Şimdi Ara

Küçük Ekran Boyutu, Uzun Pil Ömrü, 32GB/1TB, Laptop Önerisi (Bütçe 90.000 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yıllarca yanımda taşıyacağım bir dizüstü arıyorum. Kafamdaki çerçeve net, sizden model önerisi ve kullanıcı deneyimi bekliyorum.

Aranan özellikler

• 13-14 inç (16 inç düşünmüyorum, sürekli çantada taşıyacağım)
    • 32 GB RAM (lehimli olacaksa en baştan 32 almak istiyorum)
    • 1 TB SSD
    • Uzun pil (benim için 1 numaralı kriter, gün içinde şarj peşinde koşmak istemiyorum)
    • Güçlü olsun ama "gaming" anlamında değil: 4-5 yıl sonra da takılmadan çalışsın
    • Bütçe: maksimum 90.000 TL

Günün büyük kısmı PDF/kaynak okuma, not alma, video ders izleme, 20+ sekmeli tarayıcı ve ofis programları. Oyun oynamayacağım, ağır render/3D işim yok. Yani işlemci canavarı değil, gün boyu dayanan ve beni bekletmeyen bir makine arıyorum.

Bunlara takılmıyorum: harici ekran kartı, dokunmatik ekran, ultra ince kasa.

Bunlar artı puan: mat ya da yansıması az ekran (gün boyu metin okuyacağım), iyi klavye, kütüphanede rahatsız etmeyecek fan sesi, pil değişimi/servis erişilebilirliği.

Sorularım

1. Bu bütçede pil öncelikli gidersem hangi platform? Lunar Lake (Ultra 7 258V), Snapdragon X, yoksa AMD mi? Gerçek kullanımda kaç saat alıyorsunuz?

2. Aynı paraya H-serisi işlemcili (örn. Ultra 5/9 200H) daha güçlü makineler var ama pilleri daha kısa. Benim iş yükümde bu takas mantıklı mı, yoksa gücü verip pil mi almalıyım?

3. OLED ekranlarda uzun okuma için yansıma/PWM sorun oluyor mu? Bu segmentte PWM'siz panel önerisi var mı?

4. "3. yılda pili şişti / menteşesi kırıldı" diye uzak durmam gereken seriler var mı? Uzun vadeli kullanan varsa deneyimini duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstropropoksifen -- 26 Ağustos 2026; 17:18:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.