Şimdi Ara

Küçük esnaf (Bilgisayar tamircisi) neden aç gözlü? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
11.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnaf her yerde esnaf aracin balatalari bitti dun yoldayim neyse dur dedim sanayide 2 dk taktiralim ozel servise goturdum iki dk sokcek takcak ne kadar dedim balata 100 lira bosh marka takmasi 150 lira dedi 250 lira :) ya dedim dalgami gecion bilader iki lastik sokup balatayi takip kapican 150 lira iscilik mi olur neyse iki yan dukkanda baktim lift mift var sordum getir 40 liraya takiyim dedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esnafların geneli böyle babamın 20 yıllık esnaflık geçmişi var ona rağmen böyle diyorum

    geçen fritöze ihtiyacım vardı internetten almak istemesemde internetten aldım esnafa soruyorum internette aynı modeli 250 liralardan başlıyor adam bana aynısını 400 lira diyor hadi eyvallah 300 lira vs dense dert etmez alırım internette yüzde 50 dende daha ucuza alıyorum serbest piyasa ama esnafında biraz müşterinin bilinçlendiğini düşünmesi lazım artık

  • İnternette çöplüğünde olan şeyi adam parayla satıyor :) o da ilginç. Hepsi öyle sadece orası değil ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK

    1 saatlik çalışma için 500 lira isteyen yazılımcılar yanında esnaf melek kalır :D. Yazılım işleriniz olduğunda beni anlarsınız. 50 satır kod için 500 lira...



    Alıntıları Göster

    O 50 satır kod için ne kadar çalışılıyor haberiniz var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    O 50 satır kod için ne kadar çalışılıyor haberiniz var mı?



    Alıntıları Göster

    Adama C++ ile yazılmış kodu verdim. Aynısını C# ile istedim. 50 satırlık kod. 500 lira istedi :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 23 Temmuz 2020; 18:59:22 >
  • En sevmediğim tip de "daha ucuzunu bulamazsın" diyenler.Böyle diyorsa illa ki daha ucuzu vardır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK

    Adama C++ ile yazılmış kodu verdim. Aynısını C# ile istedim. 50 satırlık kod. 500 lira istedi :D



    Alıntıları Göster

    Sanırım kod çevirici siteler var, onları araştırsaydınız keşke.


    Neyse benim de pc açılmıyordu her şeyi denedim yine açılmadı ben de götürdüm tamirciye power tuşunun kablosunda temassızlık varmış, çıkarıp taktı ve bunun için 20 TL istedi.


    Bir de kısa elektrik kablosu döşenecekti duvara, bizim akraba olan elektrikçi vardı, 600 TL istedi bu iş için, babam elini sıktı. Sonra ben böyle iş olmaz dedim, indim mahalleye 180 lira olur dedi, sonra akrabayı aradı babam oğlum yaptırmıyor dedi. :)

  • Biz'de silivri istanbulda 19 yıl internet cafe & bilgisayar alım satım üzerine bilgisayarcılık yaptık. Vasıflı da olsanız vasıfsız da olsanız bu sektörde olmak birşey farkettirmiyor. Ki artık vasıfsız olup da parayı biryerden bulanlar vip internet kafe açar oldular. Saati 5-6 TL dxracer koltuklar vb. Biz dükkanı kapatalı 3 seneyi geçti. Yani diyeceğim o ki bilgisayarcıların çoğu vasıfsız insanlardır. Gerçekten network admin. Yahut information technology manager yada supervizor olsalar sizce orada dururlar mı ? Benim esnaf arkadaşlarım 30-40 tl ye format atarken ben şirketlerde 1000 tl ye server kuruyordum. Yinede kafede eleman vs varsa gelen olursa format da atıyorduk geri çevirmiyorduk. Çoğu internet kafeciler bilmeli ki 10 metrekarelik çaycı dükkanı ile orta şekerli internet kafelerin gelirleri aynı seviyede. O yüzden kendilerini bill gates sanmazlarsa iyi olur bunu bir internet kafeci ve bilgisayarcı olarak yazıyorum.

  • Ben bilgisayarcıları tercih etmiyorum. İnternet derya deniz, kendin birçok problemi çözebilirsin. Onlar her türlü para kazanmak isterler normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa vadeli şark kurnazlığı yapar bunlar. Uzun vadede neler kaybettiklerini bilmiyorlar tabi. Hepsinin sonu belli, ya sürünecek ya da kepenk kapatacaklar. Mobilyacısından formatçısına araba ustasına hepsi böyle işte. Sonra büyük firmalar bizi ham yaptı. E niye ham yaptı? ; Aslında o büyük firmayı sen kendi ellerinle yarattın. Büyük firmalar her zaman iyidir, çünkü adamlar her zaman kısa vadeden ziyade uzun vadeyi düşünür ve dolayısıyla da hep kazanırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Ben bilgisayarcıları tercih etmiyorum. İnternet derya deniz, kendin birçok problemi çözebilirsin. Onlar her türlü para kazanmak isterler normaldir.

    tamamen katılıyorum. iphone 6 marka telim var. pili ölmek üzereydi. telefoncuya gittim. adam bana pille beraber değiştirmeye 250 TL istedi. tamam diyip yaptırmadan çıktım. sonra youtubede pil değiştirme videolarına denk geldim. netten 80 liraya pil siparişi verdim. yanında da vida seti de geldi. kendim değiştirdim. 100 TL falan deseydi yaptıracaktım. alt tarafı 4-5 vida gevşetecek 250 TL nedir yaa...



  • Bende telefonun düğmesi için bir sürü dükkana fiyat sordum zamanında 75 liradan aşağı istemedi hiçbiri. Gittim tuşu buldum sıfır aldım hemde 5 tl ye, birkaç vidasını söküp telefonun taktım tuşu,o kadar basit bir iş için insanları kazıklamaya çalışıyorlar yazık bizim insanımızın bu haysiyetsizliğie, memlekette dürüst insan kalmamış çok yazık 5 liralık iş için 75 lira istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka şehirde otelde staj yapmaya başlamıştım, tabi pc vs ne varsa evde kaldığı için işten sonra acayip canım sıkılıyordu kaldığım yer de dağ başı gibi kuş uçmaz kervan geçmez. Otel çalışanlarından biri eski laptobunu satmak istedi ben aldım 350 liraya, baya eski model toshiba. Aldım internette takılırım zaman geçiririm diye ama dvd okuyucusu bozuktu.


    Önceden hiç bilgisayarcıya pc tamir ettirmeye gitmedim hep kendim yapardım ne sorunu varsa, ama dağ başında olduğum için ne tornavidam var ne kolayca dvd okuyucu bulabilirim uğraşmak istemedim açıkçası. Yaklaşık 4 km ötede küçücük tatil beldesi gibi bir kasaba var bir pc tamircisi varmış orda, girdim abi bunun dvd romu değişecek ne kadara olur dedim 35 lira dedi dvd rom artı işçilik, başka bir şeyi var mı diye sordu yok abi sadece dvd rom dedim laptobu bıraktım çıktım.


    Ertesi gün arkadaşla gittik kendisi yoktu çırağı vardı laptobu sordum getirdi 35 lira dimi dedim 50 demez mi. Niye 50 diye sordum dün konuştum ben burdaki adamla 35 lira dedi dedim, format da attık dedi. iyi de ben format istemedim ki sadece dvd rom değişecekti neden format attınız ya içinde önemli dosyalarım olsaydı diye çıkıştım biraz, bilmiyorum attık işte dedi. Siz 35 deyince ben sadece 35 getirdim yanımda başka da yok kalanı sonra getirsem olur mu diye sordum olur dedi, çıktım bir daha da uğramadım paralarını da bırakmadım, akıllarınca beni yolacaklar.


    Zaten küçücük yerdesin sen böyle çakallık yaparsan nasıl para kazanacaksın? Bir gelen bir daha gelmez ki. Batmıştır inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 9 Aralık 2020; 9:44:37 >
  • Valla ben 7 sene önce ilk bilgisayarımı topladığımda ufak ama kritik bi hata yapmıştım. Egodan dolayı aldıgım parçaları bilgisayarcıma götürmeden ben takarım demiştim. Fakat sorun şu oldu işlemciyi takarken anakartın işlemci soketinin pinlerini yamultum. Ağlaya ağlaya bilgisayarcıma götürdüm adam 3 gün içinde bu kuyumcuların taktığı mikro merceklerden takıp kredi kartıyla falan eski haline getirmişti. Ancak bazı kablo vs vs düdükledikleri çok oluyor. Hdmi to vga aldım 13 tl ye n11 den kargo bedava. 3 gün beklemiyim 20 30 veriyim alıyım burdan demiştim fakat nafile 60 tl den aşşağı satan yoktu 6 bilgisayarcı dolaşmıştım.

  • USB belleğe windows atmak yasak :) kendin indireceksin kendin usb ye atacaksın. Bilgisayarcıya hak verdim.

  • iPeople kullanıcısına yanıt

    Ama bunlar yasak demedi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format atmayı bilmeyen bilgisayardan anlamayan büyük bi kitle var onlar sayesinde çok kazandıkları için seni de silkelemek istemişler

  • Geçen gün bizimkilere 90 tl ızgara aldım internetten sürpriz yapıp yolladım ardindan dün orta hallden bozma suriyenin başkentinde bizim türk esnaf Sinbo ızgara makinesi gözüme ilişti ha bir bakayım dedim 180 TL yazmış :)

    Bak ben internetten 90 tl aldım maliyeti KDV düşsen 50-60 TL sen bunu 180 satıyorsun insanda biraz vicdan olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük esnaf mı o, bilgisayarcı telefoncu fark etmez, uzak durun. bedava bir şey verse almayın, henüz dürüst olanını görmedim.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.