Şimdi Ara

KPSS'den 70-80 alabilmek için ne kadar yapmak lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
101.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En az 70 puanla atanıldığına göre kaç sorudan kaç ne kadar net yapmak gerekir?Ne kadar çalışmak gerekir?YGS'den düşük puan alan birisi için düşünelim.2 yıllık veya lise mezunları için olan KPSS için soruyorum.

-----------------------------

Öğrendim.İnternette KPSS puan hesaplama motorları var , net sayını yazıp puanınızı hesaplayabilirsiniz.Örneğin GK 40 net GY 30 net yazıp hesaplaya basın.
    http://kpss-puan.hesaplama.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 28 Eylül 2014; 13:32:44 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lordhaseky

120 sorudan 65 net yapsan yeterli, en az 70 puanla atanıyor evet ama adliye ve infaz koruma memuru alımlarında sözlü mülakat ve klavye mülakatı (adliye) var.

Peki sorular hangi türden oluyor ve kolay mı zor mu oluyor?4 şıklı mı 5 şıklı mı?

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

120 sorudan 65 net yapsan yeterli, en az 70 puanla atanıyor evet ama adliye ve infaz koruma memuru alımlarında sözlü mülakat ve klavye mülakatı (adliye) var.

Peki sorular hangi türden oluyor ve kolay mı zor mu oluyor?4 şıklı mı 5 şıklı mı?

KPSS 5 şıklıdır, ygs niteliğindedir hatta daha kolay olduğunu söylüyebilirim (lise mezunları için kpssden bahsediyorum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

KPSS 5 şıklıdır, ygs niteliğindedir hatta daha kolay olduğunu söylüyebilirim (lise mezunları için kpssden bahsediyorum)

YGS'de 160 soru var.Ben 50 doğru , 32 yanlış yaptım.Buda 42 net yapıyor.120 sorudan 65 net yapmam imkansız gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

quote:

quote:

YGS'de 160 soru var.Ben 50 doğru , 32 yanlış yaptım.Buda 42 net yapıyor.120 sorudan 65 net yapmam imkansız gözüküyor

Alıntıları Göster
    kpss 2012 den lisans olarak sınava girmiştim de...
    mat 26-2 idi
    Tarih 25-4

genel olarak 45D12Y Genel Yetenek
    42D12Y Genel Kültür den netler vardı... 80 kusür gelmişti... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pearl-Mania

kpss 2012 den lisans olarak sınava girmiştim de...
    mat 26-2 idi
    Tarih 25-4

genel olarak 45D12Y Genel Yetenek
    42D12Y Genel Kültür den netler vardı... 80 kusür gelmişti... :)

Alıntıları Göster
    Kpss Lisans için çok zor diyorlar?

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Kpss Lisans için çok zor diyorlar?

Alıntıları Göster
    kpss lisans ile lise mezunlarının girdiği farklı sınavlar mı yav? 95 yapmak için ne kadar yapmak lazım lisansta

Orijinalden alıntı: Eser.

kpss lisans ile lise mezunlarının girdiği farklı sınavlar mı yav? 95 yapmak için ne kadar yapmak lazım lisansta

Farklı oluyor , ben lise mezunları için olan KPSS'yi sormuştum.Millet lisans için yorum yapmış
  • quote:

quote:

Farklı oluyor , ben lise mezunları için olan KPSS'yi sormuştum.Millet lisans için yorum yapmış

lisans tayfası toplanmış napalım

• quote:

quote:

quote:

lisans tayfası toplanmış napalım

Alıntıları Göster
    lise mezunu olarak 70-80 puanla ne yapabilirsin bilemiyorum 85 bile zor iş yapıyor 85den aşağıya atanan varmı ya da nereye

• quote:

Orijinalden alıntı: ulu_turk

lise mezunu olarak 70-80 puanla ne yapabilirsin bilemiyorum 85 bile zor iş yapıyor 85den aşağıya atanan varmı ya da nereye

Alıntıları Göster
    KPSS''den ümidi kestim zaten , millet çok gibi çalışıyor , puanlar çok yüksek.YGS - LYS kazanmak bile daha kolay artık.
  • quote:

KPSS''den ümidi kestim zaten , millet çok gibi çalışıyor , puanlar çok yüksek.YGS - LYS kazanmak bile daha kolay artık.

Alıntıları Göster
    Oyle şu kadar net yaparsan şu puan gelir gibi bir durum yok kpss'de. Mesela 2010 yılında herkes cok yuksek net yapmıstı o yu<den puanlar yaptıgın netten 10 puan assag geliyordu mesela 80 net yaptıysan 70 civarı geliyordu. 2012'de ise sınav daha zordu ve insanlar o kadar yuksek net yapamadı sonuc olarak da yaptıgın nete yakın bi puan aldın örnegin 80 net yaptıysan gene 79-80 civarı bir puan geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 29 Aralık 2013; 22:58:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

Oyle şu kadar net yaparsan şu puan gelir gibi bir durum yok kpss'de. Mesela 2010 yılında herkes cok yuksek net yapmıstı o yu<den puanlar yaptıgın netten 10 puan assag geliyordu mesela 80 net yaptıysan 70 civarı geliyordu. 2012'de ise sınav daha zordu ve insanlar o kadar yuksek net yapamadı sonuc olarak da yaptıgın nete yakın bi puan aldın örnegin 80 net yaptıysan gene 79-80 civarı bir puan geldi.

Alıntıları Göster
    kamuda ve özel sektörde personel alan kurumları artık buradan takip ediyorum.
    http://www.personelelemanalimi.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: moontella

kamuda ve özel sektörde personel alan kurumları artık buradan takip ediyorum.
    http://www.personelelemanalimi.com/

Alıntıları Göster
    2012 kpss'ye lise mezunu olarak girmiştim 76,** almıştım. Örgün olarak lisans okuyorum ama 2 yıllık mezuniyetim de var. Bu sene de önlisans olarak başvuracağım. İşletme mezunuyum 83-85 civarlarına atamalar geliyormuş. İnşallah bu puanları alabilirim.

Ne yapman lazım kendin oturup nasıl düzgün çalışırım diye düşünmen lazım hocam.

• Yaptığın net sayısını 2'ye böler ve 40 puan eklersen, yaklaşık kpss puanını hesaplamış olursun.

Misal, 120 sorudan 100 net yaptın;

(100/2) + 40 = 90 civarı puan alırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Magnum44

Bulunsun
    2012 lise kpss'sinde yaptığım net puan ve sıralama ;

KPSS'den 70-80 alabilmek için ne kadar yapmak lazım?

4.Haswell Intel® Core™ i7-4700MQ || 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX765M 128-Bit DX11 || 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz || 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM+ Samsung 850evo 250gb SSD
    15.6" Full HD 1920x1080 LED Anti-Glare || Killer™ E2200 Killer Gaming Networking || SteelSeries Blue Backlite Chiclet Keyboard || Sound BLASTER Cinema
  • quote:

quote:

ösym ce yapılan bütün sınavlar 5 şıktan oluşur.
    genel kültür ve genel yetenekten gireceksiniz.
    türkçe, matematik, coğrafya, tarih (ygs düzeyinde eşdeğğer)
    bunlara ek olarak yakın tarih+ güncel konular+vatandaşlık var..
    60 genl kültür + 60 genel yetnk

ayrıca her soru şu kadar diye bi şart yok.çünkü standart sapma ile az doğru cvplanan soru 4-5 puan iken çok çözülen soru 1-2 puan edebiliyor(farklılık var yani)
    lise kpss 58 net 82 puan gelmişti..2012 de

• quote:

Orijinalden alıntı: uzunefe18

quote:

quote:

ösym ce yapılan bütün sınavlar 5 şıktan oluşur.
    genel kültür ve genel yetenekten gireceksiniz.
    türkçe, matematik, coğrafya, tarih (ygs düzeyinde eşdeğğer)
    bunlara ek olarak yakın tarih+ güncel konular+vatandaşlık var..
    60 genl kültür + 60 genel yetnk

ayrıca her soru şu kadar diye bi şart yok.çünkü standart sapma ile az doğru cvplanan soru 4-5 puan iken çok çözülen soru 1-2 puan edebiliyor(farklılık var yani)
    lise kpss 58 net 82 puan gelmişti..2012 de

Alıntıları Göster
    bulunsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.