Şimdi Ara

Kredi Notu Sorgulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birikimlerimizi bir şekilde farklı enstrumanlara çevirmek, veya belirli aralıklarla edindiğimiz kazançları önceden borçlanarak bu enstrumanları (ev, araba, hizmet alımı gibi) edinmek gibi istekler elbette ki hepimizin hayali. Bunlara ulaşmak zaman zaman zor olsa da, tamamen çaresiz olduğumuzu düşünmemizi gerektirecek hiçbir sebep yok.


    İhtiyaçlarınıza dair parasal sıkıntılar yaşadığınızda, belirli taksitlendirmeler sonrasında hedefinize ulaşmak için kullanabileceğiniz en kolay yöntem ise banka kredileri olarak düşünülebilir. Ev kredisi, taşıt kredisi, ticari kredi, ihtiyaç kredisi gibi pek çok farklı alanda, farklı faiz oranları, taksitlendirme seçenekleri ve fırsat avantajlarıyla bankaların sizlere sunduğu bir hizmet olan kredilendirme, hem borçlarınızı düzenli bir şekilde planlamanıza yardımcı oluyor, hem de acil ihtiyaçlarınızı hızlıca karşılamanız, olası bir fırsatı kaçırmamanız için de size bir kaynak sağlıyor.

    Ancak herkesin, istediği miktarda ve istediği taksitlendirme oranında kredi çekebilmesi kolay değil. Kredi çekmek geçtiğimiz yıllara göre çok daha kolay ve hızlı bir işlem halini almış olsa da, özellikle de büyük miktarlarda alınacak krediler için kişinin finansal geçmişine mutlaka bakılıyor. Bunun için kullanılan sistemler ise, bazı ufak tefek değişiklikleri olsa bile, çoğunlukla aynı yöntemlerle hazırlanmış durumda.

    [ads2] Bankalara kredi başvurusunda bulunmadan önce, gerekli planlamanızı yapmak, beklentilerinizi ona göre ayarlamak için ise sizin de yapabileceğiniz bazı işlemler var. Bunlardan en önemlisi ise kredi notu sorgulama olarak adlandırılabilir.

    Kredi notu sorgulama esnasında, Kredi Kayıt Bürosu olarak adlandırılan ve pek çok bankanın kurucu üye olarak yer aldığı bir sistem baz alımakta, buna yardımcı olmak için ise Findeks isimli bir yöntem kullanılmaktadır. Hem bankaların, hem de tüketicilerin kolayca ulaşabildiği hizmetlerden birisi olan Findeks, iki tarafın da yararına çalışmakta ve bankaların finansal kaynaklarını koruyabilmesini, batık kredileri engelleyebilmesini, tüketicinin ise sınırlarını görebilmesini ve ayarlamalarını buna göre yapabilmesini sağlamaktadır.

    Findeks kullanımı çoğu bankada oldukça hızlı ve kolay bir biçimde yapılabiliyor, bunun ardından ise görüşmeler sağlanarak gerekli kredi işlemleri başlatılabiliyor. Ancak daha öncesinde de kendi kredi notu sorgulamamızı yapabilmemiz mümkün. Bunun için Findeks’in internet sitesini kullanmamız yeterli.


    Findeks çoğu banka tarafından tüketiciye sembolik ücretler karşılığında hesaplanıp sunulabilmekte. Ancak hesaplama yapmaya vakti olan, istediği zaman finansal performans durumuna bakmayı arzu eden kişiler için de site kendi bireysel hizmetini uygulamaya koymuş. Buna göre, ilk kredi notu sorgulamanız ücretsiz bir şekilde tamamlanabiliyor ve ilginize sunuluyor. Sonrasındakiler ise sembolik de olsa ücrete tabi olarak veriliyor.

    Siz de ihtiyaçlarınızı karşılamak ve hızlı bir şekilde finansal planlamanızı yapmak istiyorsanız, bunun için ise kredi kullanmak gibi istekleriniz varsa, artık uzun ve boğucu işlemlerden korkmanıza gerek yok. Siz de Findeks’i kullanabilir veya müşterisi olduğunuz bankayı ziyaret ederek oldukça kısa bir süre içerisinde kredi notu sorgulamanızı yaptırabilirsiniz.


    Kaynak: https://www.kredimuhendisi.com/kredi-notu/kredi-notu-sorgulama-h49.html








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.