Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.063
Cevap
136
Favori
453.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    quote:

    Orijinalden alıntı: iquana

    Eğer bu işe girecekseniz ciddi olarak çok geç olmadan girin zorluk artyor 4-5 ay içinde çok ciddi anlamda artacaktır.
    290 yaklaşık 804 kH/s ve 1000 liranın üstünde onun yerine 2.el 2tane 7950 alırsanız 1000liraya gelicek ve yaklaşık 1400 kH/s vericek + olarak sıvı sogutmaya bence hiç gerek yok 2-3 kart kullanacaksınız zaten pci express riser ile kartlar arası boşluk bırakıp kurarsanız sorun çıkmaz.(En güzeli 4X 7950 almak 2 adet 290dan ucuza geliyor zaten psu hariç diger sistem bileşenleride önemsiz koy pentium g2020 2gbram sabah litecoin kazsın sistem.)
    + olarak pek çok yabancı mining sistem incelemiş olup en iyi düzenegin bunlar oldugunu görüp karar kılmış bulunmaktayım.


    İlginçtirki benimde yaptığım incelemelerde bu iş için 7950 ve 7970 hatta direk 7950 almak çok mantıklı.Dediğiniz gibi yapıp 2 adet veya 3 adet 7950 ile düşük profil bir i7 işlemci 4gb ram ile mining yapmak lazım.Haliyle ben kendi sistemimde verim alsamda 7/24 loadda bırakamam autocad 3dmax çizimlerim artı bir dünya oyunla olmuyor.Ama 7950 ile bu iş yapılır kazanılan parayada gider ekran kartı alınır

    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

    5850ler
    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka


    Vallahi hocam millet zamanında zorluk azken başladı çok çok güzel kazandı.İmkanınız varsa vakit kaybetmeyin derim,baktınız ilerde vazgeçtiniz ekran kartlarını çıkarırsınız elinizden.




  • @Onur0021
    Litecoin şuan tutulmuş durumda yani al satta çok problem yaşamazsınız.
  • Resimdekilerden güzel kombi olur aslında. Gerçekten yakıta para verilmez.
  • iquana kullanıcısına yanıt
    Peki hocam biraz fazla soru sormuş olacağım ama kusura bakmayın. Benim sistemimde şu an tek 7970 var. Sizce bu işe girmem mantıklı mı? Yani elektriği falanda düşünürsek aylık 100 dolar falan kazanabilir miyim?
  • https://www.litecoinpool.org/calc
    Bu adresten hesaplatma yapabilirsiniz sisteminiz çektiği wattı ve elektrik maliyetini girerseniz size sonucu verecektir.
    7970 yaklaşık 750 kH/s hıza sahip.+Olarak şuan 1 ltc 28 dolardan işlem görüyor min 28usd max 32.4usd değerlerini gördü.
    @
    Onur0021
  • takip
  • iquana kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler.
  • Mining programının özel opsiyon komutları hariç rehber bitirilmiştir.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi runme.bat dosyasını oluşturdum ve miningi başlattım fakat givemecoins de ki settings e girip worker a tıkladığımda oluşturduğum işçinin yanında "ACTIVE" yazıyor, onun altında da "N" yazıyor. Bu acaba işçi aktif değil mi demek oluyor? Yani o harfin y olması gerekmez mi?

    Edit: düzeldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur0021 -- 17 Aralık 2013; 1:14:32 >
  • GNU/Linux için de rehber aşağı yukarı aynı mı ? Monitör falan kullanmadan dumb bir sistem kurmayı düşünüyorum ama insanın içinde şüphe olmuyor değil
  • Milletin şifreli bilgilerinin toplanmasına yardım etmek suç değil mi?
  • Arkadaşlar çok araştırdım burada yazanların 10 katını okudum diyebilirim size özet olarak cevap vereyim Türkiyede bu işten para kazanmak imkansız. Kazanacağınız bitcoinden gelen para harcayağınız elektrik parasından daha az.

    Nvidia kartı olanlar hiç bulaşmasın onlar direk zararda.

    Para kazanmanın tek yolu asic sistem edinmek oda hem türkiyede imkansız hemde o sistem maliyeti düşük bile olsa size 2 senede kazandırcağı bitcoin fiyatına satılıyor yani boş iş.

    Tekrarlıyorum boş iş.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    :) Pardon 10 katını okumuşsunuz ama sanırım yazdığım rehberi okumamışsınız. Size özel yeniden yazmak istedim. ASIC Miner Scrypt le çalışmıyor. GPU ile kazma tek yöntem. Ben bu rehberde Litecoin kazmadan bahsettim. Bitcoin kazmanınsa sizin de belirttiğiniz gibi son derece gereksiz olduğunu söyledim. Lütfen okumadan yorumda bulunmayın.

    Nvidia kartı olan gerçekten hiç bulaşmasın. Orasına oldukça katılıyorum.

    Boş iş mi? kesinlikle değil. Özellikle 4 kartın 1inin ücreti ilk haftayı geride bıraktığım şu süreçte çıktıktan sonra? Kesinlikle değil.
  • Mtntk kullanıcısına yanıt
    Mesajlarımda bahsettiğim gibi usb ye kuracağınız bir linux işletim sistemi işinizi görecektir. Linux te ayarlar bir .conf dosyasında text halinde duruyor. internetten bakabilirsiniz. eğer kartı marka modelini belirtirseniz uygun ayarları seçmeniz konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    İlginç litecoin hakkında bir bilgim yok onca şey okuduktan sonra öğrenememiş olmam üzücü

    Size bu işte başarılar benim zaten quadro CF yapacak durumum yok
  • Ben bu kadar kazandım SS sli diyecek biri varmı ?
  • empath kullanıcısına yanıt
    Ben bu kadar kazandım diyebilecek biriyim. Ama ss koysam ne kadar geçerli olur? İstediğim gibi dışarıdan Litecoin alıp hesabımı şişirebilir bunu size kazanmış gibi gösterebilirim mesela. SS e bakınca vay adam ne kasmış dersiniz ama işin aslı öyle olmayabilir. Aynı şekilde btc-e deki hesabımda para göstersem ss li keza yine aynı dalavereyi yapmış olabilirim. Banka hesabıma bitonic (tr versiyonu btcturk) para göndermiş olsa onu ss alıp koysam yine daha önceden aldığım btcleri satmış parasını almış olabilirim.

    Özetle screenshot gösterip kimse burada birşey kanıtlayamaz. Her türlü fabrikasyon olabilir. Gösterebileceğimiz tek şey sahip olduğumuz ekran kartları ve bu kartlarla oluşturduğumuz hash gücü. Misal benim her 3ltc de 1 otomatik başka hesaba para gönderen bir ayarım var. Hash gücüme bakalım.

    http://s10.postimg.org/9axmfje6h/Untitled.jpg


    buradan da bu hash gücüyle ne kadar kazanıyorum harcadığım enerji ile kontrol edelim.

    http://s28.postimg.org/6vdo1daod/2_Untitled.jpg



    Yeterince açık olmuştur umarım.




  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Hocam daha sistem yok ortada ama, 5870,5970 bu ikisinin arasında kaldım ancak 5970e ikinci elde 200€ yazmışlar, onun yerine 5870 alınabilir gibi duruyor bunlar da 2. el birisi asus eah5870 diğeri vapor-x. 850W bir psu, CF destekli bir anakart, 2gb ram ve düşük enerji tüketimli bir işlemci paklar sanırım beni. Bu iki karttan yaklaşık 800 kH/s alıcam give-me-coin'in hesabına göre 7.5 LTC getirecek bu bana ayda, bu da sanırım pek karlı bi hesap değil. Elektrik problem değil bu arada.

    200€ civarına 7950ler var ancak onlar da benim bütçemi aşıyor
  • Mtntk kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 5970 ama 250EU ya indirimde bir r9 280x alabilmek mümkün olursa neden 5970e o kadar para vererlim değil mi? =)) 50EU ya hemen bir böbrek sarar göndeririz olur biter.
  • Güzel konu takipteyim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.