Şimdi Ara

Kripto piyasası yine çöktü, Çin darbe üstüne darbe vuruyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
17.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    Hocam baya saçmalamışsınız, şuan ekran kartları sadece ülkemizde değil tüm dünyada 5x 6x pahalıya satılıyor.Adamlarda 400 dolarlık karta 2000 dolar veriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Bazıları 2000tl'lik karta 10.000tl vermek zorunda kalmayayım diyerek kripto parayı suçlamış   2000tl'lik ekran kartının ülkenizde 10.000tl olmasının sebebi kripto para değildir ülkenin dolar karşısındaki ekonomik durumudur vergilerdir adam daha bunu bilmiyor sanıyor ki ekran akrtının fiyatı bu yüzden 10.000tl güzel kardeşim kriptocular yüzünden sadece stok sıkıntısı çekersin yoksa adamlar hala aynı kartı yurt dışında yine ucuza alıyor sen ülkende pahallıya alıyorsun

    Her şeyi ekonomiye bağlamak da deve kuşunun başını kuma gömmesi gibi geliyor bana. Dünya genelinde olan artıştan bir habersin herhalde ki, böyle bir yorum yapmışsın. 600 dolara satılan Amd rx5700xt ekran kartı şuan Amazon gibi sitelerde stok girdiği anda 1500 dolara satılıyor. Her şeyin 2,3 katı fiyata aldığımız doğru ama bu ekran kartı olayı başka. Değişik değişik yorumlar  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kriptodan parayı vuranlar vurdu zaten devletlerde kullanmaya başladığı an 1bitcoin=1 lira gibi değerlere düşecek kullanım alanı artacak elinde sonunda kaçış yok düşüşler normal

  • Bu her kart için doğru değil. 6700 xt 479 dolar etiketiyle çıktı. Bizde hazır sistemlerin içerisinde 7-8bin bandında satılıyor. 2000 dolar vermiyorlar yani, ufak atalım atacaksakta.


    Ekran kartı piyasası mining-dolar-pcb üretimi üçlüsünden bize ulaştığını düşünürsek her türlü Türkiye'de ki oyunculuk ve gpu üzerine olan işler sekteye uğruyor.



    Umuyorum ki korona bitip pcb üretimleri artar, mining donanım tarafından önlenir ve dolar azbuçuk düzelir. Eğer ekran kartı fiyatları coin piyasasının çöküşüyle normale bitecekse umarım o da çöker. 2000 lira zararım umrumda değil.


    @AnadoluEfes siz de yanlışsınız.



    *Nasıl oluyor diyenlere; https://www.incehesap.com/dynamic-xt-silver-oyuncu-bilgisayari-fiyati-49066// Bu sistem 15bin bandına düşüyor. İçerisindekileri geldiği gibi satıldığı takdirde 7800 civarına geliyor 6700xt. Düzenleyenler de mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 24 Mayıs 2021; 18:40:12 >




  • Btc her gün düşüyor aynı dolar kuru gibi. Geçen sene 3bin dolar olan btc düşe düşe 3bin dolardan 37bin dolara düşmüş. 2 sene önce 4tl olan dolarda 8.5tl ye düştü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdbz

    Btc yatırımım yok, kazananları da kıskanmıyorum ama benim sistem toplama işime zarar zeriyorsa, tüm Dünyada çip krizine neden olmuşsa, insanların hiç bir yararına olmayan boş yatırımlara neden oluyorsa düşmesini, hatta bitmesini istemek benim en doğal hakkımdır. Sıfırlandığı günü de görürüz bir gün umarım.

    Yeni sistem toplayacağım ekran kartı sorunu sebebi ile erteledim yani bu sorundan etkilenen birisiyim. Evet başta ben de madencilere kızdım ama durup sakince düşününce suçun madencilerde olmadığını rahatlıkla idrak edebildim. Kart üreticileri nVIDIA ve AMD bence durumdan son derece memnunlar. 1000 dolarlık kartı 2500-3000 dolara satıyorlar neden memnun olmasınlar ki. Bu sorunu çözecek olan ve çözebilecek olan üreticilerdir ama çözmek istemiyorlar çünkü böyle daha çok işlerine geliyor. Göstermelik yok yazılımca madenciliği yasakladık yasaklayacağız diyorlar ama aldıkları önlemlerin denizlerin altındaki kabloları bantla yapıştırmak kadar mantıksız olduğunu ve kolayca aşılabileceğini biliyorlar. Kim yerse diye yapıyorlar işte ve yiyen de çok oluyor. Tüm bunları da pandemi bahanesinin arkasına saklanarak bertaraf ediyorlar. Sizin kızmanız gereken Btc veya madenciler değil kart üreticileridir.





  • hiç üretmeden çaba sarf etmeden 1.000 TL yatırıp 10.000 olunca çekerim düşüncesiyle elindeki bini de kaybeden asgari ücretleye slm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    Başarılı olmalarını istemiyormuşuz :d Hayattaki en büyük başarın bir parayla diğerini satın almaksa bir halt olmaz zaten senden.
    Yüz milyonlarca kişi kriptonun bitmesini istiyor. Sebebi kıskanç olmaları falan değil, piyasada ekran kartı kalmaması. Bizi kıskanıyorlar zihniyetiyle devam edersen daha çok kaybedersin

    En büyük başarısının al sat yapmak olduğunu nereden çıkardın?

  • Yoghhh yeğenim ne batması yavv, gör bak patlayacak bu coinler, bu siteler ne anlar herşeye battı diyorlar karalama yapıyorlar yavvv

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kazanan yine çok iyi kazanıyor anladığım kadarıyla. Eski bir arkadaşım vardı biraz varlıklı. Bu kripto para işiyle kafayı bozdu. Büyük meblalar döndürüyordu kendisi. Naptı etti bilmiyorum ama bmw'den porsche'a geçti şu dönemde. Sanırım düşüş başlamadan önce çıktı bi şekilde. Ben de işte acaba 100 dolarlık bi şey alsam mı diye düşünüyorum  

  • realove19 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı kıtlığı. Mining yapıcam diye bilmeyen dayılar paralarını boş beleş pahalı kartlara yatırıyorlar. Sonrada noldu bu piyasanın hali. Hem biterse bu illet elektrik tüketimi 2 katı azalacak. O denli bir sıkıntı şu bitcoin.

  • kayraTsu07 K kullanıcısına yanıt
    Herkes ekran kartı kıtlığından bahsetmiş, ekran kartını ne için kullanıyorsunuz? Oyun için mi? Peki batsın oyunlar iyi oldu size desin biride? Fakirler oyun oynayamasın desin mesela?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Kendinizi kandırmayın. Benim kimsenin kötülüğünü istediğim yok ama kripto paraya yatırım deyip bundan milyar dolarlar vurma peşindeki tipler kripto paranın bi kumar olduğunu riskini söyleyen insanlara, bizi kıskanıyorsunuz pis korkak fakirler diye laf atıyor ise orada bir duracaksın. Uyarılara kulak asıcaksın.

  • realove19 kullanıcısına yanıt

    Dostum yakında elektrik zamıda gelicek.

    Bunlara hiç bakıyor musun sen?

    Tüm ülkelerde uçtu elektrik kullanımları, nvidia saatte 10 kart üretiyor

    Gelelim kart olayına. Botun varsa çekiyorsun, yoksa zaten unut geç kart almayı.

    Ha birde çalışan insanın akşam eve gelip 1 saat oyun oynamasını hayale bırakan bir illet bu bitcoin. Yeşil değil ve dünya bu piyasaya hazır değil. Eninde sonunda zaten çok fazla coin üretilip düşecek bitcoin değeri. Öyle nekadar fazla o kadar fazla fiyat olmuyor maalesef.

  • blue7 kullanıcısına yanıt

    Sana ne kardeşim her kriptoyu eleştirene ne laf taşıyıp uğraşıyorsun, madem yatırım yaptın git yatırımı yaptığın borsada kendin gibilerle takıl, burada habere mesaj yazan kriptoya eleştiri getirenlere de laf dalaşı ile uğraşma. Haber zaten kriptonun riskini söylüyor bu haberler de konmasın senin paşa gönlün mutlu olsun o zaman. Hep olumlu şeyler peşinde isen ekrana bakma.

  • kayraTsu07 K kullanıcısına yanıt
    Hangi ekonomik bilgiye dayanarak söylüyorsunuz fiyatın düşeceğini?
    Elektrik üretimi ilerleyen zamanlarda azalacak ve ekran kartına bağımlılık da azalacak. Ayrıca burada problem arz da isteyen 400 dolarlık karta 4000 dolar verebilir. Üretici 10 üretiyorsa 100 üretsin. Ve en büyük olayda madenci sayısı çok fazla değil. Olan yatırıcımcıya olur düşüşlerde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt

    Azalırsa sorun kalkar zaten. Ama şu an bırak azalmayı 4 katına çıktı nerdeyse.

    Geçen seneye kıyasla nerdeyse 3 kat fazla kart üretti nvidia. Bu kartlar nerde sence? Sahibindene bi giriyorum 300 kişi mining rig satıyor hepsinde 15 20 tane kart var, birde satmayanlar var. Bunlarıda tüm dünya ile çarp.

    Bilmeyen insan çok fazla, eskiden rx 580 i 1200 e koysalar gitmezdi şimdi mining yapcaz zengin olucaz diye kredi çekip 5 senelik kartı 5000 liraya satın alıyor. Ee bu oyuncular napsın? Sahibindende bi fiyat veriyorsun adam sana küfür ediyor git burdan numaranı başka sitelere vericem diye.


    BİRDE al-satçı var miningciden çok daha büyük sorun, adamlar 1500 liralık kartı izliyorum alıp sömürüp tüm kartları 2 katı fiyatına koyuyorlar. Bu rezilliğin bitmesi lazım artık.

    Yahu 1300 den 2000 e çıktı 980, 2 hafta sonra hepsini almışlar 3000 liraya koymuşlar. Şaka gibi.

  • Korkaklar paralarını zararla çekti :D Bekleyen her zamanki gibi kazanacak , her zaman yükselecek diye birşey yok , toplamaya çalışıyor kendini tekrardan, 1 ayda zengin olacak hayalleri kuranlar ağlamaya devam etsin , şuanda alım için büyük bir fırsat var zaten ortada.


    Dün 20ye kadar indi şuan 40 oldu neredeyse , muhabbeti bilenler şuan iyi kazanıyor ;)

  • efsane geri dönüyor :D

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.