Şimdi Ara

Kripto paralara vergi geliyor: Ne kadar vergi kesilecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kripto paralara vergi geliyor: Ne kadar vergi kesilecek?
    AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifi ile kripto paralara vergi geliyor.



    Kripto varlık işlem vergisi geliyor



    Düzenleme ile Türkiye’de hizmet veren varlık hizmet sağlayıcılarından yapılacak tüm alım, satım ve transfer işlemlerine on binde 3 (%0,03) oranında "kripto varlık işlem vergisi" kesilecek.



    Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 10 bin TL’lik bir işlemde 3 TL, 100 bin TL’lik işlemde ise 30 TL “kripto varlık işlem vergisi” tahsil edilecek. Bu vergi, işlem sırasında kripto varlık hizmet sağlayıcıları tarafından kesilecek.



    Cumhurbaşkanı 5 kata kadar artırabilecek



    Kripto varlık işlem vergisindeki on binde 3’lük oranı Cumhurbaşkanı, sıfıra indirme ve 5 katına kadar artırma yetkisine sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.Amazon'da Bahar Fırsatları başladı: Yılın ilk büyük indirimleri!



    Kripto kazançları yüzde 10 oranında vergilendirilecek



    Düzenleme yalnızca işlemlere vergi getirmekle kalmıyor aynı zamanda kripto varlıktan elde edilen kazançları da açık bir şekilde vergi kapsamına alıyor. Yeni dönemde Türkiye’deki kripto varlık platformlarından elde edilen kazançlardan yüzde 10 oranında stopaj yapılacak. Alım ve satımdaki piyasa fiyatı farkına göre otomatik olarak yüzde 10’luk kesinti uygulanacak. Platform tarafından kesilen %10 vergi sonrası, bireysel yatırımcıların ayrıca gelir vergisi beyannamesi vermesine gerek olmayacak.



    10.000 TL'lik bir kazanç için 1.000 TL, 100.000 TL'lik bir kazanç için 10.000 TL stopaj kesilecek. Zarar edilen yatırımlarda kesinti olmayacak.



    Türkiye’de hizmet vermeyen ve SPK tarafından lisans almayan platformlardan yapılan kripto varlık işlemlerinde ise kazançlar yıllık gelir vergisi beyannamesiyle yatırımcı tarafından bildirilecek. Vergi sorumluluğu doğrudan kullanıcıya ait olacak.



    Ne zaman yürürlüğe girecek?



    Kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin oylamasına sunulacak. Teklifin kabul edilmesi halinde, Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki ikinci ayın başında yürürlüğe girecek.









  • %10 mu? Zararının da %10 u karşılıyor musunuz?

    Dijital işlerden iyi gelir sağlayanların, o ülkede kalma gibi bir zorunluluğu yok, sonuçta her yerden bunu yapabilirler. Ülke sahip olduğu maddi değerlerini kaybetmiş olur. Dijital hizmet alanı ile ilgili de benzer uygulama gelmişti.

    Adam ülkeye bir şekilde kazanç sağlıyor siz onu da vergiler nedeni ile kaçırıyorsunuz. Yeni gelişmekte olan ve yerli olanlardan alırsın onunda ne ona ne devlete faydası olmaz.

    Devlet, ufak tefekde olsa ne kadar dönen ekonomik çark varsa hepsine çomak sokma derdinde. Bunlar ekonomiyi iyiye değil daha da kötüye götürecek.

    Bürokrasi ve engellerin daha da kalkması lazım ki ülkeye para girişi artsın.İnsanlar ticaret yapsın, para kazansınlar, daha da büyüsün,, ünlü olsun, zengin olsun, yeni projelere yatırım yapsınlar vs. vs.
    Türk borsalarında işlem yapılmaması için var gücüyle didiniyor Akp ve Şimşek. Çok sayıda soru işaretine ve probleme gebe olacak, yine altyapısı cehalet nedeniyle tam doldurulamamış bir uygulama olacağı belli.

    Sonuç; işlemlerin büyük çoğunluğunun tezgah üstü piyasaya kayması ve yerli borsaların yavaş yavaş nalları dikmesi. Allah ıslah etsin.

    Dil çıkartan yine bilgisi olmadan fikri beyanlarda bulunmuş.


    Binde üçlük vergi her işlemde, kazançta ise %10 luk vergi diyor. Okumadan etmeden hemen savunmakta bu forumda tabiki dil çıkartana yakışır. Haaa birde reiz 5 kata kadar çıkartabilecek oranları eh buda klasik AKP davranışı önce az bir çoşkuyu verelim tepki gelmezse ki genelde gelmez sonra komple çoşkuyu verelim.

  • Hey sen oradaki vergini verdin mi?

  • %10 mu? Zararının da %10 u karşılıyor musunuz?

    Dijital işlerden iyi gelir sağlayanların, o ülkede kalma gibi bir zorunluluğu yok, sonuçta her yerden bunu yapabilirler. Ülke sahip olduğu maddi değerlerini kaybetmiş olur. Dijital hizmet alanı ile ilgili de benzer uygulama gelmişti.

    Adam ülkeye bir şekilde kazanç sağlıyor siz onu da vergiler nedeni ile kaçırıyorsunuz. Yeni gelişmekte olan ve yerli olanlardan alırsın onunda ne ona ne devlete faydası olmaz.

    Devlet, ufak tefekde olsa ne kadar dönen ekonomik çark varsa hepsine çomak sokma derdinde. Bunlar ekonomiyi iyiye değil daha da kötüye götürecek.

    Bürokrasi ve engellerin daha da kalkması lazım ki ülkeye para girişi artsın.İnsanlar ticaret yapsın, para kazansınlar, daha da büyüsün,, ünlü olsun, zengin olsun, yeni projelere yatırım yapsınlar vs. vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 2 Mart 2026; 16:12:02 >
  • O değil de sanırım Trump reisin kripto yatırımcılarına attığı kazık kesmedi ki, sanırım bizimkiler de üzerine tüy dikecekler, bi nevi düşene bir tekme de bizden gelsin mantığı :)

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    90% düşüştenmi bahsediyrosunuz

    _____________________________
  • ben hiç çevremde kritodan kar eden görmedim. %10 stopajdan avucunu yalar

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    batıyoruz ali kaptan

    Kripto paralara vergi geliyor: Ne kadar vergi kesilecek?

    zarar olmuş 65 bin dolar ala geri gelmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 2 Mart 2026; 16:23:8 >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Genel düşüş :)
    Adamlar boğa boğa diye son nefeslerini verecek... Sıkça kullanılan 1-2 deyim var, kripto yatırımcıları arasında -tabii ki genelinde-...

    1- Anaparadan geriye bir tek anam kaldı :)
    2- Ulan spottayken likit olduk :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 2 Mart 2026; 16:37:37 >
  • kripto zenginlerine gelsin

  • Hayret şimdiye kadar nasıl gelmemiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Justice For All
  • Türk borsalarında işlem yapılmaması için var gücüyle didiniyor Akp ve Şimşek. Çok sayıda soru işaretine ve probleme gebe olacak, yine altyapısı cehalet nedeniyle tam doldurulamamış bir uygulama olacağı belli.

    Sonuç; işlemlerin büyük çoğunluğunun tezgah üstü piyasaya kayması ve yerli borsaların yavaş yavaş nalları dikmesi. Allah ıslah etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mart 2026; 23:53:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik vergi kesilmesi iyi olmuş.

    Kısaca kripto jetonlarını özetleyeyim.

    Kripto jetonlarının kurucularının dolandırıcılık yöntemi.

    Öncelikle şu temel bilgileri öğrenin:
    - Kurucuların elinde *sınırsız adette sıfır maliyetli jeton vardır.
    - Kurucular spot piyasadan kendi coinlerine long/short pozisyonları açabiliyorlar.
    - Long pozisyon açıp o fiyatı korumak yüksek miktarda sermaye gerektirir kurucular için.
    - Short pozisyon açıp jeton fiyatını düşürmek bedavadır kurucular için.
    - Short pozisyonu gizli satış duvarları ile savunmak bedavadır kurucular için.
    - Short satış demektir.
    - Short daha düşük bir fiyattan daha ucuza ve kâr ederek geri almayı hedeflemektir.
    - Long alış demektir.
    - Long daha yüksek fiyattan daha pahalıya ve kâr ederek satmayı hedeflemek demektir.
    - Türkiye’deki bütün spot piyasalardan sadece long pozisyon açılabilmektedir.


    Kripto jeton kurucuları nasıl sürekli para kazanıyor?
    Kendi jetonlarına sürekli parça parça short pozisyon açıyorlar. Açtıkları bu short pozisyonunu ellerindeki sınırsız adetteki jetonlarla gizli satış duvarları örerek savunuyorlar, yani pozisyonlarının likit olmasını sıfırlanmasını engelliyorlar. Böylece kripto jetonun fiyatı sürekli düşüyor. Zaman zaman kâr alıp fiyatı hafif yükseltiyorlar örn bitcoin yükseldi bahanesiyle short pozisyonlarını kapatarak jetonun fiyatını yükseltiyorlar. Daha sonra herhangi bir, örn bitcoin düştü bahanesiyle tekrar short pozisyon açıyorlar kendi coinlerine. Fiyat düşmeye devam ediyor. Jetonun kurucuları ellerindeki sınırsız adetteki jetonlarla satış duvarları örerek short pozisyonlarının likit olmasını engellemeye devam ediyor. Jetonlar sol tarafa bir sıfır ekleyip piyasada işlem görmeye devam ediyor.

    Türkiye’deki bütün ‘yatırımcılar’ aslında akan nehire karşı kürek çektiriliyor sadece long pozisyon açtırılarak. Bütün jetonlar düşmeye endekslidir. Düşmezseler varolamazlar.

    Bir diğer dolandırıcılık yöntemi de şu. Bitcoin fiyatını yükselten yani baş dolandırıcıyı ayı boğa döngüsüne sokan şey: Havadan sıfır maliyetli dolar basıp piyasaya sürebilen tether’dir. Onu da başka zaman anlatırım..

    tabiki bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Millet yurt dışına çıkarır parasını olur biter bunlardan kurtuluş yok.

    _____________________________
  • Varsa yoksa vergi ona vergi buna vergi üretim adına birşey var mı yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • ölüyü diriyi sevdiler

  • Bu iş artık kripto ile ev araba arsa almaya kadar gider kimse kalkıp yoktan yere %10 vergi vermeyi göze almayacak. Vergiden kaçınma olayı da böylece başlar. Neden nakite dönsün ki ?

  • Aman ne vergi gelmiş öyle ... Bu vergiyi almak için yapılan işlem kalabalığı daha masraflı olabilir.


    Onbinde üç vergi nedir ya



    Yani 1 milyon TL 'lik kriptosu olan adam 300 TL vergi ödeyecek !!!

    _____________________________
  • Dil çıkartan yine bilgisi olmadan fikri beyanlarda bulunmuş.


    Binde üçlük vergi her işlemde, kazançta ise %10 luk vergi diyor. Okumadan etmeden hemen savunmakta bu forumda tabiki dil çıkartana yakışır. Haaa birde reiz 5 kata kadar çıkartabilecek oranları eh buda klasik AKP davranışı önce az bir çoşkuyu verelim tepki gelmezse ki genelde gelmez sonra komple çoşkuyu verelim.

    _____________________________
    Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.
  • Zarar edince de bizim devletten %10 almamız lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.