Şimdi Ara

Koskoca ülkede neden bir tane bilgisayar bilimi bölümü var?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koskoca ülkede neden bir tane bilgisayar bilimi bölümü var?

    Yurtdışında en prestijli bölümlerden olan bilgisayar bilimi Türkiye'de sadece 1 üniversitede, 160k sıralama ve 60 kontenjan ile alıyor.

    Bilgisayar bilimi ile mühendisliği farkı ise kabaca şu:
    "Bilgisayar bilimi, hesaplama teorisine odaklanır. Buna kod yazma da dahildir. Bu, verileri, veri yapılarını, algoritmaları, istatistiksel modelleri ve daha fazlasını mümkün olan en verimli şekilde entegre eden kod yazmayı içerir . Bu alan aynı zamanda, bu görevin bir insan beynini taklit etmesi veya Uber havuzunuz için en iyi rotayı belirlemesi gibi karmaşık görevleri verimli bir şekilde gerçekleştiren algoritmaların nasıl oluşturulacağına da odaklanır.

    Bilgisayar mühendisliği ise elektrik mühendisliği ile bilgisayar biliminin kesiştiği bir alandır . Bilgisayar mühendisleri, akıllı telefonlardan entegre devrelere kadar her türlü bilgi işlem sisteminin nasıl oluşturulacağını araştırır."

    Eğer daha yenilikçi şeyler keşfetmek, geliştirmek istiyorsak kesinlikle bu bölüme ihtiyacımız var, korktuğum bir başka şey ise bu bölüm açılsa bile ciddiye alınmama ihtimali, ki Türkiye'de pek çok bölüme bu yapılıyor. Türkiye sanırım bu açıdan pek gelişemeyecek, çünkü yetkili birileri bu işe özel bir ilgi göstermezse açılsa bile muhtemelen yukarıdaki dediğim şey olacaktır.

    Not: Aynı konu konu dışında da var. Bence 2 alt forumu da ilgilendiriyor, eğer yanlış bir durum varsa adminler sadece yanlış olan tarafı silerse mutlu olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 23 Haziran 2021; 18:57:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • deü cs hakkında da iyi şeyler duymuyorum genelde

  • thevictorious kullanıcısına yanıt
    Zaten bir tek o var, o da pek iyi değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Astrian kullanıcısına yanıt

    aslında sebep belli, cs yerine ceng programı açıp mühendislik ödeneği almak. bu ülkede matematik mühendisliği diye bir bölüm de var. amacı yine ödeme almak. bir de itibar kısmı var tabi halk nezdinde. bilgisayar bilimci, bilgisayar mühendisi kadar göğsünü kabartamıyor anadolu aslanlarının.

  • türkiyedeki isim fetişistliğinden dolayı böyle bir durum var bizdeki mühendislik bölümleri ya tamamen computer science ya da ikisi karışık çok az bir azınlık sadece mühendislik veriyor. zaten attığınız ikinci görsel yanlış. video oyun geliştirme cs uzmanlık alanı değildir. robotik konusunda carnegie mellon üniversitesinin master programı var ve computer science adı altında geçiyor.

    müfredatı mühendislik olan bildiklerim ytü istinye

    ki zaten almanyada da sanırım cs diye geçmiyor bölüm ama içerik belli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thevictorious kullanıcısına yanıt
    Biyolojiye 2 yıllık mı diyip tıpı yere göğe sığdıramamak gibi bir şey bence. Ama fark şu, tıp dünyada da daha prestijli iken burada tam tersi geçerli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    2.yi kaldırıyorum, teşekürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.