Şimdi Ara

Kulaklıkla dts veya dolby digital Özelliklerini kullanabilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze hayırlı günler. Benim Sony mdr xb 910 kulaklığım var ve bunu creative x-fi titanium HD ses kartında kullnıyorum. Kulaklığı ses kartının kulaklık çıkışına bağlıyorum.Ses kalitesinden çok memnunum. Ses kartının program ayarlarından dts veya dolby digital kısmını seçemiyorum.Sanırım farklı bir şeyler gerekiyor.Elimdeki kulaklıkla bu özellikleri kullanmam mümkünmü? Ne yapmam lazım ? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

    Kulaklık Özellikleri: http://www.sony.com.tr/electronics/kafa-bantli-kulakliklar/mdr-xb910/specifications



     Kulaklıkla dts veya dolby digital Özelliklerini kullanabilirmiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimoske -- 21 Mayıs 2015; 0:07:59 >







  • kullanamazsınız..bilgilerinde dts üzerine birşey yazmıyor ürünün
  • Arake kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler......
  • Sevgili arkadaşlar

    Dts ve dolby filmlere özel bir ses dosyası türüdür. Bunları mp3, flac yada benzeri bir ses dosyası olarak düşününüz. Dts yada dolby seslerin özelliği çok kanallı ve yüksek kaliteli olmalarıdır.

    Bir ses dosyası türü olduğu için Pc'de gerekli kodek ve programlar aracılığı ile mp3 vs gibi ses kartı ile çözülüp hoparlörlere yada kulaklığa analog olarak iletilir. Yani burada kulaklığın dts yada dolby desteği gibi bir durum ses konusu değildir. Tüm çözümleme ve analog sese dönüştürme işini gerekli programlar ve ses kartı yapar.

    Ses kartının iyi olması sesin daha temiz ve kaliteli olmasını sağlar. Aynı şekilde kullanılan kulaklık daha üst düzey bir kulaklık ise doğru ve yeterli şekilde beslenmesini sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby Digital ve DTS fimler içindir.Adamlar yıllardır bunun üzerine çalışıyor yeni teknolojiler çıkartıyor.Filmleriniz DTS veya Dolby Digital ses formatlı ise ses kartınız bunu çözerek (5.1 yada 7.1 için geçerli) ses sisteminize verir.Bazı dijital ses sistemleri (Dijital kablo ile bağlandığında Logitech z5500 gibi) DTS yada Dolby Digital çözen ses kartı olmadan kendisi çözer.Yani kulaklık Stereo olduğu için Dolby Digital veya DTS işe yaramaz.Birde THX sertifikası var o ayrı bir konu.Siz kulaklığınızla temiz bir müziğin tadını çıkartın.

    Detaylı Dolby Digital bilgisi için;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 23 Mayıs 2015; 7:47:38 >




  • Herkeze teşekkürler ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.