Şimdi Ara

Kullanıcıdan Microsoft’a 600 milyon dolarlık tazminat davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un Windows 10 yükseltme stratejisi kapsamında Windows 7 ve 8 kullanıcılarını zorlayan uygulamalar hayata geçirmesi çokça eleştiri almıştı. Windows 10 ücretsiz yükseltme kampanyası sona erdi ancak eleştiriler dinmedi.


     


    Yarım milyar dolardan fazla


     


    New Mexico eyaletinde Frank K. Dickman adında bir kullanıcı geçtiğimiz ay Microsoft aleyhine suç duyurusunda bulundu. Dickman zorlayıcı Windows 10 yükseltme programı sonrasında Asus marka dizüstü bilgisayarının bir anda kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Tüm Windows 7 verilerini sildiği için de geri döndürme yapamadı.


     


    Ayrıca Bkz.İngiltere’de vadedilen hızın altına düşen internet hizmetini iptal imkânı sunulacak

    Kullanıcı Asus’un güvenilmez bir firma olduğu için orijinal Windows 7 kopyasını kendisine sağlayabilmekten uzak olduğunu bu bakımdan Microsoft’un gerekli OEM sürümünü kendisine vermesini talep ediyor.


     


    Eğer Microsoft ve Satya Nadella 30 gün içerisinde Windows 7 OEM sürümünü kendisine sağlamazsa bu kez 600 milyon dolarlık tazminat davasına dönüşmesini istiyor. Meblağ oldukça yüksek.


     


    Microsoft’un bu suçlamaya nasıl cevap vereceği merak konusu ancak böyle bir durumda ilk olarak satıcı firmanın soruna çözüm bulması beklenir. Bu bakımdan davanın kabul edilmesi biraz zor görünüyor.


     







  • Elemanın soyad efsane imiş.

  • Soyadının ışığında bir iş yapmış.

  • Frank K. Dickman haklı anamızı ağlattı bu güncellemeler 3 ayda sürüm yükseltmeler ssd'ler pert oldu.

  • bence hakli bir dava lakin microsoft boyle durumlara idmanlidir, yas tahtaya basmaz. gecmisi antitrust davalariyla dolu oldugu icin cok saglam bir hukuk bolumu, kelimenin tam anlamiyla bir avukat ordulari vardir. zorla kabul ettirdikleri sozlesme maddelerine oyle uygun seyler kolarlarki kolay kolay punduna gelmezler.

  • ulan bu dava adamın lehine sonuçlanırsa Apple ölür.
    kullanamadığımız telefonlarımız tabletlerimiz ne olacak. Güncelleme istemiyoruz. Yeterki dayatmasınlar.

  • Adamın Microsoft'a karşı olan dimdick duruşunu takdir ettim :D

  • Traşş.

  • Bu arkadaş orijinal bir Windows 7 kopyasını bilgisayarına kurduğu zaman, zaten bilgisayara gömülü oem lisansı bulmuyor mu?



    Hem ayrıca Windows 7 lisans anahtarı bilgisayarın altında yazmıyor mu? Yazıyor. (8 ile yazmamaya başladı)



    Zoraki yükseltmelerden şikayetçi olmasını anlıyorum, bu sırada silinen verilerin yaşattığı zararı da anlıyorum.



    Adamın Asus'la bir alıp veremediği var.



    Haberde kaçırdığım bir nokta olabilir, benzer şeyleri yaşasam DH forumda çözümünü bulurdum.

  • Muhtemelen microsoft davayı kazanır ve karşı tazminat davası ile adamın donuna kadar alırlar.

    Kimse kusura bakmasın 600m dolar nedir yahu , adamın binlerce bitcoini mi kaybolmuş , hisse senedleri mi batmış bu güncellemeler yüzünden?

    Düpedüz fırsatçılık.

    not : dava zaten açılmamış , adama oem disk verip sulh yoluna giderler.He açılırsa o adamın vay haline.

  • Tıpkı soyadı gibi 3'ün 1'ini verir gönderirler.

  • Microsoft'un zorla yükseltmesi ile veri kaybetmesi dolayısıyla tazminat istemesini anlarım ama Win7 Oem i alsa ne olacak, niye istiyor anlayamadım. Burada önemli olan microsoftun bir ara her gün her gün hayır demene rağmen, tekrar tekrar win10 a geçirmeye çalışması. Son hafta ise hayır demene rağmen bilgisayarı açık bırakıp uzaklaştıysan bir kaç saat sonra otomatik olarak geçirmeye kalktı. Çoğu insanlar ve firmalar verilerini bu yüzden kaybetti. Win 10, istatistiklerle microsoftun çıkarttığı en başarısız işletim sistemi oldu. İlk kez bir işletim sistemi değil bedava verilmesine rağmen, üstüne zorla verilmesine rağmen, seneler geçmesine rağmen, artık laptopların %90 ı ile de zorla satılmasına rağmen sahip olduğu kullanım oranlarıyla bunu çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. Microsoft çok garip bir firma oldu çıktı. İnternet explorer rezaletini bir türlü sonlandırmadılar. Hatta onu da dayatmaya çalışıyorlar ama bir chrome dan, firefoxdan feyz almak yok. Hala kod algılama konusunda 5-6 sene geriden geliyor. Tüm tasarımcılar onun yüzünden ekstre 40 takla atarak kod yazmak zorunda kalıyor. Şaka gibi. Ben hala o veri kayıpları yüzünden nasıl binlerce dava açılmadığına şaşırıyorum zaten.





  • Adam tamamen haklı ama hakkını alabilmesi koruyabilmesi için yasalar yetersiz, mevcut yasalar bu gibi durumlarda sadece satıcının haklarını koruyor. Satın aldığınız ürün can kayıplarına bile yol açsa ürün bedelinin size geri ödenmesinden öte bir şey almak mümkün değil. Doğru bir uygulama mı? değil ama malesef şu an uygulama bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben kesin kazanacağımı bildiğim tazminat davası için 70.000 liralık dava açabildim ,çünkü devlet baba bunun için de para istiyor diğer her şey de olduğu gibi. Onun için bile 2000 liraya yakın para ödemek gerekiyor. Bir de 700 milyon dolarlık açtığımızı düşünelim 2 milyon dolar mı ödemem lazımdı. Bu kadar yüksek dava açabildiğine göre ya adamdan para istemiyorlar dava açması için ya da adam çok zengin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 7 Mart 2018; 17:25:40 >
  • Windows 10'u şahsen beğeniyorum, bilgisayarı hazır olan herkese de tavsiye derim. Ancak yükseltmeyi insanların gözüne sokmak doğru bir şey değil. İsteyen yükseltir, isteyen yükseltmez. Abartmanın bir anlamı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam haklı bence. Sonuç ne olur bilmem ama soyadının hakkını vermiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soyadının hakkını veriyor helal olsun. Ülkemizede böyle taş.lı adamlar lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r_a_z_o_r kullanıcısına yanıt
    W7 vaio sorunsuz çalışıyor, W10 'na yükseltilen ssd 'li DELL iki ay önce sonsuz güncellemelerden birine takılıp pert çıktı, nasl hallettin @r_a_z_o_r ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 8 Mart 2018; 14:25:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.