Şimdi Ara

kredi borcunu ödeyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
7.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 ay önce memurluktan emekli oldum. Başıma bir sürü dertler geldi. 300 lira kira ile bir göz odada oturuyorum ve hastayım. 2 çocuğumu okutmak için kredi üstüne kredi çektim. neyim varsa sattım ama borçlarımı bitiremedim. Ana para toplam 200 bin lira civarında bankalara borcum var ve ödeyemiyorum. ne yapacağım? ne yapabilirim? Forumdaki aynı durumda olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşarak bana yardımcı olmalarını istiyorum. Allah hepinizden razı olsun




  • Öncelikle Allah yardımcınız olsun hocam. Bankalar ile anlaşıp düzenli olarak kanun kapsamında kesinti ne ise onu yapmalarını isteyin. Gerekirse kara listeye düşün ama emekli maaşınızın belli kısmını kesebilirler.

  • Sistem Bilgisayar kullanıcısına yanıt

    Emekli maasına hacız koyamıyorlar diyorlar

  • Belli bir kısmına koyarlar. %25-%30 diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borclu B kullanıcısına yanıt

    emekli maaşları SGK alacakları ve nafaka ödemesi dışında emeklinin muvafakatı olmadan haczedilemez. Kredi sözleşmenizde bankaya krediyi ödeyemediğiniz durumda maaşınızın haczedilmedi için muvafakat vermemişseniz banka emekli maaşınızı el koyamaz.

    Neye dayanarak bu kadar kredi çektiniz? Yani size banka bu parayı hibe olarak vermiyor bu krediyi çekerken ödemelerinizi ve gelirinizi bilmiyormuydunuz. Çok zor bir durum ama keşke aylık ödeyebileceğiniz tutarlarda kredi çekseydiniz. Eğer bankanız kredinizi yapılandırıyorsa aylık ödeyebileceğiniz tutarda kredinizi yapılandırın. Diğer türlü kredi borcunuz icralık olursa o para gün geçtikçe dahada ödenmez hale gelir.





  • Kara listeye girmeden banka şubesine gidin ve yapılandırma talep edin uzun yıllara yayarak aylık borç yükünüzü hafifletmiş olursunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstünüze mal mülk yoksa endişe etmeyiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir halt olmaz 179 bin TL borcum var üzerimde hiçbirşey yok anca arayıp duruyor avukat. Ha tek kötü yönü 1 lira dahi bankadan artık para alamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekmek arası melemen

    Hiçbir halt olmaz 179 bin TL borcum var üzerimde hiçbirşey yok anca arayıp duruyor avukat. Ha tek kötü yönü 1 lira dahi bankadan artık para alamıyorum.

    İyide banka, anne veya babana haciz koymuyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atını Öpen Kovboy

    İyide banka, anne veya babana haciz koymuyor mu?



    Alıntıları Göster

    Öyle bir dünya yok herkesin borcu kendini bağlar yaş 39.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç kafaya takmıyormusun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holmen87

    Hocam hiç kafaya takmıyormusun?

    Hocam diyelim taktım kafayı sıyırdım deli oldum hergün kendimi yiyip bitirdim. Banka şunu mu diyecek yav kardeşim yazık sana biz senin borcunu siliyoruz sen kendini paraladın mahvettin tamam borçların sıfırlandı. Bunu dese tamam..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misiniz aileyi ilgilendirmediğine? Diyelim ki birinin borcu var yüklü miktarda kendisinin hiçbir şeyi yok fakat ailesinin evi ve arabası var. O kişinin borcu için ailesini aramıyorlar mı? Bizim bi tanıdığın borcu vardı batmıştı teyzesinin kızını bile arıyorlar diyodu akrabalar.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Yasal olarak hiçbir şey talep edemezler. Ancak korkutma amaçlı bu yolları deniyorlar evet.

  • Benimde 6 yıl önce tahminim 13 bin TL ye yakın iki banka kredi borcunu ödemedim yurtdışına çıktım borç kaldı öyle işin pis tarafı tamam kredi şahsa ait ama o bankalarla çalışan avukatlar varya sözde avukat bana göre sokak serserileri yalancı dolandırıcı üç kağıtçı şahıslar misal benim kardeşimi babamı komşumu dahi aramışlar babama krediyi ödemezseniz evinize haciz gelir vs kredi benim üstüme babamın değil ama o üç kağtçı avukatlar yasadışı işler yapıyorlar çok çirkefler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki bankadan yaklaşık 100bin kredi kredi kartı toplami ödeme aldım ve battım.geri ödeme imkanım yok .Üstüme bisey yok bekarım evlide degilim .Bi sorun yaşarmıyım kara listeye düşme dışında .çok kafaya takıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avente kullanıcısına yanıt
    Peki bir şey oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordbeta091

    Arkadaşlar iki bankadan yaklaşık 100bin kredi kredi kartı toplami ödeme aldım ve battım.geri ödeme imkanım yok .Üstüme bisey yok bekarım evlide degilim .Bi sorun yaşarmıyım kara listeye düşme dışında .çok kafaya takıyorum

    Uzun yıllar hiç bir banka size kredi ve kredi kartı vermez ayrıca bir süre sonra avukatlar başınıza üşüşür sadece sizi değil varsa teyzenizi amcanızı dayınızı bile ararlar borçtan bilginiz olsun.


    Sigortalı bir işe girerseniz banka maaşınızın yasal olarak belli bir kısmına haciz gönderir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    Peki bir şey oldu mu?

    Üstüme birşey yok bişi yapamadılar sadece üç kağıtçı avukatlar annenizi babanızı komşunuzu vs arayıp kuru tehditler savurur yaptıkları kanun dışı ama Türkiye’de durum böyle işliyor maalesef ben 5 yıldır yurtdışındayım zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu içinde geçtiği için yazıyorum, avukatların sizin dışınızda yakınlarınızı arayıp taciz etmesi vb hepsi suç. ayrıca kişisel verilerin korunması kanunu uyarınca para cezası var. cimere yazın, KVKK'na şikayet edin, savcılığa gidip suç duyurusu yapın. alacak yasal yollarla alınamayınca zorbalıkla almaya çalışabiliyorlar, hakkınızı bilin.


    detaylı bilgi şurada var :

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.