Şimdi Ara

Küçük apartmana fiber çektirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da görüldüğü gibi kendim nispeten küçük bir apartmanda oturmaktayım (toplam 9 daire bulunmakta içinde). Oturduğum ev yeni beş yaşında bile değil daha. Şu an VDSL2 üzerinden hizmet almaktayım Türk Telekom'dan. Evimin 1 üst sokağındaki iki sitede Türk Telekom'u fiberi var (sitelerin biri orta boy denebilir diğeri ise büyük). Evimin alt sokağında da yeni bir apartman yapıldı ve bu da maksimum 50 daire büyüklüğündedir. Bu dediğim site ve apartmanların hepsi evime en fazla 200 metre uzaklıkta ve hepsinde Türk Telekom'un fiberi bulunmakta. Ben evime çektirmek istiyorum fakat okuduklarıma göre küçük apartmanlara fiber çekilmesi neredeyse imkansızmış. Müşteri hizmetleri Türk Telekom müdürlüğüne başvurun biz daire sayısına bakmadan çekiyoruz demişti ama ben olmayacak bir iş için vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce uğraşsam evime fiber çektirebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bizim 9 daireli apartmanda turktelekom ftth vardı yani olmuyor değil ama zaten vdsl varken çekerler mi bilmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeydi eviniz? Özellikle lüks semtlerde var böyle uygulamalar ama benim semtim lükse en uzaklardan biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 daire az bir sayı değil şansınız var, gidip bir deneyin şansınızı belki çekilir denemekten zarar gelmez eğer çok kazma için uğraşmayacaklarsa şansınız biraz daha artar evinizin önünden falan kablo geçiyorsa özellikle baya yükselir bu şans 3 daire 1 dükkan eve fiber çekildiğini gördüm geçenlerde çekilince çekiliyor benimde evin önünden geçiyor altyapı talebinde bulunsam çekerler ama fiberde ekstra modem ücreti oldugu için gidip başvuru yapmıyorum ekstra 10-15 tl vermemek için,sizin mesafeniz mi uzak saha dolabına kaç mbps hız alıyorsunuz ki ?
  • Biz 7 bloklu 70 haneli siteye fiber (FFTB) getirtemedik yıllardır, 9 haneli binaya epey zor. Adamlar yakında bulunan 1 veya 2 sokak ötede tip-7 dolap varsa "gerek yok" deyip planlamada dikkate almıyorlar bu tür talepleri maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Ağustos 2020; 0:28:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Dolap normalde taş çatlasın 50 metre falan uzaklıkta fakat sanırım kablo dolanıyor biraz o yüzden 170 metre dedi bana Türk Telekom. Hattımın desteklediği en yüksek 73 şu an fakat paket olarak 50 mbps üzeri bir şey alamıyorum. 50 mbps kullanıyorum şu anda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    türk telekomun bölge çalışanlarına bağlı tamamen, bulunduğun bölgenin ekipleri düzgün planlama yapmıyorlarsa gelmesi gereken yere bile gelmiyor altyapı, 4-5 müşteri olan binalara bile getiriyorlar bizim burada var 1-2 bina öyle 5-10 daire olan binalarda fiber var yeni yapılandırdı türk telekom tüm bölgeyi tüm yeni binalara fiber çektiler ve tüm saha dolapları yenileri ile değiştirildi ben başvuru yapma gereksinimde bulunmadım bina önünde kabin zaten 100 mbps rahat alıyorum büyükte fark yaratmıycak nasılsa
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    themelly kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962

    Konuda mevcuttur, birçok bina ve siteye fiber erişim sağlayabildik. İnceleyebilirsiniz.
  • "Müşteri hizmetleri Türk Telekom müdürlüğüne başvurun biz daire sayısına bakmadan çekiyoruz demişti" evet aynen böyle uygulama. herkes gtunden sallıyor daire sayısı veren bile var. Bulunduğunuz bölgede kazı çalışması yaparsa elektrik/doğalgaz/belediye Türk Telekom'a başvurun hemen çalışma yaparlar bunun haricinde Türk Telekom bölgenizde çalışma yapmayacaksa yazdığınız dilekçelerin herhangi bir geçerliliği olmaz.

    yeni yapılan binalara varsa bölgede fiber veriliyor. sizin binaya yakın geçiyorsa sizde isteyin verirler.
  • @Proprietor çalışma yapılsın bölgenizde yeterki Türk Telekom kapıya gelen fiberi burada vdsl var deyip vermemezlik yapmıyor.
    @themelly semtin lüks olup olmadığından ziyade fiber altyapısı bulunup bulunmadığı önemli özellikle yakın zamanda belediye elektrik-doğalgaz-su çalışması yaptıysa Türk Telekom'da fiber çalışması yapıyor.

    sağdan soldan duyduklarınıza inanmayın %80 aklına geleni sallıyorlar.
  • cevabınız için teşekkür ederim, yarın ilk iş Türk Telekom Müdürlüğüne gideceğim zaten. Bölgemde fiber olduğu kesin çünkü hemen üst sokağımda 2 sitede var ve hizmet aldığım tip7 kabin de orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @themelly bölgenizde altyapı çalışması olduğunda haber vereceğiz diyecekler ve işler bu şekilde yürüyor. belediye asfalt çalışması yapar,elektrik,doğalgaz şirketi altyapı çalışması yapar o zaman Türk Telekom'a başvuru yapıp bulunduğunuz yere fiber çektirebilirsiniz.
  • Vdsl daha iyi boş ver. Benim annem ve babam da 12 daireli yeni bir apartmana taşındı. Dedim daire sayısı az umarım vdsl gelir. Bir baktım fiber kablo çekmişler. Kabini falan monte etmişler. Bir aktif olması ve daire içlerine fiber kablo çekilmesi kalmış.
    Ben iki yıl gelmez diye airfiber bağlatmıştim.
    Fiber tarifelere baktım. Modem kira ücreti bilmemne derken fiyatlar iyice uçuyor. Air fiber den devam edecekler. Memnunlar. Netflix den iki dizi izleyip Facebook ta iki resim beğenecekler diye ayda 100 lira para veremem. Devir ekonomi devri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • themelly kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle değil.
    Türk Telekom un tarifeleri alt yapıya göre değişmiyor. Hıza göre değişiyor.
    Mesela 35 mbps hız alıyorsan alt yapı vdsl de olsa fiber de olsa ayni fiyatı ödersin
    Diyelim ki Türk Telekom da 35 mbps İnternetin fiyatı 100 lira.
    Vdsl kullanıyorsan 100 lira ödersin.
    Fiber kullanıyorsan 100 lira artı 6 lira modem kira ücreti ödersin.
    İstersen 10 bin liralık modemin olsun. O kira ücretini senden alıyor. Benim modemin var falan diyemiyorsun.
    Vdsl de böyle bir dayatma yok. Fiber de var.
    Alternatiflere bakacak olursan
    Millenicom da Türk Telekom gibi tarifeleri hıza göre yapar. 35 mbps hız vdsl ise 85 liradır.
    Fiber ise 85 lira artı 15 lira modem kira ücretidir
    Netspeed ise fiber tarife fiyatları vdsl fiyatlarından pahalıdır. Üzerine bir de 9 lira modem kira ücreti vardır.
    Türknet Türk Telekom fiber üzerinden hizmet vermez.
    Yani fiber internet her türlü daha pahalı ve alternatif şirket seçme özgürlüğün daha kısıtlı.
    Türk Telekom vdsl alt yapısi üzerinden turknet, Vodafone net, turkcell superonline hizmeti alabilirsin. Ama Türk Telekom fiber üzerinden bu şirketleri secemezsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yani açıkçası 100 mbps internet için 6 lira fazla vermek çok üzmüyor beni. İşim gereği alabildiğim kadar yüksek download hızına ihtiyacım var. Zaten VDSL2 ile 100 alsaydım uğraşmazdım. Üstüne üstlük indirme yaparken artmayan pingim ve daha stabil bir bağlantım olacak. Daha ne olsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themelly kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla sen biraz daha fazla bütçe ayirabiliyorsun sabit internete. 100 mbps hızlarda düşük ping ile hizmet almak istiyorsun
    O zaman fiber alt yapı ile 6 lira fark ödemek çok daha mantıklı.
    Benim malesef o kadar yüksek hızlara, düşük ping lere ihtiyacım yok. Çok yüksek bütçeler ayıracak gücüm de yok. Alternatif iss lere yonlensem de ciddi fiyat farklı oluyor. O yüzden binadaki fiber alt yapıyı kullanamayacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet başvuru sürecinde bulundum fakat burada önemli bir sıkıntı var. Müşteri hizmetleri olacak kurum bana müdürlüğe git dediğinden işi gücü bırakıp gittim bugün. Müdürlüğe gittiğimde bu süreçte dilekçe almadıklarını söylediler. Şimdi burada iki saçma durum var:

    1-Korona sürecinde dahil bazı yerlere fiber döşediler yani döşeme yapıyorlar. Bize yapmamalarının nedeni nedir acaba? (Evime yakın tip7 kabin ini koyduklarında karantina sürecindeydik.)

    2-Müşteri hizmetlerinde çalışan arkadaşın sözü ile gittim müdürlüğe madem almıyorsunuz fiber başvurusu ne sebeple bana müdürlüğe gidin yardımcı olurlar dediniz? Böyle saçma iş mi olur? Almıyorsun başvuru bari müşteri hizmetleri olacak kurumun haberi olsun değil mi? Buradan yazayım siz de gidip vakit kaybetmeyin. Genel müdürlük durdurmuş dilekçe alımını. Saçma sapan işler yine...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Sanırım yanlış anlaşıldım, özür dilerim. İşim internetten olduğundan biraz daha bütçe ayırma şansım oluyor, yatırım gibi düşünün yani. Romanya gibi bir ülkede bile gigabit internetlerin fiyatları komik derecede uygun iken bizim böyle hallerde olmamız üzücü gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili birine yazmayı denediniz mi hocam? Bir ara öyle baya fiber çekilen oldu. Bizim 2-2.5 ay civarı oluyor hatta.
    Semtimiz de çok lüks bir semt değil. Telekom'un yatırım planı biraz çarpık ama, fiberin yanında ADSL,VDSL gırla.
    FTTH yapmışken parsel parsel tüm ilçeye yapalım demiyorlar. Kendi ilçem adına konuşmak gerekirse, FTTH/B %15'i geçmez.
    İstanbul/Fatih'ten selamlar, sevgiler.
    Bir de şu yeni sonlandırma yöntemi varken çekmemeleri için mucize olması lazım, TİP-7 veya TİP-13 tarzı kutunun olması, bölgenizde fiber omurga bulunduğunu gösterir. Fahiş bir yatırım maliyeti yok. Binanıza, bina altındaki OFDK'dan dairenize kadar getirmeleri taş çatlasa 5-10 bin TL tutar ki, bu fazlasıyla cömert bir rakam, TT ihale usulü hizmet alımı yaptığı için bunun yarısına da bunu yapıyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarumana -- 2 Eylül 2020; 0:32:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.