Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.537
Cevap
90
Favori
469.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Albaraka Turkten kredi çekmiştim 4 yıl vadeli (110bin) 2 yıl odeme yaptım, bugun yapılandırma için subemi aradım ancak bana sizin sözleşmenizde sabit faizli yazıyor bu sebeple faiz oranı arttığında nasıl sizin oranınız artmıyorsa düşüncede azatılmaz dedi. Bende kapatmak istediğimi söyledim 73 bine kapatabilirmişim. işbanka sordum 0.94 orana+500 masraf teklif ettiler. 1500-2000 arasında bir avantajım oluyor.
    Acaba bankamı yeniden yapılandırma konusunda razı edebilirmiyim yasal bir hakkım varmı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustnbones

    Selam

    % 2 konusunda bankanızla konuşun eğer mortgage yasası resmileşmeden aldıysanız krediyi bu miktarı ödemiyorsunuz.

    Ben banka ile görüştüm % 1 masraf istediler krediyi Akbank'tan kullanmıştım.

    Vakıf'la görüştüm 0.99 a düşüyorlar ve masraf 500 tl alıyorlar 60 ay için.

    Ayrıca yine eğer % 2 ödeyecekseniz, vakıfbankın bana söylediği, şu anda kredinizin bulunduğu bankadan kredi kapatma rakamını öğrenin biz size krediyi o şekilde açalım.

    Yani sonuç olarak % 2 lik kısmı peşin ödememiş oluyorsunuz sizin adınıza vakıf ödeyip kredi taksitlerinize bölüyor.

    Ben akbank'a bütün şartları söyledim. Bir panik genel müdürlükle konuşalım size dönelim dediler

    Sonuçları bildiririm.






    Hocam sizin anlattıklarınızın hepsini birebir fazlasıyla yaşadım.
    Anlatayımda Refinansman yapmak isteyenler bilgilensin,uyanık olsunlar,bankaların biz müşterileri tavuk gibi yolmalarına izin vermeyin.
    Bende Akbanktan şubat 2009 1,47 den Konut kredisi kullandım şimdi faziler düşünce refinansmandan yararlanmak istedim.Akbank lütfedipde gelin düşük faizden yararlanın demedi,dese zaten şaşırırdım(yüksek faizden para almak varken)ben gittim.Bana 120 ay 1,19 dan kapı açtılar,dedim 120 ay 1,09 görünüyor,niçin 1,09 dan yararlanamıyoruz diyorum,kelime oyunları yapıyorlar,genel müdürlük 1,19 dan aşağısını vermiyor diyor.Sonra 2-3 kez daha gittim.>Biraz direttim,başka bankalardan kullanacağımı söyleyince 120 ay 1,13 çektiler.Tabi kalan anaparanın %2 kapama komisyonununda da bir indirim yok.Araştırıken Vakıfbank ın oranları gördüm,gitim konuştum.masraf olarak 500 tl ve tapu masrafı olarak 150 tl. dediler,ekspere gerek yok dediler.Akbanka ödeyeceğim %2 komiyonda içinde Kredi girişini yaptırdım,kalan anaparayı sormak için Akbanka yazılan yazıyı aldım.Sabah saat 9 da Akbank gittim,öğleden sonra 1 de geleceğimi yazının cevabını alacağımı ve Vakıfbanka götürüp vereceğimi,vakıfbankın size kalan anaparayı EFT ile geçeceğini söyledim.Öğleden sonra 3 gibi gittim,ne yazı hazırlanmış,ne birşey yapılmış,bana verdikleri cevab"genel müdürlükten yeni oran istiyoruz,onun cevabını bekliyor"yani yapmak istedikleri zamana oynayıp akşamı etmek yazının cevabını vermemek" Ben sinirlendim tabi,ben buraya 4-5 kez geldim nerdeydiniz,sizin faiz oranlarından düşük veren yerden refinansman yaptırmak istiyorum,yazının cevabını neden vermiyorsunuz dedim,Kendine müşteri temsilcisi denen bayan benimle ağız dalaşına girdi,böyle bir haklarının olmadığını onlarda biliyor ama müşteriyi kaybetmemek için beni caydırmaya çalıştı.Yani arkadaşlar kendi paramızla rezil oluduk,yaşadığım sinir harbi tarif edilemez.Sonra müdür bey geldi,alttan aldı,fazi oranı 1,05 e indirdiler alacakları komisyonuda % 2(1700 tl ) den 750 tl. ye indirdiler.Refinasmanda arkadaşlar totalda toplam ödediğiniz rakama da bakın,ona göre hangi bankanın oranına göre daha az ödeyebileceğinizi görün ona göre karşuılaştırma yapın.Vakıfbanktan kullansaydım ödeyeceğim oranlara geldiler.Ama yinede bana göre yine yüksek faiz oranından aldım gibi bir his var,belki biraz daha üstelesem düşebilirdi.Bankalar diğer bankaların verdiği oranları bildiği için kendilerinide ona göre ayarlayabiliyorlar.

    Sonuçta arkadaşlar ilkinde bana verilen 1,19 du mücade sonrasında 1,05 e indi. %2 de (1700 tl.) 750 tl.ye indi. Size tavsiyem kesinlikle piyasadaki faiz oranı düşük bir bankadan kredi kullandığınız bankaya kalan ana parayı soran bir yazı götürün,ondan sonra bakın nasıl panikliyorlar,nasıl oranları düşüyorlar.Sizi caydırmaya çalışacaklardır arkadaşlar,sakın istediğinizi alıncaya kadar pes etmeyin.

    Akbanktan da kredi kullanmanızı tavsiye etmiyorum,müşteriye saygıları zerre kadar yok,bizleri yolunacak kaz gibi görüyorlar(ciddi söylüyorum). Daha Akbankla işim bitmedi.Şimdide hakkı olmaya paranın üzerine yatmaya çalışıyorlar.Şöyleki arkadaşlar ; Ben şubat 2009 da 120 ay kredi kullanmıştım, ozaman 10 yıllık hayat sigortasını (avivasa) peşin (1132 tl.) ödemiştim. 7 ay sonra refinansman yaptık kredi süresinide 60 ay olarak kararlaştırdık.Şimdi Hayat sigortası Konut kredisine bağlı olarak yapıldığı için kredinin süresi 5 yılda bitecek ,ondan sonra hayat sigortasının bir anlamı kalmayacak.Refinansman yapılırken benim 10 yıl peşin ödediğim ücret konusundan hiç bahsetmediler,ben refinansman sonucunda kredinin 5 yıla indiğini ve krediye bağlı yapılan hayat sigortasınında buna göre yeniden 5 yıl olarak yapılmasını ve daha önce peşin (1132 TL) ödediğim paradan bana geri ödenmesi gerektiğini söyledim.Müdürbeyin bana söylediği sigorta şirketiyle görüştüğünü geri ödeme yapmadıklarını ve benim olayın üstüne gitmememi istedi.Baştan itibaren yalan söyleniyordu, buda yalandı.Pazartesi avivasa yı arayacağım bakalım.Bu durumu Akbank genel merkezinede bildirdim.Ne şube ilgileniyor nede Akbank genel Müdürlüğü.Bunlar güya büyük banka,her zaman müşterinin yanında banka !!! Almaya gelince iyilerde vermeye gelince bunların gerçek yüzlerini görüyorsunuz....Siz sizin olun refinansman yaparken ısrarcı olun.




  • bu kredi yenileme olayı benimde kafamı çok kurcalıyor şu aralar...18ay önce ziraatten 1,29 ile 70.000 tl kredi çekmiştim..10 yıllık...şuan kalan ana para 65.000 tl...bankalarla görüşmem sonucunda ; (84 aylık geri ödeme )

    1-teb 0,94 faiz oranı-750tl dosya masrafı-ekspertiz yok-tapu masrafı-%2 ceza-sigorta
    2-vakıf 1,09 faiz oranı-dosya masrafı yok-ekspertiz parası-tapu masrafı-%2 ceza-sigorta
    3-ziraat 1,09 faiz oranı-1000 tl dosya-ekspertiz yok-tapu yok-%2 ceza-sigorta

    bide bu hayat sigortasını ziraat her yıl yapıyor..teb ise bi kere yapcağını ve kredi bitene kadar devam etceğini söyledi..ziraate her yıl 400e yakın hayat sigortası ödüyorum..teb ise bi defaya mahsus 400 alacağını söyledi..

    finansbanktan ve ing banktan kredi çeken arkadaşlarım , aynı bankalardan kredi yenileme yaptılar ve her iki bankada %2 lik cezayı almadı...ziraat ise ölürümde cezasız kredi yenilemem düşüncesinde...yani bu %2lik ceza tamamen bankaya ve sizin yapcağınız pazarlığa bağlı..bankalara biraz diş göstermekte gerekiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguraslan

    bu kredi yenileme olayı benimde kafamı çok kurcalıyor şu aralar...18ay önce ziraatten 1,29 ile 70.000 tl kredi çekmiştim..10 yıllık...şuan kalan ana para 65.000 tl...bankalarla görüşmem sonucunda ; (84 aylık geri ödeme )

    1-teb 0,94 faiz oranı-750tl dosya masrafı-ekspertiz yok-tapu masrafı-%2 ceza-sigorta
    2-vakıf 1,09 faiz oranı-dosya masrafı yok-ekspertiz parası-tapu masrafı-%2 ceza-sigorta
    3-ziraat 1,09 faiz oranı-1000 tl dosya-ekspertiz yok-tapu yok-%2 ceza-sigorta

    bide bu hayat sigortasını ziraat her yıl yapıyor..teb ise bi kere yapcağını ve kredi bitene kadar devam etceğini söyledi..ziraate her yıl 400e yakın hayat sigortası ödüyorum..teb ise bi defaya mahsus 400 alacağını söyledi..

    finansbanktan ve ing banktan kredi çeken arkadaşlarım , aynı bankalardan kredi yenileme yaptılar ve her iki bankada %2 lik cezayı almadı...ziraat ise ölürümde cezasız kredi yenilemem düşüncesinde...yani bu %2lik ceza tamamen bankaya ve sizin yapcağınız pazarlığa bağlı..bankalara biraz diş göstermekte gerekiyor...


    hocam benzer rakamlarla ben de ziraatten çektim
    (yukarıda yazmıştım)

    2 aydır bekliyorum.
    önümüzdeki 15 gün içinde yenileme işlemini yapcam.
    vakıfbankın birçok şubesi (ankara) masraf almıyor. fatura otomatik ödeme talimatı
    yapalım falan diyorlar. benim vade 66 kaldı. onu 60 aya indircem inşallah. 8000 - 9000 tl civarı kazanç sağlıyor bu şekilde.




  • Son durum!
    Akbank 60 ay için 1.03 den aşağı inemiyormuş ve % 1 komisyon alıyorlar.

    İş bankası ile görüştüm 0.95 ve 500 komisyon dediler.

    Sanırım gelecek ayı bekleyip İş bankası'na geçiş yapacağım.

    Hayat sigortası konusunda ilk 2 sene bende Akbank'a yaptırmıştım. 1. yıl 1 milyar civarında bir miktar aldılar 2. yıl 900 civarı birşey verdim.
    3. senede müşteri temsilcisi bana sigortayı dışardan yaptırabileceğim konusunda birşey ağzından kaçırdı.
    Yapı kredi sigortadan 8 yıllık 12 taksite toplam 1400 e sigorta yaptırdım. Bankadan dışardan sigorta yaptırınca kabul edip etmediklerini kesin sorun.
  • arkadasalar bende yeni refinansman yapanlardanım.. 1256 120 ay kredi cektim.. 7 taksidini odedim ve refinansman icin basvurdum.. bankam ING bu arada.. kalan 113 taksidimi aylık 1288 odeme olarak 84 aya indirmeyi teklif ettiler ilk basta yukselmesinden dolayı biraz tereddut etsemde dusununce bayagı bi kar ettigimi farkettim.. ve kabul ettim .. su an kalan taksit 83 aylık odeme 1288..
  • frekans76 arkadaşa AKBANKLA ilgili düşüncelerinden dolayı katılıyorum. Gerçekten çalışanlarını özenle seçmeli. Eşim ordan maaş almasına rağmen kredi kartını hiç kullanmadım.
    Eşim 10 senedir bu bankadan maaş alır ama hala kredi kartındaki soyadı yanlış. Kaç kere dilekçe yazdık. Kaç defa verdikleri bilmem şu numaraları aradık.Nafile.
    Gelelim soruma.
    İş bankasından ev ipotekli destek kredisi çektim. 1.50 faizle. 60 ayın 40 ayı kaldı. Ramazan Bayramından önce iş bankasına gittim,yapılandırmak için. Benden 1500 lira masraf istediler. Faiz oranıda 1.30 lardı. Hesap kitap yaptım işime gelmedi.Şu anda faizlerin biraz daha düştüğünü okudum.Ancak tüketici kredileri ve destek kredileri hala 1.40 larda .Yani MB kaç kere faiz indirdi, tüketici ve destek kredileri hala 1 yıl önceki fiyatlar. Bu nasıl iştir anlayan varsa bana açıklasın. B u ülkede krediler sadece ev için çekilmiyor.
    Bu bankalara dur diyecek bir devlet yetkilisi yok mu?
    Bankalar ancak böyle emri vakilerden anlayacak gibi. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum:
    Küçük bir açıklama ile bankalara sadece şunu söyleyin: Ya bu faizleri indireceksiniz.Ya da gerekli cezalara hazır olun. Bu ülke insanımın kanını emiyor bu bankalar.




  • Merkez Bankası faizlerini düşürüyor. Kredisini yeniden yapılandıracaklara tavsiyem
    1hafta daha beklemeleri.
  • http://www.kredipazari.com/public/main/apply7.php?view=summary


    arkadaşlar bu sayfa da kredi miktarını yazın size en uygun bankaları sıralıyor...

    Allah herkesi ev sahibi yapsın... Kiracılık çok zor...
  • bende yeni refinansman yaptiranlardanim.

    benim favori internet sitelerim:

    www.kredihavuzu.com banka masraflarini karsilastir bolumu cok faydali.
    ve
    www.emlakkulisi.com son faizler burada

    Gelelim benim refinansman macerama:

    Garantiden mayis 2009 da 72 ay vadede 1.37 ile 83000 lira cektim. aylik 1822 odeme ile 4 ay odedim.

    15 ekimde isbankasindan 60 aylik vadede 0.98 ile yapilandirdim. (suan 0,94 ile yapiyorlar ama masraf 1000 TL, 500 TL degil)

    81381+1628+350 (kalan borc + yapilandirma masrafi%2 + devir masrafi) = 83360 lira garantiye isbankasi eft yapti.

    EFT yi odeme gunumde yaptirdigimdan borcum bir aylik ertelenms oldu yani bu ay kredi borcu odemiyorum.

    83360 lira krediyi de 60 ay vade aylik 1844 lira ile odicem.

    masraf = 500+150 (isbankasi dosya + tapu) = 650 + 2 gunluk insan gucu.

    Ayrica Garanti benim hayat sigortami yaptirmamis. Bu arada onu da isbankasina 5 yillik 344 liraya yaptirdim. (biraz genciz :) )

    Ayrica yapilandirma dusunen arkadaslar bado6100 nun yazisini mutlaka okusunlar. bado6100 nun dediklerine tamamen katiliyorum.

    Ayrica sunlari da eklemek istiyorum ve mutlaka bir kenara not edin:

    B bankasinin istedigini ornek yazinin aynisini A bankasindan almaya calisin.
    Ornegin borc kisminda "fek masraflari dahil 83360 lira" diye bir ibare varsa, B bankasi sizin borcunuzdaki komisyon + A bankasi dosya masraf ucretlerini konut kredisi degil de tuketici kredisi oraninda borclandiracak ve sizin zarariniza olacak. Ben o yaziyi cikarttirmak icin baya ugrastim: sonucta toplam borc 83360 yazdilar ve borcumun hepsini 0,98 den faizlendirdim. Bazi bankalar diger borclarinizi size soylemeden tuketici kredisiyle borclandirabilir ve size hicbirsey soylemeyebilir. Bunun mutlaka uzerine gidin.

    Ayrica tapuya fotograf ve TC kimlik belgenizle gidin (ehliyetle degil) . Ben bu yanlisi yaptim siz yapmayin.

    umarim birilerine faydali olur.


    quote:

    Orijinalden alıntı: bado6100

    Arkadaslar,

    yaklasik 1 aydir bunu arastiriyordum. Sonunda bitti gecen hafta, size basimdan gecenleri de yazicam.

    Oncelikle mevcut bankanizla anlasmaya calisin. Cunku baska bir bankadan yeniden yapilandirma yaparsaniz, mevcut bankanizin YASAL OLARAK kalan anapara uzerinden %2 ceza alma hakki var,

    yani diyelim 70.000 ana paraniz kaldi, kapama icin 1.400 fazladan ceza oduyorsunuz.

    O yuzden oncelikle kendi bankanizla oturun pazarlik yapin.

    Bir de isin baska bir boyutu var. Mesela benim kalan ana param 70.000 idi. (verdigim oranlar 72 ay icindir, eger siz 60 aya dusebiliyorsaniz oranlar daha da dusecektir) (Cok banka gezdim ama en uygunlari bunlar oldugu icin bunlari ornek verdim)

    Finansbanka gittim, 70.000 icin 1750 masraf istedi faiz orani : 0.99
    Isbankasina gittim, 70.000 icin 500 masraf istedi faiz orani : 1.05

    simdi ilk bakista Finansbank daha uygun gibi duruyor, amaaaaa degil, ikisi de ayni.

    Cunku finansbanka vereceginiz fazla 1.250 yi 70.000'den dustugunuz zaman,

    70.000 / 0.99 = 68.500 / 1.05 yapiyor (aylik taksitleri ayni)

    yani dusuk faizle gozunuzu boyamalarina izin vermeyin, kac para MASRAF aliyorlar ona bakin.

    Bir de ofisteki arkadaslarim icin bir yazi hazirlamistim, onu da copy paste edeyim.

    A bankasi eski bankayi, B bankasi yeni bankayi temsil eder.

    * B bankasindan konut kredisi basvurusu icin form doldurulur, imzalanir.
    * A bankasindan B bankasina verilmek uzere, ipotek, borc ve guncel bakiye gibi bilgileri iceren bir yazi alinir.
    (Bu yazi ornegini B bankasi verir)
    * B bankasina kredi ile ilgili evraklar teslim edilir. Kredi sahibinin ve esinin maas bordrolari, nufus cuzdani
    fotokopileri, tapu fotokopisi, dask ve konut sigortalari fotokopileri, A bankasina ait odeme plani fotokopisi,
    uzerinde adresiniz bulunan bir fatura (telefon, dogalgaz, elektrik vs).
    * B bankasi islemlere baslar. Eve eksper yollar.
    * Ekperin ekpertiz raporunu bankaya iletmesinden sonra banka kredinize onay verir. B bankasina gidip krediniz
    ile ilgili evraklara imza atmaya baslayabilirsiniz.
    * B bankasi size ipotek ile ilgili evraklari verir. Bu evraklari alip tapuya gidip basvuru yapiyorsunuz.
    Giderken kimliginiz aslini, bir adet fotokopisini, DASK fotokopisini ve bir adet fotografinizi goturmeyi unutmayin.
    * Tapudaki gorevli sizin telefonunuzu aliyor ve makbuzlariniz hazir oldugunda arayacagim gelip alin diyor.
    * Tapudan arandiginiz zaman tapuya gidip makbuzlari aliyorsunuz ve anlasmali bankaya gidip harci yatiriyorsunuz.
    Makbuzlari alirken de tapudaki gorevli size randevu gununu ve saatini soyluyor. Sonra o randevu gunu ve saatini
    B bankasina bildiriyorsunuz ki onlar da banka gorevlisine soyluyor.
    * Tapudaki memurun belirledigi gun ve saatte banka gorevlisi ile tapuda bulusuyorsunuz. Banka gorevlisi tapunuzun
    uzerine B bankasi icin 2. dereceden ipotek koyduruyor. Islemler bittikten sonra size verilen evraklardan fotokopi
    cektiriyorsunuz, asillari banka gorevlisinde kaliyor.
    * Fotokopileri B bankasina goturuyorsunuz. B bankasi, daha once A bankasindan almis oldugunuz evrakta yazan kapama
    bakiyenizi A bankasina Havale edip size dekont veriyor. Ayrica bu esnada kredinizi kullanmis oldugunuz icin odeme
    planiniza karar veriyorsunuz.
    * O dekontla A bankasina gidiyorsunuz. A bankasi gelen parayi dogruluyor ve FEK yazisi hazirliyor. Bankaniz bu FEK
    yazisi icin sizden bir miktar ayrica para isteyebilir. Bankaya gitmisken, mevcut DASK ve Konut sigortasi
    policelerinizi de ZEYILNAME yolu ile B bankasina aktariyorsunuz. Hayat sigortaniz zeyilname olmuyor onu iptal
    ettirip kalan surenize gore bir miktar parayi geri aliyorsunuz.
    * A bankasindan bakiyenin tamamen kapandigina dair dekont ve FEK yazisini aldiktan sonra bunlardan birer fotokopi
    alip B bankasina veriyorsunuz. A bankasi ile isiniz bitti, gecmis olsun.
    * Almis oldugunuz FEK yazisinin orjinalini tapuya goturuyorsunuz, tapudaki memur da A bankasina ait ipotegi
    kaldiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soguzar -- 20 Ekim 2009; 12:01:11 >




  • Halkbank'tan bireysel kredilerde faiz indirimi
    20 Ekim 2009 15:10
    Halkbank konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vade için yüzde 1'in altına indirdi. 36 ay vadede yüzde 0,80'lerden başlayan faiz oranları belirlenirken komisyon oranlarında da indirime gidildi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Merkez Bankası faiz politikası paralelinde bundan sonraki faiz indirimlerinin çok sınırlı kalacağını düşünüyor, bu seviyelerin talebi daha da hareketlendirmesini bekliyoruz." dedi.

    Halkbank, konut kredisi aylık faiz oranını, 36 ay vadede yüzde 0,95'ten yüzde 0,88'e,37-60 ay arası vadede yüzde 0,99'dan yüzde 0,92'ye, 61-120 ay arası vadede yüzde 1,07'den yüzde 0,95'e düşürdü. Kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanlara özel Bordro 24 Transfer Konut Kredisi ürününün aylık faiz oranı ise 144 ay vade için yüzde 1,08'den yüzde 0,99'a düştü. Kredinin komisyon oranı da 0 olarak belirlendi.

    Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, krizden çıkışta bankaların izlediği stratejilerin önemli olduğunu, Halkbank'ın, izlediği kredi politikası ile rakiplerinin önemli bir kısmından ayrıştığını belirtti. Halkbank olarak uzunca bir süredir izledikleri kredi politikalarını, geleceğe güvenle bakış üzerine dayandırdıklarını anlatan Kuru, "Merkez Bankası'nın son Para Politikası Kurulu kararında duyurduğu yarım puanlık indirim, her ne kadar faiz indirim hızında bir yavaşlamaya ve inilen seviyelerde bir süre kalınacağına ilişkin ip uçları verse de Merkez Bankası'nın para politikası, tüketici güven endeksindeki trend, orta ve uzun vadeli faiz oranlarındaki beklentimiz, son bir kaç aydır konut kredilerine talepteki artış hızı, izlediğimiz kredi politikasını devam ettirmemizi mümkün kıldı." dedi. Yeni ddüzenleme ile konut piyasasındaki mevcut canlanmaya destek olduklarına inandıklarını ifade eden Kuru, "Merkez Bankası faiz politikası paralelinde bundan sonraki faiz indirimlerinin çok sınırlı kalacağını düşünüyor, bu seviyelerin talebi daha da hareketlendirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

    Bu arada, Halkbank, konut kredilerinde gerçekleştirdiği indirime paralel olarak, tüketici kredilerinde de faiz ve komisyon indirimine gitti. Gülen Emekli Kredisi'nin aylık faiz oranı 48 ay vadede yüzde 1,37'den yüzde 1,32'ye çekildi. Kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanların kullanabildiği Bordro 24 Transfer Tüketici Kredisi aylık faiz oranı ise 60 ay vade için komisyonsuz ve ücretsiz yüzde 1,34 olarak belirlendi.




  • HSBC kendi kredisini yapılandırmıyor ve başka bankadan borcun ödenmesini de engellemek için elinden geleni yapıyor...

    Sakın HSBC ile çalışmayın...
  • Merhabalar,

    Bende yeniden yapılandırma furyasından faydalandım ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum ve acele edin diyorum, burası Türkiye, yarın ne olacağını kimse bilemez, her an herşey olabilir...

    Yapılandırmanın nimetleri,

    05.04.2007'de 50.000TL aldım 120 ay (1.54'ten)-aylık ödeme 924.-TL...

    19.10.2009 itibariyle, kalan 90 aylık borcumu, 60 aya düşürdüler, aylık ödemem 1.002.-TL oldu, 1.300.-TL masraf aldılar...

    Netice...

    Kalan borcum, 83.000TL'den (90 ay), 60.000TL'ye (60 ay) düştü...(+) 23.000TL farkın, 5.000.-TL'si aylık ödeme artışı, 1.300.-TL'si masraf, (+) fark 17.000.-TL ve 30 ay daha erken biten kredi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trusen

    Merhabalar,

    Bende yeniden yapılandırma furyasından faydalandım ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum ve acele edin diyorum, burası Türkiye, yarın ne olacağını kimse bilemez, her an herşey olabilir...

    Yapılandırmanın nimetleri,

    05.04.2007'de 50.000TL aldım 120 ay (1.54'ten)-aylık ödeme 924.-TL...

    19.10.2009 itibariyle, kalan 90 aylık borcumu, 60 aya düşürdüler, aylık ödemem 1.002.-TL oldu, 1.300.-TL masraf aldılar...

    Netice...

    Kalan borcum, 83.000TL'den (90 ay), 60.000TL'ye (60 ay) düştü...(+) 23.000TL farkın, 5.000.-TL'si aylık ödeme artışı, 1.300.-TL'si masraf, (+) fark 17.000.-TL ve 30 ay daha erken biten kredi...


    hocam sizden sadece %2lik ceza almışlar anladığım kadarıyla...dosya masrafı almamışlar..hangi banka siziniki??

    buraya yazan arkadaşlar banka isimlerinide söylerse daha faydalı ve öğretici olur bence.




  • konut kredisi kapatılırken hangi masraflar alınmakta ek olarak. anapara+%2+ ???
  • Arkadaşlar Bu Konut Kredisini Kapatırken Erken Kapama Cezası Olarak Toplam Çekilen Anapara (75,000) %2 sini mi Yoksa Kalan Ana Para (55,000) %2 sini mi Alıyorlar.Bana Halkbank Bugün Çekmiş Olduğum 75,000 Tl den %2 erken kapama parası alacaklarını söylediler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmRSrL

    Arkadaşlar Bu Konut Kredisini Kapatırken Erken Kapama Cezası Olarak Toplam Çekilen Anapara (75,000) %2 sini mi Yoksa Kalan Ana Para (55,000) %2 sini mi Alıyorlar.Bana Halkbank Bugün Çekmiş Olduğum 75,000 Tl den %2 erken kapama parası alacaklarını söylediler...


    Tabii ki kalan anaparanın %2'si...

    Bankalarda bu kredi işiyle uğraşanların hepsi de bal gibi biliyor bütün bu hesaplamaları ama hemen hemen hepsi müşteriyi sağılacak inek gibi gördüklerinden ellerinden geldiğince sağmaya çalışıyorlar.
  • 13 mart 2008 de 35000 tl 1.35 oranla fortisten kradi kullanmıştım, 1 ay önce vakıfbank a 0,99 oranı ile transfer ettim krediyi dosya masrafı 500 dü ancak bes
    (bireysel emeklilik yaptırırsam 3 aylık, aylık 100 tl dosya masrafını almayacaklarını söylediler :) ) yani
    300 tl dosya masrafı + 150 tl tapu +%2 kapama cezası ile 102 ay x 591 tl olan borcum 60 ay x 747 tl oldu hatta 59 ay kaldı dün ödedim ilk vakıf taksitimi,
    biraz geç kaldık bu ev işin girmekte , keşke ilk işe başladığım zamanlarda girsem derdim 2005 gibi Allah razı olsun faizlerin düşme butonuna basanlardan, kaybettiğim zamanı bana geri kazandırdılar.
    net 15000 tl karım oldu .

    size tavsiyem BES olayını sorun haybeden 200 tl çıkmasın cebinizden

    i lev ye vakıfbank
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguraslan


    quote:

    Orijinalden alıntı: trusen

    Merhabalar,

    Bende yeniden yapılandırma furyasından faydalandım ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum ve acele edin diyorum, burası Türkiye, yarın ne olacağını kimse bilemez, her an herşey olabilir...

    Yapılandırmanın nimetleri,

    05.04.2007'de 50.000TL aldım 120 ay (1.54'ten)-aylık ödeme 924.-TL...

    19.10.2009 itibariyle, kalan 90 aylık borcumu, 60 aya düşürdüler, aylık ödemem 1.002.-TL oldu, 1.300.-TL masraf aldılar...

    Netice...

    Kalan borcum, 83.000TL'den (90 ay), 60.000TL'ye (60 ay) düştü...(+) 23.000TL farkın, 5.000.-TL'si aylık ödeme artışı, 1.300.-TL'si masraf, (+) fark 17.000.-TL ve 30 ay daha erken biten kredi...


    hocam sizden sadece %2lik ceza almışlar anladığım kadarıyla...dosya masrafı almamışlar..hangi banka siziniki??

    buraya yazan arkadaşlar banka isimlerinide söylerse daha faydalı ve öğretici olur bence.


    Finansbank...




  • Arkadaşlar %2 cezanın dışında kendi bankanıza bi ödeme yaptınız mı? Benden 400 tl avukat ücreti de istedi Yapı Kredi bankası. Tapudaki masraf ne kadar oluyor. Bana 250 tl falan olur dediler bankadan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.