Şimdi Ara

Kopyalanamayan CD’ler mi geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Müzik devleri Napster benzeri şarkı paylaşımını engellemek için yeni bir CD türü üzerinde çalışıyor.— Dünyanın önde gelen plak şirketleri Universal Music, Sony Music, AOL Time Warner, Warner Music, EMI ve Bertelsmann, kopyalanamayan ya da dijital müzik formatına dönüştürülemeyen özel bir tür CD üzerindeki deneme çalışmalarına başladı.İsrailli Midbar Techrnologies ve Amerikalı Macrovision firmalarının teknolojilerinin kullanıldığı yeni yöntem sayesinde, CD’lerin MP3 formatında dijital müziğe dönüştürülmesi ve Napster benzeri programlar aracılığıyla paylaşılmasının engellenmesi hedefleniyor.
    Pazar araştırma şirketi Jupiter’den Aram Sinnreich, kopyalamaya karşı korumalı CD’lerin yakın bir zamanda yaygınlaşmasının çok zor olduğunu düşünüyor. Bu tür bir teknolojinin geri tepme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Sinnreich, “Tüketicilerin çoğu bu tür çözümlerden hoşlanmıyor. Bu CD’ler müzik endüstrisi için Napster’dan daha kötü bir tehlike olabilir” dedi.

    YENİ YÖNTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
    Kopyalamaya karşı korumalı CD ile ilgili detaylı bilgi verilmiyor, ancak yeni teknolojinin, tüketici CD’lerindeki standart ile bilgisayar CD’lerindeki standar arasındaki farktan yararlandığı belirtiliyor. Bilgisayarlardaki CD sürücüleri, normal CD player’lara göre daha hassas ( toz-çizik vb.) Bu yüzden CD’lere küçük hatalar eklendiğinde, teorik olarak, dinlemenin mümkün olacağı ancak kopyalamanın engelleneceği tahmin ediliyor.
    Bir başka değişiklikle yeni CD’lerde bilgisayardaki CD sürücüsünün ‘kafasını karıştıracak’ küçük modifikasyonlar yapılıyor. Midbar ve Macrovision yetkilileri, yapılan denemelerde kopyalanmaya karşı korumalı CD’lerin müzik kalitesi açısından normal CD’lerden geri kalmadığını gördüklerini söylüyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.