Şimdi Ara

Kulaklık önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İPod'um için kulaklık almayı düşünüyorum.
    Ama küçük kulaklıklardan değil de böyle biraz daha büyük olanlardan, kulağı saranlardan arıyorum. Şunun gibi olan :
     Kulaklık önerisi

Dışarıdan gelen sesleri en az şekilde duyabileceğim, sesi kaliteli, tercihen hafif olan bir kulaklık önerebilir misiniz?
    Kulaklık karşılaştırabileceğim bir site önerisine de hayır demem

• koss portapro-koss ksc 75-grado igrado-yuin g2-audio technica ew9-sennheiser px100 px 200- bu konuda öne çıkan modeller...sevdiğin ses karakterini ve bütçeni belirtirsen daha sağlıklı yorumlar gelir...
  • 2. elde akg k 414 var ondan al hem onda yalıtımda var
  • Anladığım kadarıyla kulağı saran modellerden istiyorsun.
    Sennheiser HD serisi var kulağı kapatan, Grado SR80i var.
    HD serisi pek tutulmaz, Grado SR80i de dışarı çok fazla ses veriyor.
    Yukardaki arkadaşın söylediklerinden Portapro, KSC75, Yuin G2 ve PX100 açık tipte kulaklıklar.
    Ses yalıtımları çok azdır. Açık tipte istersen bunların arasından Yuin G2 iyidir.
    Benim sattığım AKG K414p var; fakat senin işine yaramaz herhalde.
    Kapalı tipte; ama yarı kapalı, yani kulağı tamamen sarmıyor benimki.

Kafandakileri biraz netleştir istersen. En fazla ne kadar çıkabilirsin fiyat anlamında ?
    Bir diğer soru da yukarda bahsettiğim, açık tipte mi kapalı tipte mi kulaklık istiyorsun ?
    Kapalı tipte istiyorsan, kulağı tamamen saranlardan mı yoksa tamamen sarmayanlardan (yarı kapalı) mı istiyorsun ?

Cevaplarından sonra daha fazla yardımcı olabiliriz sana.
  • Açık tip, kapalı tip ne oluyor tam olarak bilmiyorum? Ama kulağı tamamen kapatması veya kapatmaması sorun değil. Dikkat ettiğim nokta, dışarıdan gelen sesleri minimum derecede duyabileceğim bir kulaklık olması. Bunun için de sanırım kulağı sarması gerekiyor. Fiyat olarak 100 TL'ye kadar çıkabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melothony

Açık tip, kapalı tip ne oluyor tam olarak bilmiyorum? Ama kulağı tamamen kapatması veya kapatmaması sorun değil. Dikkat ettiğim nokta, dışarıdan gelen sesleri minimum derecede duyabileceğim bir kulaklık olması. Bunun için de sanırım kulağı sarması gerekiyor. Fiyat olarak 100 TL'ye kadar çıkabilirim...

Terimsel olarak açıklayamam ama kendi çapımda söyleyecek olursam;
    Açık tip kulaklıkların pedleri düzdür. Yani kulağı sarmazlar. Ortasında boşluk yoktur.
    Kapalı tip kulaklıkların ise ortası açıktır. Tam kapalı tip kulaklıklar kulağı tamamen sarar. Yani kulak bu başlığa tam olarak oturur. Yarı kapalı tipteki kulaklıklarda ise kulak bu boşluğa tam oturmaz.
    Yarı kapalı tipte kulaklıkların avantajı genelde taşınabilir olmalarıdır. Kulağı tamamen saran kulaklıklar genelde büyük olur ve taşıması zordur.

Umarım anlatabilmişimdir. Mesela imzamda bulunan ilandaki kulaklık yarı kapalıdır.
    Atıyorum Sennheiser HD205 kapalı tiptedir. Koss Portapro açık tiptedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.