Şimdi Ara

Kremlin’de süpriz konuk; Esad Moskova'ya geldi Putin’le baş başa görüştü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kremlin’de süpriz konuk; Esad Moskova'ya geldi Putin’le baş başa görüştü

    HABERRUS - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.


    Sürpriz zirvede iki lider Suriye’deki durumu ele aldı.


    Açıklama, salı sabahı Kremlin basın merkezi tarafından kamuoyuna duyuruldu. Ancak görüşmenin pazartesiyi salıya bağlayan gece yapıldığı, Esad’ın gelişinin daha önce hiç bir şekilde basına sızdırılmadığı belirtiliyor.


    Esad'ın ziyaretinin gizli tutulması ve tamamlandıktan sonra açıklanması dikkati çekti.


    Görüşmede Putin Suriye'nin ana sorununu, "BM'nin izni olmadan ülke topraklarında yabancı askerlerin varlığının devam etmesi" olarak nitelendirdi. Rusya Devlet Başkanı, Esad'ın ülkeyi yeniden inşa etme ve siyasi muhaliflerle diyalog kurma çabalarına da dikkat çekerek, ülkenin belirli bölgelerinde yabancı birliklerin varlığını Suriye için önemli bir sorun olarak nitelendirdi.


    Rusya Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'de "düzeni yeniden sağlamak ve normal hayata dönmek" için çok şey yaptığını kaydetti. “Ortak çabalarımız Suriye Cumhuriyeti'nin ana, ezici topraklarını kurtardı. Teröristler çok ciddi, önemli zararlar gördüler ve sizin liderliğinizdeki Suriye hükümeti bölgenin %90'ını kontrol ediyor” dedi.


    Vladimir Putin, "Suriye'de teröristlerin direniş yataklarının hala devam ettiğini", "yine de mültecilerin aktif olarak kurtarılmış bölgelere geri döndüğünü" belirtti.


    Ayrıca iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine de dikkat çekti, bu yılın ilk yarısında aralarındaki ticaret hacminin 3,5 kat arttığını söyledi.


    Rus koronavirüs aşısı Sputnik V ve Sputnik Light'ın Suriye’ye teslim edildiğini belirtti.


    Esad: Suriye’de yaşanan siyasi süreç durdu


    Esad, Moskova'da bulunmanın, Vladimir Putin ile görüşmenin ve ortak konularla ilgili konuları ele almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydetti. Esad, Suriye'de yaşanan siyasi süreçlerin "yaklaşık üç yıldır durduğunu" söyledi.


    “Siyasi süreçleri mümkün olan her şekilde yürütme olasılığını yıkıcı bir şekilde etkileyen belirli devletler var. Başka faktörler de var ama onları çok iyi anlıyoruz ve bu acil sorunları çözmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazı devletler, Suriye halkına insan karşıtı, devlet karşıtı, meşru olmayan olarak sınıflandırılabilecek ve konumlandırılabilecek yaptırımlar uygulamıştır. Ama yine de olması gereken yer burası” dedi. Suriye Devlet Başkanı, insani yardım ve uluslararası arenadaki konumu için Moskova'ya teşekkür etti.


    Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri 26 Mayıs'ta yapıldı. Sonuçlarına göre 2000 yılından bu yana cumhurbaşkanı olan Beşar Esad oyların yüzde 95,1'ini aldı. Seçim Günü öncesinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye, Suriye seçimlerinin “özgür ve adil olmayacağını” duyurdu ve ülkenin güneyinde seçimlere katılmama için kampanyalar başlatıldı.


    Kaynak:

    Kremlin’de süpriz konuk; Esad Moskova'ya geldi Putin’le baş başa görüştühaberrus.ru
    Kremlin’de süpriz konuk; Esad Moskova'ya geldi Putin’le başbaşa görüştü
    https://haberrus.ru/headline/2021/09/14/kremlinde-supriz-konuk-esad-moskovaya-geldi-putinle-basbasa-gorustu.html



  • Nesi sürpriz
    Rusya olmasa ne Esad kalırdı ne Suriye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizimkinin özendiği tipler işte.

    Asıl sır şu kelimede "devlet başkanı". Tüm dikta rejimlerinin başındakinin sıfatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet normal. Bir devlet baskani baska bir devlet baskani ile makaminda gorusuyor. Hatta herhangi bir siniri olmamasina, komsusu olmamasina ragmen. Sinir komsusu olup da gorusmemek biraz sorgulanmali. Bu kadar suriyeliyi belki geri almak ister? Kremlin’de süpriz konuk; Esad Moskova'ya geldi Putin’le baş başa görüştü 

  • Kapılarda kalmış mı bizim gibi dünya lideri gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl tabiban ile görüşülüyorsa aynı şekilde esat ilede görüşülmelidir. Suriyeli sorununa fransada, almanyada çözüm aramaktan çok daha mantıklıdır.

  • Ben zaten putinden kıllanıyordum.

    O sert görüntüsünün altında bir şeyler gizlediğinin farkındayım.

    Onu kgb eğittiyse bizde ......... Mahallesinin çocuğuyuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.