< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
sen de göçmen kökenlisin oy veriyorsun, bir de başka göçmenleri beğenmiyorsun. afd ve alman ırkçılarının gözünde seninle hintlinin veya arabın farkı yok. kendini diğer göçmenlerden üstün görmenin sebebi nedir? "Böyle birşeyi sanırım sol cenah yeni icat etmiş. yükselen sağa karşı yerel kaynakları bırakmamak , kendi sol cenahlarını belediye kamu işlerinde tutmak için bunu üretmişler. önümüzde 10 civarı kişilik gurupta alman yoktu, arkamızda biriken 20 kişilik gurupta da alman yoktu. ekstradan bir kaç arap vardı sadece." sen de alman değilsin ki neyin şekli bu? koca alman devletini iki defa üst üste dünya savaşına sokup, eli silah tutan neredeyse tüm alman gençliğinin ölmesi ya da sakat kalmasının sonucunda göçmenlere mahkum edilmesinin nedeni sol siyaset değil, tam anlamıyla ırkçılık soslu milliyetçilik, hatta son zamanlarında direkt ırkçılıktı, biraz tarih okumanı tavsiye ederim. |
|
Sadece o değil ki.. Almanyayı yerden yere vurduğu ve putini öve öve bitiremediği halde ne almanyadan ayrılmaya, ne de rusyada yaşamaya cesareti yok. Yani kendisiyle dünya kadar çelişen bir üye bu forumda zor bulunur. |
|
weimar hükümetinin ekonomik olarak batık olmasının ana nedeni emperyal milliyetçi alman hükümeti ve imparatorunun birinci dünya savaşına tam gaz destek verip, fransada sıvayıp 5 metre toprak kazanımı için binlerce alman gencini harcanacak bir istatistikten ibaret görüp, üstüne savaşı kaybetmesidir. savaştan sonra gelen pavyon hesabını sağcı milliyetçiler "biz yedik içtik gerisini siz ödeyin" diyerek alman halkının üzerine yıkmıştır. bu sebepten seçilen tüm sosyal ve sol hükümetler almanyanın kaybettiği toprak, kısıtlamalar ve inanılmaz fazla savaş tazminatı yükü altında ezildiği için enflasyon patladı. tarih derslerini çok atlamışsın. karşındakini bir halt bilmiyor sanıp konuşuyorsun. bu laflarınla anca hiç tarih okumamış cahil cühela çocukları kandırırsın, o da bir süreliğine okuyup da aydınlanana kadar. |
|
sen de göçmen kökenlisin oy veriyorsun, bir de başka göçmenleri beğenmiyorsun. afd ve alman ırkçılarının gözünde seninle hintlinin veya arabın farkı yok. kendini diğer göçmenlerden üstün görmenin sebebi nedir? "Böyle birşeyi sanırım sol cenah yeni icat etmiş. yükselen sağa karşı yerel kaynakları bırakmamak , kendi sol cenahlarını belediye kamu işlerinde tutmak için bunu üretmişler. önümüzde 10 civarı kişilik gurupta alman yoktu, arkamızda biriken 20 kişilik gurupta da alman yoktu. ekstradan bir kaç arap vardı sadece." sen de alman değilsin ki neyin şekli bu? koca alman devletini iki defa üst üste dünya savaşına sokup, eli silah tutan neredeyse tüm alman gençliğinin ölmesi ya da sakat kalmasının sonucunda göçmenlere mahkum edilmesinin nedeni sol siyaset değil, tam anlamıyla ırkçılık soslu milliyetçilik, hatta son zamanlarında direkt ırkçılıktı, biraz tarih okumanı tavsiye ederim. |
|
AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
|
|
Sadece o değil ki.. Almanyayı yerden yere vurduğu ve putini öve öve bitiremediği halde ne almanyadan ayrılmaya, ne de rusyada yaşamaya cesareti yok. Yani kendisiyle dünya kadar çelişen bir üye bu forumda zor bulunur. |
|
|
|
weimar hükümetinin ekonomik olarak batık olmasının ana nedeni emperyal milliyetçi alman hükümeti ve imparatorunun birinci dünya savaşına tam gaz destek verip, fransada sıvayıp 5 metre toprak kazanımı için binlerce alman gencini harcanacak bir istatistikten ibaret görüp, üstüne savaşı kaybetmesidir. savaştan sonra gelen pavyon hesabını sağcı milliyetçiler "biz yedik içtik gerisini siz ödeyin" diyerek alman halkının üzerine yıkmıştır. bu sebepten seçilen tüm sosyal ve sol hükümetler almanyanın kaybettiği toprak, kısıtlamalar ve inanılmaz fazla savaş tazminatı yükü altında ezildiği için enflasyon patladı. tarih derslerini çok atlamışsın. karşındakini bir halt bilmiyor sanıp konuşuyorsun. bu laflarınla anca hiç tarih okumamış cahil cühela çocukları kandırırsın, o da bir süreliğine okuyup da aydınlanana kadar. |
|
AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
|
|
kusura bakma ama! sallayıp duruyorsun hala da devam ediyorsun. ciddiye alamıyorum gülme geliyor :D bizim ülkemizde çoğu solcunun bidliği yani yutturulduğu saçmalıkları yazmışsın! birincisi savaşı öyle berline girer gibi kaybetmediler. Sadece iç karmaşa çıktı. Almanya'da yahudi bolşevikler misali pasaran / solcu ayaklanma başladı. Para ile birileri ideolojilerini sattı ve Kral 1918 de kaçmak zorunda kaldı! (para acaba nereden geldi?. bunu herkes biliyordur). devam edeyim mi yoksa batıdan bize devşirilen yahudi kaynaklı solculara öğretilmiş saçmalıklara devam edecek miyiz? hangisini yapalım? :D not: yahu şimdi günah almıyayım. bize bu palavralar önce İsmet paşa döneminde sonra katlanarak "ezan şehidi" denilen menderes döneminde ülkemize itelendiler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Eylül 2025; 16:9:20 > |
|
Adam tespit yapıyor. Kendi ayaklarına sıkıyorlar diyor. Almanlar aleyhine oy atıp da almanlara" bakın siz kendi ayağınıza sıkıyorsunuz ama benim işime geliyor" bile diyebilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
doğru bu arada, birinci dünya savaşında alman toprakları zarar görmedi, batı cephesi genelde fransa ve belçikada geçti. insanlar 20 metre toprak kazanımı için binlerce gencin ölümünde sorun görmeyen gözleri körleşmiş general ve imparatora dur demeyecek mi zannediyordun? ilkinde beceremediklerini ikincisinde neredeyse tüm alman şehirlerini yerle bir ettirip, eli iş görecek alman nüfusu kalmayıp göçmenlere mahkum kaldılar. ayrıca tam bir nazi düşünce tarzı olan "yahudiler yaptı da ayaklandılar da" tırıvırı anca. aynen kanka batırıp sıvayan alman üst yönetim generalleri ya da bir işi beceremeyen imparator değil de her zaman suçu atması en rahat yahudilerdeydi sorun tabii ya. hayat görüşleri taban tabana zıt olan kapitalizmin mucidi yahudilerle sermaye karşıtı solcuları aynı potaya koyman zaten kumaşını belli ediyor. şimdi tıraşı bırakalım da sana gelelim çeto soruya cevap vermeyip sallıyorsun. senin diğer göçmenlerden farkın ya da ayrıcalığın ne? bir iş yaptığın da yok konuşmalarına bakılırsa sosyal yardımla geçiniyorsun. ayrıca o bahsettiğin sırada sen de alman değilsin ki. alman sol demokratlarının sağladığı sosyal yardımların hepsinden faydalanıp bir de sol demokratlara dil uzatıp ırkçılara yamanmaya çalışıyorsun. yaşamın ile desteklediğin görüşün birbiriyle tutar yanı olmadığı için çok komik duruyor bu. afd ve ırkçıların gözünde sen çok mu farklısın sanıyorsun? dilerim ki afd başa gelip senin gibilerini de sepetler, işte o zaman hak ettiğini bulursun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 14 Eylül 2025; 16:28:45 > |
|
|
|
almanların kaybetme sebebi içten çıkan ayaklanmalar. he savaşta bazı cepheleri kaybetme sebepleri ise ki bu güneyde yani afrika ve ortadoğuda: osmanlı'da abdülhamit'in hem ingilizlere hem almanlara oynamasından kaynaklıydı. Osmanlıyı çok fazla büyütmüştü almanlar. adını hatırlıyamadığım almanca bilen bir gazeteciyi de alman ekiple anadolu kırsalına göndermişti osmanlı ki almanlar orada aslen anadoluda asker olacak gücü araştırmaya gidiyorlardı. Ama raporlar korkunç gelmişti. Halk sefil durumda. Köylerde erkek sayısı azalmış. kalan erkeklerin çouğu yaşlı. genç olanlar da akraba evliliğinden muhtemelen engelli. İnsanlara mesela peygamberi soruyorlar, Enver cevabını alıyorlarmış. Yani o yüzden almanlar o cephelerde osmanlıya güvendiler. yoksa diğer cephelerde en çok güç kaybeden karşı devletlerdi. hatta ingilizler sinir gazı falan dendiler. neyse bu sağın , devlet varlığı için mücadele ederken aynı bünyede solun dış mihraklarla iş birliği yapıp bünyeyi içerden yıkmasıdır Almanların birinci dünya savaşı. ikincisi için özet geçeyim: Bir onbaşı nasıl führer olabilir? bunun tarihte açıklaması yok! adam askeri okul bile görmemiş. diğer soruna gelince: AB vatandaşıyım. Belirli haklar var. Nasıl mesela bulgaristan ve romanya'ya "gay yürüyüşünü kabul et eşiktlik olsun avrupa'da" dendiyse aynı avrupa "bu eşitlikten senin vatandaşların da yerel yönetimlerde söz sahini olabilirtler" maddesini de tahhüt etmiştir. işte buradan geliyıor benim oy kullanma hakkım. hindistan'ın ne insanı ne ülkesi böyle bir kararda razı olmadı imza atmadı. anladın mı solcu kardeş neden buna tepki koyuyorum? not: ben yemeğe çıkıyorum. dönünce yazarım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Eylül 2025; 17:8:3 > |
|
|
5 milyon hartz4 alan adamın net maaşı 560 euro oldu. kira yardımı 500 euro. yani maliyeti 1100 euro diyebiliriz. Thüringen belediye başkanı 5 kişilik bir suri ailenin yardım kağıtlarını paylaşmıştı 2023 yılına ait. 6000 ila 7000 euro arasında aylık yardım alıyorlarmış. böyle 1 milyon aile var. sen hesapla ne kadar kim para iyiyor. ayrıca her türlü pislik bu mültecilerden geliyor. göçmen ile mülteci ile arada fark => Göçmenler kağıt kürekle uğraşarak geliyorlar. mülteciler ise kaçak ve belgesiz geliyorlar. |
|
|
dur cevap yazacaktım ama yemeğe gitmiştim. şimdi ger geldim. yahu afd kazansın göndersin. beni hiç yadırgamaz. hatta AB'den çıkıp AB çöksün. yahu bulgaristan komünist sistemde pravetz adında pcyi sıfırdan rami işlemcisi hdd'si üretiyordu. Ruslara Macarlara Doğu almanlara hesap makinası ve MacOS yerine onun klonunu yapıp satmışlardı. moskof kafalar ise bunca şeyi yine "bunnar bizim drugarlarımızı gapitalızt yapadzak" diyip Bulgaristan'ın da önüne taş koydular. Bulgarlar 90'lara gelirken tek dertleri rusya abisi ve gerileyen nüfusları olmulştu. sonra halk ne dedi "bathı coh eyü. ben iki dürlü gorfet yiyiyyah, evrobada 10 çeşıt gofret yiyyah. o zaman gahrolzun gomunizm" vs. eee demokrasi geldi ne oldu? silah fabrikaları abd'ye geçti. o silahlar gitti yugoslavya'da hem sırplara hem arnavutlara... bulgaristan ise fabrikaları kaybetti kapatıldı. aynı bizim teyyare muhabbeti gibi. robotik sistem satıyordu bulgarlar japonlara 80li yıllarda. hepsini amerikalılar aldılar ve kapattılar. AB'ye girdi sonra ne yapabildi bulgaristan? hiç birşey. yazılımcı üssü oldu o kadar. yoksa birşey üretemiyorlar yapamıyorlarda. Asange'ın wiki leaks belgelerini okudun mu mesela? 89 da CIA o zaman komünist ordu generali Borisov ile görüşüyor. Moskova bunu duyuyor ve öldürmek için adam gönderiyor. Ama Borisov'a haber gidiyor. borisov bizim konsolosluğa sığınıp mesela öyle canını kurtarıyor. yani senin övdüğün batı ve siyonist kuklası AB olmasaydı bulgaristan daha iyi oalcaktı. demokrasi diye ülkenin içinden geçtiler. o yüzden Almanya ayakta kalmalı. yoksa yahudiler başta almanya ve batıyı yiyecekler. Rabbi olan David Touitou'nun konuşmasını nette bul dinle! Adamlar açık açık diyorlar : "İslam, İsrail'in süpürgesidir". bu cümleyi içinde "batı yıkılmalı, çünkü hristiyanlık çökerse mesih gelir, o yüzden arapların avrupa'yı ele geçirmesi işimzie gelir" dediği konuşmasında söyledi. yani israil senin kürt milletinin kara kaşına gözüne hasta değil. kullanıp atacak. onlar için sen ben birer goim'iz. Almanya'da olan da bu. yahudiler, hirstiyanlığa savaş açtılar. bunun ayrıca bize de yansıması olacak. |
|
Olay ne burada şimdi ben anlayamadım. Konu sahibi neyden şikayetçi ? Bir TÜRK OLARAK kendisi Almanya'da oy kullanıyor. Ama Hindular Araplar veye başka milletler oy kullanıyor diye çıldırıyor mu ben mi yanlış anladım !!! Sonuçta sende SAFKAN Alman değilsin senin diğerlerinden ayrıcalığın ne tam olarak ? Not: Bu arada seçimde sadece 1 eyalette eyalet seçimiymiş Yerel seçim bir nevi. Orada benim anladığım seçim sitemi farklı. 16 yaş ve üzerindeki seçmenlerin oy kullanıyor. Alman vatandaşlarının yanı sıra O bölgede yaşayan Avrupa Birliği vatandaşları da sandığa gidiyor. Belediye başkanı seçimlerinde adayların ilk turda yüzde 50 oy barajı var barajı geçememesi halinde 28 Eylül’de ikinci tur yapılacakmış. Ve ek olarak Uyum meclisi çıkarmışlar. ( Alt meclis gibi bir şey Woow bir yetkisi yok oradaki Göçmenlerin hakları dertleri için. Orada senin gördüklerinde bunlardır. ) Yerel seçimlerle aynı gün, göçmenlerin temsil edildiği Uyum Meclisleri için de sandık başına gidildi. Adayların çoğunluğunu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu bu seçimlere, Alman vatandaşı olmayan göçmenler katıldı. Belediyelerle göçmen topluluklar arasında köprü görevi gören Uyum Meclisleri, eğitim, kültür, eşitlik ve ayrımcılıkla mücadele gibi alanlarda göçmenlerin sorunlarını belediye gündemine taşımayı amaçlıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 14 Eylül 2025; 23:26:12 > |
|
|
AMD Ryzen 9 9950X3D2 /// Nvidia GeForce RTX 5090 /// Asus ROG Crosshair Glacial AMD X870E /// ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 /// ASUS Essence STX II Sound Card /// G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400MHz CL32 64GB /// Seagate BarraCuda Pro 10TB /// Samsung 860 QVO SSD 4TB /// Crystal Series 570X /// Seasonic 1200W Prime // CableMod PRO ModMesh Renkli Kablo // Alienware 34 QD-OLED (AW3423DW) + Dell UltraSharp UP3218K Kroyum ama para bende. |
|
Vatandaş olunca oy kullanıyor demek ki. Mesela bizim basket milli takımında 2 zenci var . Biri diyebilir zenciler niye Türk milli takımında oynuyor diye. Vatandaş olduğu hatta yapıldığı için denilir ... Adamlar yıllarca Almanya için çalışmış sonra vatandaşlık almış birkaç milyon Türkiye kökenlide vatandaş Almanya'da hatta bakan milletvekili de oluyor... Laik toplumlar üremez bunun yerine ucuza çalıştıracak birini istihdam eder sonra o kişi orda patron olabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|