Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2977. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.378.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29752976297729782979
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Asilar her sene yenilenir demedim, gribal asilarin etkileri uzun surmez dedim ve virusun mutasyonuylada bir etkisi kalmaz dedim. Kalitim kaderciliginin dogru olmadigini soyledim, cevrenin etkisinin bunda daha buyuk oldugunu anlatmaya calistim. Epigenetik kavraminin icinde bile bir öneki var, epi eski yunancada ek olarak, ustunde gibi manalar tasir. Sanirim bazi yerlerde birbirimizi yanlis anliyoruz.
    Bak alıntı yapıyorum ki, pişkin pişkin öyle dememiş gibi konuşma diye. Koronamutasyonuna inanan bir kimsenin epigenetikten bahsetmesi, bilimi alaya almaktır. Pis darvinci.
  • A.Doğukan A kullanıcısına yanıt
    Bu konuda fikir beyan edebileceğini düşündüğüm Prof. Mehmet Ceyhan'ın açıklaması sorunuza yetkili görüş olacaktır. Takip etmenizi öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.Doğukan A kullanıcısına yanıt
    Ortak noktada buluşmak ancak karşılıklı anlayış ile olur.

    Bu adam bilmediği, öğrenmediği, okumadığı, anlamadığı konularda ahkam kestiği için benim ümidim yok.

    Adamın bilgisi yok. PCR ne Seroloji ne, CT ne, Karaciğer fonksiyon testi ne, heparin desek hap mı der

    Böyle adamlar şu konunun içine ediyor. Modlar da keyifle izliyorlar.

    Kendi adıma kusuruma bakmayın, ama yalan yanlış bilgileri savunan böyle insanlara inanmayın.

    Yeni yasa çıktı. Bence böyle yalan bilgiler verenlerin cezalandırılmazı zaruri.

    Adam kendi fikrini savunmuyor, terbiyesizce empoze etmeye çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Bak alıntı yapıyorum ki, pişkin pişkin öyle dememiş gibi konuşma diye. Koronamutasyonuna inanan bir kimsenin epigenetikten bahsetmesi, bilimi alaya almaktır. Pis darvinci.

    Alıntıları Göster
    Bilimi senin gibi iki birsey ögrenip kendini Einstein sanan, görmedigi tanimadigi insanlar hakkinda atip tutan, kendinden baska herkesi haksiz gören, sanan narsistler alaya aliyor. Dogada her canli yasama daha iyi adapte olmak icin evrim gecirir, aksini iddia edenin zaten bilimle alakasi yoktur. Darwinci degilim cünkü dogada cok seyi yanlis okumustur. Örnegin yasamak icin öldürmek gerektigi zirvaligi, dogada hersey yasamak icindir ve bunun icin ise en basitinden insan vucudundaki trilyonlarca hucrelerin yaptigi koordinasyona bakmak yeterlidir.




  • Belçika +673 vaka
    Polonya +615 vaka
    Avustralya +716 vaka

    Keskin yükseliş yaşayan bazı ülkeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Saglam bos yapmissin. Virüs bizim iyiligimiz icin bulasmayi sonlandirmaz. Virüs konakcisini öldürürse kendisininde sonu gelir bu sebeple, zaman icinde kendi varligini sürdürmek icin öldürücü olmayacak sekilde degisim gecirir.

    Senin sandigin sekilde virüs hep ayni kalacak olsa 1. Asi cikarmak cok kolay olurdu (bunun icin zaman kisitlamasi ve degisim gecirmeyle asinin etkisiz olma tehlikesi olmazdi). 2. Bircok gribal Virüs halen daha cok öldürücü olurdu.

    Insanlari kendine laf anlatmaya mecbur birakip birde laf anlatmaktan yakiniyorsun. Evrim baska bir olaydir, bir canlinin radikal mutasyonu baksa bir olaydir. Canlinin yasam bicimine ve gereksinimine göre adaptasyonu vardir, bunu inkar edecek degilsin sanirim, edeceksen eger elindeki Stethoskopu usulca masaya birakip, hemen eline bir Süpürge al . Doktor oldugunu iddia eden adama ne anlatiyorum, virüsler ilk ciktigi anla bu andaki sekliyle birebir aynimi? Ben ne diyorum sen ne diyorsun, sana muayene olacak olan hastanin vay haline




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    quote:

    Evrim baska bir olaydir, bir canlinin radikal mutasyonu baksa bir olaydir. Canlinin yasam bicimine ve gereksinimine göre adaptasyonu vardir,

    Mutasyonu adaptasyon sanan sensin! Lütfen kabul eder misin sözlerinin sorumluluğunu, üste çıkmak için konuşuyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200~ vaka açıklayan İtalya’da koronavirüs için ilan edilen olağanüstü hal 15 Ekim’e uzatıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bu zamana kadar geçen pandemi sürecinde: Nasıl oluyor da senin gibi sürekli Covid19 endişesi yayan birinin kendinden şüphe edipte Covid19 için PCR testi yaptırmaz. Halbuki hiç mi kendinden bunca zaman şüphelendiğin kötü hissettiğin an olmadı?

    Hızlandırılmış kan testini de oldum, PCR testini de karantinada da kaldım. Neden insanların karantinadan kaçmak istediklerini iyi biliyorum, PCR testinde buruna sokulan çöpün neler hissettirdiğinide. Çevremde bile Covid19' a yakalanan bir kaç vaka oldu hemde çoçuğuyla birlikte yakalanıp, karantina yaşayıp, iyileşenler ve yoğun bakımda yatanlar oldu ve onların hikayelerini de dinledim. Maske ve eldivenlerle uzun saatler boyunca çalışma deneyimim de var. Maskeyi savunuyorsun ama senin bu tür deneyimlerini hiç okumadık.

    Özellikle karantina sürecinde en önemli durumsa psikolojiydi yani stres, moral ve sabır durumlarıydı ( halbuki hani senin şu "psikolojik nedenlere bağlayan çalışmanın da çöp tenekesinde yeri vardır" dediğin durum ).




  • Oxford epidemiyologları: baskılama stratejisi uygun değil


    Dün , Profesör Carl Heneghan ile, Halk Sağlığı İngiltere'nin günlük ölüm toplamlarının Covid-19 için (tamamen iyileşmiş olsalar bile) pozitif test eden herkesi içerdiği olağanüstü bulgusu hakkında kısa bir röportaj yayınladık .

    Ancak, pandeminin mevcut durumu ve gideceği yön hakkında daha fazla bilgi edinmek istedik. Freddie Sayers'a katılmak, bu geniş kapsamlı tartışmada düşüncelerini paylaşan Prof Heneghan ve Kanıta Dayalı Tıp Merkezi meslektaşı Tom Jefferson'dı.



    Maskelerde:
    • Tom Jefferson: “Ön saflarda yer alan insanların yanı sıra, maskelerin herhangi bir fark yarattığına dair bir kanıt yok, ama daha da olağanüstü olan şey belirsizlik: bu şeylerin herhangi bir fark yaratıp yaratmadığını bilmiyoruz…. Şubat, Mart ve Nisan aylarında randomize kontrol denemeleri yapmalıydık, ancak artık değil çünkü viral dolaşım düşüktür ve herhangi bir fark olup olmadığını göstermek için çok sayıda kayıtlı kişiye ihtiyacımız olacak ”dedi.
    • Carl Heneghan: “Elbette insanlar maske takabiliyorlar ama bunun kanıta dayalı bir karar olduğunu söyleyemiyorlar… kanıta dayalı bir karar ile 'bilim tarafından yönlendirildiğimiz' opak terim arasında gerçek bir ayrım var , ki bu değil


    Pandeminin yaşam döngüsünde:
    • CH: “Enfeksiyonun anahtarlarından biri, kimin enfekte olduğuna bakmaktır, bu da pandemi teorisini mevsimsel teori ile karşılaştırırken çok önemli bir fark gösterir. Bir pandemide gençlerin orantısız bir şekilde etkilendiğini görmeyi beklersiniz, ancak İngiltere'de yalnızca bir pandemide normalde gördüğümüzden çok daha az olan altı çocuk ölümü yaşadık. 75 yaş üstü ölümlerin sayısı mevsimsel teoriye uyuyor

    Covid mevsimselliği hakkında:
    • CH: “Sıcaklık yükseldiğinde virüsün stabilitesi çok daha az, ancak nem özellikle önemli görünüyor. Nem ne kadar düşük olursa, virüs atmosferde ve yüzeylerde o kadar kararlı ... Şimdi güney yarımkürede kış, Avustralya gibi yerlerde aniden salgınlar oluyor. ”


    Karantinada:
    • CH: “Birçok kişi daha önce kilitlenmemiz gerektiğini söyledi, ancak bakım evlerinin% 50'si kilitlenme döneminde salgınlar geliştirdi, bu nedenle bu virüsün bulaşmasında net olmayan sorunlar var… Kilitleme kör bir araçtır ve en savunmasız korunanları korurken toplumun hangi etki azaltma stratejilerinin işleyebileceği konusunda akıllı görüşmeler yapılması gerekir.

    Nightingale hastanelerinde:
    • CH: “Bunlar yanlış yapı. İhtiyacınız olan, 1980'lere veya 90'lara kadar burada olan ateş hastaneleri. Tek kattaydılar ve izolasyon içinde izolasyonları vardı. Asansör boşluğu yoktu ve personel eğitildi, bu da herkesin birbirinden korunduğu anlamına geliyordu ... Sızıntılara benziyor ... İnsanların% 20'si hastanedeyken enfeksiyon kaptı ”



    Bastırma stratejisi hakkında:
    • CH: “Mevcut stratejinin faydaları zararlardan ağır basıyor… Bastırma söz konusu olduğunda, sadece virüsün bir kararlılığı olacaktır. Yeni Zelanda'yı takip ederseniz politikası sıfıra bastırmak ve ülkeyi sonsuza dek kilitlemek, bir sorun yaşayacaksınız ... Bu virüs şimdi orada, bastırmayı uygulanabilir bir seçenek yapan bir strateji göremiyorum. Şu anda strateji bu virüsle yaşamayı nasıl öğrendiğimiz olmalı ”


    Virüsün cevabında:
    • TJ: “Ben dört pandemiden sağ kurtuldum ve diğer üçü için devam ettiklerinin farkında bile değildim. İnsanlar öldü, ancak hiçbir şey değişmedi ve toplumun dokusunun hiçbiri bu tepki gibi aşınmadı… Hatalarımızdan öğrenme ve politikaları değiştirme konusunda Avrupa düzeyinde atılan adımlar görüyor muyum? Cevap hayır…


    Virüsün politikası hakkında:
    • CH: “Biz bireyler olarak sorunun bir parçasıyız çünkü sansasyonalizm insanları bilgiyi tıklamaya ve okumaya iter. Bu yüzden büyük bir çember çünkü sorunu yarattık - en kötü senaryoyu oraya koyarsak gidip bir göz atarız. Bir çözüm istiyorsanız, insanların bu sansasyonel şeylere tıklamayı bırakmaları gerekir ”.


    IFR'da:
    • CH: “Domuz gribi ile nerede olduğumuza düşeceğiz: yaklaşık% 0.1-0.3 bu bizim düşündüğümüzden çok daha düşük çünkü şu anda vaka ölümünü görüyoruz”.
    • TJ: “Tüm anlatıya bakarsanız, sadece bir veya iki ajan olan influenza saplantısı tarafından en başından saptı ve başka bir şey yoktu. Artık farklı değiliz”.



    https://unherd.com/thepost/oxford-epidemiologists-suppression-strategy-is-not-viable/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Temmuz 2020; 18:26:27 >




  • ikinci dalga yavaştan geliyor,

    deprem ve virüs sonumuzu getirecek

    virüsün yayılma hızı ve havada kalma süresi ciddi arttı

    kapı cama pencereye çivi vurmadan kurtulamayacağız
  • 
Sayfa: önceki 29752976297729782979
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.