Şimdi Ara

Kumho KW19 Kış Lastiği Aldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
28.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaptığım uzun araştırmalar sonucu 2001 model 1.8 Vectrama Kumho KW19 model 4 adet lastik aldım. 195/65/15 Fiyatı 400YTL 6 taksit. En iyi fiyat/performans olarak bu lastikte karar kıldım. Diş derinliği oldukça iyi.Yumuşak bir lastik izlenimi vermesine rağmen ne sert ne yumuşak bir lastik.Tam istediğim gibi. Oldukça sessiz.Bu lastiği tercih etmemdeki en önemli sebeplerden biride fiyatından sonra, amerikan forumlarındaki kullanıcı görüşleriydi.Zorlu kış koşullarında oldukçe verim almışlar.En çok satan lastik markasıymış ayrıca. Daha yeni olduğu için pek izlenim yazamadım. İlerleyen günlerde karlı ve buzlu yollarda kullanma fırsatım olacak. Görüşlerimi daha net açıklayacağım.Son 4 senedir alpin kullanan biri olarak karşılaştırma fırsatıda bulacağım bu sayede.Daha önce Kumho lastik kullanan arkadaşlar görüşlerini belirtirse sevinirim.



     Kumho KW19 Kış Lastiği Aldım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 8 Ocak 2008; 16:27:09 >



  • adac testleri içinde 20 lastik arasında 17.olmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    adac testleri içinde 20 lastik arasında 17.olmuş.


    autoshow dergisinin yaptığı testtede alpinden sonra 5. olmuştu 10 lastik arasında.
  • hayırlı olsun allah kaza bela vermesin kar lastiklerine fazla para vermenin anlamı yok zaten araştırmıssınızda. bende geçen sene araştırmalarım sonucu hankook almıştım çok memnunum diğer 'ünlü' markalarla nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı vardı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: celenay

    hayırlı olsun allah kaza bela vermesin kar lastiklerine fazla para vermenin anlamı yok zaten araştırmıssınızda. bende geçen sene araştırmalarım sonucu hankook almıştım çok memnunum diğer 'ünlü' markalarla nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı vardı


    Teşekkür ederim. Alpinler için 180milyon peşin isteyince dedim yazık günah.Arada 320milyon gibi bir fark var. Çok hızlı araç kullanmadığım içinde bir mahsur görmedim. Ayrıca çok araştırdım ve olumlu görüşler aldım. Bunu almasaydım hankook alacaktım ama şansıma buldum bunları. Hankookta çok tercih edildiğinden zor bulunuyor. Kumhoyuda Ankarada zar zor bulabildim.Genel merkezde yok, samsun,sivas,tokat,amasya bayilerindede bulamadım.Sivas bayisi kendi aracıma takacaktım geldiği gibi bitti dedi. Tokatta taktıracaktım normalde nasip ankarayaymış.
  • vw cadyy ye 195/65/15 michelin aldık 4 tanesi 600ytl keşke michelin alsaydın. çok dikkatli kullan kumhoya güven olmaz ben 2003 yılında vw trans porter araçla kumho kış lastikleriyle buzda çakılmıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 8 Ocak 2008; 23:43:41 >
  • Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan. Benim aracımda Kumho lastiklerle geldi ve lastiklerden gayet memnunum.
  • performansını 20bin km den sonra kaybedecektir. ama marka bir lastik 50bin km aynı performansı gösterebilir
  • quote:

    Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan. Benim aracımda Kumho lastiklerle geldi ve lastiklerden gayet memnunum.


    Teşekkür ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gacara_53


    performansını 20bin km den sonra kaybedecektir. ama marka bir lastik 50bin km aynı performansı gösterebilir


    Bizim araç senede 60.000 km yol yapıyor yaklaşık olarak.Ben bu lastiklerin teli cıkana kadar binmeyi düşünüyorum o yüzden 1 sene bana yeterler. Yazında aynı lastikleri kullanacağım.Yaptığımız hız maximum 100km ve en dandik lastik olsa bile sorun cıkarmaz bu hızlarda. Ben Kumhonun marka olmadığını kabul etmiyorum.Öyle sanıyordum araştırma yapmadan önce. Kumhoyu biraz araştırırsanız diğer kore-çin malı lastiklerden olmadığını, daha kaliteli oldugunu görürsünüz. Özellikle Amerikada kışın en sert geçtiği yerlerde bu lastik tercih ediliyormuş. yabancı forumları iyce gezdim.Şuan fiyat/performans olarak bulduğum en iyi 2 lastikten biri diyebilirim.Diğeri ise hankook. Ayrıca Kumhonun anlaşmalı olarak Hyundai, Mitsubishi ve Volkswagene lastik sağlıyormus. Lastik ürettiği organizasyonlar ise: Marlboro Master ,Championnat de France F3 ,Kore Super Prix ,Kumho Motorsport, WRC ,British Rally Championship ,Lemans 24 Super Taikyu,Championsihip Off-Road Racing. Ayrıca 25 milyon dolarlık yatırımla 2007 de formula 1 e lastik sağlayacaktı fakat daha sonra vazgeçmişler. Senede ürettikleri lastik adeti 36milyon adet.Kuruluş tarihi ise 1960mış. . Kullandıkça ak koyun kara koyun ortaya çıkar zaten.İlkkez tercih ettiğim bir marka.Buzamana kadar hep bilinen markaları kullandım. Buraya izlenimlerimi yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 9 Ocak 2008; 0:55:12 >
  • arkadaşlar testler sadece konu hakkında karar verebilmek için sizlere fikir verme açısından önem taşır belirli özellikleri öne çıkararak bağımsız karşılaştırma yaprlar.Bu asla birbirine göre bir üstünlük göstergesi olamaz.Satın almada karar verirken bilimsel karşılaştırma yapılması sağlar.Şimdi burada sonun olan bir lastik bile kullanıcının kriterleri nerde kullandığı nerede ne performans beklediği ile tamamen alakalı bir konudur, hele bir de işin içine fiyat girdi mi fiyat bazında verilen paranın karşılığı da önem arz eder.Bu yüzden siz forumdaki kişilerin kişisel tecrübeleri bu test karşılaştırmalarından çok ama çok daha önemlidir.Neden mi?

    1- Testleri sizin kuulandığınız yol koşullarında yapmamaktadırlar
    2-Sizin nasıl araç kullandığınızı bilmemektedirler.
    3-Sizin bir lastikten nasıl bir performas beklediğinizi bilmemektedirler.Belirli kriterlere göre basit bir değerlendirme yapılmaktadır.
    4-Araçta modifiye var mı , ek sistemler ile beklenen performans değişiyormu bilmemektedirler
    5-Sizin aracınıza ne kadar değer verdiğinizi veya vermediğinizi bilmemektedirler.
    6-Kaç km kullanmak isteyeceğinizi de bilmemektedirler.

    bütün bu bilinmeyenleri sizin bildiğiniz kesindir ,işte bu forumları mutlaka okuyun ancak kişisel beklentinizi de ekleyerek, parasal fayda kar hesabını yapıp öyle lastik alınız.
    Bu iş bana aynen ,yağlarda hangisi iyidir sorularını hatırlatıyor.Şimdi mobil 1 gibi bir yağ varken diğerlerini neden satışa sunuyor bir düşünün, herkezin elindeki araç ve kullanım şartları ve ısısı düşünüldüğünde aslında farklı bir seçim söz konusu olabiliyor.Aynen hazır elbiseleri uzaktan beğenip üstünüze giydiğinizde fikrinizin değişmesi gibi farzediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 9 Ocak 2008; 13:06:34 >
  • kumho var aracta 165 lşk cok memnunum
  • Bendede kw19 var. 2. kışım bu kış. şimdilik sorun yok. yolda bırakmadı çok şükür. Sadece geçen Ankaraya sabah kar yağdığında dik bir rampa buzlandığı için çıkamamıştım(hızımı alabilseydim çıkıyordumda, başka bir araç rampada kalınca bende bidaha kalkamamıştım.) ki bu çok normal. Bu lastikler buz için değil kar içindir. Bolu-Ankara Otoban kardan gözükmüyordu 100km/h ile gitmiştim tüm yolu. Geçen kış aynı lastiklerin tanesini 90 YTL den almıştım. Kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle. Doğru bir karar vermişsin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_20253129/tm.htm ayrıca bu linkte Kumhonun kalitesini gorebilirsiniz:) Çok ilginç gerçekten...:)
  • Evet arkadaşlar bugün test etme fırsatım oldu.Ezilmemiş 15 santim karlı yola girdim test amaçlı.Araç gayet güzel ilerliyor. Virajlarda savurma yapmıyor.Gerçi hızım fazla değildi yinede 50km gibi bir hıza ulaştım.Hafif eğimli rampada dur kalk yaptım sonuç güzel. Sonra dik rampaya geçtim. Kalkarken araç patiye yakandı ilk önce fakat 2-3 saniye sonra hareket etmeye başladı araç gaz oranını ayarlayınca. Daha sonra ezilmiş ve sertleşmiş karlı yolda kullandım aracı. Ezilmemiş kara göre lastik performansı düştü doğal olarak. Fakat yinede tehlikeye sokacak ters bir olay yaşatmadı.Güven verdi.Hafif eğimli rampada patiyle kalktı, dik yokuşta kaldıramadım. Resmen buzdu çünkü.Fakat arac kaymadı geriye-sağa sola. Sonuç olarak Alpinlerden hiç farkını göremedim kış koşullarında.Şuan verdiğim parayı hak ettiği görüşündeyim. Alpinlere fazladan 2 katı para vermeye gerek olmadığı düşüncesindeyim. Tabii bu ilk 2-3 günlük izlenim. Km yaptıkça ne gibi sonuçlar verir onlarıda burda yazacağım.
  • ben de bugun 255/65/16 lik kumho kar lastigi aldim. Daha karda deneme firsatim olmadi, ama kuru yolda hissedilir derecede tutus artti diyebilirim ozellikle - li derecelerde eski lastigime gore cok fark var. Yapisiyor resmen bu yola.
    karda buzda deneyince ben de yorumlari yazarim hayatimda daha once hic karli buzlu yolda araba kullanmadim gerci.(ankarada gecen hafta yokus asagi frenlere abanip kayarak indikten ve o anda geri donup pati cekerek o yolu cikip hemen evime donup tovbe ettigimi saymazsam )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 11 Ocak 2008; 4:16:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ducky

    ben de bugun 255/65/16 lik kumho kar lastigi aldim. Daha karda deneme firsatim olmadi, ama kuru yolda hissedilir derecede tutus artti diyebilirim ozellikle - li derecelerde eski lastigime gore cok fark var. Yapisiyor resmen bu yola.
    karda buzda deneyince ben de yorumlari yazarim hayatimda daha once hic karli buzlu yolda araba kullanmadim gerci.(ankarada gecen hafta yokus asagi frenlere abanip kayarak indikten ve o anda geri donup pati cekerek o yolu cikip hemen evime donup tovbe ettigimi saymazsam )



    Yoksa TV'de izlediğimiz kişi senmiydin?
  • benlastiği teli çıkanakadar binerim çevir bide tersten bin
  • Evet nasıl geçti geçen kış? Alıp takalım mı Kumho kış lastiklerini?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 21 Ekim 2008; 16:20:34 >
  • ben de bugün 175/65/R14 kw17 aldım.
    bridgestone alma niyetiyle evden çıkmıştım ama satıcı arkadaş öyle bir övdü ki kumhoyu nerdeyse mecbur kaldım almaya.
    michelin 105, bridgestone 95, kumho 80 YTL fiyat çekti ama "ille de kumho al, herkes çok memnun" dedi, umarım pişman olmam.
    gerçi internette de kumho kış lastiklerinin baya övüldüğünü ve internetteki fiyatının da aynı olduğunu görünce rahatladım.
    eve gelirken ilk izlenimim kuru yolda yol tutuşunun arttığı oldu. inşaallah karda buzda da öyle olur.
    kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

    -
  • herkese slm...
    arkadaşlar cidden geçen kış kullananlar memnunlarmı?bende 225/45/17 lastik bakıyorum kumhoya 160 ytl micheline 330 ytl fiyat aldım ,,gerçekten fiyatlarda uçurum var,,,ama performanstada fiyat kadar uçurum varsa düşünmek lazım,,,
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.