Şimdi Ara

Kripto para fiyatları tepetaklak: Bitcoin bir saatte eridi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 999999 9 kullanıcısına yanıt
    Afedersin de karşılığı nedir?
    Paraların arkasında bir devlet, güç, otorite vs vardır. Elindeki fizi para da borçlanma senedidir.
    Ve o güç devlet herneyse batmadığı sürece ödemekle yükümlüdür, öder.
    Bitcoini yarın kaparsalar ne yapacaksın?
    Elinde fiziki bir senette yok.
    Onu geçtim ne karşılığında kazandın?
    Para emek karşılığında kazanılıyor. Bitcoin?
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Karşılığı; o elinizdeki parayı,madeni.vs yi kullanarak bir şeyler satın alabilmeniz veyahut bir menfaat elde edebilmenizdir.

    Paraların arkasında bir devlet, güç, otorite vs vardır. evet doğru. Zaten kripto paralar bu yüzden ortaya çıktı. Neden alım satımda kullanılan bir meta, bir para bir devlete bağlı olsun ki.. ( Gerçi burada da dolaylı olarak şirketlere bağlı oluyor.. bu da eleştirel noktası ancak o şirketler zaten dünyanın bir çok ülkesinden büyük bütçelere sahip) Kanımca zaten bu düşünceyle ortaya çıktı kripto paralar. Neden bütün dünya Fed'in ağzına baksın.. Çok yakın bir olay, USA diyor ki ben ambargo koyuyorum İrana, dolar ile ticaret yapamassın...

    Fiziki paraların garantisi devletler, dijital paraların da şirketler.. Şu anda söz konusu şirketler de aynı şekilde garantisini veriyorlar bu paraların yani arkalarında duruyorlar, bu açıdan ülkelerden bir farkı yok. Sence şu anda dünyada bitcoin mi daha geçerli, türk lirası mı ? ( bunu küçümsemek için yazmadım tabi ki..Sadece geldikleri noktayı belirtme açısından..)

    Fiziki paralar zaten çoktan dijital dünyayı kabul ettiler, Diyelim 200.000 TL paran var bankada, banka battı ne oldu fiziki borç senedine.. Evet doğru ülkeler mi batar, şirketler mi .. Bunu kıyaslamak için biraz erken, çünkü kripto paralar daha çok yeni..

    Ev aldın varsayalım, yanında bir metro geldi bir şey oldu, değeri 2 kat arttı. ne karşılığında kazandın.. ? ( Bu arz talep meselesi) Talebin çok olacağını varsayarak şansa ya da bilerek bir şey aldın ve değeri arttı.

    Para - emek konusuna pek girmek istemiyorum, çünkü çok göreceli...

    Bitcoin bir para birimi asıl olarak. Değeri usd karşısında artıyor, azalıyor bu para piyasasından yararlanmak isteyenler de takip ediyor ve yararlanmak istiyor. (Tıpkı kapalı çarşıdaki usd - TL ticareti yapan adamlar gibi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 999999 -- 19 Ocak 2018; 13:1:19 >
  • 999999 9 kullanıcısına yanıt
    1- FED Amerikan Banka Hesaplarında bu BTC borsa hesap hareketleirni yasaklasın 1 gecede biter BTC olayı.
    2- TL tüm ülkelerde convertable bir birimdir. Gidip kenyada şiline çevirebiliyorsun (yaptım) ama BTC her yerde geçmez.
    3- Bankadaki paran yine fizikidir çünkü Türkiye ve diğer ülkelerde bankalar devlet garantisi altındadır. Bu yüzden hesaplardan sigorta primi kesilir. Bir araştırmanı önermekteyim, çünkü zannedersem bilmediğin için öyle yazdın. TMSF, BBDK vs bunun için var. Banka batarsa paran devlette. Devlet batarsa banka batmazsa paran bankada...
    4- Şirketlerin batması devletlerin batmasına oranla çok daha fazla astronomik değerlerde. Devlet batması imkansıza yakın.
    5- Emek yok, açıklamayız zaten o konuyu. Para bir şeyin karşılığında verilir. Hepsini geçtim değiş-tokuş olsa BTC almak için ne veriliyor? Hiç...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35plt35 -- 19 Ocak 2018; 15:19:2 >
  • 1- FED Amerikan Banka Hesaplarında bu BTC borsa hesap hareketleireni yasaklasın 1 gecede biter BTC olayı. Bildiğim kadarıyla BTC Amerikan Banka hesapları aracılığı ile işlem olmuyor. Tutuldukları yerler sanal cüzdanlar (bankalar). Ama varsayalım, ülkedeki kripto paraları yasakladı. Bu paralar ya başka bir yerde olgunlaşırsa ve gelişirse, otomatikman kendisi dışarıda kalabilir. Dediğim gibi 580 milyar dolar piyasa değeri var şu an bu piyasanın ve hızlıca gelişen bir piyasa .. Çok büyük firmalar yatırım yaptı ve yatırımlarını geliştirmek için başka yere kaydırırlar işlemlerini. Sonuç olarak Amerika hiç sanmıyorum bu piyasadan kendini izole etsin. Neticede adamlar kanuna aykırı bir şey de yapmıyorlar..
    2- TL tüm ülkelerde convertable bir birimdir. Gidip kenyada şiline çevirebiliyorsun (yaptım) ama BTC her yerde geçmez.
    3- Bankadaki paran yine fizikidir çünkü Türkiye ve diğer ülkelerde bankalar devlet garantisi altındadır. Bu yüzden hesaplardan sigorta primi kesilir. Bir araştırmanı önermekteyim, çünkü zannedersem bilmediğin için öyle yazdın. TMSF, BBDK vs bunun için var. Banka batarsa paran devlette. Devlet batarsa banka batmazsa paran bankada... Benim söylediğim biraz farklıydı, Kenyaya gidip bir yerden alışverişini TL ile yapmanı kastetmiştim. Bu arada biliyor musun ama 100 Tl ye kadar mevduatına devlet güvencesi var, üstüne yok.. Özellikle 200 bin Tl örneği vermiştim. Ayrıca kurumsal mevduatta bu güvence de yok..
    4- Şirketlerin batması devletlerin batmasına oranla çok daha fazla astronomik değerlerde. Devlet batması imkansıza yakın. Devletten devlete değişir ama BTC ile amerikayı kıyaslarsan haklısın. Ama BTC ve bu piyasa henüz bebek..
    5- Emek yok, açıklamayız zaten o konuyu. Para bir şeyin karşılığında verilir. Hepsini geçtim değiş-tokuş olsa BTC almak için ne veriliyor? Hiç... TL direkt verilebildiğini sanmıyorum ama USD veriyorsun... İster BTC ile USD ve sonrasında TL al, veyahut tam tersi Tl ile USd, ve sonrasında BTC al.. Yani para takas ediyorsun, hiç değil, Sana usd versem bana TL vermez misin ?
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiklerinizi birkaç gün önce ben de dusundum.sonra aklima su geldi,devletler ileride serbest piyasası olan bu para birimlerini kendilerince regüle edip kendi sanal paralarini çıkarabilir.veyahutta devletlerin kendisi btc satıcısı olabilir.bu da inanin amerikanin bitcoini refüze etmesi kadar olası bir durum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL


    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    Çin yeni yılı yüzünden piyasadan para çıkışı var.. Korkulacak birşey yok her sene bu zamanlar düşüyor çin yeni yılından kaynaklı olarak.. 8600 dolara kadarda düşecek ve şubat ayının ortasında tekrar çıkmaya başlayacak... ona gôre pozisyon alın..



    Bu kadar beddua edebilecek karaktersizlerede Allah hidayet versin.. Ne demek "İnşAllah para yatıran herles batar " NE BU KİN ? NE BU HIRS ? BTC SİZE NE YAPTIDA MİLLETE BEDDUA EDİYORSUNUZ...



    Gerçi itin duası kabul olsa.... :)

    bu kadar din iman lafları edip ,ne olduğu belli olmayan bir sistemden vurgun peşinde olmayı da sayende görmüş olduk
    bu işin kumardan farkı nedir kardeşim ,ne yapıyorsun da bu kadar fazla kazanıyorsun yada kaybediyorsun ?
    fabrikalar açıp milleti iş güç sahibi mi yapıyorsun ,yoksa ülkenin gelişmesi için bir şeyler yapıyorsun da milletin haberi mi yok ?

    bu kadar zoruna gidiyorsa ,o zaman senin bilinç altında bazı suçluluk duyguları olmalı
    yoksa milletin beddua yada dua etmesini niye bu kadar ciddiye alacaksın ?

    dinimizi iyi araştır ,bu şekilde kazanç normal mi yada dini karıştırmadan söyle ne söyleyeceksen

    dinler binlerce yıldır peygamberin ve kitapların dediği şekilde değil bireyin isteği ve çıkarlarına göre şekilleniyor yıl olmuş 2018 hala çözemediniz mevzuyu
  • Sadece Arkasında yatan teknoloji için bile bu iş akla mantığa uygun geldiği öngörülür. Teknoloji diyorum arkadaşlar Bilim Matematik..

    Yıl Olmus 2018 Hanginiz (Fakirleriniz dışında) Cebinde nakit para ile gezmekte?

    Hız diyorum arkadaşlar, Hanginiz dünyanın bir ucuna 3sn ila 10 dk arasında para gönderebiliyor?

    Merkeziyetsizlik diyorum arkadaşlar - arada 1 tane kurum kuruluş olmadan özgürce paranızı istediğinize yollayabiliyor?

    daha nice çoğaltabiliyorum...

    Evet bitcoin bir gecede 1 dolara düşebilir ama bunun arkasındaki BLOCKCHAİN teknolojisini asla kim olursa olsun bu yaıyı teknolojiyi yok edemeyecek.

    Türkiye de bılmem ama bi 10 ila 20 yıl sonra bankaların şu reklamlarda şu kelimeleri kullandığını duyacaksınız;

    havale ağı, özgürlük, gizlilik,global para, ödeme sistemi, #dijital altın, bankacılık ücreti yok, enflasyonist reel tekel bitiyor, hükümetten dokunulmazlık, progrmlanabilir para, şeffaflık ,özgürlük


    EN COK DA KONU HAKKINDA BU SİSTEMİN ARKASINDA Kİ TEKNOLOJİ HAKKINDA EN UFAK BİLGİ BİRİKİM ARAŞTIRMASI OLMADAN BURDA ATIP TUTMASI İNANIN COK CAHİL CEHALET BİR DURUMDA OLUNDUĞUNU GÖSTERİYOR.

    SAYGILAR SEVGILER. :)
  • bazi galeriler bitcoin ile alisverise geciyor nerdeyse siz hala btc batacak diyorsunuz. bende bu zamazingo sayesinde guzel paralar kazandim/kazanmaya devam ediyorum. bu daha cok kedi - mundar olayina donmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet ekran kartına algroitma hesaplatırarak borç senedi (para) vermez.
    Çalışırsın, iş yaparsın, emek verirsin, para verip faiz alırsın vs. o şekilde kazanırsın.
    Bedava peynir fare kapanında olur sadece.
    Ve devlet tüm hesapları kontrol altında tutmak ister.
    Bunlarda kayıt, kontrol vs. yok.
    100.000 TL üstü her EFT kontrol süzgecinden geçer Türkiye'de mesela.
    Banka hesaında portföy satın alacaksan, hesabın düzenli kontrol altındadır.
    Kısacası tüm dünya devletleri sebebsiz zenginleşme karşıtıdır.
  • Bu daha başlangıç. Düşüş 1.500-2.000 dolar seviyesine kadar devam edecek.

  • Burada teknolojisinden bahsederek konuşanlar kör bir sürücünün araba sürmesi gibi ilerlemek istiyorlar.

    Teknolojisi güzel işe de yarar ancak kripto paralar "para" değildir!! Bunu bin kere yazsam anlamazlar

    Tartışması bile yapılmaz çünkü tartışmaya açık değildir. Kriptonun kendi başına değeri yoktur karşılığı yoktur ilerlediği yolda kör sürücünün yolu gibi.

    Ne yabana atılmalı nede üstünkörü savunulmamalı ama para değildir paranız bir anda hiç olabilir
    isteyende yatırım yapabilmelidir ancak bunların bilincinde olmalı yatırım yapmak isteyenler
    gelecekte tek geçerli paranın kriptolar olduğunu söyleyerek insanlar çekiliyor bu çok yanlış.
    gelecek kendiliğinden şekillenir fakat birilerinin böyle olacak böyle olmalı dediği için geleceğe yön veremezsin.

    deneyden ibaret kriptonun ayaklarını yere çok sağlam basmadığı bellidir dikkat edilmeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu daha başlangıç. Düşüş 1.500-2.000 dolar seviyesine kadar devam edecek.

    30.000 USD olunca bu mesajı hatırlayın.

    BTC'nin değerli olması sanal bir kodun 9 senedir kırılamaması ve 21.000.000 tane ile sınırlı olması. Size mantıklı gelmeyebilir ama bu artık bir değer.

    Altın günlük hayatta kimin işine yarıyor? Kimsenin. Sınırlı sayıda mı ? Hayır. Tam olarak kaç tane olmadığı belli olmayan bir şey ama arzı sınırlı. Peki neden değerli?

    Çünkü altını üretemezsin kopyalamazsın nadirdir bu yüzden değer taşıyor ve insanlar zamanla buna inanmış.

    İşte BTC de kopyalanamaz kırılamaz bir kod bloğudur ve sınırlı sayıdadır. Bir nevi altının tam olarak sayısı belli, yazılımsal versiyonudur. Block chain altyapısı ile paylaşması ve alım aracı olarak kullanılması çok daha kolaydır.

    Şu an saçma gelen bir şey çoğuna ilerde dahada kabul görecek ve değere binecek. Şu an sınırlı insan para yatırdığı ve kabullendiği için manüpülasyona açık ve riskli bir araç, zamanla bu algı değişecek. Bunun iki tane humanist yazılımcının bankacılık ve kapitalist sisteme karşı çıktığı için çıktığına inanıyorsanız bu gerçekten komik bir düşünce. Şu an adamlar denemelerini yapıyor. Uzun vadede bundan kaçış olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 23 Ocak 2018; 14:10:34 >
  • Sanal para piyasası kesinlikle iyi hoşta kapitalizme hizmet etmiyor sistem. Aşırı hareketliliği yüzünden çok fazla kazanç elde ediliyor.

    E haliyle bu dünyadaki ekonomik kölelik sistemine açılmış bir darbe olur. Bunun engellenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.


    Bakalım gidişat ne olacak?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu daha başlangıç. Düşüş 1.500-2.000 dolar seviyesine kadar devam edecek.

    30.000 USD olunca bu mesajı hatırlayın.

    BTC'nin değerli olması sanal bir kodun 9 senedir kırılamaması ve 21.000.000 tane ile sınırlı olması. Size mantıklı gelmeyebilir ama bu artık bir değer.

    Altın günlük hayatta kimin işine yarıyor? Kimsenin. Sınırlı sayıda mı ? Hayır. Tam olarak kaç tane olmadığı belli olmayan bir şey ama arzı sınırlı. Peki neden değerli?

    Çünkü altını üretemezsin kopyalamazsın nadirdir bu yüzden değer taşıyor ve insanlar zamanla buna inanmış.

    İşte BTC de kopyalanamaz kırılamaz bir kod bloğudur ve sınırlı sayıdadır. Bir nevi altının tam olarak sayısı belli, yazılımsal versiyonudur. Block chain altyapısı ile paylaşması ve alım aracı olarak kullanılması çok daha kolaydır.

    Şu an saçma gelen bir şey çoğuna ilerde dahada kabul görecek ve değere binecek. Şu an sınırlı insan para yatırdığı ve kabullendiği için manüpülasyona açık ve riskli bir araç, zamanla bu algı değişecek. Bunun iki tane humanist yazılımcının bankacılık ve kapitalist sisteme karşı çıktığı için çıktığına inanıyorsanız bu gerçekten komik bir düşünce. Şu an adamlar denemelerini yapıyor. Uzun vadede bundan kaçış olmadığını düşünüyorum.



    1 btc 100.000 dolar olacak diyenler var
  • scooting2563 S kullanıcısına yanıt
    Tamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto paralar: altın gibi belirli bir piyasası ve değeri olan ( bazıları maden gibi üretilebilen, bazıları üretilmeyen) dijital emtiadır.
    Para evet borç senedidir, ancak borç senedini sadece devletler çıkarmaz şirketler ve şahıslar da de çıkarır. Nitekim kripto paralar da o coini yapan şirket ya da grupların dijital borç senedidir. Üstelik bu borç senetlerin piyasası da var aynı para piyasaları gibi..
  • Anlamadığım şey olmayan bir şeyin piyasası neye göre yükselip düşüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih

    Anlamadığım şey olmayan bir şeyin piyasası neye göre yükselip düşüyor?

    Talep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Devletler para birimlerini kontrol etmek ister.Bu konuda hemfikiriz ancak benim bahsettiğim husus bitcoinin yakin tarihte odeme aracı olarak kullanılmaya baslanacagi...Gecen gunlerde bir rus firmasi yaptigi bugday ihracatinda bitcoin ile navlun odemesi yapmis mesela.bunun gibi sektorel bazlı para birimleri odemelerde kullanilacak gibi duruyor ilerde...degisimden kacmak onu kacirmak ve geride kalmak demektir. Devletlerin bir sekilde bu sistemi entegre edeceklerini dusunuyorum.hatta öncelikle buna önem veren devletler vergisel avantajlar saglarlarsa vergi cennetleri olarak görülen ulkeler gibi ilgi goreceklerdir baslarda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih

    Anlamadığım şey olmayan bir şeyin piyasası neye göre yükselip düşüyor?

    Talep.

    O zaman arz arttıkça da fiyat sürekli düşecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.