Şimdi Ara

Korku Kitapları sevenler ve tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
71.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SavageWarrior

    Özellikle geceleri okuyorsanız doğaldır uykunuzun kaçması.Jean Cristophe Range'ı çok önerdiler almadım. Ama "Nehirler kırmızı akar" filmi onundu galiba.Jean Reno oynuyordu hani.Sanırım ilk fırsatta alırım bir tane.
    Kitap okumanın zevki bir başka.Televizyon ve filmler derken kitaplardan iyice soğudum, ama artık onların da tadı tuzu kalmadı.En iyisi kitap okumak.


    kızık nehirler'i mi kastediosun?
  • rose red in kitabı var arkadaşım okudu ve eğer king okuyucusu isen kesinlikle oku dedi, henüz okumadım ama okuyacağıma da eminim.
    Bu arada kimse king'in hangi kitabının filmi çekilmemiş soruma cevap vermemiş
    Ben küçük çapta araştırdım, ama pek bi sonuç yok.
    Bir fikrim var aslında: king'in son kitabına film çekilmemiştir diye düşünüom son kitabıda kara kule serisine bağlı olan kule. yani son yedi kitabına film çevrilmemiştir...
    Bana bu konuda bi bilginiz varsa yardım edin nolur
  • Ufakken bir kitap okumuştum ve beni çok etkilemişti.Adı tam emin değilim ama GECENİN ELLERİ olması lazımdı.Hatta 3 kere falan okumuştum.Yazarını da hatırlamıyorum.
  • Ben de Çatı serisini çok severim.Baya etkilenmiştim okurken
  • Benim favorim Agatha Christe ama Stephen King i de çok beğeniyorum geçenlerde Peter Straub diye birinin Yitik Oğlan Yitik Kız diye bir kitabını okumuştum onuda beğendim.
  • AMAÇ KORKMAKSA AÇIKCASI OKUYORUM OKUYORUM AMA KORKMUYORUM!!ZATEN KORKU İÇERİKLİ ŞEYLERİ PEK SEVMEM,HER ZAMAN İÇİN BİLİM KURGU TERCİHİM.
  • stephang kıng
  • ben birşey örenmek için yardım istiyorum en iyi korku yazarı seçilen bir kadın var acaba adını bilen varsa yazabilirmi teşekkürler
  • Robin Cook u unutmamak lazım. korku ve Bikilmkurgu dalında önemli bir yazar.

    İblis Tohumu kitabını tavsiye ederim.

    Tabi Stephen King soyadından da belli olduğu gibi bu işin kralı

    Şimdiye kadar okuduklarım arasında en iyisi Mahşer idi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihbavik

    Robin Cook u unutmamak lazım. korku ve Bikilmkurgu dalında önemli bir yazar.

    İblis Tohumu kitabını tavsiye ederim.

    Tabi Stephen King soyadından da belli olduğu gibi bu işin kralı

    Şimdiye kadar okuduklarım arasında en iyisi Mahşer idi.

    suç ve ceza
  • yaaa bende korkma ıstıom ama bı turlu korkmuommm.agatha crısthan,stephan kıng falan hıc germııo benı
  • karıştırıyorsunuz zannedersem rose red'in kitabı yok king doğrudan senaryoyu yazmıştır.İsterseniz amazon.com da falan rose red diye aratabilirsiniz kingin öyle bir kitabı yok.
  • Stephen KİNG-SADİST

    Stephen KİNG-Gecenin Pençesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GusFraba

    Evet Agatha tam bir gerilim klasiği

    Dean Knootz'u Stephen king'e tercih ederim.Daha mantıklı,daha doğal konular işliyor.




    quote:

    Orjinalden alıntı: eDDiè

    Dean R. Koontz,, 4-5 kitabını yıllar önce okumuştum. Bence en iyi yazarlardan biri. özellikle Nöbet kitabını unutamıyorum, soluk soluğa okumuştum, hatta psikolojik oalrak o dönemerde uyku bozukluğu yaşamaya neden olmuştu bu korku kitapları sonra okumayı bıraktım bu tür eserleri.


    Sizler de bendensiniz arkadaşlar. Roman okumaya, Dean R. Koontz'un kitaplarıyla başlamış bir manyak var karşınızda

    GusFraba arkadaşın dediği doğrudur. Koontz yazdığı eserlerinde meydana gelen olayları genellikle bilimsel gerçeklere dayandırır. Yani ortalık yerde dolaşan bir yaratığın nereden geldiği bellidir ve mantıklı bir açıklaması vardır(nöbet), ya da uçak kazasında kızını kaybetmiş birinin, kızına çok benzeyen birinin peşinden gitmesindeki sır perdesi de sonunda bilimsel bir sonuçla son bulur (yaşam savaşı), ya da bir kasabada meydana gelen cinayetlerden sorumlu olan garip hayvansı varlıkların bile açıklamasını yapmıştır (gecenin tam yarısı). Okuduğun zaman fantastik diyemezsin. Romanlarında bütün bunların hepsini olabilecek bir şeymiş gibi gösterir. "Bırakın bu korku, canavar zırvalarını" diyemezsiniz. Ve ayrıca bir yandan hikayeyi örerken, anlatmak için kullandığı bilimden de bilgiler sunar ve hepsi gerçektir. Kuraklık yaşayan bir toplumu kurtarmak için kuzey kutbundan büyük bir kütle koparması için görevelendirilien bir grubun hikayesini anlatırken; dağcılıktan bahseder, güney kutbundan bahseder, bombalardan bahseder, denizaltından bahseder. Hemde en ince ayrıntısına kadar. Sıkmadan.

    Onun için diyorum ki, Dean Koontz ile bu tür hikayeler okumuş birinin Stephen King hikayelerinden çok haz alacağını sanmıyorum. Dean Koontz'un bütün kitaplarını okuduğum ve çok sevdiğimden dolayı belki de Stephen Kİng'i sevemedim. Duygusal ağırlıklı kitapları (bilmiyorum hep öyle mi yazıyor) diğer kitaplarına göre az da olsa ilgimi çekiyor. Mesela "Yeşil Yol" çok hoşuma gitmişti. "Mahşer" duygusal değildi ama güzel sayılırdı. 3 -4 kitabını okudum ama sevemedim. Belki de yanlış kitapları seçtim ne bileyim?

    "GusFraba" eğer Koontz kitaplarının hepsini okumadıysan sana önereceğim isimler var:

    1 - Nöbet gibi klasikleşen eserlerinden bir tanesi olan: Onlar Yoktu (hatta yeni basımları çıktı daha yeni)

    2 - Gecenin Tam Yarısı : Korku istiyorsan güzeldir. Tavsiyemdir.

    3 - Yabancılar : Bu müthiş bir kitaptır. Sayıyı tam olarak hatırlamıyorum, galiba 6 ile 8 arası (daha da çok olabilir, uzun zaman oldu hatırlamıyorum) kişiden bahseder. Hepsinin hikayelerini ayrı ayrı anlatır ve en sonunda da birleştirir.. Gerçekten müthiştir. Ve uzundur da.

    4- Gecenin Ayazında : Çok önceden okuduğum için paylaşım bu kadar evrensel değildi haliyle. İnternet bu kadar yaygın değildi ki araştırabilelim. Ama bilinç altı yönlendirmeden bahseder. Çok etkileyici bir kitaptır. Anlatılanaların ise doğru olduğunu araştırarak kabul edebilirsin..

    Daha var ama bunlar şimdilik tavsiyemdir...



    Düzeltme olarak ekleme yapacağım. Bir konudan bahsetmeyi unuttum:

    quote:

    Orjinalden alıntı: vendeta

    falcı da iyidir karısını öldürmek için getirdiği zehirli pastayı kızı da yiyor, adam çok dramatik bir şekilde pastadan bir ısırıkda kendi alıyor muhteşem bir sondu yazarken bile tüylerim diken diken oldu bu duyguyu verebilen yazar sayısı çok azdır.




    Yahu arkadaşım sonunu niye söylüyorsun? Belki okuyacağım. Lütfen anlatırken sonu ile ilgili bilgileri vermemeye çalışın ki, okuyan veya okuyacak kişiye saygı olsun.

    Bu söylediğinle tabir-i caizse tüm heyecanın içine....

    Neyse iyi paylaşımlar herkese..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 26 Nisan 2007; 21:09:59 >




  • kulak misafiri teşekkürler başarılı bir klavuzcuk olmuş....

    hemen değerlendirmeli...:)

    kişisel olarak çok genç yaşta king den "the shinning" medyum u okudum ilk basım kitaplarından biei var elimde king in en başarılı yapıtı olarak görüyorum.... daha sonrada straubla yazılan kara ev var... bi zamanlar king hakkında bişiler yazmayı planlamıitım o yuzden kitaplarını ivedlikle okur aynı zamanda arkaplanlarını araştırırdım ama bulduğum kendini tekrar ettiği oldu.. ancak belli dönümlerde titretecek akdar başarılı bişiler yazıyor...:)


    eğer eskilerden gotik taza ilgi varsa poe...:)

    king le kapışacak tarda eserler için lovecraft...:)


    peki başka??? sizler okumuş olmasanız da sağdan soldan kulağınıza çalınan isimler yok mu?...:)
  • gerçekten " gerilmek " ((dikkat korku demiyorum belki ürküte de bilir ama korku diil kesinlikle)) isterseniz ""--tom clancy--""....


    William Peter Blatty - The Exorcist :)


    ""http://en.wiki-pedia.org/wiki/Category:Horror_novels"" bu adresi de kurcalayın eger daha önce bakmadıysanız...:) wiki den sonraki - işaretini kullanmayın ama... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIR -- 15 Ağustos 2008; 1:35:57 >
  • Stephen King ve Agathe Cr. bu işte öncü yazarlardır.
  • Öldüren Sis(filmide var)
  • Kulak misafiri Dean R.Knootz un eserleri hakkındaki bilgiler için teşekkğrler.nöbeti okumuştum;ilk gerlim korku romanıydı okuduğum.başka ve çok bambaşka bi yeri var :) okumadığım iki eseri varmış onları da mutlaka okuyacağım:):)ve kesinlkle tavsiye edilmesi gerekne isim ve yapıtlar:)
  • arkadaşım o kadar kitap okudum ve hiçbirisind gerilim bulamadım bence en iyisi filmler ama onlar da az geliyo ben film izle derim kitap okuyarak gerilim yaşayamazsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.