Şimdi Ara

Kotaku: Playstation 4.5 Geliyor + 4K Çözünürlük Sunacak (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
8
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gençler lütfen bir düşünün. Haklısünız şu anki ekran kartları/apu lar ile 4k (daha doğrusu daha performanslı) bir konsol yapmak zor ve çok pahalı. Lakin amd deki polaris gpu ve zen apu lar gerçekten sıçrama yaptı. (Fanboy değilim) yani beklemeliyiz sadece :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5 alalım diye 4'ün grafiklerini düşürürler.
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Demek ki bu teknoloji için çok erken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkomandoo

    PC GECİN canlar sallayın konsolu :D

    sende türkçe yazmaya geçsen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mösyö liquid -- 24 Mart 2016; 23:43:11 >
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    ****+popup blocker+ghost tam dh icin yapılmış.Popup yok genius drnilen zimbirti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertvontrier kullanıcısına yanıt
    Grafikleri dusurmezler ama ben optimizasyon sorunları olabileceğini düşünüyorum. Bu sayede tüketiciyi yeni cihaza yonlendirebilirler.

    Bu dediğim hem Sony hemde Ms için geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uncharted 4 30fps mi olacak ?
  • Haberi okuduktan sonraki durumum :

  • Hele bi çıksın makina. Neye benziyo, fiyatına, fiyat-performans ilişkisine bakıp aklımıza yatarsa alırız, yatmazsa almayız. Karşı taraftan gelmesi planlanan daha güçlü bir xox one da var bu arada '''

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hep aynı şeyi söylemişimdir. Bu nesildeki konsolun adı 4 değil , 3.5'idi diye. Bakın şimdi doğrulamış oldu. Bundan sonra buçuk buçuk gider bu. Adam gibi konsol çıkarana kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir 4K AAA oyun enaz 150 gb olur oda enaz. Bunun yanında enaz 32 veya 64 GB ram li bir cihaz gelmesi gerekir. Jaguar 8 çekirdek yerine Jaguar 32 çekirdek CPU gerek. Artı o cihaza en az 2 TB depolama alanı lazım. Kısaca donanımın herşeyin 4 kat güçlü olması gerek.

    Şu zaman için zor gibi 3-5 yıl sonra ne olur bilemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E3'te ilk cihaz bilgileri, varsa bir kaç görseli gözükür diye düşünüyorum. VR'a bu kadar yüklendiklerine göre olabildiğince erkenden piyasaya çıkarmak isteyeceklerdir. Şu manaya da geliyor : donanımı artırılmış konsola bu kadar yatırım ( sokak ağzıyla masraf) yapacaklarına göre her 2 firma da ( telefon üreticileri ve VR üreticileri de ) VR teknolojisine oldukça bel bağlamış .

    Ya bu teknolojideki oyunların oluşturacağı pastayı gördüler ya da bu ürünlerin satılması için oyuncuları o yöne doğru sürükleyecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

    bu dolar kuruyla 1500tl ye konsoldan daha iyi grafik deneyimi ve uzun ömür sunan sistem toplanmaz 2500tl yi gözden çıkarmak lazım

    Hade diyelim öle değilde öyle farz edilim konsolcuların oyunlara verdiği paralar ne oalcak 2 katı üstüne birde online oynamak için ps alıyorsun pc de online bedava oyunlar ucuz hele steam çıktıktan sonra baya ucuzladı ayrıca 1500 tl lik pc ile çok rahat konsol grafiği alıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN

    Bir 4K AAA oyun enaz 150 gb olur oda enaz. Bunun yanında enaz 32 veya 64 GB ram li bir cihaz gelmesi gerekir. Jaguar 8 çekirdek yerine Jaguar 32 çekirdek CPU gerek. Artı o cihaza en az 2 TB depolama alanı lazım. Kısaca donanımın herşeyin 4 kat güçlü olması gerek.

    Şu zaman için zor gibi 3-5 yıl sonra ne olur bilemem.


    Selamlar

    4K oyun icin 150gb gerekmiyor. Son donemlerde pc ye cikan cogu pc oyunu 4k yi destekliyor oyun boyutlari max 50gb.

    64GB ram gerekiri anlayamadım bir de. 12 GB yeterli oluyor. 4K en çok gpu ya ve cpu ya yuk bindiriyor. Diger bilesenlere %5-10
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    O oyunun 3840-2160 verdiğine eminmisin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 23 Mart 2016; 3:26:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş herkes Sony tarafına sallamış da adamlar napsın? Donanım olarak güncel konsollar artık yetersiz kalıyor bu su götürmez bir gerçek. PC oyuncuları ekran kartlarına dahi çuvalla para verdiğinde sesleri çıkmıyor da konsolcular neden bir donanım güncellemesinde keselerinden çıkacak paranın lafını yapıyor? Bence tamamiyle gerekli bir yenilemeye gidiyor Sony,örneğin adam binlerce lira verip 4K tv alıyor ve 1080p oyun oynuyor bu taraftan da bakmak lazım olaya

    Bizim kullanıcılar genelde maddi olarak orta sınıf olduğu için (ben dahil) bu tarz bir durumda hemen patlayıveriyor,ama ne kadar patlarsak patlayalım teknoloji gelişmeye devam edecek ve bu gelişme oyun sektörüyle doğrudan alakalı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakande84

    quote:

    Orjinalden alıntı: kkratoss

    Niye bu kadar tepki gördü bu durum yahu? Kimse Ps4'ünü satmak zorunda değil. Üst modelde A oyunu daha iyi grafik sunarken alt model de daha aşağı grafik sunacak. Grafiğe önem veren gider alır konsolu, vermeyen de olanla devam eder işte. Ps4'e oyun desteği kesilecekmiş gibi konuşuyorsunuz.


    Arkadaş şu yazdığın yorumu bir okur musun? Hangi insan evladı niye kızmasın? 1.800 lira para verdi millet bu alete. Neden peki? O zaman PS4'ünü getirene ufak bir fiyat farkıyla versinler bu aleti. Olur mu öyle şey? Playstation 4,5 diyorlar bizim 4G'den devşirme 4.5G gibi komik bir olay bu. Akıl yoluyla kim düşünse kızar. Ticari bakıyorsun, kullanıcı gözüyle bakmıyorsun.

    E tamam o parayı verdi de konsol elinde mi kalacak sanki milletin? Aynı oyunlar çıkmaya devam edecek. Bir sorun göremiyorum ben.

    Hem şu konsollarda adam akıllı oyun oynanmıyor yahu. Sabit 30 fps alabilmek için yalvarır hale geldik artık. Çok zayıf durumdalar.

    Edit: Sitem edilen olay şuna benziyor. Adamın elinde Iphone 6 var diyelim. Iphone 7 çıkınca herkes mecburen 6'yı satıp 7'yi almak zorundaymış gibi bahsediliyor. Aynı uygulamaları iki cihaz da çalıştırıyorken neyin tantanası bu abi? Şart mı yani üst modele geçmek?

    Yok abi iPhone 6 ile 7 arası gibi değil. Bak şimdi PS4 yerine PS5 olsa ben de ses etmem. O zaman Sony bizi öptü ve donanım açısından yetersiz konsollarını bize bir güzel iteledi. O zaman ben de bunu düşünürüm. Şimdi çıkacak olan konsol da aynı oyunları oynatacak ama bu daha iyi olacak argümanı sağlıklı bir argüman değil. Bak 1.800 TL fiyat çekiyorlarsa bunu yapamazlar.

    Ciddi söylüyorum o zaman saysınlar benim PS4'e aldığım fiyatı aradaki farkı verip PS 4,5 alayım. Yaparlar mı? Tabii ki hayır. Bana, bu yaklaşım etik gelmiyor. Bunu bir Apple yapsa zaten Apple milleti öpme politikası yapar geçer derim ama bunu Sony yaparsa vay be bunlar da devre ayak uydurdu derim.

    Hangi açıdan bakarsan bak PS4 version 2'nin kabul edilebilir bir yanı yok. Aynı oyunlar çıkabilir. 1.800 lira verdiğim ve hala 1.800 liraya satılan bir aletin bu oyunları daha verimli çalıştırması ve bana bu durumda daha fazla para harcatması, üstüne üstlük zamanında bana sattığı kusurlu konsolu belli bir fiyat bareminden de olsa geri almaması etik midir? Aynı bluray ama içerik farklı, çifte standart oluşacak. Ekstra söğüşlenenler ve söğüşlenmeyip dandik konsol kullananlar. Bence hiç Apple'dan gitme örneklemeye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakande84 -- 23 Mart 2016; 11:14:12 >




  • Bu söylenti çıkalı bırkaç gün oldu ve hala Sony'den bir açıklama gelmedi.

    Artık bir zahmet çıksınlarda şu işi netlik kazandırsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mRt_007

    Bu söylenti çıkalı bırkaç gün oldu ve hala Sony'den bir açıklama gelmedi.

    Artık bir zahmet çıksınlarda şu işi netlik kazandırsinlar.

    Bence söylenti doğru. Direk hayır denmedi , cevap hazırlıyorlar bu durum için. insanlara niye bunu yapacağız diye bir makale.
  • Evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.