Şimdi Ara

Koruma konvoyuna yol vermeyen araca vurarak yol açmak. (Yok artik!) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
6
Favori
39.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
437 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 71 inci ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 141 inci maddesinde geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ve bu hakkın hangi hallerde ve ne şekilde kullanılacağı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı resmi gazetede yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 141’inci maddesinde yapılan değişiklik ile:

    “a) Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar;

    1) Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan ambulans ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar,
    2) Organ ve doku nakil araçları,
    3) İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları,
    4) Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları,
    5) Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar,
    6) Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi araçları ile acil müdahale gerektiren çalışmalarda görevli araçlar,
    7) Afet ve acil durum hâllerinde afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,
    8) Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlar,”

    Görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahip olduğu, ancak bu hakkın halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılabileceği, bu araçların görev hali dışında geçiş üstünlüğü işaret ve hakkını kullanamayacakları hüküm altına alınmıştır.

    http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/SSS/34.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 24 Aralık 2018; 20:24:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtayd

    Bu görüntüyü Fox a atalım. artılayın herles görsün
    Fox mu Kime Atacaksın Portakala mı? Valla O Portakalı Güzel Yiyoruz Ha :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    1802 tane mesajın var 1803 tanesi bomboş yazı.

    Nasıl bir trollsün anlayamadık. Çoğu trollün kendine has bir stili var senin stil sanki birisi klavyeye rastgele basıyor en sondada üzerine kusuyormuş gibi.

    Alıntıları Göster
    Anla işte troll diyen sen oluyorsun, troll olsam senin benzetmeye çalıştığın şekilde olurdum ama değil, o yüzden bundan sonra yazmam bari de ne haliniz varsa görün şunu anladım ki sizin kimsenin fikrine saygıniz yok madem öyle kendini çalın kendiniz oynayın vee umarım Türkiye yi düzeltirsiniz. Madem biz düzeltemedik buyurun sahne sizlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az daha zorlayın zavallı ak troller...Vatandaşa çarpanları haklı çıkartın...Hatta tepenize de çıkartın...Ama şunu hiç düşünmeyin...O arabada korunan (kimden korunuyorsa artık) sizin verdiğiniz oylarla o araçta oturuyor...Şunu da unutmayın...O koruma terörü bir gün gelip araçta aileniz,çocuğunuz varken size de çarptığında çevrenizde yardımcı olacak hiç kimseyi bulamayacaksınız...Bugün kul köle olup taptıklarınız yanınızdan geçip yan bile bakmayacaklar...Siz böyle devam edin...
  • Hala görüntülerdeki çakarli araci savunmaya yeltenenler oluyor ya oes diyorum hakkaten pes...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Anla işte troll diyen sen oluyorsun, troll olsam senin benzetmeye çalıştığın şekilde olurdum ama değil, o yüzden bundan sonra yazmam bari de ne haliniz varsa görün şunu anladım ki sizin kimsenin fikrine saygıniz yok madem öyle kendini çalın kendiniz oynayın vee umarım Türkiye yi düzeltirsiniz. Madem biz düzeltemedik buyurun sahne sizlerin.

    Alıntıları Göster
    Sal da düzeltek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana olsa muhtemelen usturuplu bir biçimde frenleyip, frenlerken hafif hafif kırardım adamın üstüne. Boylu boyunca bir çizelim arabasını, tamponunu, farını, aynasını, arka tamponunu alalım. Yandan komple boyattıralım. Kesin yapardım.

    "Abi ne yaptım, ben sağda gidiyorum, aklım çıktı, zaten iyi araba kullanmam..." olay çıkarsa eziği oyna. Hem kendi arabasını, hem benimkini ödetsin devlet kasasından. Birileri kulağını çeker. Kaza dediğim gibi daha büyük olsa, gene çekip gitme ihtimali %50. Arkasından kaza yerinden kaçış suç duyurusu, araç plakası ve videolu görüntüyü hem suç duyurusuna kanıt, hem kaskona kanıt. Kasko bulur onu. Ben de bulurum zaten kimin itiymiş. O kişiye de ulaşır şikayetlerimi yaparım. Böyle tipler kimin adamı ise, ondan azarı yeyince, tıpış tıpış gelir ayağına kadar özürünü de diler. Kaza anında kameradan falan da bahsetmem. Patron kendisi sansın. Atarlansın şöyle, horozlansın, yükselsin... Ağbabalarına 3 günde ulaşabildiğimi görünce işin rengi değişir.

    Ankara'da korumalar bu maymunlukları pek yapamıyor. Çünkü hangi arabada kimin ne "yeğeni" var bilemiyor. Yanlış birine denk gelirler, öttürür. O yüzden bir tık daha efendiler. Olmasalar zaten, dediğim gibi, acemilikten panik yapar vururum.

    Muhtemelen dediğim gibi, usturuplu şekilde fren yaparak üstüne kırardım ki boylu boyunca alayım arabayı. Bendeki Kalos'la başıma gelse, tepkim kesin olarak bu olurdu. Ben mi kaçacağım? Pahalı araba kaçsın. Kalos'u çöpe atsam üzülmem lan. "Gece arabayı da çöpe attık, yazık oldu" diye bir gece uykum kaçmaz. Koruma yanı boydan yıkık araba ile gitsin bakalım kodamanını almaya. Geceleri uykusu kaçar, kanter içinde uyanır. Ben kafayı yastığa koyduğum gibi, mışıl mışıl uyurum vallaha. O düşünsün.

    Trafikte sadece koruma arabası değil, tüm arabalar için geçerlidir bu durum. Arabana birşey olursa üzüleceksen, başkasına bulaşmayacaksın. Çok yapmışlığım vardır, kaldırırken kaçırıp tampona dayamışlığım, sıfır geçenden kaçmayıp aynama çarpmasına sebep olmuşluğum, "acemilik" yapıp ters yönden gelenin aynasını almışlığım, sokaktan caddeye bağlanırken bağlantı ağzına ikinci şerit araba koymuş adamın kapı-çamurluğuna sürtüp dönmüşlüğüm... Yaparım yani. Herkes iyi araba kullanmak zorunda değil ya? Ben de acemi şoförüm... Arabanızı seviyorsanız, aklınız başınızda olsun, acemiliğim tutabilir yani. Ruhunuz bile duymaz. Beni mal, "beceremedi arabama vurdu" sanırsınız. Ayarlarım ama. Suçlu siz çıkarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Aralık 2018; 23:12:19 >




  • Adam 200 metre arkasından deli gibi siren çalan selektör yakan ambulansa yol vermiyor polise mi yol verecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemde sıradan bir gün daha...
  • Geçtiğimiz aylarda benzer durumu Avrasya tünelinden geçerken yaşamıştım. Yaklasik 30 araçlık bir konvoy yanımdan geçerken dev jeeplerden bir tanesi 2 şeritli tünelde yolu ortalayarak beni sıyırıp geçmişti. Çok beddua etmiştim arkasından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taishos -- 24 Aralık 2018; 23:27:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu arabadaki sen olaydında keşke bi o zaman haykırışlarını buraya nasıl yansıtıyodun bak gör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Aralık 2018; 23:25:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum mu silmişler acaba niye
  • Şu yöneticileri ayrı bir şehire mi ayrı bir bölgeye mi artık nasıl olacaksa halkın vatandaşın arasından çıkarmak lazım. Halk için tehlike oluşturuyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda cakarli araci savunan butun uyeler bende bloklu. Peki sizce tesaduf mu ?



    Hayir ben bunlari ulke gundemindeyken bloklamistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar devlet büyüklerimizi yol vermek için gerekirse kendini arabayla uçuruma atacaksın.şehit olacaksın.

    Allah sonumuzu hayır eylesin ne diyim artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde yol ayrımı var vatandaş niye sağa geçip yol vermek zorunda oluyormuş? Adam sağdaki ayrıma gitmiyorki soldan düz devam ediyor. %100 korumalar haksız. Sırf birilerine yalakalık için gözün gördüğü şeyide inkar ediyorsunuz. Yazıklar olsun bu zihniyete.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 24 Aralık 2018; 23:52:52 >
  • Adım gibi eminim vatandaşın aracını küçümseyip yaptılar bunu. Bir 7 serisi A8 S Class vb arabaya veya super spor bir araca asla cesaret edemezlerdi ÇOK NET.
    İkincisi o arabadan bir psikopat çıkmadığı için o korumalar yatıp kalkıp dua etmeli. Bir gün gerçekten manyak, hayattan beklentisi kalmamış birine denk gelecekler o zaman bazı şeyleri tersten görecekler.

    O korumaların yapması gereken üçgeni bozmadan dönüşü tamamlamaktı. Zaten 2 şeride düşmüş yolda hem de virajda bu hamle cinayete alenen teşebbüstür.
    Herkes dalgın olabilir farkına varamayabilir öyle anlar oluyor ki ambulansı farkedemeyebiliyoruz. İnsanın olduğu her yerde hata vardır. Acemi olabilir panik bir kadın sürücü olabilir bilemiyoruz. İçerisinde çoluk çocuk olabilirdi. Ama eminim bunu yapanlar bunun bedelini mutlaka öder Allah'ın adaleti şaşmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtayd

    Bu görüntüyü Fox a atalım. artılayın herles görsün
    Yer izmir yalnız portakal kabuğu aynı eleştiriyi yapamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Az daha zorlayın zavallı ak troller...Vatandaşa çarpanları haklı çıkartın...Hatta tepenize de çıkartın...Ama şunu hiç düşünmeyin...O arabada korunan (kimden korunuyorsa artık) sizin verdiğiniz oylarla o araçta oturuyor...Şunu da unutmayın...O koruma terörü bir gün gelip araçta aileniz,çocuğunuz varken size de çarptığında çevrenizde yardımcı olacak hiç kimseyi bulamayacaksınız...Bugün kul köle olup taptıklarınız yanınızdan geçip yan bile bakmayacaklar...Siz böyle devam edin...
    akp akp diyorsunda yer izmir video açıklamasına bakarsın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.