Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eminönü esnafına gram üzülmüyorum. Mide bulandırıcı tavırları ve ticaret anlayışları var. Evimin karşısında bir bakkal var, karektersiz kaç kere meyve suyu ve ayran aldıysam hep tarihi geçmişti. Artık almıyorum böyle esnaflara ne açıyorum nede üzülüyorum bunlar herşeyi hak ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 25 Mart 2020; 15:51:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Esnaflar da elini tasin altina koymali. Devletimiz zor zamanlardan geciyor fedakarlik yapmaliyiz halk olarak. En azindan bir maasimizi devletimize bagislamamiz gerekir. Bu devlet hepimizin.
    beratin kafasinda ne fanteziler var şuan bağışla sen yavrucum bağışla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ColorTR

    Senin gibi mantıklı insanlar yüzünden ülke bu halde zaten :) 10-15 yıllık esnafın çoğu zaten yıllardır zor geçinebiliyor. Son 1 yılda sokakta kaç dükkan kapandı el değiştirdi yada kapalı kaldı hiç çıkıp baktın mı? Ya da ekonominin kötülüğünü sadece ülke olarak mı düşünüyorsun? Dünya ekonomisi son 1 yıldır zaten batıyor bizim tek farkımız onlardan daha kötü olmamız. Küresel ya da yerel ekonomiden haberi olmayan bir insanın atıp tutması kolay, şu an sana ne desem boş biliyor yada anlayacak olsan zaten böyle bir yorum yapmazdın. Ben borsacıyım günün 20 saati dünya piyasalarını takip edip işlem yapmakla geçiyor finansal olarak bana çok bir şey olmaz ama esnafın çoğu batacak bu da bir gerçek bunu zamanla anlayacaksın.

    Alıntıları Göster
    batsın arkadaşım, al takke ver külah bir kesim para balyalarını istifleyecek yer bulamazken iyiydi de şimdi mi kötü bu piyasa.
    bizden değilsin derken, ticarette tekel oluştururken nerdeydi sizin gibi mantık abideleri?
    15 yıldır ekonomi berbat diyenin sesini kesmediniz mi? şimdi ne değişti peki?
    paradan para kazanan sen peki bu işin neresindesin?
    gerçekleri konuşmak da mı atıp tutmak oldu?
    zamanında 1 liralık soğan patates 7 lira olunca ağzınızı açıp tek kelime ettiniz mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Kaç esnaf fatura fiş kesiyor? Git bakayım mahallendeki bakkaldan nalburdan alışveriş yapıp fiş iste. Yeterince zorlarsan şansını belki verir ama bakışlarıyla tüm sülalene söver. He bu adamların istisnasız hepsinin dükkanında "bismillahirahmanirrahim" tabelası ve arapça yazılar vardır. Hiç şaşmaz. Öbür tarafta allaha da " rabbim biz stopaj vs veriorduk o yüzden vergi kaçırdık fiş vermedik milletin hakkına girdik affet" dersiniz.
    Bugün maaşlı çalışan kesim olmasa fırlatacak yazarkasa bile bulamazsınız.
    Senin dediğin 15 yıl önceydi. Şimdi nakit alışveriş çok kısıtlı. Kredi kartı ile yapılan alışverişin de kesme bakalım faturasını... Maliyeci öttürür adamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet esnafın kirasını karşılamak için halen neyi bekliyor !!
  • O elektriğin ve suyun parası ayrıca ödeniyor. Kapıya kadar gelen elektriği parayla satıyorlar ve kar ediyorlar çünkü işletmesi özel şirkette.
    Devlette hiçbir hizmet bedava değil zaten. Yollar mevzusunu hiç açma geçiş ücretleri, mtv, benzin alınca ödenen vergi, araç alırken ödenen ötv derken adamı elli yerden soyuyorlar.
    Ayrıca devletin hastane hizmeti birçok şeyi kapsıyor gözüksede kalitesiz. Birçok sigortalı farkını verip özele gitmek zorunda.
  • Bizde esnaf olarak aynı durumdayız. Dün dükkandan içeri akşama kadar sadece 2 kişi girdi (: Kira günüm yarın ve açıkcası kara kara düşünmüyor değilim lakin benim faturalarımın hepsinde düşüş varken sizde artış olması garip. Çiçekcilik yapıyorsunuz birde yani çok saçma bir bedel..
  • Böyle giderse kepenk indiricez :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomiyle gelen ekonomiyle gidecek işte. Saçma sapan koalisyonlar, birbirine atar yapan liderler yüzünden artan enflasyon, faizler diyerek bunlara oy verdik zamanında. O zaman care bulacağız dedikleri şeylerin sebebi oldular.

    Bu krizin sebebi onlar değil ama böyle çaresiz yakalanmamizin sebebi onlar. Çok daha güçlü olabilirdik. İnsanlar parayı düşünmeden ücretli izin verebilirdi çalışanlarına. Aldığımız ay bitmeyen maaslarimizla evimizde oturup 1 ay içerisinde 1 tane hasta kalmadan bu krizi atlatabilirdik.

    Ama şimdi ya işimizden olacağız ya da eve barka haciz gelmesin diye ise gidip canımızdan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl?

    Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl?

    bu rakamların içinde vergi borçları yok ha.

    1.5 aylık barutu var milletin. hesabınızı kitabınızı ona göre yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi düşen ağlamaz. İşler iyiyken karşı taraf vatan haini zillet. İşler kötüyken aynı gemideyiz

    Hak ettik bu durumları. Maalesef kurunun yanında yaşta yanıyor.
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    Sağlık sisteminin çöktüğünü nasıl anladınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babamda esnaf ve işler %90 düştü. Biz kazanmasak bile yanımızda ki personele günlük 70 lira yevmiye vermeye karar verdik bu süreçte. (Sigorta, yemek vs işlerine hiç girmiyorum onları zaten yapıyoruz) mülk bizim değil aylık 8700 kira veriyoruz patron ile konuşacak babam kira da indirime gitmesini isteyecek en azından şu süreçlerde. Gerçekten biz 8 marttan itibaren her gün zarar ediyoruz kâr yok. Sokağa çıkma yasağı gelmeden ne bu korona biter ne de bu işler düzelir. İçimdekileri yazsam sayfalar dolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Kul azmadıkça hak bela yazmazmış" Ben hakkı ne ise onu almaya çalışıyorum ama esnafımızın çoğu ya kazıkçı ya da ederinden daha düşüğe malını satıyor. Kısacası kokuşmuşluğumuzun cezasını çekeceğiz.

    Tabi sadece esnaf için değil toplumlarda genel bir yozlaşmışlık var. Hani şu ilahi adalet nerede nerede diye soranlar vardı ya öyle ha işte o adalet geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcqlock

    Bence tam karantina ile 3-4 haftada çözülür. Hali hazirda hasta olanlar belirlenir. Onlar hastaneye cekilir. Suan yeni yeni yurtdisi temassizlara bulasiyor.
    İmkanı yok, test yaptıklarından negatif çıkan daha sonra pozitif çıkabiliyor imiş. Son araştırmalara göre öldükten 29 gün sonra kontrol edilen cesetlerde dahi çıkmış.

    Zaten bu virüsün espirisi aşırı hızlı yayılması, 1 kişide olduğu anda çok kısa zamanda onlar,yüzler,binler diye gidiyor. Tedavisi klasik ağır grip tedavisi başka yolu yok,olacağını zannetmiyor çoğu kişi,kısacası virüsün canı sıkılana kadar devam edecek ki çoğu uzman dünyayı en az 2 defa dolaşmadan bitmez diyor. Kısacası bu süreç kısa sürmeyecek.

    Büyükşehirleşmenin sıkıntısını şimdi yaşıyoruz. Buralarda yaşayanlar mümkün mertebe karantina altında olmak zorundalar yani evde,çünkü sosyal izolasyon için ortam müsait değil illa ki asansörde,merdivende hatta sokakta yan yana oluyorsunuz iğne atsan yere düşmüyor. Birçok sektörü olduğu gibi yaşam biçimimizi de derinden sarsacak.




  • Esnada kredi açıklandı 25 bin, %4.5 faiz, şuan mevduat faizi %10. Ayrıca esnafların kredileri 3 ay ötelenecek, hemde faiz farkı alınmayacak ama bireysel kredilerde ötelenirse faizli öteleniyor ve fark alınıyor. Daha da esnaf ağlıyor. Bu sene birde zarar gösterirler, vergi falanda vermezler, vergi borcu olanın vergileride faizsiz yapılandırılır. Adam kararname gereği kapatmak zorunda kalıyor dükkanı, çalışanları ücretsiz izine çıkarıyor. Onlar napsın, zaten asgriden çalıştırıyodun, adamın sağda solda birikimi bırak ucu ucuna yetiyordu maaşı, birikimi yoktur onlar napacak. Sen esnaf olarak kenara para atamıyorsan zaten o işyeri kriz vs. olmasada batar.

    İşini hakkıyla yapana lafım yok, fırsatçıkık yapana, gereksiz ağlayana lafım. Yukarıda arkadaşın biri yazmış, personele günlük vermeye devam ediyoruz. Böylesi esnaf desteklenir işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 25 Mart 2020; 19:32:6 >
  • Sokağa çıkma yasağı ilan edilse 30 gün yeter, 15 gün bugüne kadar hasta olanlar iyileşir, diğer 15 günde de bugüne kadar enfekte olanlar ortaya çıkar, onlarda doktorlara fazla yüklenmeden iyileşirler, max 30 gün sonra ülke hastalıksız tertemiz olur. Çözüm net. 1 ay tüm ülke kan ağlar ama sonra tertemiz devam ederiz. Şu anki gidişatla bu iş yürümez, bugün güngörende pazar kuruldu iğne atsan yere düşmez. Salgın böyle bir halkla devasa boyutlara varır, kimse evinde durmuyor, YASAK ŞART.
  • Trual kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam. Zaten bu hızla yayılmaya devam ederse en geç 2 ay sonra ilan edilecek bu yasak. İtalya yaptı aynı hatayı, geç kaldı ve şimdi altından kalkılamaz bir durum söz konusu. Erkenden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, bu süre zarfında dış ülkelerden gelecek olanın gelmesi ve sonrasında bir süre yurt dışından hiç bir 'canlı' nın ülkeye alınmaması lazım. 2 ay sonra iş çığırından çıktığında hiç bir anlamı olmayacak. İspanya'da insanlar hastane koridorlarında titreme nöbetleri geçiriyor. Önlem almazsak aynı sahneleri izlememiz çok uzak değil... Türkiye'de 9000 hastane var. Hepsi full kapasite corona hastaları ile uğraşsa max. 100.000 kişiye bakabiliriz. Sonrası kaos...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 25 Mart 2020; 20:7:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Katılıyorum hocam. Zaten bu hızla yayılmaya devam ederse en geç 2 ay sonra ilan edilecek bu yasak. İtalya yaptı aynı hatayı, geç kaldı ve şimdi altından kalkılamaz bir durum söz konusu. Erkenden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, bu süre zarfında dış ülkelerden gelecek olanın gelmesi ve sonrasında bir süre yurt dışından hiç bir 'canlı' nın ülkeye alınmaması lazım. 2 ay sonra iş çığırından çıktığında hiç bir anlamı olmayacak. İspanya'da insanlar hastane koridorlarında titreme nöbetleri geçiriyor. Önlem almazsak aynı sahneleri izlememiz çok uzak değil... Türkiye'de 9000 hastane var. Hepsi full kapasite corona hastaları ile uğraşsa max. 100.000 kişiye bakabiliriz. Sonrası kaos...
    Türkiye'nin kapasitesi max 30000 hasta, Aynı anda en fazla 30000 hastaya bakabiliriz, bunu üstüne çıkarsa doktorlar vicdanen çok zor kararlar vermek zorunda kalacaklar.




  • Trual kullanıcısına yanıt
    İtalya'da olduğu gibi evet. Haberlere yansımıyor fakat İzmir'de şu anda Ege ve 9 Eylül Üniversite hastaneleri şimdiden felç. Özel hastaneleri Corona için açmaları önlem falan değil. O noktaya gelmemiz için 30 gün var bu istatistikle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.