gittigidiyor da kore malı samsung f480 telefonlar piyasanın yarı fiyatının da altına satılıyor.
bu telefonların orjinal oldukarı blirtiliyor. alıp kullanan varsa sonuçları hakında bilgilendirme yapabilir mi?
yapacağınız bilgilendirmeler için teşekkürler
bu konuda tecrübei olan arkaşlardan yorumlarını bekliyorum
tamamı çin malı bu cihazların
ucuz malın yahnisi olmaz
Benimkinin üstüne basa basa çin malı olmadığı yazılıydı, o yüzden Kore malı olduğunu sanıyorum. Hiç bir halta yaramaz ben aldım ne yapacağım diye düşünüp duruyorum... Dokunmatiği ısıya duyarlı parmağınızı üzerinden geçirdiğinizde (değdirmeden demek istiyorum) devreye giriyor. Birde kendi kendine oradan oraya gidip duruyor, olmayacak yerlere (istemediğiniz, hatta aklınıza bile getirmediğiniz) yerlere girip çıkıyor. 3 Ayrı firmware güncellemesi yaptım, yinede düzelmedi. İnternetten amıştım (250 TL), adam zaten değişim yok diyordu ama dün itibari ile artık hiç görünmüyor. Birde Samsung'a soracağım çaresi var mı diye ama pek umudum yok. 250 liranın üzerine bir bardak su içeceğim herhalde...
aynen ben de internetten 250 liraya aldım, aynı sorunlar benim cihazda da vardı. Dokunmatiği filan çok dandik kasası da kalitesiz. Başka bir telefonla takaslamak için telefoncuya götürdüm; telefoncu takasta 100 lira saydı :) Cihazın çin malı olduğunu telefoncu da teyid etti; bu cihazlara orjinal board üzerine çin malı kasa takarak imei klonlayıp piyasaya sürmüşler, cihaz kore malı filan değil, samsung fabrika çıkışı hiç değil, nerde nasıl üretildiği belli olmayan cihazlar işte. Orjinal samsung diye satanlar tüketiciyi kandırıyorlar, bu cihazların satıcıya gelişi ortalama 100-150 arasıdır, gayet güzel kar ediyorlar. eee bu kadar para varken işin içinde yalandan kim ölmüş ORJİNAL SAMSUNG işte :)
quote:
Orijinalden alıntı: gonzalez_10
aynen ben de internetten 250 liraya aldım, aynı sorunlar benim cihazda da vardı. Dokunmatiği filan çok dandik kasası da kalitesiz. Başka bir telefonla takaslamak için telefoncuya götürdüm; telefoncu takasta 100 lira saydı :) Cihazın çin malı olduğunu telefoncu da teyid etti; bu cihazlara orjinal board üzerine çin malı kasa takarak imei klonlayıp piyasaya sürmüşler, cihaz kore malı filan değil, samsung fabrika çıkışı hiç değil, nerde nasıl üretildiği belli olmayan cihazlar işte. Orjinal samsung diye satanlar tüketiciyi kandırıyorlar, bu cihazların satıcıya gelişi ortalama 100-150 arasıdır, gayet güzel kar ediyorlar. eee bu kadar para varken işin içinde yalandan kim ölmüş ORJİNAL SAMSUNG işte :)
çok ilginç.önceden çin malı board'a orj. kasa takıp ''orjinaliyle birebir aynı görünümde'' diye satarlardı.şimdi orj. board'a çin malı kasa takmaları çok tuhaf.
yorumlarınızdan sonra almaktan vazgeçtim arkadaşlar.
tşk...
arkadaslar bnde 300 tl ye o dedikleri samsun m8800 pixon aldım telin hiç sorunu yok camera felan harika ancak telin bataryasının altında imeisi yazıorya her telde oldugu gibi onu sorgulattıgımda sagem cıkıo yani *06# yapsamda aynı imei kasadakide aynı imemi ancak sagem tel olarak görünüo çin malımıdır bu tel
quote:
Orijinalden alıntı: gonzalez_10
Hocam ben ce o telefoncu kendi kafasına göre konuşmuş.Madem çin malıymış neden 100 tl veriyor o zaman.Kusura bakmasın ama çin telefonuna hiçbir telefoncu bırakın 100 tl vermeyi 20 şira bile vermez.Aklı sıra aldıgı mala bahane bulup ucuza kapatacak sizden 100 tlye alacak daha sonra yüzde yüz orjinal oldugunu soyleyerek baska bir alkıcıya en aşşa 200 liradan satacak.Bakalım ona da diyecek mi bu telefonun boardu orjinal ama kasası cakma diye.Bırakın inanmayın bu boş laflara. GG üzerinde samsungun başka bir modeli olan s8300 da neredeyse piyasa fiyatının yarı fiyatından bile aşagıya satılıyor.Aynı şekilde Samsung d900i,g600,u600,u900 gibi cihazlar da aynı şekilde piyasada yarı fiyatından satılıoyorlar.O zaman bunların da mı içi orjinal dışı sahte oluyor sorarım o telefoncuya?Bu kadar sacma şey ilk defa duyuyorum. Bu cihazların ucuz olmalarının tek sebebi trye kacak yollardan gelmeleri ve garantisiz spot ürün olarak satılmaları,ve fake imei ile kayıtlandırılıp maliyetlerinin ucuza gelmesi.Yanında verilen aksesurlar haric telefonlar kesinlikle orjinal olduguna inanmaktayım ben şahsen.Ama yanında verilen batarya usb kablo vs sahte.Ki zaten piyasanın yarı fiyatı olunca bunlar da kacınılmaz olarak sahte oluyor.Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte.
arkadaşlar bende f 480 aldım.279 liraya adam %100 olumlu yorum almış.adam gerçekten güvenilir ama benim şansımdanmıdır nedir. 1. telefom donma sorunu yüzünden tekrar gönderdim saolsun yenisini gönderdi.3 gün falan düzgün çalıştı daha sonra oda donmaya başladı sanırım bu telefonlaır kronik sorunudur. arkadında kore malı yazıyor ama sürekli donup duruyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mhsahan
arkadaşlar bende f 480 aldım.279 liraya adam %100 olumlu yorum almış.adam gerçekten güvenilir ama benim şansımdanmıdır nedir. 1. telefom donma sorunu yüzünden tekrar gönderdim saolsun yenisini gönderdi.3 gün falan düzgün çalıştı daha sonra oda donmaya başladı sanırım bu telefonlaır kronik sorunudur. arkadında kore malı yazıyor ama sürekli donup duruyor.
kardes yanlış yapmışsın. ayrıca cok para vermişsin spot f480ler 190 tlye kadar düştü sahibinden comda.bence iade edebilirsen iade et derim
herkes çin diyor yani
arkadaşlar ne çin malısı yahu? telefondan bende 224 tl ye aldım gittigidiyordan. 190 lara düşüyor sahibinden com da ama garantili alışveriş olayı yok. garantili alışveriş olduğu zaman komisyon verdiklerinden fiyat da artıyor. telefonu eşime sevgililer günü hediyesi aldım. telefona ben bile aşık oldum. gps bir telefonda olmassa olmazım o yüzden kendime almadım. GPS i olsa düşünmeden alacağım bir telefon. ince küçük. dokunmatiği hassas (capacitive) herkes kapasitif ekran ister busefer de hassas diye şikayet etmişler. daha ne olsun? hassas ve hızlı işte... donme filan yok. kamera 5 mp çözünürlükte görünüyor ama kalite 3.2 bence... ama çekimler çok güzel... canlı ve parlak özellikle dış ortamda ışıklı durumda. bu her telefon için geçerli... tek sorun herkesin dediği gibi pil. yan sanayi pil veriyorlar yanında. 1,5-2 günü geçmiyor pili. orjinal pil alacağım bakalım ne olacak. bunun dışında hiçbir sorunu yok. kasası kırmızı aldım hanıma red edition. süpper ötesi... kaliteli kasa çelik fırçalı arka kapak. bence telefon 200 lira civarına bedava... çin malımı derseniz belki kısmen öyle... yani bazı parçaları çin malı olabilir. adamlar yedek parça gibi samsungdan anakartı alıp diğer kompanentleri (kamera,kalvye tuş takımı pil vs) ekleyip topluyolar. farketmez telefon kalitesi bence son derece güzel. düşünmeden alın. ha arıza olursa ne mi olacak? 1. cisi zaten 200 lira.. diğer çakma çift hatlı çin malları da bu paraya. 2. yedek parça gittigidiyorda bile mevcut. çin sitelerinden (meraklı olanlar bilir) ekranını, kasasını, ve tüm parçalarını rahatlıkla ucuz fiyatlara getirtebilir. ama Türkiyede de bol bol yedek parçası çok ucuza mevcut. korkulacak bişey yok. sonuç olarak karşılaşacağınız tek sorun aldığınız satıcı ile dialog. güvenli alışverişi 10-20 lira fazla vererek tercih edin derim. 3 gün onaylama hakkınız var onaylamassanız 1-2 gün daha uyarılarak filan süre kazanabiliyosunuz. kargo ulaşmadı gibisinden. bol bol deneyin. kurcalayın. içinize sinmeyen bir yer varsa hemen alıcı ile irtibata geçip değişim yad aiade istersiniz. iade yok diyolar ama paşa paşa iade alıyolar. bu ürün orjinal değil kardeşim bende orjinali var isterseniz karşılaştıralım yasal değil yaptığınız filan dediğiniz anda zaten fazla ısrar etmezler. normalde de ısrar etmiyolar çünkü %80 müşteri memnun kalıyor. bende kaldım. yazılım atmalar yada imei sorunları rahat çözülüyor bu telefonlarda... az bir bilgi ve çabayla halledilir. kardeşim ne uğraşcam derseniz verin bi telefoncuya çözemeyecekleri sorun yok.... saygılar...
Hiç riske girme kardeş paran cebinde kalır.
quote:
Orijinalden alıntı: gsscorps
arkadaşlar ne çin malısı yahu? telefondan bende 224 tl ye aldım gittigidiyordan. 190 lara düşüyor sahibinden com da ama garantili alışveriş olayı yok. garantili alışveriş olduğu zaman komisyon verdiklerinden fiyat da artıyor. telefonu eşime sevgililer günü hediyesi aldım. telefona ben bile aşık oldum. gps bir telefonda olmassa olmazım o yüzden kendime almadım. GPS i olsa düşünmeden alacağım bir telefon. ince küçük. dokunmatiği hassas (capacitive) herkes kapasitif ekran ister busefer de hassas diye şikayet etmişler. daha ne olsun? hassas ve hızlı işte... donme filan yok. kamera 5 mp çözünürlükte görünüyor ama kalite 3.2 bence... ama çekimler çok güzel... canlı ve parlak özellikle dış ortamda ışıklı durumda. bu her telefon için geçerli... tek sorun herkesin dediği gibi pil. yan sanayi pil veriyorlar yanında. 1,5-2 günü geçmiyor pili. orjinal pil alacağım bakalım ne olacak. bunun dışında hiçbir sorunu yok. kasası kırmızı aldım hanıma red edition. süpper ötesi... kaliteli kasa çelik fırçalı arka kapak. bence telefon 200 lira civarına bedava... çin malımı derseniz belki kısmen öyle... yani bazı parçaları çin malı olabilir. adamlar yedek parça gibi samsungdan anakartı alıp diğer kompanentleri (kamera,kalvye tuş takımı pil vs) ekleyip topluyolar. farketmez telefon kalitesi bence son derece güzel. düşünmeden alın. ha arıza olursa ne mi olacak? 1. cisi zaten 200 lira.. diğer çakma çift hatlı çin malları da bu paraya. 2. yedek parça gittigidiyorda bile mevcut. çin sitelerinden (meraklı olanlar bilir) ekranını, kasasını, ve tüm parçalarını rahatlıkla ucuz fiyatlara getirtebilir. ama Türkiyede de bol bol yedek parçası çok ucuza mevcut. korkulacak bişey yok. sonuç olarak karşılaşacağınız tek sorun aldığınız satıcı ile dialog. güvenli alışverişi 10-20 lira fazla vererek tercih edin derim. 3 gün onaylama hakkınız var onaylamassanız 1-2 gün daha uyarılarak filan süre kazanabiliyosunuz. kargo ulaşmadı gibisinden. bol bol deneyin. kurcalayın. içinize sinmeyen bir yer varsa hemen alıcı ile irtibata geçip değişim yad aiade istersiniz. iade yok diyolar ama paşa paşa iade alıyolar. bu ürün orjinal değil kardeşim bende orjinali var isterseniz karşılaştıralım yasal değil yaptığınız filan dediğiniz anda zaten fazla ısrar etmezler. normalde de ısrar etmiyolar çünkü %80 müşteri memnun kalıyor. bende kaldım. yazılım atmalar yada imei sorunları rahat çözülüyor bu telefonlarda... az bir bilgi ve çabayla halledilir. kardeşim ne uğraşcam derseniz verin bi telefoncuya çözemeyecekleri sorun yok.... saygılar...
telefon usb kablo ile pcye baglandıgında sadece şarj oluyor data transferi yapmıyor.ve şarjı cok cok az gidiyor.menude dolasmak ölüm. sanırım bunlar bu cihazı almamak için yeterli
aman hocam hic bulasma
Hastayım aylar yıllar önce kapanmış bir konuyu arayıp bulup çıkartıp birinin mesaj yazıp diğerlerininde yeni konuymuş gibi devam etmesine... Bu yine bişey değil adamın 3 sene önce sorduğu cevaplarını aldığı konuya bile yeni sorulmuş gibi cvp verenleri gördüm... Büyük kabiliyet yani...
şimdi farkkettim cidden hoplatanin konuyu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme