bir ayet getirmediğin vakit, "Onu da derleyip toplasaydın ya!" derler. De ki: "Ben sadece rabbimden bana vahyedilene uyarım. İşte bu Kur’an, rabbinizden gelen kanıtlardır, inanan bir topluluk için hidayettir, rahmettir.” (A’raf 7/203) ayetleri bu gerçeği ifade etmektedir.
    Şu ayetler ise Hz. Peygamber’in, Kur’an’ın lafızlara dökülmesi konusunda hiçbir rolünün olamayacağı hususunda çok açıktır:
    “Eğer peygamber bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı, elbette onu kıskıvrak yakalardık, sonra onun can damarını koparırdık. Hiçbiriniz buna mâni olamazdınız.” (Hakka 69/44-47),
    “Vahyi tam alma telâşı yüzünden dilini kımıldatma. Onu zihninde toplayıp okumanı sağlama işi bize aittir. O halde onu okuduğumuz zaman sen onun okunuşunu takip et. Sonra onu anlatmak elbette bize aittir.” (Kıyâme 75/16) Bu ayeti kerimeden vahyin indirilişi sırasında Hz. Peygamber’in, ayetleri ezberlemek için bir çaba içerisine girdiği anlaşılmaktadır. Bu durum, ayetlerin lafız ve manasıyla kendisine nazil olduğunu göstermektedir.
    Hal böyleyken Kur’an’ın sadece mana olarak nazil olduğu, lafzının ise Hz Muhammed’e ait olduğu şeklindeki bu şaz görüş, hiç bir İslam mezhebi tarafından kabul edilmemiştir. Bu görüşlerin bazı kitaplarda yer alması bunların benimsendiği anlamına gelmez. Nitekim İmam Matüridî, bu şaz görüşü Te’vilâtü’l-Kur’an adlı tefsirinde eleştirmiş, reddetmiş ve Kur’an’ın hem lafız hem de mana olarak Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla Hz. Muhammed’e indirildiğini net bir şekilde ifade etmiştir. (I, 74; III, 121, 541)
    Kur’an kıssalarının gerçekliği olmayan kurgusal anlatılardan ibaret olduğu iddiasına gelince, bu yorum da yine bizzat Kur’an’ın kendi ifadelerine ters düşmektedir. Zira Kur’an-ı Kerim, kendisinin anlattığı kıssalar için dile getirilen “öncekilerin masalları/uydurmaları” nitelendirmesini birçok ayetinde reddettiği gibi (Furkan 25/5-6; Nahl 16/24-25; Kalem 68/15-16) yine pek çok ayetinde anlatılanların “gerçek ve yaşanmış” olduğunu vurgulamıştır:
    “Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Meryem'i kim himayesine alıp koruyacak diye kalemlerini (kur'a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Yine bu konuyu) tartışırlarken de sen yanlarında değildin.” (Al-i İmran 3/44),
    “İşte bu (kıssa), gayb haberlerindendir. Onu sana biz vahiy yolu ile bildiriyoruz. Yoksa onlar tuzak kurarak işlerine karar verdikleri zaman sen onların yanında değildin.” (Yusuf 12/102),
    “Biz sana onların (Ashab-ı kehf’in) haberlerini gerçek olarak anlatıyoruz: Şüphesiz onlar Rablerine inanmış birkaç genç yiğitti. Biz de onların hidayetlerini artırmıştık.” (Kehf 18/13)
    Kur’an’ın bu apaçık beyanları da gösteriyor ki, Kur’an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah’ın katındandır ve her şeyiyle O’na aittir. Anlatılan kıssalar da gerçekten yaşanmış olaylara aittir ve gayb haberleri olarak vahyedilmiştir.
    Sonuç olarak Kur’an-ı Kerim, lafız ve manasıyla Allah’ın kelamıdır. Allah’ın koruması ile tek harfi bile değişmeden günümüze kadar gelmiştir ve kıyamete kadar da baki kalacaktır. Nitekim geçmişten günümüze dünyanın her tarafındaki Mushafların hiçbirinde herhangi bir farklılığın olmaması da bu hakikatin ve mucizenin en somut göstergesidir. Hz. Peygamber’den bu tarafa mucizevi bir şekilde Müslümanların zihninde yer etmiş olan Kur’an’ı Kerim’in lafız ve manasıyla Allah’ın kelamı olduğu hususunda tereddüt uyandırabilecek söylemlerden uzak durmak bütün Müslümanların ortak sorumluluğudur.
    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kıymetli arkadaşlar , @sethi @Hakiki Osmanlı Torunu @sumaru


    Bu konudaki mesajlarınızdan gerçekten faydalanıyorum , buradan hareketle ciddi ve olgun katkıda bulunan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.


    Sizi şu aşağıdaki videoyu izlemeye davet ediyorum. (Hz.Ayşe'nin yaşı hakkında yazılı kısa bir çalışmayı da videonun altına ekleyeceğim.Bununla birlikte Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk'ün "Asrı Saadet'in Büyük Kadınları" adlı kitabında yaklaşık 40-50 sayfa açıklama getirmiştir. https://www.kitapyurdu.com/kitap/asri-saadetin-buyuk-kadinlari/5030.html )


    Şu 9 yaşında evlendi önermesini büyük ısrarla dillendiren ateistler değildir . Bizzat batılı oryantalistler ve emevi öğretilerine saplanmış , ruh hastası müslüman olduğunu iddia eden kişilerdir. Bunlar çocuk yaşta evlenmeyi normalmiş gibi temellendirmek isteyen kendi suçlarını örtmek isteyen iğrenç kişilerdir.

    Kuran'da evlilik için şart sadece bedeni olgunluk yeterli görülmemektedir , zihni ve sosyal olgunluk ,sorumluluk alma ehliyeti de hükme bağlanmıştır.

    Yani hem biyolojik olarak hem de kişilik olarak olgun ve ehliyet sahibi olma şartı vardır. Bu gayet net ise Peygamberin oyuncaklarla oynayan biriyle evlenmesi anormal bir hata değil midir ?


    https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/kurana-gore-evlenme-yasi-18-ve-uzeridir-2170113/#:~:text=U%C4%9Fur%20D%C3%BCndar%3A%20Kur'an',%E2%80%93%20S%C3%B6zc%C3%BC%20Gazetesi


    @sethi Enfal suresi 41.Ayet savaş ganimetlerinin taksimi hususunda paylaşım TAMAMEN kamunundur.


    Allah ve peygambere aittir demek kamunundur anlamındadır. Ancak Kuran kamu içerisinde de öncelikli olarak ,garipleri,yetimleri,fakirleri ,düşkünleri öne çıkarmış ,öncelikli pay sahibi olmalarını istemiştir.


    Birisi oh ben ganimeti kaptım ,ne güzel benim diyemez.Direkt kamunundur.



    Sonuç : Önce diğer makaleyi ekleyeyim de unutmayalım https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/260641



    Dilim döndüğünce kendi algılayıp anladığımı ifade etmeye çalıştım. Sizi bir şeye yönlendiremem , ikna edemem ,hem böyle bir kabiliyetim yok , hem de bunu yapacak kadar bilgi sahibi değilim ,

    Ben sadece kendi bildiğimi paylaşmak istedim.

    Esen kalınız..





    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/260641

  • Yaş büyütmeye çalışanlar arapların ahlaksızlığını örtmeye çalışıyor ama yemezler
    Günümüzde en çok çocuk gelin hangi coğrafyada? Nokta

    arabın mayası Türke uymaz. Ne günlük yaşayışı, ne töresi, ne de dini.
    Boşuna dememişler hem Türk hem müslüman olunmaz diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 5 Aralık 2020; 23:24:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz şeylere çok alakam yok ama kelimler yıllar içerisinde anlamları değişebiliyor. Eskiden tğrklerde bayan komutan gibi birşeyken günümüzde kadın olarak bahsediliyor. Büyük ihtimalle böyle bir mevzudur buda
    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K23 kullanıcısına yanıt

    O youtube de ki Kur-an'da Cennet Üzerine isimli videosunu da izledim, Prof. (!) Mustafa Öztürk alaycı bir dille Allah'ın pek çok ayetinde müminler için müjdelediği cenneti küçümseyerek ve O'na sitem ederek diyor ki:


    -"Baktığınız zaman dünya hayatı ahiretin yanında boştur, peki ahirette ne var? Hadi buyrun bakalım ne varmış hepimiz Kur'an okuduk, şu ahiret hayatı, çok büyük hayat. Kanepelere yaslanacaklar, karşılıklı oturacaklar, vildanlar ordan gelecek vs. sonsuza kadar piknik mi yapacağız? "


    Bu zındık bunları söylüyor, oradakiler de kahkahalar atıyor. Vallahi bunlar yoldan çıkmışlar. Orda bir tane adam yokmuş ki bu herife sen diyorsun, orada Peygamber efendimizi (s.a.v) göreceğiz, Peygamberleri göreceğiz, sahabe efendilerimizle kucaklaşacağız, evliyalar ile beraber oturacağız hepsinden alâ Allah'ımızı göreceğiz diye çatmamış. Çatmazda. Neden? Çünkü gönüllerde iman yok. Kitap yüklü eşşek bunlar çünkü. Ama bizim kafası karışık bazı Müslüman(?) Kardeşlerimize göre İslamı en iyi yaşayanlar bu ALLÂH-U TEÂLÂ'nın ayetleriyle alay eden zındıklar..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarık-16 -- 5 Aralık 2020; 22:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanii osmanlıda bile alimler kapıştırıldı kim haklı kim haksız kimin görüşü mantıklı. diye. sıkıntı abdesinden şüphesi olanda olmaz. adamı öldürme tehdit etmişler yıldırmışlar. adam net bişi diyor . benimle istişare etseler konuşşalar emin olalım. hepimiz diye. ama yok. güçlü olunca . şöyle örnek vereyim. amerikadaki silah kapasitesi bizde oldugunu taahaüllül edin. ne olurdu dersiniz! bu işlerde kurulu düzen var. haç işine bende girecem de bakam girebiliyormusun! kim haklı kim haksız bilemiyorum. ama şu cok acıkki. adamı öldürürüz müslümanım diyorsan .! sineği bile incitmiceksin. devletin 1 kumaşı calanın cenaza namazı kılınmıyor. yani Sırat denilen kıldan ince kılıctan keskin köptü belki temsili misaldir. o kadar ince cizgi vardırki. cennetle ile cehennem arasında.! onu temsil ediyor olabilir. ama bu hepsi degil. genelleme yapmayım . bazı medyada sesi cok cıkan . lafı sözü para eden..din konusunda görüyoruz . işin bir tarafı .dini bilgi veriyorsun ama . cenaze namazı kılınmıcak adamlarla ortak olup ihale alıyorsun. .lüks şatavat. bunlar varsa. demekki aynı kitabı okuyoruz ama aynı şeyleri anlamıyoruz! karşıdakide anladıgını bize empoze etmeye calışırsa ölümcül bir tartışmaya kadar gider.! cok hassas konulardır bunlar. kısaca özet anladıgını yaşın her kez. CC ALLAH sorunca . kim haklı kim haksız anlaşılır.zaten . hayat dedigin fragman. kimler geldi kimler gitti.!

  • Ahahahaha.


    Yıllardır beklediğim tablo. Sonunda insanlar uyanıyor.


    Dinler güçler tarafından organize edilen insanlık tarihinin en büyük yalanlarıdır.


    Bunu her insan anlayacak ya bu dünyada ya da öldüğü zaman.


    Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak bu yalanlar artık gizlenemez oldu.


    Nitekim Atatürk ne demişti: Kur'an'ı Türkçe'ye çevireyim de içinde neler yazdığını halkım görsün.


    Ulu lider çok büyük adammışsın ama senin büyüklüğünü anlayamayan binlerce geri kafalı bu ülkede yaşıyor malesef.

  • Öyle de böyle de öleceksiniz. İnsanlar kendilerini düzeltmek, insan olabilmek için ne kadar çok uğraşıyor. İnsan olun zaten yeterli olacaktır. Ama insan? Türkiye'de? Zor. Her dönem görüyoruz. En en en basit örnek pandemi sürecinde fiyatlar. Evren bile en sonunda yıldızlarda enerji kalmayınca bitecek. Dünyayı güneş yutacak. Neyin peşindeler hala anlayamıyorum. İnsan olmak bu kadar zor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ne din düşmanıymışsınız ya bu ne tantana kardeşim bi huzur verin insanlara artık herkes inancını sonuna kadar yaşar size ne


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir deli kuyuya taş atmış gibi bir sonuçla karşı karşıyayız. Konu sahibi konuyu açıp trend yapıp sonra 3 Aralıkta ismini ".... çanta diye" değiştiriyor yani reklam yapıyor. Kişi forum tarafından uzaklaştırılıyor. Bu konuya giren herkes görüyor.

    İslam dinine ateistlerden çok daha fazla zararı, cahilce bilmeden konuşan müslümanım diyenler zarar veriyor. Kuran dan çok hadislere inananlar gerçek kaynaktan uzaklaşarak garip bir inanış içine giriyorlar. Doğru olan Allah'ın kitabı mı ? Yoksa Peygamber'in hadisleri mi ? Bizim tek dezavantajımız Kuran'ın bilmediğimiz bir dilde yazılmış olması. Kuran içindeki hataları bulmaya çalışmak yerine 100 lerce güzel ayetlerini ve bilgilerini öğrenin hayatınıza ekleyin bilin ki huzurlu ve mutlu olacaksınız...

  • Nasıl da kuduruyorsunuz İslama taş atılınca bir taş da ben atayım telaşıyla. İstediğiniz kadar uğraşın İslam yıkılmayacak Allah size de bir gün hidayeti nasip etsin inşallah işte o zaman dönüp halinize bakın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redshift

    Ulan ne din düşmanıymışsınız ya bu ne tantana kardeşim bi huzur verin insanlara artık herkes inancını sonuna kadar yaşar size ne

    Sorun zatrn bu.

    Kendi basina ne bok yerseyesin

    Yeyer ki inanciyla baskalarinin hayatini zindana cevirmesinler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'a inanmayan güruha sesleniyorum Ölüme mecbur inanıyorsunuz hani görüyorsunuz ya. Öldükten sonra ahirette o inkar ettiğiniz Allah'ın karşısında "bizi yeniden dirilt sana inanan bir kul olalım" diyerek cavlayacanız ama cehennemin en ateşli yerini boylayacanız! Ne kadar yaşıyoruz ki bu dünyada en baba 90 yıl. Şurda kaç yıl ömrünüz kaldı! Kaçınılmaz son a her saniye yaklaşıyorsunuz.... Allah'a inanmadan ölünce sadece Allah değil. Allah'ın sizin için yarattığı en ufak atomdan tüm evrene kadar her şey sizden hakkını isteyecek...... Az kaldı devam böyle boş beleş yaşamaya cehennemede birileri girecek. Birileri sefa sürecek birileri cefa. Hayatın kanunu bu. Hayat sadece dünyadan ibaret değil göreceksiniz. Tüm görmüyorum diyerek inkar ettiklerinizi göreceksiniz......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 sayfa olmuş yazık valla  


    1: Tanrı daha beni yaratmadan önce cennet ya da cehennem hangisine gideceğimi biliyordu.

    2: Tanrının bildiği sonuç değişmez.

    3: Şimdi gidip bildiğin en büyük günahı işleyebilirsin ya da sevabı hiç farketmez çünkü ortada değişmeyen bir sonuç var.


    Bu üç satır herşeyi açıklamıyor mu? madem sınavda değiliz semavi dinler çöp oldu.


    Yaratıcı daha beni yaratmadan önce projemi çizer sınav sonucumu projeden görebilir projede ufak bir değişiklik yaparak sonucu değitirebilir, o zaman müdahale etmiş olur diyorsan projenin ilk halini çizerek zaten müdahale etti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Zeka ozurlulugu mu var..?

    Oldu olacak anasindan cikar cikmaz allah jrlami olamaz deseydi.

    Adam yillarini vermis ne oldigunu gormus.

    Ad homin sacmalamak yerine yuregi ueten varsa vikip karisina cvp versin..yerse..😁



    Alıntıları Göster

    Hocada var gibi değilmi sence? Ben geriyim o benden geri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    iste hocaya sallayan grubun ozeti, entellektuel yapisinin numunesi bu arkadas! bunlar gibileri ile doldurdular ulkeyi sozde dindar ama ozde kindar egitim sistemi ile! kafasi calisanlar bunlarin cogunlukta oldugu bir ulkeyi neden ileri gotursun, pasa pasa gider yurtdisinda yasar ve orasi icin faydali olur bari insanlik faydalanir!



    Alıntıları Göster

    Sağol benide dindar yaptın. En azından yırtma ihtimalim oldu herhalde ne dersin?

  • Bu arada bir şeyde daha yazmak istiyorum. Herşeyimizin bm bk olduğunun yanında bunun dinin ilahiyatın mukemmel olmasını beklemeyin. 20 yıl once prof olup hemde ilahiyatçı, cumaya gitmeyen hocaların olduğu fakültelerdir. Fizik öğretiyorsunuz kendniz ispatladğınız teoremlere inanmıyorsunuz. Allahtan rakmalar semboller ile ispatı. Daha farklı bir ornek kalp doktorumuz yumurta kolestorele cok zararlı yemeyin derken yıllar sonra ispatlandı yayınlar var zararlı değilmiş az yiyin demesi gibibirşey. Hoca namaz kıldırıyormuş ama abdestsiz namaz kıldırıyormuş. Ne yazıkki bundan ders alıp geçenler dersleri geçersiz sayılacak.

  • inamıyoruz diyoruz halen ayetle cevap verenler var ))))

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.