Şimdi Ara

kullaklıktan daha iyi nasıl performans alabilirim(koss portapro)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Koss portapro kulaklık kullanıyorum ama istediğim gibi değil bass konusunda; dizüstü bilgisayarımda kullandımdan olabilir. Detaylar eski kulaklıklarıma göre daha belirgin ama ben kullaklımda genelde film izledim için biraz ev sinema sistemi performansı istiyorum bu konuda ne yapabilirim
    ev sinema sistemi al demeyin sakın gece hiç bir işime yaramaz o kadar para verdim (öğrenciyim sonuçta bana göre fazla) kullaklık anfileri var bunların bir yararı olurmu ?



  • giriş seviyesi bir modelden yüksek beklentiler ummak haksızlık olur. amfiye çok tepki veren bir model değil portapro ama ses kartınızın vasat-vasat altı olduğu düşünülürse fiio 5 türü bir amfi genel başarımı iyileştirebilir.
  • Amfileme gereksiz olur zaten sürücü potansiyeli ve türü amfi ile ek performans verecek tarzda değil.Amfi sadece ses kalitesini bir nevi arttırır.Ses yüksekliği arttıkça ses bozar yapacağınız en iyi şey bir dahaki mp3 playerınızı iriver tarzı kaliteli markalardan iyi modeller seçmeniz.
  • mp3 çalarda kullanmıyorum( taşınabilir bilgisayarımda kullanyorum), birazda bilgisayarımın ses kartındanmı fark eder diye düşündüm sitede fiio 5 satan arkadaş var ama özel mesajıma cevap vermedi. Üst seviye kullaklıklar alsamda yine aynı sorunla karşılaşacağım sonuçta onlarda tek başlarına bişey ifade etmez.
  • genel olarak kulaklıgınızın kaynak cıhazınız tarafından kullanılamayan atıl(kor) kapasıtesı var ıse alacagınız herhangı bır amfı kendı potansıyelıne gore muhakkak ses hacmınde ve kalıtesınde gelısme saglayacaktır. kor kapasıte yoksa ve kulaklıgınızın tum potansıyelı halı hazırda kaynak cıhazınız tarafından kullanılıyorsa pıyasadakı en pahalı amfı bıle ıse yaramaz.

    cıhazınızın kulaklıgınızı tam olarak besleyebıldıgını dusunuyorsanız amfı almanız halınde pratıkte sıze kazandıracagı herhangı bırsey yoktur. fakat kulaklıgınızın potansıyelı tam olarak kullanılamıyorsa fııo (beklentınız ne derecede bılmıyorum) sızı tatmın edecektır. E5 ıle e3 arasındakı (ses konusunda) en buyuk fark e3 un yuksek seslerde daha erken dıstorsıon yaratması ve e5 ın ses berraklıgına sahıp olmadıgından bahsetmem gerekecektır. fııo e5 sanılanın aksıne daha guclu ve derın baslara sahıptır fakat genellde tız ve mıdllerı e3un sunabıldıgınden daha belırgın oldugu ıcın cogu kullanıcılar e3 un daha bass karakterlı bır amfı oldugu dusuncesıne kapılmıslardır. e5 ve e3 karsılastırılamaz, bana gore e5 ın tek handıkapı dahılı lıon bataryaya sahıp olmasıdır. tasınabılır bır aygıtın benım dusunceme gore mumkun mertebe prızden uzak tutulabılmesı gerekmektedır....




  • Laptop için harici ses kartlarından birini almanız amfiden daha iyi sonuç verecektir. Kulaklığınız amfiyle kullanım için dizayn edilmiş bir ürün değil. Amfi sesi yükseltir ve belkide bir parça renk verir ama kalitesiz kaynaktan gelen sesi detaylandıramaz.
  • Ses kartları 150 tl( performanları övülenler ) gibi fiyatlarla başlıyor. Buraya yazmadan önce baya araştırdım bilgisayarımın ses kartı realtek hd bana göre kaliteli bir ses kartı değil, Masa üstü sistemlerde 5.1 sistemleri idare edemiyor ne kadar 5.1 bir kart olsada. Enson cretive usb den çalışan ses kartlarına baktım en ucuzu 50 lira bir mikrofon bir kullaklık çıkışı var hatta başlık bile açtım hiç bir cevap gelmedi, cihaz 3g modem büyüklünde cebimde fazla para yok alıcaksam bir kere alıcağım o yüzden vaz geçtim sonra diyer usb ses kartlarına baktım internette çok övülüyor ama hepsi 5.1 benim 5.1 sistemim yok sadece kullaklıkta kullanıcağım o yüzden gereksiz geldi. Fiio anfileri bir arkadaşımız almış denemiş yazısını okudum belki olur diyerekten onları araştırmaya başladım tamam kullaklığım çok anfi sever bir kullaklık değil ama bilgisayarıma takınca 25 liralık bir kullaklıktan farkı kalmıyor, ben de şu anda panasonic hc 200 kulakiçi kullaklıkta var onuda bilgisayarıma takıyorum tek fark bana tiz ve bass geliyor, sonra koss kullaklığı cretive muvo c 100 mp 3 çalarıma takıyorum kullaklık az da olsa kalitesini gösteriyor ama cretive bir microsoft zune( arkadaşımda vardı sadece onun kullaklını dizüstüme takmıştım fark ortaya çıkmıştı) gibi kaliteli ses çıkışı yok diyer marka mp3 çalarları denemedim kıstası ona göre yazdım sonuçta groda serisi bir kullaklık alırım ama benim o kullaklığı besliyecek doğru düzgün cihazım olmadıktan sonra o kullaklığında 25 liralık bir kullaklıktan farkı kalmaz; bu yüzden bu başlığı açtım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.