Şimdi Ara

Koronavirüs salgınını iyi yönetemediği gerekçesiyle Dünya Sağlık Örgütüne soruşturma başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 320 binden fazla insanın hayatına mal olan, hızı yavaşlasa da tehlikesi henüz geçmeyen koronavirüs salgını sırasında en çok eleştirilen kurumların başında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geliyor.



    KOVİD-19 hastalığı karşısındaki tutumu nedeniyle hedefte olan kurumun Çin’den gelen baskılara boyun eğdiği ve salgını geç ilan ettiği gibi iddialar nedeniyle soruşturulmasına karar verildi. DSÖ’nün en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nin 73. toplantısı için video konferans aracılığıyla bir araya gelen 194 üye ülkeden en az 100'ünün onanıyla alınan soruşturma, en kısa sürede başlayacak.



    Ayrıca Bkz.İlk insanlı koronavirüs aşı denemesini yapan ABD’li Moderna: “İlk sonuçlar umut verici”



    Yapılan açıklamaya göre soruşturmanın amacının “salgınlara yönelik hazırlıklarının ve önlemlerinin artırılması, pandemilere karşı müdahalelerin güçlendirilmesi” olduğu belirtildi. Soruşturma esnasında ayrıca, hayvanlarda ve insanlarda koronavirüs enfeksiyonunun nasıl önleneceği ve yeni zoonotik (hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) rezervuarların oluşumunun nasıl önleneceği hakkında DSÖ’ye rehberlik sağlanacak.



    Soruşturma kararının ABD Başkanı Donald Trump’ın DSÖ’ye gönderdiği ve örgütün 30 gün içinde çalışmalarını iyileştirme taahhüdünde bulunmaması halinde maddi destek kesintisi yapılacağına yönelik uyarı mektubunun ardından alınması ise dikkat çekti.



    Donald Trump, DSÖ’ye yolladığı mektupta Çin’i de suçlamış ve örgütü “Çin’in kuklası" olmakla suçlamıştı.








  • Kesinlikle hakli karar. Biz bile arkadaslar arasinda çinden gelen ilk verilerin yalan oldugunu bu isim buyuyecegini anlamistik. Dsö bilerek yapmis gibi ciddiye almadi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dsö fena çuvalladı taiwan dan gelen uyarıları dikkate almayıp çine boyun eğdi.

  • DSÖ'nün hayatı kaydı... başındaki adama yazık oldu, ilginç de bir ismi var, nereli acaba...

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Etiyopya

  • DSÖ de diğer ülkeler ile ekonomi ile sağlık arasında gitti geldi, bilimsel olarak kesin birşeyler demek için araştırma ve ispat gerekir, bunlar da bu kısa süreçte gerçekleşmediği için sokağa çıkmayın, maske takmayın, bu salgın tehlikeli gibi uyarıları ilk başta demedi, çok geç verdi.

    DSÖ yü kandıran da Çin oldu, çin de her ne kadar açık politika izliyormuş gibi yapsa da sağlıklı veriler vermedi, hala salgının ne zaman nerde nasıl başladığı ile ilgili soru işaretleri var.

    Ama bu çuvaldızın bir diğer ucu da ülkeler de, onlar da halklarını kendileri yeterince uyarmadı, halk dinlemedi, inanmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 20 Mayıs 2020; 0:0:21 >
  • En az 1 ay oyaladı dünyayı. Trump haklı. Bu tip organizasyonların artık sonu geliyor.
  • Ocak sonu yapacağımız yurt dışı seyahatleri, ocak ayı ortasında iptal ettik.
    Daha ortada doğru düzgün bir açıklama bile yoktu.
    Ama bir şeyler olacağını öngördük.
    Biz oturduğumuz yerden bunu analiz edebiliyorsak ve önlemimizi alabiliyorsak dsö ne işe yarıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSÖ başkanı domuz gribi aşısı bile olmadan domuz gribi konusunda yaptığı manipülatif açıklamalarla, dünyaya çöpe gidecek aşı satışı yaptırıldığında neredeydiniz?

    Konu Çin' in yararına olunca DSÖ kötü. İlaç şirketlerinin yararına olunca DSÖ çok iş yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 20 Mayıs 2020; 1:57:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kloveangel

    Bu mesaj silindi.
    Çok boş yorum. Dünya nüfusunun azaltmak isteseler öldürme oranı bu kadar az olan bir virüs yapmazlar. Öyle bir virüs yaparlar ki hayatın kayar. Bill Gatesi bir salın artık. Adam dünyanın en çok bağış yapan insanlarından biri. Etiyopyalı who başkanı beceriksiz ve yolsuz biri olabilir evet ama billle alakası ne?

    Bill Gates sadece bulaşıcı hastalıklar nükleer silahlardan daha tehlikeli dediği için adamı coronanın sorumlusu ilan ettiniz var ya cahillinizden illallah ettik.

    Bu virüs doğal bir virüs ve yeni virüslerin ortaya çıkması da doğal. Her virüse labaratuvar yapımı demekten vazgeçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kloveangel kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. İzleyebilenler Dr. Judy Mikovits'in açıklamalarını bulup izlemeye çalışsın. Kadın ölümü göze alıp açıklamalar yaptı. DSÖ'nün başındaki adamın ne kadar bir pislik olduğunu (Anthony Fauci) gözler önüne serdi. Her yerden siliyorlar. Yakalayabildiğiniz an izleyin. Belkihttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158549108070680&id=773795679 bu linkten izleyebilirsiniz hala. Play butonu görünmesede üstüne tıklayınca çalışması lazım.

  • bizde de konu hakkında yeterli bilgisi olmadan tvye cikip insanları yanlis yonlendiren doktorlara sorusturma acilmaliydi.
  • ABD b*ktan sağlık sisteminin suçununu atacak yer arıyor.

  • Yahu bu DSÖ bildiri yayınlamaktan başka bir şey yapmadı ki şimdiye kadar rapor paylaştı sonra hatalı deyip sıçtığını anladı kaldırdı saçma sapan bir kuruluş o kadar yardımı ne yapıyorlar acaba kesin fedöncü bunlar
  • Nihayet DSÖ çok yetersiz kaldı, görevini yerine getirmedi , salgını hem geç duyurdu hemde uçuş yasağı getirmeye gerek yok dedi.

  • https://twitter.com/WHO/status/1217043229427761152


    14 Ocak açıklaması utanç verici.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.