Şimdi Ara

Koşu yapılan gün pizza, bira, tatlı vs. gömmek zararlı mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hani vücut acıkıyor falan ya ondan sordum. Zararlıdan kasıt göbek büyütür mü.



  • birşey olmaz yanına birde ufak açsaydın...
  • yok kardeşim yediğini direk sıçarsın. koşu yaptığın için. ne göbeği ne kalorisi ? hatta hep koşu yap git üzerine kuzuyu ye. ama diri diri ye. ısırarak ye.
  • Gömmek değil yemek cool gözükcem diye salak salak terimler yazmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev yoğurdu yemek göbek eritir aklınızda olsun
  • haftada 1gün yapabilirsin cheat day yada 1öğün yapabilirsin abartmamak kaydıyla
  • Hocam fitness ile uğraşmayı bıraktım. Beslenmesi falan sıkıntı hep. Benim derdim göbek büyümesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasta mısın niye gömeceksin onları anlamadım? Ne alaka koşuyla?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leyla281

    ev yoğurdu yemek göbek eritir aklınızda olsun

    tüm süt ürünleri gibi yoğurt da yağ barındırmaktadır. ölçülü tüketilmelidir. bazı insanlar yoğurt kilo verdirir lafından yola çıkıp günde 2-3 kase yoğurt yiyorlar. sonra da kilo alıyorlar. yoğurdun kilo verme aşamasında tavsiye edilmesinin nedeni kan şekerini uçurmaması, midede yer kaplayıp açlığı azaltması, ve faydalı içeriğe sahip olmasından olsa gerek (protein vs) ancak dediğim gibi, ölçüsü kaçarsa sonuç aksi yöne döner.



    bence tüm öğünlerinizin yanında salata yeyin. öğle ve akşam yemeğinin yanında yarım kase yoğurt yeyin (günde toplam bi kase) bunlar hem faydalı hem de sizi tok tutmaya yardımcı olacak besinler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen ben yoğurt ağırlıklı besledim en önemlisi ekmek ve şekeri tamamen hayatımdan çıkardım akşam yemeklerini kestim böyel yap benim gibi bak nasıl kilo veriyon :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koşu yaptın kalori yaktın sonra bira pizza gömersen 3 katını alırsın
  • Koşu yapmamaktan daha mı kötü olur yani onu sormuştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bi arkadaş yarış bisikleti aldı. bi günde 200-250km lik sürüşler yapmaya başladı. gün içerisinde yaktığı kaloriyi siz düşünün.



    ama adam bu süreçte deli gibi kilo aldı ve sonunda inanılmaz şişman birine dönüştü. çünkü adam gün içerisinde 200km kullanıyor, akşam eve gelince iki menü fast food yeyip yanında da 3 bira içiyor. hepsi yağa dönüşüyor tabi. muhtemelen sürüş yapmadığı günlerde de kötü besleniyor.



    dahası, gün içerisinde 15-16 saat sürüşte oluyor, molalar dışında aralıksız sürüyor. bu uzun sürüşte ciddi kas kaybı yaşaması da cabası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    O halde ağırlık çalışmaya devam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

    O halde ağırlık çalışmaya devam :)

    kilo (yağlanma) olayı sadece fazla kilolu kişilrin derdi değil bence. belli bi yaştan sonra herkesin deri kalınlığı artıyor, herkes kilo alıyor. 1.70 boyundaki, 67 kg ağırlığındaki, zayıf diyeceğin kişi bile o zayıf denilen hâliyle aslında kötü bi görünüme sahip oluyor. illa yaşın ilerlemiş olmasına da gerek yok, zayıf olan kişilerin bile genç yaşlarda dahi aslında göbek kısımlarında yağ oluyor baya. ben mesela zayıf biriyim, 62~63 kg ağırlığındayım şu anda. aslında göbek var bende, yani soyunduğumda evet gözle görülür net bir göbek var. net yani. ama, sorsan herkes bana zayıf der. aslında benim gibi kişilerdeki sıkıntı zayıf olmak değil, vücudun küçük olması. ben çok yeyip kilo alsam zaten o alacağım kiloları yağ olarak alacağım ve göbek daha da şişecek, deri kalınlaşacak. şekil iyice bozulacak.



    bisiklete başladıktan sonra kalça ve bacak kısımlarım yapılandı. bu da vücut şeklimi bozdu. bunu dengelemek için fitness a başladım. amacım vücudumun üst kısmını da çalıştırmak (alt kısım zaten bisiklette çalışıyor) ve şekli düzeltmek idi. ilk başlarda beslenmeyi abarttım. yani protein ağırlıkle beslendim ama fazla beslenmişim. kilo aldım. 67 kg ı gördüğüm oldu. derim kalınlaştı. göbek dışarıdan görülür seviyede arttı. sonra yine protein ağırlıklı beslenmeye devam ettim ama hem biraz miktarı azalttım hem de sabah kahvaltılarını geç yapmaya başladım. sabah yağ yakımı sayesinde olduğunu tahmin ediyorum ki sonrasında yağları erittim. tabi ki bi yandan yağ eritip bi yandan kas kütlesi arttırmak için fitness yapmak zor. sonuçta, 3 ay kadarlık bir süreçte, vücudumun üst kısmı yavaştan şekil almaya başladı. şu anda göbeği büyük ölçüde erittim. derim inceldi. akşam yemeklerini aksatmadım çünkü özellikle fitness yapıyorsanız şunu bilmelisiniz ki vücudunuz yapım-onarım işlerini (kas yapımı, ağırlık kaldırırken ölen hücrelerin yenilenmesi vs..) siz dinlenirken, daha da doğrusu, siz uyurken yapar. normal insanlar için dahi akşam yemeğinin en önemli öğün olduğunu söyleyenler var baya.



    kilo alma, kilo verme, her türlü bedensel beslenme-form kontrolü işlerinde şunu bilmek gerek. bu işleri internette birisinden udyduğunuz tekdüze bir beslenme sistemi ile sürekli devam ederek yapmayın. önemli olan neyin size etkisinin ne olacağını bilmek. buna göre vücudunuza nabzına göre şerbet verin. gerekli olan yerde, yanlış bir şeyler gördüğünüzde, yanlışı tespit edip çözüme yönelik değişiklikleri (spor ya da beslenme düzeni açısından) yapmalısınız. eğer amacınız ciddi bir değişim ise (kilolusunuz ve veremiyosunuz, zayıfsınız ve alamıyosunuz) o zaman yediklerinizi not edin sistematik şekilde. kilo alamayan biriyseniz muhtemelen düşündüğünüz kadar yemediğiniz ortaya çıkacak. kilo veremeyen biriyseniz muhtemelen düşündüğünüz kadar az yiyor olmadığınız ortaya çıkacak.



    ben bu işleri çok iyi bildiğimi iddia etmiyorum. hatta bildiğimiz de iddia etmiyorum. ama sürekli okuyup öğrenmeye çalışıyorum. ve okuduklarımı uygulamayıp test etmeye çalışıyorum. mesela kahvaltının en önemli öğün olduğunu ve akşam bir şey yememek gerektiğini söyleyen var, tam tersini söyleyen de var. kendiniz test edip size hangisi uyduysa onu uygulayın derim. aslında sistematik şekilde beslenip, sistematik şekilde egzersiz-spor yapılırsa her türlü amaca ulaşılır kanaatindeyim ama çoğumuz sistemli yaptığımızı zannediyoruz ama yapmıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.