Şimdi Ara

Kredi Kartı Aidatını Geri Almak (Kesin Çözüm) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
337
Cevap
131
Favori
57.570
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hiç farkında değilim Qnb kredi kartı 3 yıldır kartı aidat yansıtıyormuş. Aradım 2025'te yansıtılan'ı iptal edip iadesini yaptılar fakat 2023 ve 2024'ün iadesini yapamayacaklarını söylüyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapı kredi nin kartını kullanmıyordum 2 ay önce İnternetten ürün aldım sadece o karta taksit yapıyordu sonrasında hemen yapıştırmışlar 860 TL yılık aidat diye kartı komple iptal ettirsem geri verirler mi nasıl bir yol izlemeliyim bankanın tuzağına düşmeden

Merhaba ilk sayfadaki adımları yapın bugün kart aidatı 961.50 TL iade yaptılar.

Başlık sahibine buradan teşekkür edeyim.  

Ya kartı kapatmadan başvuru yaptınız. Ya da bankalar Birliği hakem heyetine değil de tüketici hakem heyetine başvurdunuz

• hp_anka H kullanıcısına yanıt
    90 günü geçince iade başvurusu yaptım evet süre geçti dediler. Kartı kapatmayı yapmamıştım bilmiyordum. Ama e-devlet üzerinden bankalar birliğine başvurduğuma eminim. Halkbank’a iade ettiler, YapıKrediye red verdiler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yardımcı olabilir misiniz ben aidat çıktığında hemen kredi kartımı kapattım. Bankadan iade için gelen olumsuz yanıtla birlikte Bankalar birliğine başvurdum. Bugün bankalar birliğinden mail geldi "gündemden çıkarma maili" diye. Anlamadığım kısım banka sorun çözüldü diye mi bildirmiş yoksa iade red mi edildi? benim hesabıma herhangi bir iade yapılmadı. İade yapılmasını istediğim iban'ı da bankalar birliğine başvururken yazmıştım. Gelen mail şöyle:

"İlgi: Kredi kartı üyelik ücretinin iadesi konulu Türkiye İş Bankası A.Ş. hakkındaki 19 Nisan 2025
    tarihli başvurunuz.
    Yukarıda takip numarası belirtilen Türkiye İş Bankası A.Ş. hakkındaki başvurunuzun gündeme
    alınmasını takiben, Bankadan görüş talep edilmiştir. Birliğimiz görüş talebine karşılık, Banka
    tarafından gönderilen yazı Birliğimize ulaşmıştır.
    Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ'in (Tebliğ)
    "Heyete iletilecek başvuruların kapsamı" başlıklı 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasında " Heyet, bankalar
    hakkında aşağıda belirtilenler dışında kalan tüm başvuruları inceler. Aşağıda belirtilen başvurular
    Birlik tarafından Heyet gündemine alınmaz": hükmüne, aynı maddenin (h) bendinde ise, "Başvuru
    sahibinin itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla, başvuru sahibi ile banka arasında çözüme
    kavuşturulmuş olan başvurular" hükmüne,
    Tebliğ'in 11'inci maddesinin 2'nci fıkrasında ise; "Banka tarafından, Birliğe başvurunun
    çözümlendiğine ilişkin yanıt verilmesi halinde, banka yanıtının alınmasını izleyen yirmi gün içinde
    söz konusu başvurunun gündemden çıkarıldığı hakkında Birlik tarafından başvuru sahibine bilgi
    verilir. Başvuru sahibinin, başvurusunun gündemden çıkarılmasına ilişkin itirazı olması halinde,
    Birliğin bildirim yazısının ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde itirazını yazılı olarak Birliğe
    bildirmesi gerekir." hükmüne yer verilmiştir. Tebliğ'in 7'nci maddesinin 1'inci fıkrası ve Banka yanıtı esas alınarak yapılan değerlendirme
    sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuz Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmıştır. Başvurunuzun
    Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmasına itirazınızın olması halinde, Tebliğ'in yukarıda belirtilen
    11'inci maddesinin 2'nci fıkrasına uygun olarak başvurmanız durumunda itirazınız değerlendirmeye
    alınacaktır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cgdmyc -- 2 Haziran 2025; 16:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cgdmyc C kullanıcısına yanıt
    Bank a ücreti iade edip sorunu çözdük gibi bir yanıt vermiş muhtemelen. Banka ile Bir görüşün. Banka sorunu çözdük demiş. Gerçekten çözüldü mü nasıl çözüldü bilmiyorum

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Banka çözüm mailini geç gönderdi ücreti iade ettiklerini yazmışlar ama iban yazmama rağmen kapalı kredi kartına iade edilmiş. Arayınca başka hesaba aktardılar ücret iadesini almış oldum. Böyle bilgilendirici bir konu açmış olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim 🙏🏻

Kredi kartımı world eko karta çevirmeden mevcut özelliğini koruyarak kart aidatının tamamını iade almamız mümkün değil mi? Çünkü yapı Kredi kafasına göre kampanyanlarda eko kartı dahil etmemiş baktımda.

@hp_anka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 9 Haziran 2025; 13:29:25 >

Merhaba, bana da bugün aidat ücreti yansımış. Akbank'ın ücretsiz kredi kartı yok gözüküyor. İptal etmek isteyince de aidatın yarısı kadar ya da biraz daha fazlasını chip-para olarak vermeyi teklif ediyorlar. Kartı iptal edip, sonra dediğiniz yöntemi mi uygulayayım?

• Miles&Smiles kart iadesi için müşteri hizmetlerini aradım, "size teklif çıkmıyor, para iadesi yapamayız boşuna kapatmayın bence bir sonraki seneye kadar zaten kullanabiliyorsunuz ekstre kesilmiş, geri alamazsınız vs vs" dendi.
    Direkt garanti'nin sitesinden bize ulaşın'dan maili çaktım başlıktaki gibi 2 güne parayı gönderdiler.
    Konu sahibine teşekkürler, araştırmasak paranın üstüne yatacaklarmış demek ki :)

Not: Ben direkt kart iptalini istedim, kartı iptal ettirdikten sonra mail gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 14 Kasım 2025; 4:34:15 >

Denizbank BLACK üç seferde iki iade aldım, biri reddedilsede THH üzerinden olumlu oldu.

Akbank Axess Platinum, üç senedir iade alıyorum.

İş Bankası Maximum Kart aidat aldı, nedense vermediler ve THH sonucunu bekliyorum.

Garanti BBVA Bonus Platinum, bir yıl daha dolmadığı için deneyimlemedim.

Daha önceden sadece Ziraat Bankasını kullanıyordum, ilk çıktığı zamanlar aldığım için halen daha masrafsızlık tanımlı gözüküyor. (Bankkart Platinum)

ASUS 23.6" VN247H 1MS TAM HD OYUN MONİTÖRÜ | COOLER MASTER HAF X 942 SİYAH BASKI TAM KULE | CORSAIR CX SERİSİ 80 ARTI® 750W | INTEL® CORE™ i7-4770K 3.5GHz | ASUS ROG MAXIMUS VI HERO | ASUS ROG STRIX GEFORCE GTX1070 O8G 8GB GDDR5 256BİT DX12 | GSKILL 16GB (2x8GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHz CL9 ÇİFT MALZEME | SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA | PIONEER DVR-221LBK 24X ± ÇİFT KATMAN
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.