Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2968. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29662967296829692970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • youtube sansür algoritmasından kaçınmak için çekilmiş güzel bir video.
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Dur Panik Yapma!

    Unutma

    Âl-i İmrân Suresi 54. Ayet

    Derken, sömürüye dayalı şeytânî düzenlerinin sarsıldığını gören zamanın kâfirleri, Elçiyi ve izinden gidenleri yok ederek Allah’ın nurunu söndürmek için nice hesaplar yaptılar, gizli gizli tuzaklar ve plânlar kurdular. Fakat Allah’ın da bir plânı vardı. Hem de, hiçbir gücün karşı koyamayacağı ve dâimâ en güzel sonuçlara ulaştıran müthiş bir plân... Öyle ya, Allah, plân kuranların en hayırlısıdır.
  • arkadaslar birsey soracagim?

    mesela ben virusu kaptim, kapar kapmaz baskasina bulastiyormuyum? mesela viruslu biriyle temasa girdim ondan 10dk sonra virussuz baska bir insan ile temas ettim ona bulastirmis oluyor muyum?
  • Çin'de iki küçük çocuk beden eğitimi dersinde maske ile spor yaptıkları için ölmüşler...


    "Öğrenci ölümleri beden eğitimi derslerinde yüz maskesi kuralıyla ilgili tartışmalara yol açtı"


    https://www.globaltimes.cn/content/1187434.shtml


    https://www.nydailynews.com/coronavirus/ny-coronavirus-two-chinese-boys-die-face-masks-gym-class-20200507-ruyinz7czjbqde3tprx647q3dm-story.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Temmuz 2020; 23:45:49 >




  • FastFingerzzz F kullanıcısına yanıt
    Hayır. belirtilerden 3 gün önce ve 10 gün sonra yoğun bulaştırıyorsun genel kanıya göre. Belirti gösteriyorsan tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    dun bir arkadasla disarida oturuyorduk bir tane cocuk geldi yanimdaki arkadasa selam verdi bana vermedi yaklasik 2 metre falan uzagimdaydi. bugun o cocugun ablasinin korona oldugunu ogrendik hastaneye yatirmislar. cocukta herhangi bir belirti yoktu. ablasinda korona ciktigina gore bunda da varsa bize bulastirmis olabilir mi? ben temasta bulunmadım ama yanindamda ki arkadas bulundu. ve onun yanındaki cocugun elini sıktım sadece.
  • Adam sırf karakter ya! Şu asalete bakar mısınız?



    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
  • FastFingerzzz F kullanıcısına yanıt
    Çocukta 3 güne kadar şikayet olmazsa büyük ihtimal sana da bulaştırmamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maske dediği N95.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Cerrahi maske ile su testine bakın su geçmiyor öyleyse çok da farketmiyordur

  • Cerrahi maske zaten öyle kullanılmaz. Miktarı azken, influenzadan n95 ile benzer oranda koruyor. Fazla maruz kalmak için tasarlı değil. Sıvı sıçramasını önlüyor, su geçirmezliği yok yani.
    https://www.hindawi.com/journals/jhe/2016/8572493/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • N95 Korona önlemlerinin abartıldığında ölümcül olabildiğinin güzel bir kanıtı...

    Pek farketmiyor derken şu videoyu da şuraya bırakayım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Adam sırf karakter ya! Şu asalete bakar mısınız?



    ben aşı ve çip ürettim ve eğer bill gates benim ürettiğim bu ürünlerin kendisine uygulanmasını reddederse kendisi bir bilim düşmanıdır.

    benim aşımı kullanmayı reddeden herkes yobaz, bilim düşmanı, morondur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yoldan bir Taksi cevirin, once Istanbuldan Izmite ordanda tekrar Istanbula goturmesini isteyin. Sonra yolda Izmite yaklasirken, zor durumda oldugunuzu insanlik adina para almadan sizi gezdirmesini isteyin. Taksici ne yapar? Aninda saga ceker ve sizden getirdigi yolun oarasini almak icin elinden geleni yapar, yani sizi bedavaya gezdirmez. Istanbul Izmit sonra tekrar Istanbul az buz para degildir.

    Simdi zenginler buyuk firmalar siradan bir Lokantadan bile cok daha az vergi oderler. Eger devlet buyuk kurumlardanda ayni vergiyi almaya kalkacak olsa Sirket devleti firmayi orda kapatip daha az vergi odeyecegi bir ulkede acmakla tehdit eder. Sonucta ne olur en cok vergi yukunu siradan insanlar ustlenir. Durum dunyada boyle iken ve zamaninda acik kaynak yazilim gelistirmeye oara kazanamadigi icin isyan edip birlikten ayrilip Microsoftu kuran adamin insanligin sagligi icin tum parasini ortaya sactigina inanan insanlarin olmasi cok garip bir durumdur. Kaz gelecek yerden ördek esirgemiyor onun altyapisini hazirliyor heleki projeleri bir tutsa tum dunyanin ipleri eline gececektir. Bu adamlar icin artik para pek birsey ifade etmez, aradiklari ayni zamanda musterileri olan kitleleri istedikleri gibi yonlendirip, kontrol etmektir. Soyle dusunun, bir saatlifine bir taksiciye taksici olarak kalmasini soyleyerek tum dediklerinin yerine getirilecegini bildirirseniz ne yaoar? En uzak yere gidecek musterinin kendi arabasina binmesini ister. Kitle kontrolunu eline alan gozu yuksekte zenginde oek farkli birsey istemez. Her insanin kendi projeleri icin onun istegi dogrultusunda hareket etmesini ister. Bill ne ister? Bugune dek ikac ve asi firmalarina yaptigi devasa yatirimlarinin meyvesini yemek icin insanlarin kontrollu sekilde ve duzenli araliklarla asi olmasini ister. Bu yolla hem onlari kontrol etme olanagini ele gecirir ( seyahat dahil herseyin kayda alinmasi) hemde ikerde gelistirilecek asi teknolojilerini mikrociplerle harmanlamanin yolunu acmis olur. Ortada tam bir Winwin durumu vardir kendisi icin. Boylelikle yillardir yaptigi yatirimlarinda bosa gitmesi gibi bir secenegi kalmaz.

    Sunu hicbir zaman unutmayin, kapitalist duzenin en ucunda olanlar oraya insanlara yardim ederek gelemezler ve orda kalmalari icinse oraya ulasmak icin yaptiklarinin daha fazlasini yapmalari gerekir yani insanlari somurmeyi devam ettirmeyi. Bu somuru sadece oarasal anlamada degildir, insanlarin bedenleri hatta sagliklarida buna dahildir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğba H.



    DSÖ'den Umutları Tüketen Açıklama

    2019 yılının aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyadaki tüm dengeleri alt üst etmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus dünyayı korkutan bir açıklama yaptı.



    Ghebreyesus, "Sizlere dürüst olacağım. Gelecekte eski normale asla geri dönüş olmayacak" dedi.

    Tüm dünya nefesini tutmuş koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarını takip ederken DSÖ Başkanı bir daha asla eski normale dönüş olmayacağını söyledi.

    Öte yandan DSÖ'den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenmiş hastalara virüsün tekrar bulaşıp bulaşmayacağına ilişkin "tam bir cevabın" bulunmadığı, bu konuda araştırmaların "aktif şekilde" devam ettiği belirtilmişti.

    Güncel Vaka Sayısı

    Koronavirüs hız kesmeden artmaya devam ediyor. Son 24 saatte bildirilen yeni vaka sayısı tüm dünyada 284 bin 196 kişiyle yeni bir rekor kırıldı.

    Dünyada vaka sayısı 16 milyonun üzerine çıkmış durumda. 645 bin kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan sayısı ise yaklaşık 10 milyon.
    Bu adam böyle açıklama yapıyor ya, demek ki aşı ve/veya tedavinin eli kulağında diyorum.

    Kimsenin taktığı yok bu organizasyonu.

    Pandemi sonrası yeniden bir düzenleme olacak bu kurumda eminim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    Astegon bey bizde 5 aydir bunu anlatmaya calisiyoruz. Pcr testi virusun evet birkac parcasina odaklaniyor. Ve pozitif gosterilen virus bahsedilen covid19 mu yoksa soguk alginligimi bunun ispati yok. Covid19 un da 0 olduguna dair de bir ispat yok,
    Butun bunlar benim olaya bu denli sorgulayici yaklasmami sagliyor. Neden baskalari aynis ekilde bakmiyor bilmiyorum. Onemsizmi bu detaylar yani? Doktor tanidigim yok konuscagim
    Bu iş tuhaf hal almaya başladı. Tüm dünyada muazzam bir bilgi kirliliği var. Event201'de de internetin ne şekilde yönetileciği modellenmiş, alınacak önlemler vb.

    Ölü sayısı ve çıkış noktası dışında hemen her şey tutuyor şimdilik.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Ajandalarinda belirlenen rakamlara ulasmaya calisiyorlar. Bunlar önceden belirlendi zaten. Adim adim Dijital Komunizm geliyor, eski normale dönüs yok sözünün altinda yatan budur. Sayisiz salgin atlatmis dünyada neden bunlardan birtanesi sonrasinda insan hayatinin normal anlayisi degissin?

    Endustrinin gelisimi ve insanin sehirlerde birarada yasamasi sonucu onlari daha kolay kontrol edilir ve devlet otoritesinin agirligini uzerlerinde daha hissedilir kilmistir. Simdi elde edilen bu kontrol yetkisini dahada agirlastirmak icin uygulanan islemlerdir bunlar. Virus bahanesiyle ve salgini önceden belirleme ve önleme projeleriyle insanlarin uzerlerinde hicbir elektronik alet olmadan izlenme takip edilme projeleri baslatilmistir. Atiklar ve kanalizasyon sulariyla cografi konum Geo teknolojiyle hastalik ve enfekte olan insanlar uzaktan belirlenecek, aslinda herkes gözetlenmis olacak. Hastalik belirtisi olan bir insan havaalani veya istasyon gibi halka acik yerlere yaklastiginda kapi acilmayacak veya alarm verilecek. Bunlar kötü günlerimiz sirada daha kötü günler var.

    Konuyu biraz acayim.

    Amerikan Gizli Servisinin Arastirma kurumu enfekte olanlar ve bu kisilerle temas eden kisileri geriye dönük olarak bulabilmek icin insanlarin üzerlerinde Ceptelefonu veya hicbir elektronik cihaz yada Internet baglantisi olmaksizin onlari bulabilme ve takip edebilme yöntemlerini mümkün kilmak istiyor.

    Michel Foucaultin Takip ve Ceza adli yazisinda daha önce gelecek yeni salginla birlikte Toplumu Kontrol ve Disiplin etme Disiplinli bir Toplum kurma hayaliyle bu alandaki tekniklerin gelistirilecegi yazilmisti. Bunun devletin yetkileri artirilarak kurulacak olan yeni Devlet kurumlari üzerinden (Hastane, Hapishane, Evsizler yurdu, Polis vs.) gerceklesecegi öngörülmüstü.

    Önleyici Takip ve Kontrol sistemleriyle toplumun disiplini Panoptikon yöntemi (Bütünü Gözetlemek) kullanilarak yapilacak.

    Amerikan Arastirma kurumu IARPA Covid19 üzerinden önceden haber verme ve takip etme tekniklerini gelistirme fikrini gerceklestirmeye calisiyor. Enfekte olmus olup belirti gösteren yada göstermeyen kisileri yeni teknikler sayesinde uzaktan tespit etme yöntemleri üzerinde calisiyorlar. Bu ayni zamanda 11 Eylül sonrasi arzulanmis yöntem olan Kötü adami uzaktan tespit edebilme hayalinin gerceklesmesidir. Tüm bu geriye dönük temas edilen kisileri tespit yöntemlerinin cep telefonu kullanmayan kisileride kapsamasi isteniyor. Bu yöntem sayesinde sadece salgin, terörle mücadele ve suclularin takibi degil ayni zamanda takip sistemi disinda anonim kalmak isteyenleride kapsamis olacak ve hic kimse bu kapsamin disinda kalamayacaktir.

    21 Mayis ta IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity) adli Ammerikan Gizli Servisi icin Proje arastirma ve gelistirme yapan bu Kurum yeni bir yuksek riskli Arastirma Programi baslatti LINK
    Bu programa göre Cografi hücre zamanli takip kayit yöntemiyle Bilgi ve Modelleme yöntemi Simulasyonu ve titresimli analizinin güvenirligi denenecek. Bu yöntemle sadece Covid19 Salgini degil, ayni zamanda Uyari ve reaksiyon kabiliyeti veya gelecekte benzer olaylarin önceden önlenmesi saglanacak.

    Yapilmak istenen nedir? Belirti gösteren ve göstermeyen enfekte olmus kisilerin cabuk tespiti. Alip verdikleri nefeslerinden bu kisiler Marketler, Havaalanlari gibi kamuya acik kurumlarin kapilarina giriste tespit edilebilecekler. Istenen tespit etme yöntemleri bununlada sinirli degil, Kanalizasyon ve Dogada RNA/DNA üzerinden tespit edilen Virus salgini, önceden tespit edilip cografik yayilma alani tahmin edilebilecek. Her iki yöntemdede asil hedef kitlelerin gözetimidir.

    Hicbir Internet baglantisi olmadan Elektronik cihaz veya Ceptelefonuna dayali olmayan takip sistemlerininde gelistirilmesi hedefleniyor. Kullanici verileri gizliligi yasasini delmeden modern iletisim ve esyalarin interneti teknigi uzerinden yeni metodlar hedefleniyor. Kullanici Verilerinin gizliligi böylelikle sadece lafta kalan bir sözcükten ibaret olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 28 Temmuz 2020; 10:22:56 >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hocam senaryoda 65 milyon ölüden bahsediliyor. Bu rakama ulaşmak için tahminen 3-4 yıl böyle sürmesi gerek bu pandeminin. Dayanmaz ülkeler.
  • "Ameliyat maskesinin altı dakikalık yürüme mesafesinde etkisi"

    Çalışmanın amacı: Sağlıklı bireylerde 6 dakika yürüme testi ( 6DYT ) sırasında cerrahi maske takmanın etkisini değerlendirmek

    Gereç ve yöntem: 44 sağlıklı birey üzerinde prospektif bir çalışmadır. Eğitim için ilk 6 dakika yürüme testinden ( Six Minute Walk Test SMWT/6MWT ) sonra rastgele iki 6MWT gerçekleştirdiler: cerrahi maske ile veya cerrahi maske olmadan. Mesafe ve nefes darlığı, kalp atım hızı ve doygunluk varyasyonları kaydedildi.

    Bulgular: Mesafe maske tarafından değiştirilmedi (P = 0.99). Dispne (nefes darlığı) varyasyonu cerrahi maske ile anlamlı olarak daha yüksekti (+5.6 ve +4.6; P <0.001) ve fark klinik olarak anlamlıydı. Diğer parametrelerin değişimi için fark bulunamadı.

    Sonuç: Cerrahi maske takmak, yürünen mesafeyi etkilemeden önemli ölçüde ve klinik olarak dispneyi değiştirir.



    KAYNAK



    “Yüz maskesi ile egzersiz; Şeytanın kılıcını mı kullanıyoruz? ” - Fizyolojik bir hipotez

    Önemli

    Çalışma, egzersiz sırasında yüz maskeleriyle ilişkili potansiyel komplikasyonları göstermektedir.


    N95 maskeleri, bağışıklık ve metabolik sistemleri etkileyen asidik ortamı indükler.


    Egzersiz sırasında yüz maskeleri altta yatan kronik hastalıkların patolojisini şiddetlendirebilir.


    Daha fazla depresyon, yüz maskesi ile egzersiz yaparken zayıf oksijenasyon ve vazodilatör durumun neden olduğu kaygı.


    Sosyal egzersizler, maske takmaktan ziyade, egzersiz sırasında sosyal olarak mesafe bırakılmalıdır.


    "Yerleşik bir yaşam tarzından uzaklaşmak, özellikle daha önce de belirtildiği gibi sağlık riskleriyle ilişkili hastalık etkilerini tersine çevirmek için küresel bir pandeminin bu sıkıntılı zamanlarında kaçınılmazdır. Bağışıklık sistemi üzerinde beklenen etkiler ve influenza ve Covid-19'a karşı önleme etkileri göz önüne alındığında, küresel olarak orta ila kuvvetli egzersizler, yüz maskeleri gibi koruyucu ekipman giyerek savunulur. WHO, yüz maskelerini sadece Covid-19 hastaları için desteklese de, sağlıklı “sosyal egzersizler”, özelleştirilmiş yüz maskeleri veya daha önemli sağlık riskleri oluşturduğunu ve çeşitli fizyolojik sistemlerin zorlanacağını varsaydığı N95 ile sıkı bir şekilde egzersiz yapmaktadır.

    özellikle pulmoner, dolaşım ve bağışıklık sistemleri. Yüz maskeleri ile egzersiz yapmak mevcut Oksijeni azaltabilir ve önemli miktarda karbondioksit değişimini önleyerek hava hapsini artırabilir. Hiperkapnik hipoksi potansiyel olarak asidik ortamı, kardiyak aşırı yüklenmeyi, anaerobik metabolizmayı ve böbrek aşırı yüklenmesini artırabilir, bu da yerleşik kronik hastalıkların altta yatan patolojisini önemli ölçüde şiddetlendirebilir. Daha önceki düşüncenin aksine, egzersiz sırasında yüz maskelerinin virüsün damlacık transferinden ek koruma sunduğunu iddia eden hiçbir kanıt yoktur. Bu nedenle, sosyal mesafe egzersiz sırasında yüz maskelerinden daha iyi ve egzersiz sırasında yüz maskelerinin kullanılması yerine sosyal mesafenin daha iyi olduğunu öneririz."

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987720317126



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 28 Temmuz 2020; 13:6:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Bu adam böyle açıklama yapıyor ya, demek ki aşı ve/veya tedavinin eli kulağında diyorum.

    Kimsenin taktığı yok bu organizasyonu.

    Pandemi sonrası yeniden bir düzenleme olacak bu kurumda eminim.

    Alıntıları Göster
    "yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenmiş hastalara virüsün tekrar bulaşıp bulaşmayacağına ilişkin "tam bir cevabın" bulunmadığı, bu konuda araştırmaların "aktif şekilde" devam ettiği belirtilmişti." Bu sözüyle resmen dalga geçmiş. 9 aylık bir süreçte vaka sayısı 17 milyonlara yaklaşırken bunu doğrulayamamış olmaları tamamen fiyasko.




  • 
Sayfa: önceki 29662967296829692970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.