Şimdi Ara

KPSS-ÖNLİSANS'A HAZIRLANANLAR. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
18.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar bende bu sene sınava gireceğim fakat sorularım var ;

1- Önlisans ve ortaöğretim şeklinde 2 sınav mı olacak ? Ben bu sene liseden mezun olacağım. Parayı yatırırken ve başvuru yaparken önlisans için mi diyeceğim görevliye yoksa ortaöğretim mi ?

2- Liseden yeni mezun olanların kazanma şansı azmış ? Bu doğrumudur , nedeni nedir ?

3- Kadrolar açılıyor puanımız hangisine yetiyorsa başvuruyoruz. En az kaç puan oluyor ortalama ?

4- Memurlar.net 'te yazıları takip ediyorum. Şuralar zor , şuralarda çalışma şartları şöyle yazanlar olmuş. Sizin önerileriniz var mı ? Şuraya puanın yeterse git veya gitme şeklinde

5- Ben diyelim bu sene kazanıp bir yere yerleştim. Gelecek sene de pmyo (polis meslek yüksek okulu/yatılı) kazandım. Memurluktan istifa edip okumaya gidebilir miyim ? 2 sene sonra polis memuru olarak göreve başlamamda bir sorun olur mu ?

6- Bir kuruma atanırsak o kurumdaki işi nasıl öğreneceğiz ? Meslekte çalışanların yanında geze geze mi yoksa kurs mu veriliyor ?

1- Gireceğiniz Kpss sınavı tek oturumlu olacağı için 35 TL yatırmanız gerekecek. Ortaöğretim de 35 Önlisansta 35 lira. Bir şey söylemenize gerek yok. Zaten sormazlarda.

2- Böyle bir şey tabiki de yok. Siz 100 puan alacaksınız da sizden 4 yıl önce mezun olan 80 puanla mı yerleşecek? Böyle bir şey kesinlikle yok. Bunu size torpil anlamıyla söylemiştir söyleyen kişi.

3- En az puan, kadroya göre ve başvuru durumuna göre değişiyor. Net bir şey söylemek zor.

4- Hayat senin hayatın dostum. Söyledikleri şeylere pek aldırma. Onlara göre zor olan sana göre çocuk oyuncağı gelebilir. Kimi insan var 1 ay yan gelip maaş almak ister, kimi insan da alnının teriyle kazanmak ister. Aldırma böyle laflara.

5- Hayır olmaz. İstifa ettikten sonra, bildiğim kadarıyla 1 yıl boyunca ataman gerçekleşmiyor. Sizin iki yıl olacağı için bu süre, sizi etkilemeyecek.

6- Tabiki de zamanla. Gittiğiniz kurumda çalışanlar, size bir an evvel işi öğretip, hem kendilerini rahatlatmak hem de sizi işe adapte etmek için yardımcı olacaklardır.

Eğer girecekseniz şimdiden hayırlı olsun. Başvurular bugün başladı. Sabah internetten yatırdım hemen sınav ücretimi. En yakın bir zamanda da gidip başvurumu yapacağım. Hakkımızda hayırlısı. Kolay gelsin.

• Teşekkürler şimdi parayı yatırmaya gideceğim. Okula da uğrayıp başvuru merkezini öğrendikten sonra işlemler tamamdır. Umarım hayırlısı olur. Pmyo olmadı bari kpss olsun. Tabi önce lys sınavları var
  • 2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans
    Kılavuz (31.05.2010)
    Aday Bilgi Formu
    Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol
    Başvuru Merkezleri

Şimdi yayımlandı formlar, sana en yakın başvuru merkezine buradan ulaşabilirsin.

• Başvuruda illa diploma istiyorlar mı? geçici mezuniyet belgesi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |cash|

Başvuruda illa diploma istiyorlar mı? geçici mezuniyet belgesi olur mu?

olurmuş.Atananlar diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

olurmuş.Atananlar diyor

Atanama da değil, Başvuru da öyle bir belge istiyorlar mı?
  • Yanınızda, forma yazacağınız kodları bile götürseniz başvuru yapıyorlar. Diploma falan gerekmiyor. Ben yanımda sadece, mezuniyet yılımı, sınava gireceğim yerlerin kodunu,mezun olduğum alanın kodunu yazan ufacık bir kağıt parçasıyla gittim.
  • quote:

quote:

quote:

olurmuş.Atananlar diyor

Atanama da değil, Başvuru da öyle bir belge istiyorlar mı?

hocam ben başvurdum üstelik diplomam bile yokken sormadılar bile.. ayrıca öğrenci durumun varsa öğrenci kimliği isterler hani..
  • ya arkadaşlar ilk atamada atanmak için en az kaç puan almak gerekli biliyormusunuz? 3001 den memurluk için bu dediğim .. bilgi verirseniz sevinirim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *nameless*

ya arkadaşlar ilk atamada atanmak için en az kaç puan almak gerekli biliyormusunuz? 3001 den memurluk için bu dediğim .. bilgi verirseniz sevinirim ;)

90 üstü alırsanız kesin gibi olur.Genelde 90 üstü puanlar ilk atamada riske etmezler puanlarını ilerde daha iyi yerler çıkarsa diye.Kendi bölümünden ataması olanları diyorum tabi.3001ciler için her atama önemlidir tabiiki
  • quote:

quote:

ya arkadaşlar ilk atamada atanmak için en az kaç puan almak gerekli biliyormusunuz? 3001 den memurluk için bu dediğim .. bilgi verirseniz sevinirim ;)

90 üstü alırsanız kesin gibi olur.Genelde 90 üstü puanlar ilk atamada riske etmezler puanlarını ilerde daha iyi yerler çıkarsa diye.Kendi bölümünden ataması olanları diyorum tabi.3001ciler için her atama önemlidir tabiiki

peki.. lisanstan mı girmek yok sa önlisanstan mı girmek daha iyi dir, bi yerlere girebilmek için

• Arkadaşlar düz lise mezunları kpssde nerelere atanabilir ? Genellikle düz memurluk mu ?
  • quote:

quote:

quote:

peki.. lisanstan mı girmek yok sa önlisanstan mı girmek daha iyi dir, bi yerlere girebilmek için

bölüme göre değişkenlik gösterir.Örneğin 4 yıllık Turim ve otelcilik bölümü için hiç kadro açılmazken 2 yıllıklarda paramedik kadrosu için paramedik mezunları yetersiz kalıyor.

Lisans olsa hangi bölüm , önlisans olsa hangi bölümden gireceksiniz onu söyleyin siz en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 11 Haziran 2010; 18:07:50 >

• quote:

Arkadaşlar düz lise mezunları kpssde nerelere atanabilir ? Genellikle düz memurluk mu ?

Düz memur kadrosunu bulursan öpüp başına koy.Masabaşı memurluk ihtimali gitgide azalıyor lise düzeyi için.Olsa bile 93-94 puanlarda seyrediyor.2008 kpssde bir arkadaşım 94 küsür puanla 1milyon 350 bin kişi arasında 260 küsür sıralamadaydı yani sen düşün zorluğunu.

Şöforlük kadrosu var ; en az 5 yıllık E sınıfı ehliyet istiyor.Kalorifercilik kadrosu var ; kalorifer ateşleme sertifikası hatta bazı yerlerde kaloriferci bonservisi istiyor.Anbar memuru gibi memurluklar var 92 üstü kalıyor.Hizmetli kadrosu hiçbirşey istemiyor fakat 90 üstü kalıyor puanı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bölüme göre değişkenlik gösterir.Örneğin 4 yıllık Turim ve otelcilik bölümü için hiç kadro açılmazken 2 yıllıklarda paramedik kadrosu için paramedik mezunları yetersiz kalıyor.

Lisans olsa hangi bölüm , önlisans olsa hangi bölümden gireceksiniz onu söyleyin siz en iyisi.

merhabalar,

aöf 4. sınıfa geçtim bu sene. (işletme) seneye biter inşaallah. kpss'ye çok yabancıyım. bu sınavla iyi bir derece tutturduğumu var sayarsak ne tür yerlere atamam yapılabilir ? yani bu mesleklerin listesi var mıdır bildiğiniz ? bir de lisans soruları önlisansa göre sanırım daha zordur değil mi ? öyle olduğunu varsayarasak lisans sınavına girenlerin önlisans yada ortaöğretim katılımcılarına göre avantajı oluyor mu ? bunları yanıtlarsanız sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam lisansta ıktısattan seneye giricem.. bu yıl iyi bi puan alırsam az çok 3001 den önlisans her hangibir yere yerleşebilirim diye düşübdüm.. çünkü lise olarak alım yapmıyo bu devlet (düz lise) o yüzden önlisanstan gireyim dedim.. fakat bi bölümün yok :/ klavuzdaki en son diğer den tercih yaptım..

• quote:

quote:

Arkadaşlar düz lise mezunları kpssde nerelere atanabilir ? Genellikle düz memurluk mu ?

Düz memur kadrosunu bulursan öpüp başına koy.Masabaşı memurluk ihtimali gitgide azalıyor lise düzeyi için.Olsa bile 93-94 puanlarda seyrediyor.2008 kpssde bir arkadaşım 94 küsür puanla 1milyon 350 bin kişi arasında 260 küsür sıralamadaydı yani sen düşün zorluğunu.

Şöforlük kadrosu var ; en az 5 yıllık E sınıfı ehliyet istiyor.Kalorifercilik kadrosu var ; kalorifer ateşleme sertifikası hatta bazı yerlerde kaloriferci bonservisi istiyor.Anbar memuru gibi memurluklar var 92 üstü kalıyor.Hizmetli kadrosu hiçbirşey istemiyor fakat 90 üstü kalıyor puanı.

Demek ki bir tek hizmetli kadrosu kalıyor bize

Ben zaten atansam bile tekrardan sınavlara hazırlanacağım. Asıl isteğim polislik. Peki kardeş örneğin ben bu sene atandım gelecek sene de polisliği kazandım. 2 sene yatılı okuyorsun. İstifa ettikten sonra herhangi bir devlet memurluğuna atanamaz şeklinde bir yaptırım var mı ? Varsa süresi ne kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Syn7ax

merhabalar,

aöf 4. sınıfa geçtim bu sene. (işletme) seneye biter inşaallah. kpss'ye çok yabancıyım. bu sınavla iyi bir derece tutturduğumu var sayarsak ne tür yerlere atamam yapılabilir ? yani bu mesleklerin listesi var mıdır bildiğiniz ? bir de lisans soruları önlisansa göre sanırım daha zordur değil mi ? öyle olduğunu varsayarasak lisans sınavına girenlerin önlisans yada ortaöğretim katılımcılarına göre avantajı oluyor mu ? bunları yanıtlarsanız sevinirim

işletmeden pek çok memurluğa girilebilir.Şimdi burda tek tek saymayacağım fakat en düşük bilgisayar işletmeni oluyor onunda puanı 75 civarlarında olması lazım.Halk eğitim yada özel kurslardan "bilgisayar işletmeni sertifikası" almaya bakın.Lisans sınavı elbette birazcık daha belirleyici oluyor fakat zor olsa herkese zor kolay olsa herkese kolay olur.Yinede sizi yanıltmak istemem çünkü bende lisanstan sınava girmiş değilim fakat soruları çözdüm ona göre söylüyorum bunları.Örneğin 2008 kpssde lise düzeyindeki sınavda kim euro 2008 şampiyonu olmuştur sorusu geldiyse lisansta da kim Türkiyenin avrupa birliği başmüzakerecisidir sorusu gelebilir.Kısacası lisans düzeyi biraz daha zor sınav zorluğu olarak.

quote:

Orijinalden alıntı:huseyin16
    Demek ki bir tek hizmetli kadrosu kalıyor bize

Ben zaten atansam bile tekrardan sınavlara hazırlanacağım. Asıl isteğim polislik. Peki kardeş örneğin ben bu sene atandım gelecek sene de polisliği kazandım. 2 sene yatılı okuyorsun. İstifa ettikten sonra herhangi bir devlet memurluğuna atanamaz şeklinde bir yaptırım var mı ? Varsa süresi ne kadar

hayır yok.İstifa edince 1 sene boyunca 657ye tabi memurluklara atanamıyorsun sanırım ama polislik en az 2 sene sonra geleceği için öyle bir durumla karşılaşmazsın zaten.Eğer ciddi anlamda polislik düşünüyorsan bu sınavı es geçmeni öneririm açıkcası çünkü polisin maaşı 2bin lira ise hizmetli bin lira alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 12 Haziran 2010; 19:23:56 >

• quote:

pardon atlamışım

Aşağıdaki linklerden 2009/6 atamasındaki puanlara bakabilirsiniz.İktisat bölüm kodu 4421 ve ben genel olarak şöyle bir baktığımda puanların yaklaşık 78 civarında olduğunu gördüm.Fakat 2012 yılında aynı şekilde olur mu orası şüpheli tabi.Şuanda herkeste bir memurluk hevesi var malumunuz ileriyi kestirmek güç.

http://www.tekdosya.com/files/KM46643KP/7e62d647367997c5f451f24ee65bf879/iktisat.rar.html

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.