Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
193.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Konuyu baştan sona okudum ve size danışmak istiyorum. İzmir Torbalı'da oturuyorum ve evim 90 m2. Isıtmak istediğim alan ise 30-35 m2 bu alana göre kömür sobası gibi olan modellerden alsam işimi görür mü? Evde doğalgaz ve petek tesisatı yok. Araştırdığım kadarıyla Sanayi bölgesi olduğu için Torbalı çevresinde pelet satan firmalar varmış. Tedarik kolay olabilir.
  • Evet çok rahat ısıtabilirsiniz. 7 kw lık bir soba 35m2 yeri çok rahat ısıtabilir. İzmir de pellet tedarik sıkıntısı yok. Rahatlıkla bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli Peleti anlamanın yolu var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratziya

    Kaliteli Peleti anlamanın yolu var mı ?

    1. Fiyatı. Kaliteli pellet nakliye hariç fabrika çıkışı en az 500 TL civarıdır.
    2. Yapıldığı hammadde. Çam peleti en iyilerinden birtanesi. Odun pelleti dedikleri biraz daha düşük kalite. Birde mdf den yapılma pelletler var. En ucuz bunlar. İçinde kimyasal yapıştırıcılarda var. Hem daha çok kül bırakıyor, hemde daha çok isli ve verimsiz yanıyor.
    3. Nem miktarı. İdeali % 10-12 nem içermesidir.

    Esasında bu pelletin piri m.birol dur ancak ne yazıkki olmadık yere uzaklaştırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 31 Aralık 2015; 20:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim abi. Herhalde gözle tespit edilebilen bir özelliği yok değil mi
  • Var ama önceden kaliteli pelleti eline almış olmak lazım karşılaştırma için. Toz miktarından, elinde çabuk ufalanmasından, renginden anlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 4-5 senedir Pelet Sobası kullanıyorum.Birkez bu sıcaklıga alıştınızmı bırakması zor.40m2 lik odaya kurdum Sobayı.Baca ve Hava borusunuda bagladım.Oda sıp sıcak oluyor.Hol ve diger odalarda konfor sıcaklıgına ulaşıyor.Yakın günde 15 kg civarı gidiyor.Sabah yakıp 22-23e te kapatıyor.Pelet yakıtı konusunda gerçekten kalite farkediyor.Trabzondan aldıgım peletin Isıtma gücü en iyisiydi.Gerçi külü fazlaydı ama ısıtması çok çok iyiydi.En son İzmit ten aldım peleti.Peletin normal olarak iyi ama kalite olarak Trabzon pelete yanaşamaz.En iyi tarafı ise nerdeyse kül bırakmaması.Bugün izmir Tire den Peletim geldi.Yarın yakıp kalitesine bakacagım.Mbirol sagolsun pelet konusunda çok yardımcı oluyor.Forumda olmaması büyük eksiklik.
  • Gerçektende Birol Beyin olmaması büyük eksiklik. Önümüzdeki yaz bende pellet ailesine katılacağım. Konvektörlü ısıtıcı denemem hüsranla sonuçlandı. Slimpel easy düşünüyorum. Evin içüide yer yok ve balkonumada sadece easy sığıyor. Üstad acaba 8 metre petek olan 100m2 yalıtımsız dükkan üstü İzmir' de güney cephe evime kaç kw lık pellet kazanı yeterli gelir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık slimpel easy25'i kullanmayı öğrencim. Günde ortalama 30-40 kilo pelet gifiyor. Ancak, her dubleksteki sorun gibi alt katı ısıtmam için üst katı sıcak hava ile dolurmam lazım. Bunun sonucunda yukarısı 28 derece olurken. Aşağısı 21-22 dercecede kalıyor. Şimdi cam kapı ile merdiveni kapatmaı düşünüoruöm. Bunun bana faydası olur mu ?
  • Bir sorum olacaktı. Acaba kaloriferin kazandaki su sıcaklığını ayarlayabilmem için kablosuz bir kontrol paneli mevcut mudur ?
  • Alin aldırın. Bu kadar met söylüyorum. Ikisene önce aldım ve hesaplamalarıma göre neredeyse maliyeti çıkardı çıkaracak bunun yanında gerçekten ısınmakta çabası. Ve ayrica alabileceginiz en uygun fiyatlisini alin. Kw plarak da soyle acikliyim. Ne kadar yuksekse o kadar pelet yakiyir demektie. Yani araçlardaki gibi aynı yakıtla 100 beygir 150 beygir almak gibi değil
    . Soba nin kw ti aslında en yüksek yakma seviyesi. Ben benim soba 10 kw ama beş kademe en düşük kademesi 4 kw gücünde ve sürekli bu degerde yaniyor. Yani bese alınca yanında durulmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar.
    Peletsobayla alakali size elimden geldigi kadar bilgi vermek istiyorum. Ben kendim avusturyada yasiyorum ve 3 senedir pelet soba kullaniyorum. Evim 3 oda 1 mutfak 70m2 bildigim kadariyla tr.de ki evleri m2,yi binanin disindan hesapliyolar avrupada binanin icinden hespliyolar. Ben bir kışa 55 torba kadar kullaniyorum torba 15 kilo bir bucuk gun gidiyo enaz. bir kış 850 kilo civarinda kullaniyorum.bi tandigim mustakil dubleks izolasyonu olamayan bi evde kaliyo 3 ton kullaniyo 6 ayda (kiş). Su 4 ana maddeye dikkat cekerim pelet soba kullanacaksaniz.
    1 binada kesinlikle iyi izolasyon olmasi lazim.
    2 soba saatte kac kw enerji uretiyo.
    3 evin kac metre kareden daha ziyade kac metreküp oldugu onemli.
    4 pelet odun kalitesi (pelet odun. yumusak odun ve sert odun tozundan pres edilerek olusur birazda nem olur icinde.)
    Bu sayfayi pek takip edemiyorum konuyla alakali sorusu olan arkadaslar mail adresime yazabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pelet sobası kullanacaklara Tavsiyem:Kumpirlik patates alıp Sobanın içine koyup pişirin.Dışardan daha güzel.3,5 yaşındaki kızım bile gelip Baba Sobada kumpir yapalım diyor.
  • Konu hort!! Bana Pelet sobası önerebilir misiniz ? Hidro sistem olmasını istiyorum Evimin oturma odasına koyacağım ısınan su ile petekleri dolaştıracağım evim izlasyonsuz yığma tuğla bina üst kat çatı yok. Mersin de yaşıyorum sıcaklık 0'ın altına kolay kolay düşmez 3 ay kış mevsimi yaşanır evim 130 m2 oturuma sahip cephe olarak 4 tarafıda açık. Arıkazan arıza konusunda çok şikayet almış ben de soğudum bu markadan. Kozlusan için uzun soluklu kullanan insanlardan tavsiye yada öneri alabilir miyim ? yada alternatif marka önerebilecek var mı? Şimdiden teşekküler. yaz sezonu içerisinde bu ısınma işini çözmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhabalar. Ben şuan evimde cng kullanıyorum. m3 fiyatı 2.55 tl. Fiyatı yüksek olduğundan dolayı pelet sobası kullanmayı düşünüyorum. Kaldığımız yerin sağlam 6 ay kışı var. Evim net 90 m2 tavan yüksekliği 2,60 mt. İyi yalıtımlı. Ama pencere fazla. doğu-batı- kuzey olmak üzere üç cepheli zemin kat daire. Toplam 6 mt petek var. Öne çıkan iki model var almayı düşündüğüm. Kozlusan hydrosmartpel 17 kw ve arıkazan lesta 12 kw. Kozluusan 500 tl daha pahalı olmasına rağmen daha güçlü ve iyi bilinen bir soba. Arıkazan lesta da çok şık duuruyor. Her iki soba hakkında ve tüketim konusunda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
  • Merhabalar.yeni bir pelet sobası kullanıcısıyım.kozlusanın en son çıkardığı 25 KW lik pelet sobasını aldım ve geçen hafta kurulum yapıldı.pelet sobası takipçileri için fotolarını paylaşıyorum.doğalgaz olmayan bölgeler için temiz yakıt bence pelet.görüntüde hoş.ekonomi için almadım bu ürünü sadece prinanın isi ve pisini sevmediğimden buna yöneldim.bu yıl kullanıp toplamda ne kadar harcadığını sizlerle paylaşırım.bu arada evim izmir de.dublex.135 mt kare.yalıtım süper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun zaman oldu yazmayalı
    Yakıt kalitesi AB standartlarına ulaştı.ilk yıllarda yaşadığımız zorluklar geride kaldı müşteri pelet konusunda bilinçlendi.
    Firma olarak tanıtıma ciddi yatırımlar yaptık. Kamu kurumları hiç yanımızda olmadı.
    Yüzlerce soba uygulamamız oldu doğru montaj doğru ürün seçimi %100 memnuniyet sağlıyor. Hallederiz abi modunda çıkılmalı.
    Pelet sistemle alakalı uygulama orneklerimizi paylaşacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elvera24

    Merhabalar.yeni bir pelet sobası kullanıcısıyım.kozlusanın en son çıkardığı 25 KW lik pelet sobasını aldım ve geçen hafta kurulum yapıldı.pelet sobası takipçileri için fotolarını paylaşıyorum.doğalgaz olmayan bölgeler için temiz yakıt bence pelet.görüntüde hoş.ekonomi için almadım bu ürünü sadece prinanın isi ve pisini sevmediğimden buna yöneldim.bu yıl kullanıp toplamda ne kadar harcadığını sizlerle paylaşırım.bu arada evim izmir de.dublex.135 mt kare.yalıtım süper


    hayırlı olsun.Güle güle kullanın!İlk izlenimleriniz nasıl?Isıtması nasıl?




  • Isı olarak çok memnunum.sadece şu stokerden pelet alırken ses var.o kadar olur diye kabullendim. daha sessiz bir biçimde alacak şekilde yapabilirler ama.bir de cihaz çok yeni daha kullanım kılavuzu yok.otomatik ayarda kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şuan günde bir torba pelet ile bir gün boyunca dolu dolu ısınıyorum.yeni doğan bir bebeğim olmasına ve geceleri de yakmama rağmen günde bir torba.yani bir torba pelet 15 kg 10 tl ayda 300 tl ediyor.yalnız evinde yalıtımınız yok ise işiniz zor günde en az 1.5 torba belki 2 bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.