Şimdi Ara

Kripto paralar tepetaklak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
7
Favori
31.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doge coinim var ve mutluyum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Modelyum

    Tuhaf birşey duymuştum.... Dünyada yaklaşık 9.000 (dokuzbin) farklı "coin" var (btc-eth vb.) ve her "coin" adet olarak orneğin 100 birim dersek yaklaşık %98 i kurucusu veya arz edeni olarak aynı kişilere yada şirketlere ait..! Ciddi bilgi sahibi olanlar cevap yazabilirmi?

    14.000 küsür okuma var hala gerçekten anlayan birisi yazabilirmi diye umutla bekliyorum..?

  • Kripto paralara henüz bir yatirim yapmadim. Daha farkli entrümanlarda degerlendiriyorum yatirimlarimi ve birikimlerimi. Bu yapida bir kisi olarak yine de diyebilirim ki, kripto paralar tamamen yok olup gidecek, tepetaklak olacak diyenlere itibar etmiyorum. Blockchain teknolojisi, fiziki para basiminin gereksiz maliyetinden kurtulma vs gibisinden cesitli birkac gerekce de daha var bu savim icin.


    Ancak devletler bu konuyu da regülasyonlara, yönetmeliklere bagladikca, vergi alindikca ve de kendi dijital paralarini bastikca ortamin dengelenecegini, volatilitenin azalacagini ve ucup kacmalarin bir sonu olacagi inancindayim. Öte yandan, lütfen bir yatirim tavsiyesi olarak algilanmasin, nihayetinde herkes kararini özgür iradesi ile vermeli ancak ben bu kadar asiri volatil olan her türlü yatirim enstrümanindan uzak durmayi tercih ederim sahsen. Anayasal bir karsiligi bulunmayan, bütün devletlerin ardi ardina hakkinda olumsuz aciklamalar yaptigi ve negatif baktigi, resmi bir ödeme araci olarak kullanilamayan bir seyin bu kadar volatil olmasi, ciddi bir spekülasyona acik olmasi anlamini tasir. Ayrica bu ucup kacmanin ve degerlenmenin en büyük payinin, takip edilemeyen ve incelenemeyen islemlerden ötürü bircok illegal kisi ve kuruluslarin ekmeklerine yag sürdügünden oldugu kanaatindeyim. Alternatif yoldan kara para aklama mecrasi. Gelecek vaat ediyor bu kesin ancak cesitli yönetmeliklere tabi olacak yakinda bence.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    elinde sonunda patlıyacak Türkiyenin yasak getirmesi olumlu bir sonuç şimdiden önlem aldı.

    Umarım tamamen yasaklanır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zooe

    Umarım tamamen yasaklanır



    Alıntıları Göster

    neden boyle bir umudunuz var?

  • Bu kripto para saçmalığı en kısa zamanda yasaklanmalı, aptal insanlar yüzünden boşu boşuna enerji kaybı yaşanıyor , ekran kartlarının fiyatları 2 katına çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kordexa

    çiftlikbank = kripto dünyası


    bravo maşallah tam bir aynştayn yemin ediyorum gözlerim yaşardı ama gülmekten yani 



    Alıntıları Göster

    her boga sezonunda bunlar bir turerler, kiskancliktan balin vs derler giderler ama btc cikmaya devam eder.

    Ha bu arada olaya kismen katiliyorum oyle dogeymis fantommus zaten patlayacak bir gun ama kimse coine asi olup evlenmiyor. vuran vuruyor vuramayan da buralarda balon diye kendini avutuyor :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahsin3323

    Eğer gerçekten bunun bir borsa olduğunun bilincinde olsanız,yada borsa hakkında yeterli bilgiye sahip olsanız, "balon patladı,Güm" gibi komik bir yorum yazmazdınız  .An itibari ile BTC tekrardan 57500$ , gerçektende balonmuş hahahahah , 50000 $ bir alım fırsattı idi ,alım yapan tam şu saatte 1000 dolar icin 1150 dolar kazanmış oldu.

    Saygı ve sevgilerimle....

    Komik insan ben işin gırgırındayım ben napam senin veya x kişinin kazandığından banane napam borsa olduğunu senden öğrenecek değilim. Benim sıkıntım bana yeter bak sen 3 kuruş için dert yanıyon ben mahkeme bekliyorum milyonluk yerim var satamıyorum sen neyin derdindesin benim derdim ne te Allahım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kambochian

    her boga sezonunda bunlar bir turerler, kiskancliktan balin vs derler giderler ama btc cikmaya devam eder.

    Ha bu arada olaya kismen katiliyorum oyle dogeymis fantommus zaten patlayacak bir gun ama kimse coine asi olup evlenmiyor. vuran vuruyor vuramayan da buralarda balon diye kendini avutuyor :)



    Alıntıları Göster

    aynen öyle knk...kafa bu teknolojiye basmayınca bir de birileri paraları götürünce bunlar bi tur çıldırıyor. balinalar bi keriz silkeleme yapınca; oh çakıldı, balon, hayın, yasak, enerji, çok yakıyor, hede hödö    


    zaten bizim toplumu biliyorsun. bireyler bakıyor ki kendisinden başkası iyise hemen bi çıldırma kıskançlık hasedinden çatlama dibe nasıl batırırım diye entrikalar kurgular vs vs...


    matbaaya niaaaaa hayğıııııııığğğğğğğğ diyenler bugün bu teknolojiye çok yakıyor üüüüüüüü falan yapıyor....


    ulan sizi gidi hınzırlar sizi çok da şeyinizdeydi enerji tüketimi, küresel ısınma, doğa, buzullar, ekoloji, iklim vs daha yere tükürmeyi öğretememişiz, çöpleri apartmana koymamayı öğretememişiz ne enerjisi ne elektriği  




    ya bi de bunlar daha şeyleri de bilmiyor dimi yan uğraşları; pool wl liquidity stake farm falan ahahahaha aman neyse öğrenmesin bunlar çaktırma 


    en komiği de bu shit coinlerden vurup geçiyorsun bunlar da diyor ya ahaaaa ahaaaa balon patladı

     ahahahaha


    ha biri de demişki iliktrik ilmizi giririm bin sizi....her coinin üretiminin ve txlerinin madencilerin kazması ve yerel elektrik gücü ile yapılacağını sanıyorlar ordan bi medet umuyorlar ya ...yazık acıyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordexa -- 19 Nisan 2021; 16:10:35 >




  • kambochian K kullanıcısına yanıt

    maaşlı troll o emredilen neyse onu yazar kendi düşüncesi olmaz nedenini oda bilmiyordur...

  • Keriz silkeleme başladı, 2018 loading

  • Modelyum kullanıcısına yanıt

    Onların neredeyse tamamı token. Tokenlar, Ethereum gibi akıllı sözleşmeye imkan veren projelerin ağı üzerinde çalışıyor. Tokenların ayrı bir blockchain'i ya da yeni bir teknolojisi yok, coinler gibi transfer edilebiliyorlar. Bunlar Ethereum gibi ağlardaki uygulamarlar için ya da kurumların promosyon için kullanıyor. Mesela Tesla, Amazon gibi borsada listelenen şirketlerin hisselerine, USD gibi fiat paralara indeksi tokenlar var. Bir kurum elinde 1000 tane Tesla hissesi tutuyor bunlara karşılık 1000 tane Tesla isimli token çıkarıyor, isteyen olduğunda tokena karşılık hisseyi veriyor. Şuan en çok kullanılan token sanırım dolar indeksli olan USDT. Bazı borsalar da promosyon amaçlı token çıkarıyor, mesela Bitexen borsası 15 milyon Exen Coin (aslında coin değil ama coin olarak anıloyor) çıkarttı. Yeni üye olanlara ve kampanyalarla üyelere bedava dağıttı, her ay karının yarısıyla geri satın alıp tokenları yakıyor. Bu sayede ilk başta para harcamadan üye çekmiş oldu. Buna benzer token çıkartmayan borsa pek kalmadı. Brave reklam veren, reklam alanı ve kullanıcıları merkeziyetsiz bir şekilde bir araya getirmek için BAT isimli token çıkarttı. Bunlar zahmetsizce oluşturulabiliyor.

    Bu binlerce tokenın bir çoğu aslında bir işe yaramayan tokenlar. Ben çoğunun para kazanmak için çıkarılan işe yaramaz şeyler olduğunu düşünüyorum. İnsanlar da benim gibi düşünüyor ki piyasadaki paranın %50'sinden fazlası Bitcoin'de, %90'nından fazlası 10 coin ve tokenda. Anlayacağınız önüne gelen token çıkarıyor ama değeri olan coin ve tokenların sayısı fazla değil. Bu ilk onda merkezi olan ya da merkeziyetsizlikten ödün verenler de var.

    Ben şahsen ilk çıktığında ekibe ve kuruculara coin ayıran projelere sıcak bakmıyorum. Tokenlar yapabilir onlar genelde bir kurumun çıkardığı şeyler.





  • hiddencat H kullanıcısına yanıt

    Hemen hemen aynı şeyleri yazmaya gelmiştim.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    maaşlı troll o emredilen neyse onu yazar kendi düşüncesi olmaz nedenini oda bilmiyordur...

    Kendi düşüncem kankaa ne oldu çözdünmüüüüü kripto parayı ezik..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @muratkaya


    @Xakler


    Ponziciler savunmaya gelmiş hemen. %97'si 3 kişinin elinde olan varlık 1500% balondur. Evet evet, yeni çağın parası BTC.  Külahıma anlat  

    Dijital paraya, kredi kartı ve debit kartlarla geçileli on yıllar oluyor. Kış uykunuzdan uyanın. Bu kripto ponzicileri de blockchain sistemini sadece kripto para zannedip holiganlik peşinde. Sebep mi? Elon dahil hepsinin derdi aynı: aman büyü bozulmasın.


    Bunlar daha iyi günleriniz. Bu dünyada üretmeden, kafa patlatmadan, dirsek çürütmeden, alın teri dökmeden kestirmeden zengin olup 35 yaşında emekli olacağını zanneden akılsızların bunlar daha iyi günleri. Bu çöküş değil sadece düzeltme. Ayrıca esas çöküşü göreceksiniz 1-2 seneye. Bu işten zengin olan bir tanıdığım var diyenler o tanıdıklarınız zaten zengin. Yüklü miktarda nakit parası olanlar. Parayı koşturup paradan para kazanıyorlar sonra da sanki bu işlerden zengin olmuş gibi sağda solda başarı hikayesi anlatıyorlar. Sen o elindeki 5 bin liranla, kripto borsasında ya da herhangi bir borsada 2 seneye emekli olamayacaksın benden sana kötü haber dostum.


    Yeterince keriz biriktiği için çökme başladı. Bir süre sonra yine biriktirmeye başlarlar merak etmeyin. Sona kalmadığınız sürece kazanabilirsiniz. Öncelikle aşırı bir güven var. Bu yatırım konusunda çok tehlikelidir. Her hisse her noktaya düşer. Aynı şekilde kripto paraların da nerelerden nerelere düştüğünü henüz unutmadık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 19 Nisan 2021; 18:47:16 >




  • GPU fiyatlarını ve stoklarını etkiler mi acaba bu durum? Benim tek terdim 1 adet GPU alabilmek. :D

  • Her düşüşün bir çıkışı her çıkışın bir düşüşü vardır

  • Benim kaybım 850 $ yazık oldu. Başka bir yerden çıkardım o parayı ama çok koydu. Sabırlı olan kazanır.

  • ahahajsşslsk
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.