Şimdi Ara

Kronik Makat Çatlağı (Fissür) ve Hemoroid Ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KRONİKLEŞMİŞ MAKAT ÇATLAĞI OLAN ARKADAŞLAR, AMELİYAT İÇİN ÇEKİNMEYİN. İYİ BİR DOKTOR BULURSANIZ TEDAVİ İLK SABAHI DAHİL YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLUYORSUNUZ.

Tabi legaşure tekniği ile ameliyat olunduğunda ameliyat sonrası çok çok rahat geçiyor. Klasik neşterli ameliyatlarda ( dikişli ve dikişsiz ) 1-2 ay biraz sıkıntı ve ağrı olabiliyor.

Fissürün ameliyat öncesi diğer alternatif yöntemlerler ile iyileşme şansı oldukça yüksek olduğu için diğer konu başlığından ayrı olarak kronik makat çatlağı yani ameliyat haricinde iyileşme şansı olmayan çatlaklar hakkında bilgilendirme yapmak adına bu konuyu açtım.

Temmuz 2023 te başarılı bir LİS, legaşure ile hemoroid kesilmesi ve hemoroid arter ligasyonu operasyonu geçirdim. 15 yıllık makat çatlağından kurtuldum.

3-4 ay süren yara, intihap ve kan damlaması dönemi sonrası Haziran 2024 tarihi itibarıyla gayet iyiyim.

Elimden geldiğince bilgilendirme yapmaya çalışacağım.

Makat hastalıkları;

1. Fissür makat çatlağı: Çok büyük oranda ve yön olarak anüsün kuyruk sokumu tarafında olan bir yırtıktır. Anüs ağzının 2-3 mm. sonrasında başlar ve içeriye doğru devam eder. Genelde ciddi kabızlık sonrası oluşan ve kas spazmı sebebiyle 1 yıl civarında geçmediyse genelde kronik kabul edilir.
    2. Hemoroid: Boğazı sıkıştırıp, fiziksel olarak darlık oluşturduğu için makat çatlağının oluşmasında tetikleyici bir etkendir. Makat çatlağı olanların yaklaşık 3 te 1 inde hemoroid rahatsızlığıda bulunmaktadır. Bacaklardaki varis benzeri damar yapılarının benzeridir. Büyüklük olarak 2. derece ve üzerindekiler sorun oluşturur. İç ve dış hemoroidler bulunmaktadır.
    3. Fistül
    4. Anal apse

Ameliyattan önce, sağlıklı beslenme, krem ve botoks gibi yöntemler ile iyileşmeye çalışmak gerekir. Ameliyat ise kronik fissürde son çare olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu konu başlığında ise artık ameliyatlık olmuş kronik fissür ve hemoroid konusunu ele alınmaya çalışacağım. En az 1-2 yıl uğraşıldığı halde hala hayat kalitesini düşürüyorsa çokta uzatmaya gerek kalmadan, ameliyat olup kurtulmak acı çekmenizi engelleyecektir.

LİS işleminden sonra yeterli basınç ayarlaması yapıldığı zaman fissürün (makat çatlağı) kaçış ihtimali kalmıyor. Hastalar zaman içinde % 97 oranında iyileşiyor.

Zorlanıp yeniden çatlaması veya başka bir yerden çatlak oluşması fark etmiyor. Vücut kendi kendine tedaviye devam ediyor. Sonuçta çatlağı yeniyor.

1-1,5 yıl ameliyat dokularının hassasiyeti devam ediyor.

Tabi burada kritik noktalardan biri, doktorun çatlak için işlem yaptıktan sonra varsa hemoroidlerle de ilgilenmesi tam tedavi için gerekli. 2. derece ve üzeri iç ve dış hemoroidler ileride ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyabilir.

Yani çatlak tedavisi için bir doktora gidildiğinde hemoroidlerin durumu ve onlar için ne yapılacağı sorulmalı.

Ameliyat masasından piri pak kalkmak, bir daha makattan ameliyata gerek olmayacak şekilde işlemlerin yapılması çok önemli.

Konusunda uzmanlaşmış doktorlar, çatlak ve varsa hemoroidleri aynı anda tedavi ediyorlar. Ömür boyu bir daha makattan sorun yaşanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 29 Haziran 2024; 18:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makat hastalıkları tarihçesi

Bazı makalelerden okuduklarımı aktarmak isterim;

Milattan önce 1700-1500 yıllarında yazılmış papürüslerde, makat hastalıkları için öğütülmüş akasya yapraklarının kaynatılması ve hazırlanan bulamacın anüse yerleştirilmesi tavsiye edilmiş. Bunun üzerine keten bezinden tamponun konulması ile hastanın hemen iyileşeceği yazılmış.

Hippocrates'in milattan önce 460 yılında yazdığı makalelerde hemoroid köklerinin ipek ipler ile köklerinin sıkıca bağlanması ve pakeler çürüyüp düşene kadar makatın yıkanmaması gerektiği belirtilmiş.

Hippocrates'in önerdiği diğer bir yöntemde, hemoroidlerin kesilerek çıkarılması yöntemidir.

Ligasyon ve eksüzyon olarak bilinen bu iki yöntem uzun bir süre kullanılmış.

Pompei harabelerinde, günümüzde kullanılan Eisenhammer ekartörüne benzer aletler bulunmuştur.

Sahabe döneminde yaşayan hastalarda M.S. 600 lü yıllarda, makat hastalıklarında ateşte kızdırılmış metaller ile dokuların dağlandığı, zaman içinde tekrar nüks etmesi durumunda yine aynı yöntemle dağlanarak en azından uzun bir süre hastanın sağlıklı yaşaması hedeflenmiştir.

Şerafettin Sabuncuoğlu (1385-1475) rektal tuşe yani makatın parmak ile kontrolünün öneminden bahsetmiş. Sabuncuoğlu, pakelerin bir aletle veya bir bezle çekildikten sonra kökünden çekilerek bir iğne yardımı ile ibrişimle bağlanıp kesilmesini tavsiye etmektedir. Ayrıca kanı dindirmek için hastaların sumak, nar kabuğu ve mazının suda kaynatılması ile oluşturulan sıvı içerisine oturmasından sonra da üzerine arpa, un, bal ve sirke karışımından oluşan bulamacın sürülmesini önermektedir.

• Makat ameliyatlarından sonra merak edilen en önemli konu, yaraların iyileşme süreci. Ameliyat sonrası ağrı, kanama ve intihabın durması konusu.

Arkadaşlar ameliyattan sonra tam olarak iyileşme yani yaraların kapanması 3-4 ayı buluyor. Ameliyat olduysanız ve 4 ay içinde normal yaşantıya geçemediyseniz tekrar nüks ihtimalinden bahsedilir.

3. ay dolmadan panik yapmayın. 4. ay bittiğinde geçmediyse doktorunuza danışın.

• Yorumlardan elde ettiğim bilgilere göre makat hastalıklarında önde gelen hekimler;
    1- Burhan Karabağ- İzmir (Benim ameliyatımı yaptığı için ilk sıraya koydum :))
    2- İlker Sücüllü
    3- Ediz Altınlı
    4- Feza Yarbuğ Karakayalı
    5- Zahide Kurt ( Sakarya )
    6- Bahadır Ege
    7- Ahmet Fatin Karahaliloğlu ( Adana )
    Aklıma geldikçe ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 20 Haziran 2024; 22:39:6 >
  • Basınç ayarlamalı LİS operasyonu ile kasın sadece bir kısmı kesiliyor. Kronik çatlağın en kesin çözümü.

2. ve 3. derece hemoroidler var ise, arter ligasyon ile atardamarların bağlanıp küçülmeleri sağlanıyor.
    Bu işleme rağmen küçülme olmayan iç hemoroidler legaşure ile kesiliyor.

Dış hemoroid var ise bu legaşure cihazı ile kesiliyor.

Hemoroidlerin bırakılması anal darlığa neden oluyor. Dış hemoroidlerin bırakılması ise dönem dönem yangılara ve ağrılara neden oluyor.

Tabi hepsinden önemlisi doktor seçimi.

• Ameliyattan 11 ay sonraki durumum gayet harika. Eskiye göre kıyaslayacak olursam;

1- Tuvalet esnasında çok daha rahat genişleme oluyor.
    2- Ağrı, sızı ve acıdan eser kalmadı.
    3- Makat çatlağı prostata yakın olduğu için malum konuda da büyük faydası oldu.
    4- Artık insanlardan kaçmıyorum.
    5- Aslında en önemli farklılık, en ufak yumuşatıcı içmediğim halde 11 aydır tuvaletim tek gün sekmedi.

• AMELİYATIN SAKINCALARI NEDİR?

1- Hiç bir zaman bıçak değmemiş dokunun yerini tutmayacağı aşikar. Fakat çatlağın kendisi zaten açık yara.
    2- Kilot lekeleme olayları eskiye göre çok çok artmasa bile, hafiften lekelenme nadirde olsa oluyor.
    Yani bazen lekeli kilot görmeniz olası. İstemsiz gaz kaçırma ise en ufak olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani işin özü arkadaşlar,

"Ben bu hastalığı hayatımdan, acısız sızısız garanti olarak hayatımdan çıkarayım" diyorsanız, İzmir de Burhan hocayı kesinlikle tavsiye ederim.

Tüm Ege bölgesinin poposunu tedavi eden bir hoca desek yeridir. Forumdan da benim bildiğim 3 arkadaş gitti. Hepsi sağlığına kavuştu. Hocanın Google yorumlarını da okuyabilirsiniz.

Sormak istedikleriniz olursa buradan veya özel mesaj ile sorabilirsiniz.

Kendim 15 yıl çektiğim için insanlar boşuna bu illeti çekmesin istiyorum.

Kalın sağlıcakla.

• Hemoroid ameliyatlarında arter ligasyon çok uzun zamandır kullanılan bir teknik.

Atardamarlar ip ile bağlanıyor. Beslenemeyen hemoroidler anında küçülmeye başlıyorlar. Beslenmesi bozulup küçüldükçe zamanla yuvalarına çekiliyorlar.

• Ameliyat sabahı hayata yeniden doğmuş olarak ve demir gibi bir popo ile arabanıza atlayıp güzelliklere yelken açıyorsunuz.

Yarın ameliyatımın tam 1 senesi dolacak. Allah ın sevgili kuluymuşum nokta atışı tedaviye kavuştum.

• Başarılı bir ameliyattan sonra çatlak acısının (cam kesiği acısı) kesilmesi müthiş bir duygu.

• Makat ameliyatlarında en büyük sıkıntılardan biri yaralar 3 aydan önce tam olarak kapanmıyor.

Ameliyat olupta 3 aydır neden iyileşmedi diye endişe etmeyin.
    4. ay hala sorunlar yaşanıyorsa nüks ettiği düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 21 Ağustos 2024; 10:56:49 >
  • Bende de sadece hemoroid var. Muayene olduğum doktor ikisini alıcaz biri kalacak dedi. Lazer ile işlem yapacağını söyledi. Neden lazer, diğer yöntemler değil dedim. Kendisi lazer ile çalışıyor sanırım. Öyle yorum yaptı. Durumumun lazere daha uygun olduğunu söyledi.
    Bir iki doktora daha muayene olup öyle karar vermek istiyorum. Çok korkularım vardı ama yendim. Gaz dışkı kaçırma veya tutamama ile ilgiliydi. Doktor, sende kasma kesme ile ilgili işlem olmayacak dedi, böylr sıkıntılar yaşamayacaksın dedi. Orada biraz rahatladım. Böyle yaşanmıyor gerçekten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam çok geçmiş olsun darısı bizim başımıza burhan hoca nasıl bir yol izliyor muayeneden itibaren anlatırmısınız ameliyat dahil..

Bende ona gitmek istiyorum lakin ücretler yüksek genellikle bu işlerde

Ege üniversite hastanesi proktoloji bölümü var acaba orada da bu ameliyat doğru şekilde yapılıyor mu ki

Birde ameliyat sonrası normal hayata dönüş hemen oluyor mu

benim en büyük sıkıntı wc sonrası süren yanma zonklama şeklindeki ağrı saatlerce sürüyor hayattan soğutuyor Bazen tüm gün çekiyorum 3 aydır çekiyorum bu illeti kremler bir işe yaramıyor

• @Baam35 Merhaba hocam teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun.

Yazdığınız gibi maalesef ücretler baya yüksek. En son bana mesaj atan ve 2 hafta önce ameliyat olan bir arkadaştan öğrendiğim kadar fissür+hemoroid ameliyatı 60 bin TL olmuş Burhan hocada.

Burhan hoca için gözüm kapalı kefil olurum. Fakat aynı şehirde yaşadığım ve 4 ay önce Burhan hocaya fissür ameliyatı olmuş bir arkadaşımın hala istemsiz gaz kaçırdığını öğrenince açıkçası biraz keyfim kaçtı. Bu arkadaşı gözlemliyorum. 4. ayda olması hala yaraların ve dokunun kendini tam olarak yenileyemediği süreç içerisinde olsa bile sonrasında inşallah bu gaz kaçırma mevzusu düzelir.

Halbuki hocanın 790 tane Google yorumunun hepsi 5 yıldız. Bahsettiğim arkadaşta fissürle ilgili sorunu kalmadı fakat istemsiz gaz olayı keyfimi kaçırdı.

Kendime gelecek olursam, tam 1 yıl önce Burhan hocaya fissür ve hemoroid ameliyatı oldum. Tüm dertlerden kurtuldum. Şimdiki aklım olsaydı 15 yıl beklemez yine Burhan hocayı tercih ederdim.

Ameliyat hakkında size gün içinde detaylı bilgilendirme yapacağım. Fakat ilk planda diyeceğim şu ki, kesinlikle bu hastalıktan kurtulun. Boşu boşuna acı çekmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 23 Ağustos 2024; 13:25:50 >

• batarist B kullanıcısına yanıt

Gerçekten öyle hocam. Ben 15 yıl boşu boşuna çekmişim. Hayata yeniden döndüm resmen. Tuvalet büyük keyifmiş onu anladım.

Sadece hemoroid olması çok iyi bir durum.

Sizden kas kesilmeyeceği için istemsiz durumlar olmaz.

Sizde en büyük risk hemoroidler derin kesilirse anal darlık oluşuyormuş. Burda da hekimin tecrübesi öne çıkıyor. Mukozaya zarar vermeden ve çok derin dokuya inmeden kesiyorsa hiç bir sorun olmaz.

2-3 ay yaraların kapanma sürecinde biraz sıkıntı yaşarsınız. Ondan sonrada gündeminizden düşer.

Bir iki doktora daha görünmek çok iyi olur. Çünkü sadece hemoroid teşhisi konup aslında çatlağıda olan çok hasta yorumu okudum.

Ben diğer konu başlığındaki yorumlarınızı sürekli takip ediyordum. Gerçekten üzücü bir durum. Bir an önce kurtulup hayatınızın keyfini sürün hocam.

Yolculuk yapamazdım, insanlardan kaçar olmuştum. Tuvalet olayı işkence haline gelmişti. Bir erkek olarak insanın cinsel hayatı bile düzene giriyor. Yaşam konforu artıyor.

• Baam35 B kullanıcısına yanıt

Hocam ameliyat olayına gelecek olursam,

Çatlak ve hemoroid kardeş hastalıklar diyebiliriz. Hemoroidler tuvalet esnasında ortamı daraltıyorlar, bu kez insan daha fazla zorlanıyor ve günü birinde yırtıyor. İç kas basıncı fazla ise çatlağın iyileşmesini engelliyor. Ve iş kronik fissüre doğru gidiyor.

Çatlak ameliyatlarında uygun hekim bulmak çok önemli. Tekrar ameliyat olma durumları, anal darlık, istemsiz kaçırma, iyileşme sürecinin çok sancılı geçmesi gibi durumlar olabiliyor.

Burhan hoca bu konuda işi şansa bırakmayan bir hekim. Ben çatlak için gittim, 2. derece hemoroidlerimde varmış. Onlarıda halletti. Sanırım bir daha ömür boyu kendisini görme durumum olmaz.

Bulacağınız hekimlerde iç kasın tamamını kesmeyen hocaları araştırın. Küt diye tamamını kesenler var. İleride kilot lekeleme ve istemsiz gaz olayları oluşturabilir. Yani basınç kontrollü LİS ameliyatı birinci önceliğiniz olsun.

Çatlak yüzeylerinin legaşure ile ısı yardımıyla kesilmesi daha aza kanama oluşturuyor. Ameliyat sonrasının acısız geçmesini sağlıyor. Kullanılan cihazlar nedeniyle pahalı bir yöntem. Dolayısıyla normal hastanelerde pek tercih edilmiyor.

İmkan varsa Ege üniversitesine gidip bulabildiğiniz tüm hastane personeli ile muhabbet edin. Onlar sizi en iyi hocayı tavsiye edeceklerdir.

Neşter ile ameliyat olursanız biraz acılı olur. İlk 1 ay zorlu geçer. Dikişli ameliyat tercih edildiyse dikişler koptuğu zamanda ilaveten biraz acılı süreç oluşur.

Legaşur ile ameliyat yapan hoca bulursanız çok daha kolay bir süreç atlatırsınız. Şahsen ben ameliyat sabahı demir gibi bir popo ile hayata başladım. Çatlak ağrısı zaten bitmiş oluyor. Klasik çok rahatsız etmeyen ameliyat ağrısı oluyor. İlk tuvalet dahil."Ohooo bu acı mı?" diyorsunuz. Tuvalet yaparken ve sonrasında çatlak acısı bittiği için yani eski acıların 10 da 2 si veya 10 da 4 bir ağrı hissettiğinizden dolayı ilk gün dahi mutlu oluyorsunuz. Tuvaletten 10 dakika sonra o acıda kalmıyor.

Tabi ağrılar çok çok azalmış olsa bile yaraların kapanması 3 ay. Bunu belirteyim.

Belden uyuşturularak ameliyat olduğum için zaten en ufak bir şey hissetmedim. Sizde de anestezi yapılacağı için sorun olmaz.

Bulduğunuz hocayı paylaşma imkanı olursa paylaşırsanız sevinirim. Yorumlarını incelemeye çalışırız.

WC büyük keyifmiş hocam. İnsan sabah olsada tuvaletimi yapsam der mi?

• tcebeci kullanıcısına yanıt

Bilgiler için çok teşekkür ederim Allah hayırlısını nasip etsin her insanın fizyolojisi farklı sonuçta umarım bana da iyi gelir ve kurtulurum ve herkes kurtulur inşallah bu acıyı çeken

Ege üniversitesinde bir arkadaşımın yakını var ona sordurtucam artık burhan hocayada muayene olucam sonra karar vericem en isabetlisini dilerim rabbimden.

Bugün o kadar kötü oldum ki acile gidip ağrı kesici kas gevşetici yaptırdım çok şükür iyi geldi son 1 ayda 5 kg verdim korkudan yemek yemiyorum:) sonumuz hayrola..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.