Aerobik sporlar psikolojiyi geliştirme ve güçlendirme açısından çok güçlü sporlardır. Aerobik sporlar nefese dayalı olduğu için derin nefes alıp verdiğinizde vücudunuzdaki gerginlik atılır, beyne daha fazla oksijen gider ve bu inanılmaz bir rahatlama sağlar. Koşu özellikle açık havada yapıldığında bu açıdan psikolojik rahatsızlıkları yenmek için güçlü bir spordur. Günde 30 dk koşu ve her gün düzenli bir şekilde yapıldığında inanılmaz faydaları olacaktır. Panik atak kan şekeri dengesinin bozulması ile olur genelde. Strese dayalıdır. Koşu yaptığınızda hem kan şekeriniz daha dengeli olacaktır hem de mental rahatlama sağlayacaktır. Düzenli koşu yaptığınızda panik atak, anksiyete ve diğer psikolojik rahatsızlıkların zamanla azaldığını, belli bir zaman sonra ise yok olduğunu göreceksiniz. Tabi sağlıklı beslenme(ev yapımı sağlıklı yemekler), düzenli ve yeterli uyku ve stres yapmama durumuna da dikkat etmeniz kaydıyla. Bunları nerden biliyorum. Birebir yaşadım çünkü. Panik atağım vardı. Koşuyla tamamen iyileştim. Günde 30 dk koşuyordum. Artık günde 15 dk koşuyorum. Yine faydasını görüyorum. Koşmak istemiyorsanız ip de atlayabilirsiniz evde. Evde aerobik sizi yoracak, terletecek, nefes nefese bırakacak şeyler de yapabilirsiniz. Aynı hesaba gelir. Yumruk atma(kum torbanız yoksa boşluğa) , tekme atma(kum torbanız yoksa boşluğa), yerinde zıplama, ip atlama vs örnekler çoğaltılabilir. Bunları yaparsanız da 15-20 dk belki 30 dk yorulma durumunuza göre yine fayda görebilirsiniz Ayrıca B12 ve D vitamini seviyelerinize de dikkat edin. B grubu vitaminler ve D vitamini psikoloji ile doğrudan bağlantılı olan vitaminler. Günde yarım saat güneşin altında durun. Rahatsız edici bir güneş ve sıcaklık varsa 15 dk dursanız yine iyi. B vitaminleri ve B12 içinde bunları ihtiva eden besinleri tüketmeniz gerekir. Kimseyle tartışmayın, stresli ortamlardan uzak durun, günde 1 saat eğlenceye zaman ayırın. Komik videolar, filmler ya da diziler izleyin. Oyun oynamanız ve insanlarla sosyalleşmeniz gerekir. Yalnız kalmak psikolojiye iyi gelen bir durum değildir. İnsan sosyal bir varlıktır. Unutmayın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim