Şimdi Ara

Kuduz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler evde golden var 8 aylık kuduz aşısı yoktu yani evde besliyoruz evden çıkmadı dışarı bugun oynarken ustume tırmandı sanırım dışı burnumun içine girdi ve baktığımda kanamıştır yıkadım sonra kan kesildi ve burnumda yara felan yoktu hiç ağrı sızı felanda yok dişinin geldiğini görmedim ama darbe aldım burnumun içine evdekiler korkma birşey olmaz dediler bulaşsa salyasından tüyünden bulaşır diyorlar darbeden kaynaklı kanamıştır diyorlar. Her köpekte kuduz varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAS -- 28 Haziran 2011; 17:37:36 >

• Salya sümük on dakikada ortaya çıkan belirtiler değiller. Kesin bi şey söylenemez ama risk var, çünkü kanamış. Doktora görün geç olmadan.

• vakit kaybetmeden aşıya git şakası olmaz ayrıca kuduzunda tedavisi yok direk ölüyosun
  • La köpeğe çiğ et vermiyoz bişi yapmıyoz her ısırdı veya elini çizdi veya tüy yuttun diye doktora gidilir mi? Gideyimmi yani dalga felan geçmesin. Sonuçta ısırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAS -- 28 Haziran 2011; 17:52:22 >
  • aşısıda yokmuş
  • Dışı gelse çizik felan olmazmı? Acı felan yapmazmı her aşısı olmayan köpek kuduz oluyomu?
  • kanadı diyosun tırmık,ısırık gibi durumlarda aşı olunmalı
  • Kanadı diyorumda darbeyeden dolayı kanamış olabilir çünkü acı sızlama yara izi yok. Olsa zaten durmam giderim doktora.

• Sen tavsiye istemiyorsun ki, birinin "Bi şey olmaz" demesini, içini rahatlatmasını istiyorsun.

• Yok dostum öyle olsa evdekiler dedi zaten ben sadece kafama takıldı sordum.
  • şakası olmaz..zamanı gecerse ve kuduzda olmussan idam mahkumu gibi ölünü beklersin..tedavisi yok...TRde bir kız cocuğı kuduz olmus ailesi asısını yaptırmamıstı..zamanıda geçmiş asının..haberlere cıkmıstı..aile yardım istiyordu kızımız ölecek diye ağlıyordu..küçük kız ölmek istemiyorum diye ağlamıstı... sonunda bir iki hafta sonra öldü..çünkü müdahale zamanınını coktan geçmişti... bu görüntüde aklımda kalmıstı...küçücük bir cocuğun ölümü beklemesi ne acı... neyse yani işin sakası yok..garantyi olsun git vurul asını....
  • Kuduz tedavisi olmayan bir hastalıktır. Tek çaresi zamanında yapılan aşıdır. Aşı da kuduz virusunun inkubasyon (kuluçka) süresinin uzun olması sayesinde kurtarıcı olabilmektedir.
    Kuduz virusu dış ortamlara çok duyarlıdır. Sağlam deriden geçemez. Bu nedenle ancak ısırık ile bulaşabilir.
    Bir hayvan tarafından ısırıldığınızda ilk yapmanız gereken, ısırıldığınız bölgeyi bol sabunlu su ile yıkamak olmalıdır. Kuduz virusu kana karışıp vücuda dağılmadığı için, sadece sabunla yıkamak bile yara bölgesindeki virusları öldürmek için etkili olacaktır.
    Daha sonra da, en kısa zamanda bir intaniyeciye görünmeniz gerekir.
    Ayrıca sizi ısıran her hayvan kuduz diye bir şey de yok. Kuduz artık aşıların yaygınlaşması ile son derece seyrek görülen bir hastalık oldu. Artık tek tük köylerde vs görülebiliyor. O da yabani hayvanların, evcil hayvanlara saldırması sonucu görülüyor. Fakat artık yabani hayvanları da (özellikle tilkileri) içerisi aşılı özel mamalar ile aşılamaya başladılar. Yani kuduz yavaş yavaş eradike olmaya başladı.
    Sizi ısıran (ya da oynarken burnunuzu kanatan) köpeğinizin kuduz olma ihtimali bence çok çok düşük. Fakat hastalığın adı öyle soğuk ki, insanı ürpertiyor. Bir hocamın kuduz hakkında bir tabiri vardı: "Rüyanda görsen git aşı ol" diye. Sanırım sadece bu bile hastalığın ciddiyetini anlatmaya yeterli olur. Sonuçta artık günümüzdeki aşıların yan etkisi yok denecek kadar az. Aşı koldan yapılıyor ve yapıldığını hissetmiyorsunuz desem yanlış olmaz. Aşıdan korkmayınız yani, öyle eskiden anlatıldığı gibi göbekten yapılmıyor, yüksek ateş yapmıyor.
    Zaten eğer ki köpeğiniz hasta ise, hastalık belirtileri görüldükten sonra 10 gün içerisinde ölecektir. Aşıya gittiğinizde sizden köpeğinizi gözetim altına almanızı isteyeceklerdir. İlk 3 aşıyı 1 hafta içerisinde olacağınız için, 3 aşıyı her halukarda olacaksınız. Fakat 4. ve 5. aşıları eğer ki köpeğinize bir şey olursa olmanız gerekir. (Ki ben bir şeye olacağını hiç sanmıyorum)
    Ayrıca unutmadan köpeğinizi de kısa zamanda aşılatın. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama aşıyı 40 liradan pahalıya yapacaklarını sanmıyorum. Senede bir kere yapılıyor ve hem sizin, hem de köpeğinizin sağlığı için son derece önemli.
    Çok fazla tasalanmayın, sağlıcakla kalın.

• numune hastanelerinde ücretsiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.