Şimdi Ara

kulaklık tamiri (corsair void pro wireless) yardım!(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    corsair void pro wireless kulaklık kullanıyorum fakat pil ömrü dolan pili bugün değiştirmek istedim ve pil aldım, değişikliği yaparken aşağıdaki resimde gösterdiğim kulaklık üzerindeki devre koptu, uhu ile yapıştırdım fakat kulaklığı çalıştırdığımda o hoparlörden ses gelmedi. Acaba devre yerinden koyunca kabloya da mı zarar verdi diye kontrol derken resimde işaretlediğim kablo lehimden kurtuldu bende resimdeki gibi tekrar lehimledim ama hiçbir şekilde o hoparlörü çalıştıramadım. ucuz bir şey olsa bu kadar uğraşmayacaktım. Şuanda aklıma başka bir şey gelmiyor, ne yapabilirim ? Beni yönlendirirseniz sevinirim.

    Acaba bu hoparlörden kopan devre hoparlöre nasıl bir bağlantısı varı, o mu koptu, resimde gördüğün üzere siyah bir lehim var üzerinde devrenin, bu ne işe yarar, onla mı alakalı hiç bilmiyorum :( Bilen, uzman arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

    kulaklık tamiri (corsair void pro wireless) yardım!(ÇÖZÜLDÜ)kulaklık tamiri (corsair void pro wireless) yardım!(ÇÖZÜLDÜ)

    ------

    Arkadaşlar, uzun arayış ve bekleyişten sonra sonunda yedek parça yapabileceğim corsair void marka arızalı kulaklık buldum ve satın aldım. Yapacağım işlem basit gibi geliyordu. Aldığım kulaklıktan çalışan speakerı, arızalı speakerın yerine takıp lehimlemek. Fakat işler biraz ters gitti. Kulaklık geldiğinde spekaerı sökmek için kulaklığı açmaya başladım. Speaker a ulaştım, bu sefer titiz davranarak kabloları lehimle sökmeye çalıştım fakat lehimle sökerken yukarıda kulaklığımda yaşadığım sorunun aynısını yaşadım ve yine speaker devresini kopardım. O anı tarif edemiyorum :) Son bir hakkım kalmıştı, diğer speakerı sökmem gerekiyordu ve bu sefer lehimle değil makasla kablolarını kestim ve çıkardım. Lehimlemeye çalıştım, son hakkım olduğu için de titizlikle yapmaya çalışıyordum fakat lehimlemeyi beceremedim. İşin erbabına götüreyim dedim ve mahallemde bu işlerden az çok anlayan abime götürdüm. Speaker ve kabloya baktı, kablonun ipek olduğunu, lehimlemenin normale göre daha zor olduğunu söyledi ve işe koyuldu. Titizlikle işi bitirdi ve tamamladı. Çok güzel lehimleme yaptı. (Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar olursa, bu işlerden çok anlamıyorlarsa mutlaka bilen birinde bu işlemi yaptırın )
    Sonrasında eve gittim ve kulaklığı test ettim, çalışıyordu :) Nihayet sorunu çözmüş olduk.

    Buradaki herkese destekleri için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 18 Haziran 2020; 19:35:48 >







  • Kulaklığın hoparlör kısmından kopup ayrılan yeşilli karta hoparlörlerden incecik iki tane sarı tel geliyor, onlar koptuğu için çalışmıyor. O tellerin uçları görünüyorsa biraz emek vererek belki kurtarabilirsiniz yoksa zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlörün olduğu kısımdan karta çok çok ince 2 kablo gelir. Bobin kablosu. Eğer onların ucunu bulursanız kopan karta lehimleyin. Ses gelir. Lakin resimden gördüğüm kadarı ile dibinden kopmuş gibi. Kulaklığı çöpe atabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoparlörün iç kısmını açıp kablo varsa uzatsam olmaz mı peki ? Tamiri mümkün değile yakınsa uğraşmayacağım daha fazla.
  • Maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman yeni kulaklık bakma zamanı geldi :( teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borealatis

    hoparlörün iç kısmını açıp kablo varsa uzatsam olmaz mı peki ? Tamiri mümkün değile yakınsa uğraşmayacağım daha fazla.
    O şekilde olur.
  • Ürün hakikaten tuzluymuş ... :D Size tavsiyem diğerini dikkatli şekilde açın hoparlörünü ölçü aletiyle ölçün, bir sitede 32kohm demiş bu kadar olamaz belki baskı hatası , 32ohm ve dış boyutları aynı olan hoparlör arayın nette veya şehirdeki elektronik malzeme satıcılarında. Olmadı bir tv cep tamircisinde öçtürün. En az maliyetle bu şekilde kurtulursunuz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 12 Mayıs 2020; 1:1:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    O şekilde olur.

    Alıntıları Göster
    Baktım içine ama kablo uzayacak gibi değil zaten hoparlörün iç kısmındaki şeffaf bir zara içeriden yapışık duruyor. Belki mümkün ama beni aşan bir şey :)
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Bunu düşünmemiştim, nasıl aramam gerekiyor hoparlörü, bir model kodu falan var mıdır ? iyi fikir.
  • İnternette yedek parça hoparlör buldum, ürün linki aşağıdadır. Bilmem gereken teknik başka bir şey var mı ? ve ya ihtiyacım olan parça. Ek olarak çıkan hoparlörün etrafında yumuşak yapışkan bir şey sürülüydü, o şekilde yapıştırmışlar, bu ürünü takarken o malzeme ile mi yapıştırmayalım ?
    https://tr.aliexpress.com/item/32998649293.html?spm=a2g0o.cart.0.0.52323c00jEjYFQ&mp=1

    Herkese destekleri için tekrar çok teşekkür ediyorum
  • borealatis kullanıcısına yanıt
    Bu ürün sizin kulaklığınızdaki hoparlör kadar kaliteli olmayabilir. Pek tavsiye etmem. Ses alırsınız evet ama ... Bilemem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    hımmm, peki kaliteyi nasıl anlarım, sanki linkteki ürünle birebir aynı şekilde :) acaba corsair benzer bir speaker mı kullanmış :)

    Eğer bahsettiğiniz kalitedeki ürün fiyatı 150 tl ve üzeri oluyorsa zaten yeni kulaklık arayşına girmek daha mantıklı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borealatis

    hımmm, peki kaliteyi nasıl anlarım, sanki linkteki ürünle birebir aynı şekilde :) acaba corsair benzer bir speaker mı kullanmış :)

    Eğer bahsettiğiniz kalitedeki ürün fiyatı 150 tl ve üzeri oluyorsa zaten yeni kulaklık arayşına girmek daha mantıklı olacaktır.
    Kalitesini anlayamazsın. Ancak yorumlardan yola çıkılabilir veya alıp kendiniz deneyimleyeceksiniz. Hoparlör camiası çok geniş. 2 aynı görüşüne sahip hoparlörden biri cam gibi temiz ses çıkarırken diğeri kulağınızın ırzına geçer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Yeni surucu takmak gorunurde isi cozer ama o surucunun akustik ozelliklerini saglayamazsiniz her kulakligin surucusunun hassasiyeti frekans bandi dinamik araligi farklidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla tercihi bence sahibi yapar, hem tecrübe etmesi hem bir cihazın daha yaşayacak günleri olması kötü mü? HErkesin ekonomisi de süper değildir!

    Hassasiyet diyorsunuz herkes "audiophile" değil üretim kalitesi de aynı kefeye koymasam da aşşa yukarı yakın üstelik üzerinde özellikleri yazmayan hoparlöre kaliteli 1. sınıf da diyemeyiz. Sonuçta ürün Bose, Senheiser kalitesinde değil. Satın alma macerası veya satıcının ürünündeki hatadan da kaynaklanabilir (üretimden kaynaklı), fakat tecrübesini paylaşması başkalarına katkı sağlaması da kötü mü diyeceğiz?

    https://www.ifixit.com/Guide/Corsair+Void+Pro+RGB+Speakers+Replacement/123290



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 13 Mayıs 2020; 1:9:17 >




  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Bu linkte adamın satın almak için yönlendirdiği hoparlör büyük,nasıl kullanmış ve ya sığdırmış aklım ermedi açıkcası :)

    Cihazın içinde bulunan hoparlörü ölçtüğümde çapı 50mm, yükseklik 7,5 - 8mm

    Bu arada bir yandan çıkma corsair void kulaklık bakıyorum ( kablolu, kablosuz ) ucuza bulursam alıp içindeki speaker ı kullanabilirim diye düşündüm.




  • İnce işçilikle çözülecek gibiyse, telefon tamircisine ürünün değerini de anlatarak dikkatli olması gerektiği konusunda uyararak tamir ettirmeyi de deneyebilirsiniz. Az para değil yazık olmasın.
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, maalesef. Şuanda çözüm olarak speaker değişimi gözüküyor, uygun speaker arıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borealatis

    Yok hocam, maalesef. Şuanda çözüm olarak speaker değişimi gözüküyor, uygun speaker arıyorum.
    Anladim. Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.