Şimdi Ara

Korktuğum Başıma Geldi Cümlesinin Bilimsel Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  Korktuğum Başıma Geldi Cümlesinin Bilimsel Açıklaması

Beynin en tehlikeli yanı “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, korktuğunuzu başınıza getirir: Bu ters çaba kuralıdır. Beyin odaklanılan hedef olumsuz olsa bile, bunu gerçekleştirmek için çalışır. Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanır mıyım?” diye düşünürseniz, heyecanlanırsınız. Ters çaba kuralını yenmek için en olumsuz anlarınızda bile, olumlu düşünmeye özen gösterin.

• Duygusal zekanın (EQ (Emotional Quotient)) gücü muazzamdır.
    Hepsi bu gerek yok satırlarca bilgi dökmeye

Orijinalden alıntı: Eyy2015

Endişelendiği bir konunun, Faliyete geçmesi.
    Hepsi bu gerek yok satırlarca bilgi dökmeye

O söylediğinizin sebebini açıklıyor zaten bu kelimeler

Orijinalden alıntı: Timurlénk

hatta bazen hiç düşünmemek gerekiyor. kimi durumlarda düşüncelerden uzaklaşmak, olumlu düşünmeye çalışmaktan daha etkili olabiliyor.

demişim. peki insan istediği an düşüncelerinden uzaklaşma şeklinde bir disiplin kazanabilir mi?
    bu, her insan için kazanılabilecek bir şeymiş gibi gelmiyor bana.
  • quote:

quote:

hatta bazen hiç düşünmemek gerekiyor. kimi durumlarda düşüncelerden uzaklaşmak, olumlu düşünmeye çalışmaktan daha etkili olabiliyor.

demişim. peki insan istediği an düşüncelerinden uzaklaşma şeklinde bir disiplin kazanabilir mi?
    bu, her insan için kazanılabilecek bir şeymiş gibi gelmiyor bana.

üzerine fazla titremeyip akışına bırakmak gerekiyor heralde. ama insanın endişe duyduğu, önem verdiği bir konuyu düşünmemesi de zor bir şey. düşünmemeye çalışırken bile düşünceyi kafasından atamayabilir
    ya da başka bir şeye odaklanmak bir çözüm olabilir.

• İnsanın korktuğunun başına gelmesi:

Bence insan zaten başına gelme ihtimali olan şeyden korkar ve başına gelince de "korktuğum başıma geldi" der.

Mesela teorik olarak konya'da tsunami olamaz. Bu yüzden de kimse tsunami korkusuyla yaşamaz. Dolayısıyla Konya'da Tsunami olursa da kimse korktuğumuz başımıza geldi demez.

Ama İstanbul'da bir deprem bekleniyor ve jeologlara göre olacakta. Allah korusun bu deprem olursa doğal olarak herkesten "korktuğumuz başımıza geldi" cümlesini duyarsınız.

Bence herşey bundan ibaret

Video: Epson TW-9100W | Epson TW-5910
    Audio: Pioneer LX-85 | Monitor Audio Silver (5.1)
    Photo: Sony a7 ii | 35 f:1.4 | 24-70 | 55-210
    Car: BMW 420i Coupe - G22 (2023) | BMW 118i - F40 (2021)
    Phone: Samsung Galaxy 24 Ultra
  • İyi ve kötü birşey yoktur, düşünce onu öyle yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hsann

İyi ve kötü birşey yoktur, düşünce onu öyle yapar.

hiç tanımadığın birini öldürmek kimin düşüncesinde iyi kimin düşüncesinde kötüdür peki ?

BU BİR UYARIDIR !
  • hayal kırıklığına uğradım açıkçası. daha bir parapsikolojik açıklama beklerdim

neden mi? son 2 haftadır maçlarda başıma gelenleri anlatayım...

süper kupa karşılaşmasında bir gol yedik alex'ten. hakem frikik verdi, frikik kullanıldı ancak hakem düdüğü beklemediği için tekrar kullandırdı rakip futbolcuya. 2. kez kullanılacakken bizim baraj hafif hafif ileri giderek 9.15 mesafeyi bozuyordu. ben de içimden "ilerleyin oğlum aferin, ilerleyin" diyordum, bir yandan da "ulan böyle dedin ya şimdi gol olur da görürsün" diye geçirdim. sonuç olarak ibretlik bir gol oldu.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ay1aXtdZrOE

2 hafta önce kasımpaşa karşılaşması. maçta iyi oynuyorduk, içim de rahattı. gittim kendime çay koydum, rahat rahat izliyorum. derken bir serbest vuruş kararı verdi hakem, içim cız etti eyvah dedim elim başıma gitti, fenerbahçe maçındaki hissi hatırlamıştım çünkü, sekmez, hemen gol oldu.

geçen hafta beşiktaş maçı aynı şey, melo kendi kalesine attı bu sefer. hadi bunların hepsi serbest vuruştu, ama sadece gol yediğimiz 3 serbest vuruşta olması enteresan. diğer gollerde böyle bir şey olmadı. ama her olduğunda gol yedik

onun harici, kupon iyi şekilde gidiyor, son maç dünkü udinese-braga maçı. udinese kazanmalı, 1-0 da kazanıyor. yahu adam bir şut çekiyor, kaleci çıkarıyor. o ara hiç korku yok içimde. yana açılıyor top, kaleci hafif takip ediyor topu, sonra bekliyor, kaleye dönmüyor. aha dedim şimdi tezeği avuçladık! sonrası:
    http://www.youtube.com/watch?v=tTDt31T3fe8#t=01m55s

daha önceki sezonlarda da oluyor, ama özellikle 2 haftadır sıkça başıma geldi bu bela. rahat rahat maç izleyemiyorum, ekrana bakmıyorum gol yedireceğim diye

udinese maçına oynayan bir arkadaşım da açık açık küfretti bana, ne güzel tutuyor işte maç, tutan maçı izleyip niye yatırıyorsun kuponu diyor.

çok garip şey, hadi bunu da açıklayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

quote:

hiç tanımadığın birini öldürmek kimin düşüncesinde iyi kimin düşüncesinde kötüdür peki ?

Tanımadığın birini öldürmekte, iyi veya kötü birşey değil. Katil, kötü birşey olduğu için mi öldürme eylemini yaptı yada ölen, ölmek, iyi bişey olduğu için mi öldü?

quote:

quote:

Tanımadığın birini öldürmekte, iyi veya kötü birşey değil. Katil, kötü birşey olduğu için mi öldürme eylemini yaptı yada ölen, ölmek, iyi bişey olduğu için mi öldü?

ölmek ölenin elinde değil ki bunu seçse zaten öldürmeden önce ölmek istemiyosan beni uğratırma diye sorarsın

BU BİR UYARIDIR !

• quote:

quote:

quote:

quote:

ölmek ölenin elinde değil ki bunu seçse zaten öldürmeden önce ölmek istemiyosan beni uğratırma diye sorarsın

Dediğimi fiilen düşünürsen böyle diyebilirsin. Bakmayla ilgili bir durum, nasıl bakarsan öyle görürsün. Kötüyü düşündüğün için kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

hayal kırıklığına uğradım açıkçası. daha bir parapsikolojik açıklama beklerdim

neden mi? son 2 haftadır maçlarda başıma gelenleri anlatayım...

süper kupa karşılaşmasında bir gol yedik alex'ten. hakem frikik verdi, frikik kullanıldı ancak hakem düdüğü beklemediği için tekrar kullandırdı rakip futbolcuya. 2. kez kullanılacakken bizim baraj hafif hafif ileri giderek 9.15 mesafeyi bozuyordu. ben de içimden "ilerleyin oğlum aferin, ilerleyin" diyordum, bir yandan da "ulan böyle dedin ya şimdi gol olur da görürsün" diye geçirdim. sonuç olarak ibretlik bir gol oldu.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ay1aXtdZrOE

2 hafta önce kasımpaşa karşılaşması. maçta iyi oynuyorduk, içim de rahattı. gittim kendime çay koydum, rahat rahat izliyorum. derken bir serbest vuruş kararı verdi hakem, içim cız etti eyvah dedim elim başıma gitti, fenerbahçe maçındaki hissi hatırlamıştım çünkü, sekmez, hemen gol oldu.

geçen hafta beşiktaş maçı aynı şey, melo kendi kalesine attı bu sefer. hadi bunların hepsi serbest vuruştu, ama sadece gol yediğimiz 3 serbest vuruşta olması enteresan. diğer gollerde böyle bir şey olmadı. ama her olduğunda gol yedik

onun harici, kupon iyi şekilde gidiyor, son maç dünkü udinese-braga maçı. udinese kazanmalı, 1-0 da kazanıyor. yahu adam bir şut çekiyor, kaleci çıkarıyor. o ara hiç korku yok içimde. yana açılıyor top, kaleci hafif takip ediyor topu, sonra bekliyor, kaleye dönmüyor. aha dedim şimdi tezeği avuçladık! sonrası:
    http://www.youtube.com/watch?v=tTDt31T3fe8#t=01m55s

daha önceki sezonlarda da oluyor, ama özellikle 2 haftadır sıkça başıma geldi bu bela. rahat rahat maç izleyemiyorum, ekrana bakmıyorum gol yedireceğim diye

udinese maçına oynayan bir arkadaşım da açık açık küfretti bana, ne güzel tutuyor işte maç, tutan maçı izleyip niye yatırıyorsun kuponu diyor.

çok garip şey, hadi bunu da açıklayın.

Bende Süper kupa finalinde hakem tekrarlatınca "Aha yeriz şimdi" dedim ve hooop

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.