Şimdi Ara

◄(●_●)► KULAKLIK DÜKKANI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
3
Favori
91.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @emrjm merhabalar. Yuin ile aranızdaki elektriğin olumlu olmasına sevindim.

    Sorun konusunda şunu öncelikle belirteyim; ben Cowon, samsung ve sansa kullandım. Eğer aradığın mp3 çalardaki önceliğin ufak boyut ise benim kullandıklarımın arasında en iyisi (Cowon T2, Samsung YP-U2, Sansa Clip) Sansa Clip'ti. Ki ben kendim şu anda Cowon D2+ kullanıyorum ama video amaçlı olarak bu tercihi yapıyorum. Ama bana sorarsan konu müzik olursa ses doğallığı ve temizliği konusunda clip'i tercih ederim. Clip ile PK3'ün çok uyumlu bir ikili olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki bu benim müzik zevkim doğrultusunda yaptığım bir yorum. Bu nedenle deneyip almanı öncelikle hatırlatmak isterim. Eğer samsung ile PK3 uyumunu sevmişsen clip ile daha çok seversin benim tahminim. (Tabii ki burada marka ismi ile anılan çalarlar benim kullandığım modelleri baz alarak yaptığım bir yorum. Yoksa modelden modele ses kalitesi farklılık gösterebilir.)

    Diğer söylediğin modeller hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü denemedim. Ama okuduğum yorum kaynaklı bir tavsiyen olur mu dersen i-river modellerinide değerlendirme içine alabileceğini söyleyebilirim.

    PK3'te uyum sorunu pek yaşamazsın bence. Çünkü oldukça dengeli bir kulaklıktır. Ne takarsan tak belirli seviyede bass veya tizden rahatsız olmazsın. Sadece mp3 çaların ses karakterine göre belirli oranda bazı seslerde vurgulu olabilir.

    Az çok yardımcı olmaya çalıştım ama bilmiyorum ne kadar faydası olur. Çünkü müzik konusu tamamen kişisel zevklerle ifade edildiği için, benim tavsiyelerimi hiç beğenmeyedebilirsin. Bu nedenle deneyerek almanda fayda görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 20 Aralık 2009; 2:13:45 >




  • @emrjm

    iriver t5in ekranı küçük yazı fontu büyük ve navigasyon tuşu kullanışlı değil ama ses kalitesi gayet iyi. T6 var kullanım kolaylığı da olan.

    O fiyat aralığında clip iyi bir seçim artırılabilir hafızasıyla hatta clip+ yı daha çok tavsiye ederim geliştirilmiş ses kalitesiyle.

    Sandisk Sansa Clip+ 4gb

    Ama daha bugün gözüme birşey çarptı Samsung YP-S3 8gb renkli ekranı , video oynatabilmesi,dnse 2 ile yükseltilmiş ses kalitesi hatta oyunları bile var içinde

    Samsung YP S3

    Yuin PK3 ü alamadım ama okuduklarım bile beni tatmin etmeye yetti.Buna göre Yuin PK3 ten daha iyi bir earbud kulaklık varsa oda bir üst modeli PK2 dir diyebilirim




  • saolun yardımlarınız için teşekkürler..:) bugün media markttaydım..sonynin yeni nwz-e lerinden brini denedm, sandiskin sadece sansa fuze vardı onu denedm, iriver t5, meizu m6 denedm bunların içnden en temiz ses veren sony gibi geldi bana..sandisk de çok başarılıydı gerçekten ses kalitesi olarak ama çok belirgin olmamakla beraber dijital geldi sanki böle ne bliym tam anlamıyla duru,sade deildi desem uygun olur sanırım..:/ sony ses yüksekliğinde yeterli büyük bi iddiası yok bu knuda..fakat anlaşılcak kadar bi netlik farkı vardı temizdi gerçekten ses kalite hissini aşıladı hoşuma gtti açıkcası..gelgelelim sony için açık ara daha fazla para biriktirmek gerekiyo tabi..:S clip yoktu orda deneyemedim fakat tavsiyen üzerine onu da araştıracağım şunları verseler ya 1 günlük denemelik uzun uzun kullansak karşılaştırsakta karar versek




  • @emrjm en güzel kararı kendiniz dinleyerek verebilirsiniz. Sansa konusunda sesin dediğiniz manada dijitalize olmaması gerekir. Eko ayarlarına falan baktınız mı yani denediğiniz tüm çalarlarda eko ayarları flat durumdamıydı?

    Dediğinizi gibi keşke hepsini şöyle birer gün deneme şansımız olsa oturup etraflıca karar verebilsek. Ama malesef bu pek mümkün olmuyor. Umarım içinize sinecek bir tercih yaparsınız.
  • Şu Sansa Clip gelse de Mediamarkt'a ben de alsam.
  • ömer öncelikle herşey için teşekkürler. gelelim yuin g2 ye :) rengarenk bir kulaklık sahnesi oldukça iyi. bas lar (çok bas sevmeyen ben) bana göre oldukça fazla gayet tok ve derin baslara sahip. en güzel tarafı da tizleri oldu. kısacası fazlası ile sevdim. yeniden teşekkürler ömer...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserkogss

    ömer öncelikle herşey için teşekkürler. gelelim yuin g2 ye :) rengarenk bir kulaklık sahnesi oldukça iyi. bas lar (çok bas sevmeyen ben) bana göre oldukça fazla gayet tok ve derin baslara sahip. en güzel tarafı da tizleri oldu. kısacası fazlası ile sevdim. yeniden teşekkürler ömer...


    Güle güle kullanın. Henüz sesi zamanla açılacak bir kulaklık olduğu için ileride ses olarak size kendisini daha da sevdirecek bir kulaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Yuin birlikteliğiniz hayırlı uğurlu olsun.Kulaklığınız ile birlikte iyi dinletiler.
  • thetrooper00'ın göndermiş olduğu Audio Technica ATH-CKS70 kulaklık bugün elime geçti. Yalnızca 1 gün gibi kısa bir sürede üstelik
    En başından söyleyeyim, bu arkadaşımız gerçekten ÇOK İLGİLİ ve ciddi anlamda bu konuda KALİTELİ bir insan...

    Kulaklığa gelince... Kulağıma henüz geçirdim ve onboard ses kartı olan bilgisayarımda birkaç parça denemesinde bulundum. Burn-in falan bir yana sıradan kulaklıklardan birkaç gömlek üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Techno ve Rap dinleyen arkadaşlara ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. O bassların vuruşunu duymadan ne demek istediğimi anlayamazsınız. Bir "bassyhead" nasıl bir bass umar kulaklıklardan şu anda bilmeme imkan yok, ancak emin olun çok tatlı, tok, yayılan ve temiz bir bass alıyorum şu anda Tabi bunda T400 köpük uçların da katkısı çok büyük. Sesin yeterince yüksek olduğunu da hatırlatayım... Yani bir çatlama söz konusu değil. Tek bir nokta, basslar sanki mid ve tizleri hafifçe örten bir yapıda, ancak bu gerçekten ufak bir nüans ve kulaklık açıldıkça (burn-in oldukça) kuvvetle umuyorum ki bu fark da gittikçe azalacak - zaten birçok insan da bunu söylemişti okuduğum incelemelerinde.

    Uzun lafın kısası ben şu anda müzik zevkimi katlamış durumdayım!

    İyi ki thetrooper00 arkadaşımı tanımışım, o da iyi ki bize bu imkanları sunarak bizleri bu zevkten mahrum etmemiş.

    Her şey için teşekkürler kardeşim, ellerine ve emeğine sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 24 Aralık 2009; 14:37:27 >




  • @freedom öncelikle güle güle kullanın.

    İlk önce ses olarak zamanla basslar biraz geri çekecek kendini. Mid ve tizler daha öne çıkacak. Ki bir 10-15 saat sonra bassların çok daha tatlı ve yumuşak geldiğini duyumsayabilirsiniz.

    Yalnız ilk önce T400 uçlar ile kullanmasaydınız, t400 uçların katkısını (olumlu veya olumsuz) daha iyi hissederdiniz. Önceki mesajlarımda da belirttim T400 uçların bir çok olumlu katkısı yanında en önemli dezavantajı tizler konusundaki törpülenme ve sesi bir nebze daha koyu hale getirmesidir. Belirttiğim gibi eski seri comply uçlarda bu törpülenme çok fazla idi. Ama aldığınız ve şu anda satışta olan uçlar yeni seri ürünler ve bu etki çok daha az düzeyde.

    İyi bir ses kaynağınız (mp3 veya dac manasında söylüyorum) ve burn-in olmuş kulaklıklarınızla birlikte memnuniyetinizin daha da artacağını düşünüyorum.

    Güle güle kullanın tekrardan, kulaklığınızla birlikte iyi dinletiler.




  • öncelikle hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum Ömer bey. kulaklıktan ziyade sizi tanımak daha önemliydi benim için.
    cks70 bugün elime geçti. kulaklık hakkında yorum yapmayacağım, siz zaten ürün tanıtımında tüm detaylarıyla ifade etmişsiniz
    genel olarak çok beğendiğimi belitmek isterim ama.
    hayırlı satışlar, görüşmek üzere..
  • @met2505 teşekkür ederim düşünceleriniz için. Güle güle kullanın, kulağınızda eskisin.
  • Ömer ciddi olarak söylüyorum bak bunu audio technica ve yuin in türkiye distribütörlüğünü alsana. Abi o ne paketleme filan öyle. Bu arada sanki bir yuin fanı oldum gibi :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserkogss

    Ömer ciddi olarak söylüyorum bak bunu audio technica ve yuin in türkiye distribütörlüğünü alsana. Abi o ne paketleme filan öyle. Bu arada sanki bir yuin fanı oldum gibi :).


    İşin içine distribütörlük girdiği zaman o iş ciddi anlamda maddi güce ve iyi bir organizasyona bakıyor malesef. Ama inşallah öyle imkanlar oluşursa ileride, yapacağım iş bu olurdu orası kesin. İnsanın sevdiği bir işi yapması kadar güzel bir şey olamaz her halde. Ama tahmini olarak 3 ay sonra falan, kendi içimde güzel bir projem var onu uygulamaya koyabilirsem bu iş yoğunluğu arasında, daha güzel bir şeylerin çıkacağını düşünüyorum. Umarım bir aksilik olmazsa sizleride yine bu konu üzerinden bilgilendiririm.

    Yuin konusunda ise, Yuin markası çok iyi f/p oranları ile kulaklık üreten bir firma. Özellikle giriş seviyesindeki G2, PK3, OK3 gibi ürünleri gerçekten çok beğeniliyor yurtdışında. Beğenilmesinde ziyade aynı sınıftaki diğer ürünlerden çok daha iyi ve ses kalitesi olarak ayrıcalıklı olması bu derecede tutulmasının nedeni. Çok fazla bilinmemesinin nedeni ise diğer markalar gibi çok iyi bir dağıtım ağlarının olmaması nedeni ile olsa gerek. Ki benimde Yuin ürünlerini satmamın sebebi bunlar zaten.

    Memnun kalmanıza sevindiğimi tekrar belirtmek isterim. Umarım çok daha iyilerini kullanmakta nasip olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 25 Aralık 2009; 23:04:00 >




  • Belki iddia li gelecek ama benim için alessandro ms1 den daha iyi. Daha önce de px100 ms1 iem olarak da pfeye kadar çıkmış birisi olarak diyorum bunu. Ilk aldığım ve kulağıma taktığım zaman beni ilk kez hadi dedirten bir kulakliktır. Bunun sebebi belki de ses renginin bana uyması. Ciddi manada sahne si var ve bas lar diğer frekansları ezmiyor özellikle de tiz leri. Bence çok da fazla grado vari değil. Grado lar derken ms 1 uzun süre ve sr80 kısa bir süre kullanmış olarak söylüyorum. Grado lar daha hızlı ama sahne nerede ise yok gibi g2 de ise sahne bence kayda değer tiz ler de daha önde ve canlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserkogss

    Belki iddia li gelecek ama benim için alessandro ms1 den daha iyi. Daha önce de px100 ms1 iem olarak da pfeye kadar çıkmış birisi olarak diyorum bunu. Ilk aldığım ve kulağıma taktığım zaman beni ilk kez hadi dedirten bir kulakliktır. Bunun sebebi belki de ses renginin bana uyması. Ciddi manada sahne si var ve bas lar diğer frekansları ezmiyor özellikle de tiz leri. Bence çok da fazla grado vari değil. Grado lar derken ms 1 uzun süre ve sr80 kısa bir süre kullanmış olarak söylüyorum. Grado lar daha hızlı ama sahne nerede ise yok gibi g2 de ise sahne bence kayda değer tiz ler de daha önde ve canlı.


    Ses rengi olarak gradolara göre daha sıcak karakterli olarak tanımlanabilir. Ben bir türlü grado sahibi olamadım daha doğrusu fırsat olmadı başka alternatiflere yönelmekten. Bu nedenle deneyimlerim hep kısa süreli oldu.Ama sahne konusunda haklısınız ki gradolar sahne konusunda çok geniş değil ki G2'in güzel bir sahnesi var. Benim ATH-AD900 kafaüstüm ile yakaldığım sahne performansına en yakın ses alabildiğim kulaklık G2'dir şu anda. Grado ile karşılaştırma aşamasında genelde "grodish" ifadesi kullanılıyor. Ama Grado ses olarak daha spefisik bir bir kulaklık, g2 ise tarz olarak uyum kapsamı daha geniş bir model.

    Ama belkide G2'nin benim en çok takdir ettiğim tarafı uygun fiyatıyla belirli ölçüde bahsettiğimiz kalite kriterlerini ve tatmini yaşatabilme özelliği. Ha gerçekten ses kalitesi olarak irdelediğiniz zaman eksileri artıları muhakkak ki var, ama fiyatı baz alındığında hani her kuruşu hakkediyor denilebilecek bir model bana göre.




  • Çok güzel özetlemişsin. Ömer peki yuin in orta ve üst seviye modelleri nelerdir acaba?
  • Yuin'in üç serisi var;

    G Serisi; Kulaküstü çengelli kulaklık olarak G2'nin amfi ile birlikte kullanılan abisi G1 mevcut.
    PK Serisi; Açık tip earbud olarak geliştirdiği seri. PK1, PK2, PK3 olarak 3 modeli . PK1 en üst seviyedeki ürünü ve amfi ile birlikte kullanııyor. PK2 ise daha çok yarı-profesyonel diye tabir edilen bir ürün. PK3 ise portatif cihazlar için kullanılan modeli.
    OK Serisi: Hem earbud hemde iem olarak olarak kullanılabilen, istenildiği takdirde kullanıcı tarafından dönüştürülebilen bir model. Performans sınıflandırması aynı PK serisinde olduğu gibi.

    Muhtemelen ilerleyen dönemlerde kafaüstü sınıfında da kendilerini göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü G2'yi yapmayı başardılar. G2 aslında çok zorlu ve sıkıntılı bir üretim süreci sonucu ortaya çıkan bir kulaklık. İlk üretim hatalı oldu ve belirli süre sonra Yuin firması G2'leri piyasadan geri topladı. İyileştirme ve düzenleme çalışmaları sonrasında G2 tekrar piyasaya çıktı derken G2 günümüze kadar geldi. Umarım bir kafaüstü ile o tarza da giriş yaparlar ki ben mevcut ürün performanslarına baktığımda kötü bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. Ki Yuin markasının adı geçtiği yerde bir fanatizm oluyor genelde, bu bende de mevcut.




  • Pk3 u çok ca duymuştum zamanında f/p ciddi konuşuluyor du. Diğerlerini de dinlemeyi çok isterdim açıkçası. Helal olsun adamlara iyi iş çıkarmışlar. Kafa üstü modellerini de bekleyelim o zaman. :)
  • elinizde sennheiser kulaklık yokmu suan uygun fiyatlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuasH

    elinizde sennheiser kulaklık yokmu suan uygun fiyatlı


    Malesef Sennehiser cx serisi satmıyorum. Satmama sebebim genel olarak başarılı bulmamam veya yakın fiyata çok daha başarılı ürünler sunabiliyor olmam. Ki ilgili modellerine atıfta bulunarak ilan içerisinde karşılaştırma yapılabilmesi için bilgi vermeye çalışıyorum. Malum forum ahalince genelde bilinen kulaklıklar sennheiser cx ve creative ep serileri.

    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.