Şimdi Ara

Koyun olmayın , yol kenarlarına ispark ücreti ödemeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
24.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar istanbulun her sokağı caddesi ispark değnekçileri tarafından işgal edildi , yol kenarlarına para vermek zorunda değilsiniz. Sizden para isterlerse vermeyin , danıştay kararına göre bu konuda hak iddia edemezler. Zaten ispark bu paraları tahsil edemiyor mahkemeden düşüyor...


    Sizin aracını gerçekten oraya park edip etmediğinizide ispatlayamazlar , ellerindeki makinaya sadece plaka no giriyor elemanlar. Elemaanın canı sıkılsa sabahtan akşama kadar kafasına göre elle plaka girip durur.Peki vatandaş ödemek zorunda mı değil ortada bir anlaşma yok , kanıt yok , ortada bir hizmet yok. Aracınız çalınsa yada aracınızın bagajından birşey çalınsa hiçbir mesuliyet kabul etmezler...


    Ayrıca plakaya yazılan ücreti tahsil edemezler ve araç satışına engel değil..


    Danıştay kararı ilgili haber..

    http://www.adaletbiz.com/danistay-kararlari/danisaydan-cok-onemli-karar-yoldan-otopark-parasi-alamazsiniz-h17793.html

    http://m.hurriyet.com.tr/yol-ustu-otoparka-ucret-odemeyin-24973922

    Not: Gişeleri olan Açık veya kapalı özel ayrılmış alanlardaki otopark ücretini ödemek zorundasınız çünkü orada bir hizmet var. .iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 22 Nisan 2018; 6:26:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Senin bahsettiğin değnekçiler eskiden anca gece klüblerinin önünde duruyorlardı ( Ki değnekçiler hala varlar), şimdi ise istanbulun varoş mahallelerinin köşe başlarına bile isparkçılar yerleşti. Hastane otoparkları bile ispark oldu. Değnekçilerin 100 katı kadar isparkçı doldu.

    Devletin görevi değnekçiden halkı korumaktır , değnekçiye vereceğin parayı bana ver dememektir.
    yolların amacına uygun kullanılması gerekçesiyle verilmiş kararmış. Ödeyenler koyunsa ödemeyenlerde eşşek olmasın o zaman yollara araba park etmesin. Ücretli özel otoparklara koyarsınız arabalarınızı.

    Şu ülkede herkes isparklara sövüyor ama aynı adamlar daha 15 sene öncesine kadar değnekçilere tıpış tıpış haraçlarını veriyolardı, yiyosa vermesinler. İspark hiç olmazsa canına malına kasteden o kan emici vampirleri temizledi.

    Yarın bu EMSAL! karar TR genelinde uygulanmaya başlasın, kaldırılan isparkların yerini BABİŞ NAGADAR DURACAN? diyen değnekçiler almaya başlasında o zaman görecem koyunu keçiyi.
    moda'da geçenlerde bizim arkadaş ispark'a park ediyor, s.a ve a.s kaç saat kalacaksın ağbi diye soruyor, bizim ki 2 saat felan diyor şak eleman fişi çıkarıyor aletten bu esnada benim arkadaş bagajı açmış, oradan montunu alıyor. bagajın içinde de bi tane Canon Eos 7D ile bir adet macbook air duruyor.
    bizimki kapatıyor bagajı park parasını ödüyor, gidiyor işini görüyor bir dönüyor arabayı patlatmışlar.
    iki makineyi de çalmışlar, ispark eleman arazi, daha dogrusu onun yerinde baskası var.
    hiçbirşey çıkmıyor tabi, çaldırdıgı ile kalıyor bizim elaman.
    mahkeme felan hikaye, aracın başına gelenlerden hiçbir şekilde ispark sorumlu değil.
    e bırakmasın kardeşim kıymetli malzeme araba da o zaman di mi? evet o yüzden bagajdaydı, evet o yüzden ispark'a park etti zaten, vs..

    orada ki bakkal esnaf anlatmıştı hatta, bunlar gaspçılarla, hırsızlarla ortak çalışıyorlar, aracın içinde kıymetli bişey bırakılıyorsa bunlar uyandırıyorlar, elemanlar gelip patlatıyorlar, bunlar da nasipleniyor demişti.

    şimdi siz değnekçilere meydan kalmasın felan yazdınız ya, o yüzden yazasım geldi, hafif de gülümsedim hatta hayat ne garip vapurlar filan, çiçekler, böcekler dedim içimden.

    Değnekçileri gerçekten vatandaşın refahı için mi bitirdiler yoksa asıl değnekçi sistemin kendisi mi?
    bu ülkede, topallamaya bile gelmez, yerleştirecekler hazır bekler.
    Aynı olay hala devam ediyor. Eminönüne gittiğimde park yerinde araç vardı çıktı onun arkasından ben girdim. İsparkçı geldi hop buraya çekemezsin. Dedim ne demek çekemem zaten araba vardı burada. Dükkan sahibi çıktı sora benim yerim buranın vergisini ben ödüyorum demez mi. Tepem attı. Çektim arabayı hızlı bi şekilde kitledim kapıları. Dedim para falan vermiyorum. Yiyosa çekiciye yükle arabayı götür. Tamam dedi 5 dk müsade sana. Dedim 2 saatlik işim var ne yaparsan yap.



    Dükkan sahibi elemana çay çorba ısmarlayıp ayartmış adamı. Hepsi birlik olsa yığarlardı beni hastanelik ederlerdi. Bendekide iyi cesaret bakma
    Hehehehe! Dükkan önüne park eden arabalar esnafın işini neden engelliyor ben de bunu anlamıyorum... Araba neyi engelliyor? "Müşteri arabalı, park yeri bulup gelmiyor" ise, park yeri olan dükkan tutacaksın.

    Dükkanın önü senin değil. Belediyeye işgaliye parasını öde. O park yerini bir şekilde kendine tahsisle, eyvallah. Yoksa hiçbir hakkın yok. Gelir koyarım arabayı. Hiçbir şey yapamazsın. İstersen hıncından boydan boya çiz arabayı. Arabada kamera var. Kamera görüntüleri ile birlikte kaskoya veririm. Komple boyattırırım. Teşhis ettiysem "şu dükkanın sahibi" de derim. Kasko seni öyle bir öper ki anlatamam. O ödediğin cücük kadar verginin yarısını söğüşlerler senden. Üstelik ben hiç uğraşmam. 5 dakikamı alır-almaz.

    Ödediğimiz vergiye göre adamsak, öte git. Senden 40 tane gelsin benimle konuşmaya. Benden 40 tane Nurol'un yanına gitsin konuşmaya, Nurol'dan da 40 tane gitsin Sabancıyla konuşmaya... Bu hesapla, Sabancı ile karşı karşıya geldiğinde, hakkını alman için senden 64.000 tane lazım.

    Veya, senden alışveriş eden, müşterin olan üniversiteli genci adam yerine koyma. Var mı fındık kadar? Yok. Para güzel değil mi? Müşteriye ters gitmezsin. O zaman biraz saçma bir sav seninki...

    Önündeki sokak senin değil. Hakkın da değil. Kafaya taktı isen, eğer mümkün ise, belediye ile anlaş, işgaliyesini öde, kendine tahsisle. O zaman başımla beraber.

    Senin mantıkta komik sonuçlar da türüyor: Karşılıklı dükkanlar olan, tek tarafa park edilen sokakta, tek araçlık o park yeri hangi esnafın... Hadi bakalım çık işin içinden? Veya araba dükkanın önünü kapamasın diye, belediye bir gün sağa, bir gün sola parkı mı yasaklasın? Hahahaha!
  • Satarken falan borç olarak çıkıyor mu peki ? Veya satmamıza engel oluyor mu ?
  • Satışa engel değil, sadece ispark ın kendi sisteminde borç göZükür. Arkadaşın dediği gibi ödemezsen bile o paranın tahsiline yönelik ispar hiçbir yasal yola başvurmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolların amacına uygun kullanılması gerekçesiyle verilmiş kararmış. Ödeyenler koyunsa ödemeyenlerde eşşek olmasın o zaman yollara araba park etmesin. Ücretli özel otoparklara koyarsınız arabalarınızı.

    Şu ülkede herkes isparklara sövüyor ama aynı adamlar daha 15 sene öncesine kadar değnekçilere tıpış tıpış haraçlarını veriyolardı, yiyosa vermesinler. İspark hiç olmazsa canına malına kasteden o kan emici vampirleri temizledi.

    Yarın bu EMSAL! karar TR genelinde uygulanmaya başlasın, kaldırılan isparkların yerini BABİŞ NAGADAR DURACAN? diyen değnekçiler almaya başlasında o zaman görecem koyunu keçiyi.
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    Senin bahsettiğin değnekçiler eskiden anca gece klüblerinin önünde duruyorlardı ( Ki değnekçiler hala varlar), şimdi ise istanbulun varoş mahallelerinin köşe başlarına bile isparkçılar yerleşti. Hastane otoparkları bile ispark oldu. Değnekçilerin 100 katı kadar isparkçı doldu.

    Devletin görevi değnekçiden halkı korumaktır , değnekçiye vereceğin parayı bana ver dememektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 15 Ocak 2018; 14:39:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın kaç bilmiyorum ama gece klübüyle falan alakası yok. Gittiğim her cadde sokakta vardı değnekçiler. Daha 2 yıl öncesine kadar bile pierre loti de isparkın mesaisi bitince, kabataş sahilde akşam 9 dan sonra gidince anında yanında bitiyorlardı. Gerçi kabataş sahili yok oldu gitti artık.
  • Değnekçiden kurtulsa bu sefer esnaf işgaline uğrayacaktı, yok dükkan önü yok mal gelecek park edilmez iki de kasa attımı yola sanki tapulu yeri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    sokaklari kan emici vampirlerden temizlemek DEVLETIN gorevidir, isparkin degil

    vergisi verilen sokaga para istemek de vampirliktir, bunun icin ispark adi altinda sirket kurulmus olsa bile

    ispark kimin malini kimden kiraliyor da bana para karsiligi kiraliyor?
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Yav he he .

    Alakaya maydonoz konuşup germeyin insanı arkadaşım yav. Vergisini veriyormuş, o zaman çık caddeye sırayla bütün cafelere restoranlara girip kaldırın lan masaları yollardan ben vergisini veriyorum buranın de. Kaçak göçeklerden bahsetmiyorum bu arada hee, belediyeden bizzat parasını vererek alan işgal edenlerden bahsediyorum. Hatta aynısını simitçilere falanda yapabilirsin. Bak vergi verdiğin sokağa tezgah kurmuş binlerce simitçi var.

    Neyse lafın kısası o işler senin dediğin gibi vergisini verdim bura benim demekle olmuyor.
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    yas kucuk sanirim. nickten de belli zaten

    kucukbulut kardes, restoran ve cafeler kaldirimi kullanmak icin isgaliye oduyor belediyeye, odemeyeni zaten zabita kaldiriyor. zaten yola masa koyan cafe henuz gormedim ben, kaldirimdir senin dedigin.

    simitci de kira veriyor belediyeye, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazim :)


    sen para vermeye devam et, ama mahkemenin de dedigi gibi, usulsuz :)
  • Böyle ufak çakallıklara çok ayar olurum ve ücret ödemem,ücret hak edilir. Bana kalıdırımı satacak ha yok öyle dünya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değnekçilerden temizlemesi güzel ama ücretleri çok fazla saati 7 lira civarı bu nedir ya yaparsın 1 lira 2 lira o zamn başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Peki ispark belediyeye çalışmıyor mu yaşı büyük zekasıda aynı oranda büyük üye? Ya ben kime neyi anlatıyosam banane anasını satim nabıyosanız yapın.
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    ispark benim belediyeye halihazirda vergisini odedigim kaldirim kenarini bana tekrar kiraliyor

    senin icin sorun yoksa sen ode demistim :)
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Tamam işte bak vergisini verdiğin yerleri simitçilere büfelere cafelere verip hem milletten kira alıp hemde millete para kazandırıyor. Dava aç dava, oralar hep senin.
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    simitcilerin kira vererek kullandigi kaldirima araba park etmedigim icin bir sorun yasamiyorum.

    kaldirim ile yol kenarini karistirmayalim.

    davaya gerek yok. danistay kapak niteligindeki kararini vermis zaten :)
  • Bir ara Ankara'nın yol kenarları da böyle Belediye'nin işgali altındaydı. Belediye şehir merkezleri ile yetinmeyip, Çukurambar'ın ara sokaklarında, insanların evinin önünde haraç kesmeye başlamıştı.

    O zamanlar ben sileceğime şıkıştırılan park ücreti kağıdını alıp atar ve arabama biner giderdim. O arada adam yetişebilirse "ödemiyorum, ne yapıyorsan yap" diyordum. Bi kuruş vermedim ve hiçbir yerde arabam hakkında "borcu var" diye bir kayıt çıkmadı karşıma.

    Siz de uyanık olun, @kucukbulut dışınızdakiler, bu vampirlere para falan vermeyin. @kucukbulut, sen ver park parası.
  • arkadaş isparkta çalışıyor galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parezer

    Satışa engel değil, sadece ispark ın kendi sisteminde borç göZükür. Arkadaşın dediği gibi ödemezsen bile o paranın tahsiline yönelik ispar hiçbir yasal yola başvurmuyor.

    diğer bütün belediyelerin park cezaları aynı sınıfta mı ? bunu bir ispark yapmıyor.her belediye yapıyor.
  • Ödeyelim niye ödemeyelim bu belediye çarkı nasıl döncek yoksaOh ne ala memleket hava bedava su bedava var mı öyle yağma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 15 Ocak 2018; 16:14:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.