Şimdi Ara

Kulak Üstü Kulaklık Tavsiyesi Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
29.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • #1
    Merhaba değerli arkadaşlar . Bir müzik odyofili olarak kendimi görmek daha doğru olur oldukça detaycı her türlü müzik türlerini dinleyen bir yapıya sahip birisiyim.Son zamanlarda bir kulak üstü kulaklığa ihtiyacım doğmakta bu manada kullanan arkadaşlardan tavsiye edebilecekleri marka ve modellere açık birisiyim.Kaynak olarak masaüstü bilgisayarımda bulunan Asus Essence STX II ses kartı ile sürme kabiliyetini gerçekleştimeyi planlıyorum . Genellikle kısıtlı olmasına rağmen FLAC , DSD format olarak arşivimde müzikler bulunmaktadır ( Ayrıntı benim için önemli ) . Bütçe elbette bu konuda elzem bir durum lakin max 600TL civarında bir bütçe ayırmak istiyorum ve asla kesinlikle kablosuz olmamalı bu konuda ciddi takıntısı olan birisiyim. Kendi araştırmalarım sonucunda aşağıda linklerini vereceğim kulaklık modelleri arasında kaldım teknik verilere dayanarak siz olsanız hangi kulaklığı kendinize öncelik verirdiniz ?

    Şimdiden tavsiyeleriniz teşekkür etmek isterim.


    Pioneer SE-MX9

    Pioneer SE-MX8







  • Merhaba, bende sizin gibiyim hi res kulaklık almak istiyorum fakat istediğim gibi bir ürün bulamadım, bu yazdığınız modelleri bilmem ama ben PIONEER SE-MS5T modelini aldım fakat ses kalitesinden memnun kalmadım, kafamı da çok sıktı ve aynı gün iade ettim. Şükür ki internet mağazasından almışım,yoksa iade edemeyecektim. Daha sonra Amazondan Panasonic RP-HD6ME aldım onun ses kalitesi iyiydi fakat kablosunu beğenmedim çok ince ve hafif gerilimde kopacak gibi bir kablo kullanmışlar, birde mikrofondan sesi açmak için tuşa bastığınızda ses artıyor bırakınca azalıyordu bir sorun olduğunu düşünerek onuda iade ettim. Velhasıl artık kafam çok karıştı çok fazla model görüp denedim. Hi res'ten vazgeçtim beğendiğim kulaklıklar bütçemi aşıyor. AKG Y55 modelini almayı düşünüyorum. Birde pıoneer hi res kulaklıklarda bass'ın zayıf olduğunun yazıldığı bir yazı okumuştum bir yerde ama hatırlamıyorum nerde olduğunu.Deneme şansınız olmadığı için hepsiburada'dan alıp memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz. Unutmayın mesafeli satışlarda hemen her ürünü 14 gün içnde iade etme hakkınız var kutu açılmış olsa dahi.




  • vanillasky1971 V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle emek harcayıp cevap ve öneride bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Eskisi gibi çok fazla bu konularda bilgilerini paylaşan insanlar kalmamış bu üzücü bu foruma yakışmıyor neyse . En büyük handikap dediğiniz gibi deneme şansımızın olmayışı.Müzik çok fazla değişken bir durum her bireyin kulak algılayışı , müzik zevkleri farklı olduğu için ben tahmin ediyorum ki firmalar bile bu konularda son kullanıcıları memnun etme konusunda ciddi sorunlar yaşamakta oldukları düşünüyorum.Mesajınızda belirttiğiniz SE-MS5T modeli benimde radarıma girmişti bir ara hakkında ülkemizde bulunan yorumlarda genel kanı iyi olarak belirtilmiş ama işte asıl sorulması gereken soru neye göre kime göre hangi müzik türlerine göre ? Benim için önemli olan kriter o detay yani bir enstrümanı dinlerken doğal ve o tınıları gerçek anlamda kendim çalıyormuşum gibi hissettirmesi gerekiyor. Belki çok fazla şey istiyorum bütçeme göre bulunan kulaklıklardan ama bazen beğenmediğimiz veya bütçesel açıdan daha düşük olan bir model marka kulaklığın neler getirdiğini ve nirvana yaşattığını tahmin edebiliyorum ve bunu deneyimledim zamanında. Linkte bulunan SE-MX8 satışa kapatılmış yeni gördüm sanırım bu durumda seçeneğim SE-MX9 olacak gibi duruyor biraz daha bekleyerek doğru karar vermek adına arge çalışmalarıma ülkemizde ve dünya forumlarında devam ederek artık nihai bir karara ermek istiyorum.

    İyi günler dilerim.




  • Rica ederim. aslında alınabilecek en iyi hi res kulaklık bu ikisi bana göre fiyatlar biraz yüksek maalesef..
    Sony MDR-1AM2B Hi-Fi
    Panasonic RP-HD10E
  • Tekrar merhaba, ben bugün Karaköyden Panasonic RP-HD10E hi res kulaklık satın aldım, frekans aralığı 4 hz 50 khz. İnanılmaz bir sesi var, yıllar içinde sennheiser,piooner sony gibi kulaklıklar kullanmış biri olarak ilk defa böyle bir kulaklıkla karşılaştım. Ses o kadar temiz ve dengeli ki anlatamam basslar çok doygun ve tok ama kesinlikle midleri ve tizleri ezmiyor. Hi res destekli Sony XZ Premium telefonumda çok iyi sonuç verdi. Türktelekom'un Muud ve 1 aylık ücretsiz Tidal hi-fi kullanıyorum.İkisinde de çok başarılı, gerçekten daha önce duymadığım sesleri duyuyorum.. An itibariyle çok mutluyum. :)) Hi res kulaklık arayanlara tavsiye ederim. İnternette 1.350 TL olan bu kulaklığı Karaköyden 800 TL'ye satın aldım.. İyi akşamlar..
  • vanillasky1971 V kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kalp kalbe karşı gibi bir durum oluştu şöyleki ; Dün Pionner SE-MX9 kulaklıklarım geldi deneyimlerim sonucunda bugün foruma paylaşmak adına sizin iletinizi gördüm ve adınıza gerçekten çok mutlu oldum. Kısaca Pioneer SE-MX9 alacak kişilere tavsiyem ( Hip hop ,Techno, clup ) haricinde müzik zevkleri varsa asla bulaşmasınlar.Öylesine dengesiz bir yapıya sahip ki mid tiz yoksunu tamamen bas ağırlıklı bir kulaklık.Orta frekans ve üstü fena değil ama maalesef tüm müziklerde bu yapıda değil ve hiç verim alamıyorsunuz.Özellikle enstrümantel müzikler karşısında resmen bataklıkta boğuluyor soğuk ve tatsız.Tek olumlu olarak gördüğüm özelliği çok sağlam ve dinamik kaliteli dış yapısı ve malzeme kalitesi var . Bu heyecanlı ve yüksek beklentim üzerine üzülerek ürünü kesinlikle iade ediyorum .Tavsiyeleriniz üzerine sanırım bütçemi genişletme durumu oluştu fakat Panasonic RP-HD10E hiçbir sitede bulamadım ayrıca ithalatçı garantisi olan ürünleri almak pek huyum değildir bu nedenle diğer bir emsali olan Sony MDR-1AM2B radarıma aldım bu ürünü tedarik edebilirim.Adınıza tekrar çok sevindim duygunuza ortak oldum diyebilirim :) .

    İyi günler diliyorum..




  • Merhaba, Pioneer'da hayal kırıklığına uğradığınıza üzüldüm.. Bana da yaşatmıştı Pioneer aynı duyguyu. Ben Panasonic kulaklığı Karaköy yeraltı çarşısındaki Silvana elektronikten aldım almadan önce ithalatçısı olan Ertekin ile konuştum. Ertekin sağlam bir firma web sitesinden bakabilirsiniz bir çok markanın ithalatçısı. Panasonic malesef Türkiyeden çekildi ve ben çok üzülmüştüm.. Panasonic'in tüm mallarını gözü kapalı alırım. Bende öylesine güveni var. Ürün kalitesi olarak emin olun Sony, Pioneer ve benzerleri markalardan daha kaliteli ve üstündür. Sony MDR-1AM2B Hi-Fi denemedim ama iyi bir kulaklık olduğunu düşünüyorum umarım ondan memnun kalırsınız, sizin adınıza korkum şu ki genelde Sony kulaklıklar karakteristik olarak bas ağırlıklı oluyor. MDR770AP ve MDR CH700BT kulaklıklarını denedim tizler çok ezikti.. Umarım aradığınızı bulursunuz görüşmek üzere.. :)




  • vanillasky1971 V kullanıcısına yanıt
    Guzel bir kulaklik almissiniz hayirli olsun . Kasa kalitesi iyiyse( kırilmazsa )uzun sure kullanirsiniz insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, umarım uzun yıllar kullanırım.. 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer enstrümental ağırlıklı bir kulaklık arıyorsan Marshall Major II veya III öneririm bassları orta halli mid ve tizleri çok üst düzeyde bir kulaklık ...
  • Arkadaşlar banada 150 tl ye kadar kulaküstü kulaklık tavsiye edermisiniz . piyasa kulaklık kaynıyor deneme şansım da yok .
  • Merhaba, Philips SHL3070 işinizi görür diye düşünüyorum sesi başarılı fiyatı uygun tam f/p ürünü bana göre..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlitzWolf BW-HP0 için ne dersiniz arkadaşlar 150 TL ye geliyor vergi dahil.

    Aradığım özellikler Bluedio T7 kalitesi olsa yeterli ses olarak.

    Fakat Bluedio T7 kadar büyük padları olmamalı.
  • vanillasky1971 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba...karaköyden nerden aldınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hp Pavilion 600 ve jbl t500 kablolu arasında kaldım kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba umarım cevap verirsiniz. Ben de şu an kulaklık arayışındayım 300 tl bütçem var. Fakat piyasadaki tüm kulaklıklar bas ağırlıklı, ben başta thrash metal olmak üzere metalin birçok alt dalı, klasik müzik gibi çok geniş çerçevede müzikler dinliyorum. Bas ağırlıklı olmayan (maksimumum 300 tl) kulaküstü kulaklık öneriniz varsa çok yardımcı olur. Şu an Urbanears Plattan 2 üzerinde duruyorum (aslında dışarıda değil evde kullanmak istiyorum fakat daha iyisini bulamadım şu an) bu kulaklık hakkında da görüşleriniz varsa çok yardımcı olur.
    Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vonrumpel -- 31 Mayıs 2020; 22:49:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vonrumpel

    Merhaba umarım cevap verirsiniz. Ben de şu an kulaklık arayışındayım 300 tl bütçem var. Fakat piyasadaki tüm kulaklıklar bas ağırlıklı, ben başta thrash metal olmak üzere metalin birçok alt dalı, klasik müzik gibi çok geniş çerçevede müzikler dinliyorum. Bas ağırlıklı olmayan (maksimumum 300 tl) kulaküstü kulaklık öneriniz varsa çok yardımcı olur. Şu an Urbanears Plattan 2 üzerinde duruyorum (aslında dışarıda değil evde kullanmak istiyorum fakat daha iyisini bulamadım şu an) bu kulaklık hakkında da görüşleriniz varsa çok yardımcı olur.
    Çok teşekkür ederim.
    Merhaba.

    O bütçe ile özellikle trash gibi hız barındırıp fırtınavari bir karışımdan enstrüman ayıklamak kolay değil.

    Bulmak zor olsa da şunları tavsiye ederim:
    https://kulakligim.net/kafaustu/aiaiai-tracks-inceleme/
    https://kulakligim.net/kafaustu/jvc-ha-s160-flats-incelemesi/

    Sonuncusu "all rounder" denen ve fiyatı için iyi çalan kulaklıklardan. Ancak ilki önde ve enerjik olmasıyla metale iyi gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 2 Haziran 2020; 21:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mair kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bahsettiğiniz ürünler şu an Türkiye'de satılmıyor.

    Sennheiser'ın HD 300 modeli hakkında bir bilgi ya da fikriniz var mı? Şu an onu düşünüyorum ama pahalı olması nedeniyle kararsızım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.