Şimdi Ara

Kredi Masrafı Geri Ödemesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.311
Cevap
71
Favori
146.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün netleştirmem gereken bir kredi var iş bankası 650 tl dosya masrafı istiyor..
    sizce bu şekilde krediyi çekip sonra itiraz mı ediyim yoksa krediyi çekerken mi konuşmak lazım
  • Ziraat bankasına kredi masrafının geri ödenmesi için dilekçe yazdım. Merkezden cevap geldi. "Başvurunuz reddedildi. Krediyi çekerken atmış olduğunuz imzada kredi masraflarını da kabul etmiş sayılıyorsunuz" denildi. Başka yolu yok mu? ne yapabilirim. Krediyi geçen yaz çektim.
  • tncyoo T kullanıcısına yanıt
    pm
  • arkadaşlar 4 ay önce konut kredisi kullandım işbankasından sonrasında %2 ceza ile yapılandırma yaptım.Ödediğim masraflar aşağıda bunlardan hangileri için THH'ne müracaat edebilirim.

    500 expertiz
    500 dosya masrafı
    250 ipotek
    1850 erken kapama cezası (yapılandırma yaptığım için )
    hayat sigortası 325
    konut ve daskı yazmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _numlock_

    arkadaşlar 4 ay önce konut kredisi kullandım işbankasından sonrasında %2 ceza ile yapılandırma yaptım.Ödediğim masraflar aşağıda bunlardan hangileri için THH'ne müracaat edebilirim.

    500 expertiz
    500 dosya masrafı
    250 ipotek
    1850 erken kapama cezası (yapılandırma yaptığım için )
    hayat sigortası 325
    konut ve daskı yazmıyorum.

    refinansmanı aynı bankayla yaptıysan 500 dosya masrafını ve 1850 erken kapama cezasını almak için thh'ne başvurabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volvoxcnt

    Ziraat bankasına kredi masrafının geri ödenmesi için dilekçe yazdım. Merkezden cevap geldi. "Başvurunuz reddedildi. Krediyi çekerken atmış olduğunuz imzada kredi masraflarını da kabul etmiş sayılıyorsunuz" denildi. Başka yolu yok mu? ne yapabilirim. Krediyi geçen yaz çektim.

    forumu incele bu sorunun cevabı önceki sayfalarda var .
  • Arkadaşlar selamlar,

    Ocak ayında Yapı kredi bankasından 95000 TL konut kredisi kullandım.1500 TL dosya masrafı ödedim.Sözleşmelere "okudum anladım mütaala ettim" şeklinde yazmamı istedi bankacı.Yine de masrafı geri alabiliyor muyuz ?
  • finansbank maaş müşteri oldugum için çektiğim kredinin masraflarını gösterir dekontları çok basit bir şekilde mail yoluyla teslim aldım :)

    şimdi size sorarım ben bu dekontlar ile bankaya iade tahahutlu dilekçemi yazayım? yoksa direk heyetemi vereyim??
    yardımlarınızı rica ederim..
  • İlk olarak bankaya yazıyı yaz.Zaten sadece dekontlarla olmuyor, senin sözleşmeyi de alman lazım.Önce bankaya yazını yaz paranın iadesi için talebini belirt.Ondan sonra THH gidersin.
  • merhaba arkadaşlar. yaklaşık 20 ay önce Vakıfbanktan kredi çektim ve kredi tahsis ücreti adı altında 290 TL kesildi. Acaba bu parayı geriye alabilir miyim? değer mi? yani kaybetme durumum var mı? Bir de acaba kredi ödeme bittikten sonra mı iadesi için başvurmalıyım?
  • mersin tarsusta ikamet ediyorum burada bize yardimci olabilecek avukat arkadaslar varmidir.yardiminiza ihtiyacim var.ayrica ben 2012 nisan ayinda konut kredisi cektim beş ay once yapilandirdim.bundan iki ay once bankadan aradilar sozlesmede eksik imza var gel imzala dediler bende imzaladim.simdi bankadan sozlesmemi istedim 1.ilk kredi kullandigim sozlesme 2.yeni imzalattiklari sözleşme...içeriğinde büyük ihtimalle bankanin işine gelen maddeler var.simdi ben dosya masrafi için basvuracagim eski sozlesmem gecerli degilmu bu konuda.yeni sozlesmede iki ay onceki tarih var.ya resmen dolandirildigimi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 56eno56

    mersin tarsusta ikamet ediyorum burada bize yardimci olabilecek avukat arkadaslar varmidir.yardiminiza ihtiyacim var.ayrica ben 2012 nisan ayinda konut kredisi cektim beş ay once yapilandirdim.bundan iki ay once bankadan aradilar sozlesmede eksik imza var gel imzala dediler bende imzaladim.simdi bankadan sozlesmemi istedim 1.ilk kredi kullandigim sozlesme 2.yeni imzalattiklari sözleşme...içeriğinde büyük ihtimalle bankanin işine gelen maddeler var.simdi ben dosya masrafi için basvuracagim eski sozlesmem gecerli degilmu bu konuda.yeni sozlesmede iki ay onceki tarih var.ya resmen dolandirildigimi düşünüyorum.

    İstedikleri yazıyı imzalatsınlar. O iki sözleşmeyi sunamazlar bile. Haksız şart olduğunun kanıtı. Yaptıkları korkutmadan öte bir şey değil.
  • Arkadaşlar Garanti Bankasından yaklaşık 4 sene önce konut kredisi çekmiştim. Tabi dosya masrafı adı altında 1000 tllik bir kesinti yapılmıştı. Daha sonrasında yeniden yapılandırmaya gittim ve burada da %2 kapama cezası ödedim. O da yaklaşık 1250 tl civarında idi. Bankanın müşteri temsilcisi ile göüşmeye gittim geçen hafta. Sözleşmelerin fotokopisini istedim, verdi. Dedim mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Valla inş. kazanırsın ama Garanti'den kazananı biz duymadık hiç daha çok Ziraat, Halkbank gibi evraklarını, sözleşmesini düzgün hazırlamayan bankaların müşterileri kazanıyor, hatta benim de Akbank'tan kredim var, ben de bu paraları nasıl alabiliriz diye takip ediyorum ama cesaret edemiyorum kaybederim diye birşeyler söyledi.
    Neyse sonrasında ben sözleşmeye baktığımda dosya masrafı ile ilgili hiçbir şey görmedim ama %2 erken kapatma cezası yazıyordu.
    Şimdi bazı arkadaşlar yapılandırmada %2 cezasının olmaması gerektiğini söylüyorlar, kafam iyiyce karıştı.
    Şu an ben nasıl bir yol izleyeyim? 8 ay kaldı kredimin bitmesine. Kredim bitince mi başvurayım yoksa şimdi mi?
    Şimdi başvuracaksam nereye başvurmalıyım, nasıl bir prosedür takip etmeliyim?




  • Bugün tüketici hakem heyetinden 26.06.2013 tarihli karar elime ulaştı. Lehime sonuçlanmış. Dosya masrafını bankanın geri ödemesine karar verilmiş. Tecrübeli arkadaslar şimdi ne yapmalıyım. Bankanın ödemesini mi beklemeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi arkadaslar sizden yardım talep edecegim. annem emekli ogretmen uzerine bir cok defa kredi cektik ve odedik 10 yıl içinde 10'a yakın kredimiz var aynı sekilde babamında hepsi kapandı bunlar icin basvuru yapabilirmiyim yalnız kredileri eski bulundugumuz sehirdeki subeden cektik illaki o subeyemi gitmem gerek.

    ayrıca gecen sene işbankasından konut kredisi cektik bu yıl krediyi kapatıp aynı sekilde yeni ev aldık ve aynı subeden yeni kredi aldık (iş bankası) iceride acık kredim varken basvuru yapabilirmiyim bu eski kredime. ceza felan aldılar bi ton.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wind06

    Arkadaşlar Garanti Bankasından yaklaşık 4 sene önce konut kredisi çekmiştim. Tabi dosya masrafı adı altında 1000 tllik bir kesinti yapılmıştı. Daha sonrasında yeniden yapılandırmaya gittim ve burada da %2 kapama cezası ödedim. O da yaklaşık 1250 tl civarında idi. Bankanın müşteri temsilcisi ile göüşmeye gittim geçen hafta. Sözleşmelerin fotokopisini istedim, verdi. Dedim mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Valla inş. kazanırsın ama Garanti'den kazananı biz duymadık hiç daha çok Ziraat, Halkbank gibi evraklarını, sözleşmesini düzgün hazırlamayan bankaların müşterileri kazanıyor, hatta benim de Akbank'tan kredim var, ben de bu paraları nasıl alabiliriz diye takip ediyorum ama cesaret edemiyorum kaybederim diye birşeyler söyledi.
    Neyse sonrasında ben sözleşmeye baktığımda dosya masrafı ile ilgili hiçbir şey görmedim ama %2 erken kapatma cezası yazıyordu.
    Şimdi bazı arkadaşlar yapılandırmada %2 cezasının olmaması gerektiğini söylüyorlar, kafam iyiyce karıştı.
    Şu an ben nasıl bir yol izleyeyim? 8 ay kaldı kredimin bitmesine. Kredim bitince mi başvurayım yoksa şimdi mi?
    Şimdi başvuracaksam nereye başvurmalıyım, nasıl bir prosedür takip etmeliyim?

    Her 2 si içinde başvuru yapın, kazanma ihtimaliniz yüksek.

    banka görevlileri müşterilerini caydırmak için bizden kazanan çıkmadı der ama oda kazanan birçok kişi olduğunu bilir.

    yapılandırmayı yüzde 100 alırsınız, dosya masrafını ise sözleşmenizin durumuna göre değerlendirirler..

    Konuyu ilk sayfadan itibaren okursanız kazananları görebilir ve nereye nasıl başvuracağınızı öğrenebilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSefa23 -- 24 Temmuz 2013; 23:39:12 >




  • Arkadaşlar sözleşmeyi posta yoluyla gönderir mi banka ?

    Krediyi Hakkari'den çekmiştim o zamanlar fakat şuanda kendi memleketimdeyim ve artık oralarda işim yok. ne yapabilirim mail yolu ile falan gelemez mi ?
  • Garanti Bankasından Konut Finansman Sözleşmesini istedim.
    Hiç zorluk çıkarmadan hemen verdiler, hiçbir para talep etmediler.
    Aşağıdaki iki madde sanırım dosya masrafının yasal olduğu ile ilgili olarak bankanın kendini sağlama aldığı maddeler:

    - Banka bu sözleşmeye dayanarak açtığı ve açacağı her türlü krediler ile hesaplara ve aldığı teminatlara banka tarafından saptanan en yüksek oranı geçmemek üzere belirleyeceği oranlarda her nevi komisyonları, ücret, masraf ve sair giderleri, gider vergileri ve sair resim ve harçları ile birlikte müşteri hesabına borç yazabilecektir.
    - Müşteri hesabına borç yazılan her türlü komisyon, ekspertiz, muhafaza ücretleri ve sair masrafları ve bunların giderlerini, bankaya derhal ve nakden ödemekle yükümlüdür.


    Sözleşmenin her sayfasında imzam var. Ayrıca sözleşme de dosya masrafının ne kadar olduğuna dair hiçbir bilgi yok.

    Bu durumda mahkemeye versem kazanma şansım var mı hala?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wind06

    Garanti Bankasından Konut Finansman Sözleşmesini istedim.
    Hiç zorluk çıkarmadan hemen verdiler, hiçbir para talep etmediler.
    Aşağıdaki iki madde sanırım dosya masrafının yasal olduğu ile ilgili olarak bankanın kendini sağlama aldığı maddeler:

    - Banka bu sözleşmeye dayanarak açtığı ve açacağı her türlü krediler ile hesaplara ve aldığı teminatlara banka tarafından saptanan en yüksek oranı geçmemek üzere belirleyeceği oranlarda her nevi komisyonları, ücret, masraf ve sair giderleri, gider vergileri ve sair resim ve harçları ile birlikte müşteri hesabına borç yazabilecektir.
    - Müşteri hesabına borç yazılan her türlü komisyon, ekspertiz, muhafaza ücretleri ve sair masrafları ve bunların giderlerini, bankaya derhal ve nakden ödemekle yükümlüdür.


    Sözleşmenin her sayfasında imzam var. Ayrıca sözleşme de dosya masrafının ne kadar olduğuna dair hiçbir bilgi yok.

    Bu durumda mahkemeye versem kazanma şansım var mı hala?

    Bu iki cümle istismara çok açık maalesef. Benim sözleşmede de var.

    Her şeyi açık seçik belirten banka nedense (!) bu kısımda çok yuvarlak cümleler kullanmış!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba konut kredısı kullanmıştım ipotek fek için dilekçe vermiştim bugun cevap geldi.eklıyorum.şimdi ne yapmam lazım.27.01.2010 kesıntı tarıhı.bu tarıhtekı parayı alabılırmıyım.yardımlarınızı beklıyorum.garanti bank

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.