Şimdi Ara

Koronavirüs Türkiye’de yurt dışı turları vurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koronavirüs nedeniyle başta Çin olmak üzere, çok sayıda ülkeye ulaşım durma noktasına geldi.Daha önce Çin ve İan seferlerini durduran Türk Hava Yolları, son olarak İtalya, Güney Kore ve Irak seferlerini de durdurdu.
    Bağlıkaya: Böyle devam ederse...

    Konuyla ilgili olarak Hürriyet'ten Burak Coşan'a değerlendirme yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tüm dünyada turizm hareketinin ciddi şekilde yavaşladığına dikkat çekti. İnsanların seyahat edecekse bile kendi ülkesinde kaldığına dikkat çeken Bağlıkaya, virüsün bu şekilde devam etmesi durumunda yurt içi seyahatlerin yurt dışı seyahatlerinden daha fazla olacağını söyledi.

    ''Türkiye'de yurt dışı rezervasyonları durdu''

    Yaz aylarıyla birlikte virüsün etkisinin azalması durumunda turizmde yeniden bir hareketlilik başlayabileceğini ifade eden Bağlıkaya, ''Ancak şu anda turist hareketi çok azaldı. Türkiye’de yurt dışına tur düzenleyen tur operatörleri de mart sonuna kadar başta İtalya olmak üzere turlarını iptal etmeye başladı. Türkiye’de rezervasyonlar durdu. Vatandaşların büyük bir kısmı ülkeden dışarı çıkmak istemiyor” dedi.

    Virüs İtalya ve Avrupa'ya yayılınca daha farklı bir hal aldı''

    Travel Zone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öztürk ise, turizmde kaos havasının hakim olduğunu söyledi. Salgın nedeniyle ilk etapta uzak doğu seyahatlerinin durduğunu, virüsün İtalya'ya ve Avrupa'ya yayılması ile berber durumun daha farklı bir hal aldığını kaydeden Öztürk, ''Türk tur operatörleri iyi niyetli bir şekilde İtalya’ya olan turlarını iptal etmeye başladı. Bir panik havası hakim tüketicide. Mart ve nisan ayları için İtalya turlarının neredeyse tamamı için iptaller geliyor. Ancak diğer ülkelere yapılan uçak seferleri devam ettiği için turları iptal etmek daha zor oluyor.'' diye konuştu.

    ''Temmuz ve ağustos turları bile iptal ediliyor''

    Şu anda tüketicilerin temmuz ve ağustos aylarında yapacakları turları bile iptal ettiğini belirten Barış Öztürk, ''Turun yapılacağı tarihten 30 gün öncesine kadar vatandaşın turu iptal etme hakkı bulunuyor. Genelde bu hak kullanılıyor. Bazı turlarımız ise devam ediyor. Örneğin İtalya’ya gelecek hafta 120 kişiden oluşan 4 ayrı tur düzenlenecekti. Bu turlarda toplamda 20 kişi kaldı. 20 vatandaş gitmek istediği için yine de bu turu yapıyoruz. Bu tur şirketi için zarar anlamına geliyor. Ancak hareketin devamı için tura devam ediyoruz. Diğer bölgeler için de iptal talepleri geliyor ama asıl duru etki yeni taleplerde. Şu anda yurt dışı turlarda yeni satış yok denecek kadar az” ifadelerini kullandı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/koronavirus-turkiyede-yurt-disi-turlari-vurdu



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.