Şimdi Ara

Kriz kapıda lütfen dikkatli olun! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
7
Favori
15.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kriz gelirse eğer orta kesim diye bir şey kalmaz, zengine pek bir şey olmaz ve orta kesim dibi görür.
  • bende çemberli taştayim..kuyumculuk işinde dedigin gibi işler bitik..lakin o begenmedigin araplarla dönüyor kuyumcu piyasası...

    deri giyerlermi giymezlermi bilmem ama suan piyasanin dayanagı araplar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StillB0rN

    Bu halka okkalı bir tokat lazım ki, din ve siyasetin karın doyurmadığını öğrensin.Artık gerçeklerle yüzleşme zamanı.Ekonomi bombok durumda.Başbakan sürekli bankacılarla görüşüyor.Bugün de görüştü ama bakalım neler olacak.

    Benim tahminim başkanlık seçimine kadar yamaya yamaya idare edecekler, ondan sonra boom.Ekonomiyi kurtaracak hiçbir hamle yok.Üstelik 2-3 cephede savaş veriyoruz.


    adamlar 0.90 lara faizi düşürdük diyor lakin bence ona görede konut fiyatini yukseltiyorlar.600den asagi daire yok..mustakil binalari soylemiyorum bile..göz boyama bunlar sanki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkandayız Reis

    Kriz felan yok halkı galeyana getirmeyin. Hükümetimize çamur atmak için günde 10 tane aynı konuları açıyorsunuz.

    ne yazıkki kriz var kardesim.. inşallah baskanlik seçimi ile tüm sorunları çözeceğiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülke yıllardan beri krizde şuan ise en kötü zamanlarını geçiriyor; terör tonla, göçmen sorunu ve yeni bir köken sorunu kapıda ve yeni yeni filizleniyor, rejim değişikliği yaşıyor bu ülke başımızda malum dikta bir yönetim var onuda zevkle ve coşkuyla destekleyenlerde azımsanmayacak seviyede, onlar için kriz ya görünmez (para kaynağı malum yerse) yada onlara uğramadan giren çıkan düz yurdum insanına oluyor. Ama artık iş daha farklı bir noktada ne yazık ki ülkenin para değeri en düşük seviyede, dolar tüm dünya içinde yükselişte olsa bile bizde ki etkisi şuan zirve noktasında işimiz zor. ''Ülke iyi gidiyi,'' yol yapıyorlar ama diyenlere selam olsun.

    Benim için siyaset zerre umurumda değil ama rejim değişikliği düşünen bir ortamı tr'de ilk defa görüyorum. Tv'lerin aşırı baskı altında olduğu en berbat zamanları yaşıyoruz, hak, hukuk, adalet yok varsa olanlardan ricam birazını bana da verin, yaşım artık ortalarda benim kaybım çok olmaz esas yeni nesil, bu ülkenin gençlerini berbat bir gelecek bekliyor. Kriz vs. bir kenara bırakın yolda yürürken ölüm korkusu yaşanacak bir ülke olmaya doğru hızla ilerliyoruz.




  • Kronik solcular gene boş konuşmaya başlamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşı pazarda da dillendiriliyor herkes söylediğine göre var bir şeyler. Firmaları Dolar kuru faizden daha çok etkiliyor, üretim için aldıkları ürünler Dolar üzerinden fiyatlı iç pazara ürünü sunarken TL cinsinden sunuyor aradaki fiyat farkını ürüne yansıtamıyor yansıtmaya kalksa ürünü satamıyor bu da zamanla sermayesinin bitmesine, en nihayetinde firmaların batmasına neden oluyor.
  • Kriz var diye diye turkiyeye yatirim yapmadim zamaninda, cevremde yapanlar 1e 4 kazandi gayrimenkulde. 10 senedir bi kriz var diye tuturmusunuz.

    Iphone cikar 1 saatte tükenir. Starbuckslar tiklim tiklim.
    Ben norvecte yasiyorum. Trye geldigimde lüx otodan gecilmiyor. Tuturmusunuz bi kriz sarkisi gidiyorsunuz. Bu memleket 50senedir krizde ozaman nezaman ciktikki krizden. Terörse herzaman var, savasa hep vardi, akp sevmem savunmamda. Ama sanki akp øncesi cok superdik, akp sonrasi battik. Memleket son 80 senedir kør topal illerliyor bi sekilde. Ister kriz diyin, ister baskabisey. Ama bu ûlkeye bisey olmaz. Kimse kuruntu yapmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa durgunmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik kriz yokmuş güldürmeyin beni. Okumuş cahillik yapmayın. Dolar 3.10 seviyelerinde tl nin yüzüne kimse bakmıyor yerlerde sürünüyor paramız.
    İç piyasa kan ağlıyor esnaf ödemesini zamanında yapamıyor. Kan emici bankalar fırsattan istifade edip faizleri yükseltiyorlar.

    Son gelen 2 elektrik doğalgaz faturasını bi karşılaştır gizli zamlara bir bak. Haksızca alınan paraları gözünle gör.

    50 bine ülkeye giren arabaya 100 bin ödüyoruz.
    Neredeyse Bütün otomobil firmaları zam yaptı
    İphone oldu 4 bün lira. Bunlar babalarının hayrına zam yapıyor değil ya para dış piyasalarda dolar karşısında sürekli değer kaybeder hale geldi.

    Bütün dünyada petrol ucuzlarken ülkemizde litresi 5 lira
    oldu olacak. Dünyanın en pahalı benzini hala bizde.

    Eğitim ve sağlık da kan ağlıyor. Okullar açıldı çoluğuna çocuğuna kitap defter alacaksın her şey zamlı.
    Sigortan yoksa gss prim borcunu ödemediysen yandın
    Yakında böbreğini alırlar adamın.

    Terörden hiç bahsetmedim. Onu saymadım bile. Durduk yere şehid olan vatan evlatlarımız var.
    Yıllarca uğraşıp bir avuç lanet olası it sürüsünü yok edemeyen koskoca devlet.. Askeri mühimmatlara ödenen akıl almayacak derece paralar..

    Sabahtan akşama kadar mecliste oturup envai çeşit yemekleri bedavaya yiyen millet vekilleri tuvaleti altın kaplı olan bakanlar. Son model araçlara binen valiler müftüler..

    Din ve siyaset ile yönetilen ülke. Alınan vergiler bu kadar yüksek olmasa belki de ülke ekonomisi dönmeyecek.

    Ama olsun 3. Köprümüz var osman gazi köprümüz var
    İstanbul ile bilmem nerenin arası 3 saat oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ülke batmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama bak, kriz kapıda diyip tasarruf yaptırıp krizi daha da arttıracak haberi yok .
  • dolar 3.13' ü geçti bakalım ne kadar daha kemer sıkılabilecek 3.14' ü bile geçme durumu var şu anda. ben hep diyorum yetmez 1 tl = 10 tl olmalı yada 5.64 olmalı. Arap parasıyla yarışması lazım doların. ya eskide dolar 2.80 olun birileri vardı yazar kasası başbakanların kafasına çalarak parçalayan hadi cesaretin varsa yine yap o adamların sesi bile çıkmamıştı o yaptığınız saygısızlığa ve şerefsizliğe rağmen ne oldu sağlam dik duruşlu birisini görünce İspanyol kanişi gibi kuyruğunuzu kıstınız. anlaşılan cesaretiniz sadece sessiz olanlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AkatooS86

    Kriz var diye diye turkiyeye yatirim yapmadim zamaninda, cevremde yapanlar 1e 4 kazandi gayrimenkulde. 10 senedir bi kriz var diye tuturmusunuz.

    Iphone cikar 1 saatte tükenir. Starbuckslar tiklim tiklim.
    Ben norvecte yasiyorum. Trye geldigimde lüx otodan gecilmiyor. Tuturmusunuz bi kriz sarkisi gidiyorsunuz. Bu memleket 50senedir krizde ozaman nezaman ciktikki krizden. Terörse herzaman var, savasa hep vardi, akp sevmem savunmamda. Ama sanki akp øncesi cok superdik, akp sonrasi battik. Memleket son 80 senedir kør topal illerliyor bi sekilde. Ister kriz diyin, ister baskabisey. Ama bu ûlkeye bisey olmaz. Kimse kuruntu yapmasin

    Sorun burda zaten norveçli adam bilinçli ihtiyacına yönelik harcama tüketim yapıyor ve sağlam ülke.Bizde gösteriş ukalalık artistlik için millet borca girip alıyor.Kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor.1300 lira maaş alan adamın kıçında don yok ı phone u var.Kekolar ceplerinde 5 tl yle starbucksa gidip beleş internete girip milletin karısını kızını kesiyorlar.O LÜKS OTOLARIN BİRÇOĞUDA YA ŞİRKET ARACI YADA HAVA ATMAK İÇİN MAGANDALARIN KİRALADIĞI ARABALAR.Ev işine hiç girmeyelim yerli vatandaş peşin para verip uçuk fiyatlara ev almıyor.Alanlar hep paralı araplar.İstanbul aksaray suç şehri günah şehri gibi hertürlü pisliğin döndüğü yer,evler mekruh beş para etmez 50-60 yıllık kıç kadar.Araplara 3-4 katına kakaladılar iki sene önce hep.




  • Ben zaten hep 50 liralık benzin alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    dolar 3.13' ü geçti bakalım ne kadar daha kemer sıkılabilecek 3.14' ü bile geçme durumu var şu anda. ben hep diyorum yetmez 1 tl = 10 tl olmalı yada 5.64 olmalı. Arap parasıyla yarışması lazım doların. ya eskide dolar 2.80 olun birileri vardı yazar kasası başbakanların kafasına çalarak parçalayan hadi cesaretin varsa yine yap o adamların sesi bile çıkmamıştı o yaptığınız saygısızlığa ve şerefsizliğe rağmen ne oldu sağlam dik duruşlu birisini görünce İspanyol kanişi gibi kuyruğunuzu kıstınız. anlaşılan cesaretiniz sadece sessiz olanlara.

    +nnnnnn

    Helal olsun. O pislik şimdi daha mutludur sorsan.
  • Şu dönemde araba almak riskmidir sizce?
  • Kriz yok, ekonomi iyi diyenler neyin kafasında anlamıyorum.
    Pazara çıkın ve 4 kişiyi 1 hafta doyuracak alışveriş yapın ve asgari ücretle karşılaştırın. Kriz var mı yok mu görürsünüz.

    Büyük şirketler, piyasadaki yerli firmalar için kriz 4-5 senedir zaten var. Ağaoğlunun 3 sene önce hükümet eliyle nasıl kurtarıldığına bakın, Doğan'ın ağaoğluna verdiği haraca bakın. İç piyasanın toplam borcu çığ gibi. Kendini rahatça çeviren firma sayısı elin parmağını geçmez herhangi bir sektörde. Bankaya borcu olmayan kimse yok.

    Peki karşılığında ne VAR? SIFIRRRRRRRRR; SIFIRRRRRRR ve SIFIRRRRRRRRRRRRRRRRRR. KOCA KOCA BETON YIĞINLARI, KÖPRÜLER, SİTELER, YOLLAR, BİNALAR, SARAYLAR !!!!!
    Ürettiğini pazarlayarak geçimini sağlayan Türkiye yerine KREDİ BORCUYLA aldığı BETONların kirası ile geçinen bir TÜRKİYE! NE KADAR DA GÜÇLÜ BİR EKONOMİ! RUSYA'DAN İSRAİLDEN TIPIŞ TIPIŞ EZİK GİBİ ÖZÜR DİLEYECEK KADAR ACİZ!

    Yakında betona yumurta kırıp yersiniz.


    Aklı başında arkadaşlara tavsiyem tam tasarruf dönemine girin. Harcamalarınıza dikkat edin. Borç yapmayın hele ki bu dönemde. Elinizdeki parayı dolar olarak tutun. Bu yatırım değil paranızın erimemesi için.

    Bu balon o kadar büyüdü ki patladığında içinde olmak istemezsiniz.




  • Ülke hepten eski türkiye'ye döndüğüne göre , ekonomide yavaş yavaş eski Türkiye'ye dönecek , öncelikle hizmet sektöründe sıkıntı başlayacak benim görüşüm , insanlar mecburi olmayan harcamaları kısacaklar.(Bunun öncü hareketlerini pizzacıların kampanyalarında görebilirsiniz , insanlar öğle yemeğinde lokantada yemek yerine pizza yiyorlar.
  • Kriz mi?
    Kriz dediğin esnafın birinin çıkıp cumhurbaşkanının önüne yazarkasa atması kadar kolaydı bu ülkede.
    Dün darbe girişimi olmuş, bir yanda daeş, bir yanda pkk, bir yanda avrupalı dost ülkeler bize çok çok içten duygularla samimi dostluklar mesajı verirken bu krizde ne değil mi? Bencede olamaması lazım. Sonuçta kimse daha yazarkasa atmadı bunlar kriz nedeni olamaz. Hatta yazarkasa atsa da nu ülkede kriz olamaz neden hükümet yazarkasaları da küçülttü kriz çıkmasın diye.
    Yazımı okuyan kriz mağduru arkadaşlar iphone 7 almak için girdiğiniz kuyruklarda dikkat edin kaynak yapan olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.