Şimdi Ara

Kredi karti aidatini odemek istemeyenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kredi karti aidatindan yirtma taktikleri verecegimi dusunerek konuya giren ölücü arkadaslara hitap etmeyecek bu yazdiklarim maalesef.

    Musteri X bankasindan kredi karti almak ister. Kredi karti kullananilecek bir zekaya sahip herkesin de kart aidatini ogrenebilecegini dusunuyorum. Diyelim ki x bankasinin aidati 80 lira. Musteri bunu kabul edip sozlesme imzaliyor. Sonra karti kullanmak tatli geliyor, taksit yaptiriyor, kampanyalardan yararlaniyor, hediye para kazaniyor. Aidat kesilince musteriye bir seyler oluyor. Oluyor sana ölücü. ‘’Parami geri verin’’ diyor, 1000 lira limitli kredi kartini iptal etmekle tehdit ediyor bankayi. Saniyor ki, o 1000 lira limitli karti iptal ederse banka surunur, banka batar. Maalesef insanoglu olarak kendimizi hep en degerli saniyoruz.

    Banka, mevduat ve komisyon kazanir. Mevduatli musterileri 1e1 musteri yapar. Bunlar parayi vadeliye koyup gider. Hem mevduat hem de komisyon kazanacagi musteriler ticari musterilerdir. Bu adamlar hem 10.000.000 liralik kredi kullanabilir, hem de bankanin cekini, pos’unu kullanir. Geriye kalan da sizler. Yani bireysel musteriler. Bireysel musterilerden en fazla kredi komisyonu elde edilir. Bir de kredi karti aidati, havale eft masrafi gibi. Simdi, senin hesabinda 100.000 lira ustu vadeli yoksa, kredi karti aidati da odemek istemiyorsan o bankaya hicbir sey vermiyorsun demektir. Haliyle seni kaybetmekten zerre korkmaz.

    Sana, seni degerli hissettiren, ‘’aman iptal etmeyelim efendim’’ diyen o musteri hizmetleri var ya. O ekmeginin pesinde aslinda. Kredi kartlari sadece mh’den iptal edilir genelde. Ve her iptal, adamlarin performansina bir eksi yazar. Gunde 100 arayanin kartini da iptal edenler, kapinin onune koyulur. İsimden olmayayim diye sana teklif sunup duruyor. E bizim ölücü de durur mu, ‘’ tamam iptal etmicem, hediye para yukle cabuk’’ diyor.

    Ha bu arada o 1e1 musteriler kart aidati odemez genelde. Cunku mevduati var. Ticari musterilerden de genelde alinmaz. Maas musterilerinden alinmaz. Masrafsizlik tanimi olanlardan alinmaz. Benim dayim ticari musteri. 100.000 limitli karti var adamin. Zamaninda kredi kartiyla araba almis bir adam. Simdi bu adamdan aidat kesecek dt hicbir bankada yok. 100 lira icin butun hesaplari bosaltsa, o mh’yi isinden ederler. Kapitalist duzen. Evet. Maalesef. Her ozel sektorde oldugu gibi bankalar da oyle.



    Simdi asil mesele, aidat ucretini bile bile kabul etmenize ragmen, aidat kesilince neden yemi önünden alinmis tavuk gibi saga sola kosturmaya basliyorsunuz ?

    Neden, ‘’aidat odemem ben banane’’ diyerek ölücülük yapiyorsunuz ?

    ‘’X bankasina bir haller olmus, iptal etmediler, artik benim icin yoklar’’ diyecek ozguveni sana saglayan nedir guzel ölücü kardesim ?

    Ha artik biliyorsunuz, sizin gibiler icin her banka aidatsiz kredi karti cikartti. Yasal olarak da her banka aidatsiz kart vermek zorunda. Aidatsiz kartlarda taksit imkani yok, kampanya yok, hediye para yok. İsinize gelmiyorsa AİDATSİZ kart kullanin. Yok ben butun avantajlardan yararlanicam diyorsaniz da yapacak bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.