Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.159
Cevap
187
Favori
561.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISELY


    Hocam Garanti için nasıl bir yol izledin adım adım yazman mümkün mü ? 9 yıldır kullanıyordum ve geçen ay iptal ettirmiştim. Bir de uyanık aidatlarınızı da almayalım devam edin diyordu
  • Arkadaşlar hesap işletim ücretimin tüketici hakem heyeti nezdinde banka tarafından hesabıma geri ödenmesi kararını ekteki resimde sizlere sunuyorum

  • iş bankasını aradım sadece 8 aylık ekstreleri veriyoruz diğerleri için şubeye başvurun diyor adam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_fb_90

    iş bankasını aradım sadece 8 aylık ekstreleri veriyoruz diğerleri için şubeye başvurun diyor adam.

    En yakın şubeyi gidip almak gerekli.Sakın pes etme bu bankaları varya sürüm sürüm süründürmek gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: martin_eden

    bügün itibariyle faturamda 65 tl lik kart aidatı gözüküyor şimdi bu parayı ödememek için önce bankayı mı aramam gerekiyor yoksa direk tüketici hakem heyetine mi başvuru yapmam gerekiyor ?

    Bankayı ara çeşitli taktikler uygula en yakın akrabam da sizin banka kartınızdan kullanıyor ama ödemiyor veya o zaman kartımı kapatmak istiyorum daha da olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağını söyle gibilerinden zarf atabilirsin bakalım ne diyecekler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_fb_90

    iş bankasını aradım sadece 8 aylık ekstreleri veriyoruz diğerleri için şubeye başvurun diyor adam.

    Bende is banka iki gün önce telefon edip uzun zamandır kullanmadığım 2011 in 7. ayında kredi kartına yansıtılan 40 tl kart aidatını silmelerini istedim. Aşağıdaki şekilde cevap geldi.
    ''Sayın .................
    Bankamıza iletmiş olduğunuz talebiniz tarafımızca değerlendirilmiştir. Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız kredi kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.

    Maximum kredi kartınız, Maxipuan ve taksit fırsatlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır. Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve geniş bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada standart bir uygulama olan kredi kartı üyelik aidatı, hem yasalarımız hem de siz kart hamillerimizle imzalamış olduğumuz sözleşmeler uyarınca yasal dayanağa sahiptir.

    2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinin 4.fıkrasında, kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Bankamız ile kart hamillerimiz arasındaki Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmiştir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul etmiş olduğu üzere itiraz etmiş olduğunuz aidat bedeli aramızdaki sözleşmeye dayanılarak tarafınızdan talep edilmektedir.

    İş Bankası olarak her zaman en kaliteli hizmeti ve en kazançlı alışveriş fırsatını sunmaya çalışıyoruz. Kredi kartı üyelik aidatlarını siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica eder, aidat iadesi talebinizi yerine getiremediğimizi bildirmek isteriz. Bankamızı tercih ettiğiniz için tekrar teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla,
    TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARI OPERASYONLARI BÖLÜMÜ
    Müşteri İlişkileri Grubu '''

    Bunun üzerine telefon edip kartı kapatmalarını istedim, 7 aydır ödemediğim, başka borcum olmadığı içn faizde kuygulayamadıkları kart aidatı ile ilgili her hangi bir şey söylemeden isteğimi kabul edip kapattılar. Banada geriye dönük ''8 aylık ekstreleri veriyoruz diğerleri için şubeye başvurun'' dediler




  • Adamların karnı tok, her yıl milyonlarca lira kar yapıyor adamlar, tabi umurlarında olmaz.
  • Evdeki iki adet İş Bankası Maximum kart için son 10 yıllık ekstreleri istedik ve her iki kart için de mail adresime yolladılar. Aidat kesilen ayların ekstrelerinin çıktısını alıp tüketici derneğine başvurumuzu yaptık. Sonuç belli olunca buradan paylaşacağım.
  • Benim Hesap İşletim Ücretleri ile ilgili bir sorum olacak. Az önce İnternet şubesi üzerinden 2011 ve 2012 ye ait hesap dökümlerine girip kesilen tüm masrafların dekontlarını aldım. Dekontlarda Hesap işletim ücreti ve BSMV ayrı kalemler olarak görünüyor, BSMV leri de geri alabiliyormuyuz? Döviz hesaplarından döviz olarak kesilen hesap işletim ücreti+BSMV yi de geri alabilirmiyiz? Ayrıca dökümlerde Hesap Özeti Ücreti ve BSMV bulunmakta, bunlarla ilgili durum nedir?

    Zaman.com.tr de böyle bir haber var, bence yakında bankalar lehine bir düzenleme yapabilir bu hükumet, acele etmekte fayda var.



    quote:

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın ''kredi kartlarından alınan yıllık üyelik aidatının geriye dönük olarak on yıl boyunca talep edilebileceğine'' ilişkin kararını değerlendirirken, ''Bakanlığımız bu süreçte bir yol haritası belirleyerek, 'sen şöyle yap, sen böyle yap' diyecek durumda değil'' dedi.



    Bakan Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen ''Yeni Türk Ticaret Kanununun Mükelleflere Etkileri'' konulu konferansın ardından basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

    Bir gazetecinin, kredi kartlarından alınan yıllık üyelik aidatına dair yargı kararını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yazıcı, Yargıtay'ın söz konusu konuyla ilgili farklı kararlarının olduğunu belirterek, Bankalar Birliği'nin ve tüketici derneklerinin konuyla ilgili görüşlerininde farklı olduğunu söyledi.

    Herkesin sözleşmeyle altına imza attığı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduğunu ifade eden Yazıcı, toplumda kredi kartı edinme konusunda yaygın bir eğilimin olduğunu, kredi kartına sahip olmanın bir statü sembolü olarak görüldüğünü dile getirdi.

    Gelinen süreçte bankaların tüketicilerin hak ve hukukunu daha çok gözetecek biçimde faaliyette bulunmasının ve tüketicinin de aynı hassasiyetle hangi sorumluluğun altına imza attığını bilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

    ''Bakanlığımız bu süreçte yol haritası belirleyerek, 'sen şöyle yap, sen böyle yap' diyecek durumda değil. Anlaşmazlıklarda son sözü söyleyecek merci yargıdır. Yargı kararını vermiş biz de bu süreci izliyoruz. Biz bunlardan yola çıkarak Tüketici Kanununun yeniden yazılması için çalışmalara başladık. Bu konuda uzmanlar ve alanın paydaşları görüşmelere devam ediyor.''

    Gülyazı'nın da aralarında olduğu yeni sınır noktalarıyla ilgili gelinen durumun ne olduğuyla ilgili diğer bir soruya ise Yazıcı, ''Yapılan çalışmaları içeren raporu sayın Başbakana ilettim. Bu konuda bizim yapacaklarımız kadar komşu ülkelere de sorumluluk düşüyor. Bu konu Irak'a yapılacak ziyaretlerde ele alınacak'' yanıtını verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 16 Mart 2012; 19:58:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: justings

    quote:

    Orijinalden alıntı: martin_eden

    bügün itibariyle faturamda 65 tl lik kart aidatı gözüküyor şimdi bu parayı ödememek için önce bankayı mı aramam gerekiyor yoksa direk tüketici hakem heyetine mi başvuru yapmam gerekiyor ?

    Bankayı ara çeşitli taktikler uygula en yakın akrabam da sizin banka kartınızdan kullanıyor ama ödemiyor veya o zaman kartımı kapatmak istiyorum daha da olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağını söyle gibilerinden zarf atabilirsin bakalım ne diyecekler

    hocam gaza gelip dediklerinizi yaptım kadın bana banka kanunnamesine göre ödemek zorundasınız dedi bende tüketici hakem heyetine şikayet edeceğimi söyledim bana istediğiniz yere gidebilirsiniz dedi başka bir isteğiniz var mı dedi kapattım sonra benim blöfü yemedi direkt kartı kapatıcam artık yada Tüketici Hakem heyetine başvuracam...Ayrıca parayı da ödemek zorunda kaldım çünkü geçen ay 800 liralık alışveriş yaptım 12 ay taksitle kartı iptal etsem ben de parayı isteyebilirler diye ödemek le hata yapmış olabilirim ama 5-6 yıldır kullanıyorum eğer Tüketici Hakem Heyetine başvurarak tüm paramızı alabiliyorsak iyidir.




  • dolar veya euro vb. hesabınızdan kesilen hesap işletim ücreti için tüketici hakem heyetine başvuran var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justings

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_fb_90

    iş bankasını aradım sadece 8 aylık ekstreleri veriyoruz diğerleri için şubeye başvurun diyor adam.

    En yakın şubeyi gidip almak gerekli.Sakın pes etme bu bankaları varya sürüm sürüm süründürmek gerek

    dediğin gibi bu bankalarla sonuna kadar savaşmak gerek,benim anlamadığım bu devlet neden halkını bankalara karşı korumuyor neden tek tek uğraşmamız gerekiyor bu karar neden bütün insanlara karşı uygulanmıyorda tek tek gidip uğraşıyoruz, bankalar halkı soyuyor burdan devlet gizli pay mı alıyor nedir arkadaş ,hükümet niye yaptırım uygulamıyor,neyse ki yargı yanımızda.

    Geçen yıl yada 2 yıl önce bakan Ali babacan demişti ki taksiye binip parayı götürsek bankaların havale parasından az ödemiş oluruz,bankacı şerefsizin biride kendi güvenliğinizi sağlayabiliyorsanız taksiyle götürün gibi bir ifade kullanmıştı tam hatırlamıyorumda böyle bişeydi yani bankalar bizim güvenlik zaafımızdan dolayı bunu kullanıyor resmen böyle,
    bakan bunu diyeceğine bankacılara hükümet baskısı yapsa yasaları çıkarsa halkı korusa daha iyi ama nerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sherlock_holmes_77 -- 16 Mart 2012; 23:51:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: justings

    quote:

    Orijinalden alıntı: martin_eden

    bügün itibariyle faturamda 65 tl lik kart aidatı gözüküyor şimdi bu parayı ödememek için önce bankayı mı aramam gerekiyor yoksa direk tüketici hakem heyetine mi başvuru yapmam gerekiyor ?

    Bankayı ara çeşitli taktikler uygula en yakın akrabam da sizin banka kartınızdan kullanıyor ama ödemiyor veya o zaman kartımı kapatmak istiyorum daha da olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağını söyle gibilerinden zarf atabilirsin bakalım ne diyecekler

    @justing hcm, anladığım kadarıyla TH'ye yaptığınız başvuru lehinize sonuçlanmış, acaba nasıl bir dilekçe ile başvurduğunuzu sorabilir miyim?




  • Bugun garantiyi aradim 55 tl ucret yansitmissiniz kkna ne yapabilirsiniz bu konuda dedim. 20 tl bonus yatirabiliriz dedi mh. Kabul etmeyip karti kapatmalarini istedim. Bir sene karti kapatmazsaniz iade edebiliriz dedi baska sart da yokmus. Eyvallah dedim kapattim. Bu seneki bonus maceram da boyle. Darisi basiniza
  • Ev kredisi için ödenen ücretlerin geri alımı var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevivaL -- 17 Mart 2012; 1:16:19 >
  • garanti benden hesap işletim ücreti kesiyor durduramıyorum kullanmadığım bir hesaptan kesiliyor telefonla arıyorum şubeye gidin şubeye gidiyorum uyduruk bir kağıda imza attırıp tamam bey. kapatıldı diyip gönderiyorlar şuanda bakıyorum tekrar çekilmiş bu nedir ya
  • Kardeş ben hesap isletim ucretiylen ilgili basvurdum k.karti icin basvuru yapmadim ama sonucta farketmiyor.öncelikle bankadan gecmise donuk butun dokumanlari aldim bunlarin icinden hesap isletim ucretlerini tespit edip cikardim ve burasi cok onemli daha once t.hakem heyetinin cikan kararlarini internetten buldum ve dosyaya koyup t.h.h verdim yaklasik 3 ay sonra olumlu karar cikti simdi bankanin parayi yatirmasi gereki.onceki mesajlarimda karar resmi mevcuttur
  • Vadesi hesaplardan kesilen kullanım ücreti de buna dahil midir bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eneswego

    Vadesi hesaplardan kesilen kullanım ücreti de buna dahil midir bilen var mı?

    Dahil.
  • http://www.tbb.org.tr/Dosyalar/Duyurular/TBB_Kamuoyu_Duyurusu_15_mart_2012.pdf



    Kredi Kartı Ücretleri Hakkında
    Kamuoyu Duyurusu
    15 Mart 2012
    Son günlerde kamuoyunda yer alan değerlendirmelerde, Yargıtay’ın bir kararı(*) gerekçe gösterilerek, kredi kartı üyelik ücreti alınmasının yasal olmadığı, ödenmişse de geriye yönelik talep edilebileceği iddia edilmektedir. Birliğimizin 3 Mart 2012 tarihli duyurusunda da açıklandığı üzere, bu iddia doğru değildir.
    Yargıtay’ın ilgili kararında, kredi kartı üyelik ücretinin yasal dayanağının bulunmadığına ilişkin bir değerlendirme yer almamaktadır.
    Kredi kartı üyelik ücreti, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca, kredi kartı üyelik sözleşmesine göre alınmaktadır. Dolayısıyla yasal dayanağı mevcuttur. Yargıtay’ın yerleşik kararları da bu yöndedir.
    Sonuç olarak, ilgili Yargıtay kararı, kredi kartı üyelik ücretinin alınamayacağı veya alınmış ise iade edilmesi iddialarına dayanak olamaz.
    Bilgilerinize sunarız.
    Saygılarımızla,
    Türkiye Bankalar Birliği


    buyrun buradan yakın... :)




  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.