Şimdi Ara

Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap)
    Köpekler Hakkında Her Şey
     Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap)

Merhaba arkadaşlar, bu konu altında köpekler hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Soru soran herkese yardımcı olmaya çalışacağım.
    Doğduğumdan beri köpeklerle büyüdüğüm için mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli köpeklere özel bir ilgim var.

Hem yıllarca köpek beslediğimden, hemde köpekler hakkında yaptığım araştırmalardan yola çıkarak çoğu sorunuza cevap verebileceğimi düşünüyorum.

Bu konular hakkında bilgili diğer arkadaşlarda soruları yanıtlamama yardımcı olursa sevinirim. Ne kadar çok kişi olursak o kadar hızlı cevap ulaştırırız sorulara.

Soru cevaplamama yardımcı olmak isteyen arkadaşlar konu altına mesaj atarak yada bana özel mesaj atarak haber verirlerse bu mesajı editleyerek listeye isimlerini ekleyebilirim.

Konu Yetkilileri

Samwell Tarly

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samwell Tarly -- 7 Haziran 2015; 15:57:33 >

• Labrador nasıl bakımı,aşısı birde kokuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

Labrador nasıl bakımı,aşısı birde kokuyor mu?

Eski bir arkadaşımın labradoru vardı ama aşırı bir kokusu olmuyordu.
    Sürekli yanında birilerini istiyor, yalnızlığa pek gelemiyor. Sürekli oyun oynayıp sevmeniz gerekiyor kısacası. Tam bir aile köpeği diyebilirim, çocuklara karşıda çok uysal.

Zeki köpekler oldukları için tuvalet eğitimini falanda verirken fazla zorlanacağınızı sanmıyorum bunlar dışında.

Birde herkese söylediğim bir şeyi daha söyleyeceğim; durumun varsa çiğ et diyeti uygulamanı öneririm. Kesinlikle mamalara oranla oldukça sağlıklı.
    Genelde herkes haşlanmış et veriyor sağdan soldan duyduğu bilgilerle çiğ etin zararlı olduğunu düşünüp ama asıl et piştikten sonra köpeğin alacağı bütün besini yok ediyor içinden. Ayrıca köpeği hasta falanda etmez çiğ etler. Yalnız sakatat fazla vermemek gerek, en fazla haftada 1 gün.

Bunlar dışında yazacak aklıma pek bir şey gelmedi. Merak ettiğin başka bir şey kaldıysa sorabilirsin.

• Samwell Tarly kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu köpek bizim köyde. Dolaşıyordu geçen gün yiyecek falan arıyordu galiba. Bugün gördüm yolda yerde yatıyordu ilk başta ölü sandım. Yanına gidince başını kaldırdı baktı. Arka ayaklarda sorun var sanırım. Yarın gidip süt ekmek falan vermeyi düşünüyorum. Acaba bana mikrop bit pire falan geçer mi? Eldiven alayım diyorum ameliyat eldivenlerinden birde kutu bulayım bunu kutuya koyup kulübe var bizim oraya götüreyim. İyileşene kadar ne vermek lazım vitamin olsun ilaç olsun. Burada veterinerde yok bu hayvanı iyileştirmek lazım üzülüyorum durumuna.

Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap) Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap)

• quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

Arkadaşım bu köpek bizim köyde. Dolaşıyordu geçen gün yiyecek falan arıyordu galiba. Bugün gördüm yolda yerde yatıyordu ilk başta ölü sandım. Yanına gidince başını kaldırdı baktı. Arka ayaklarda sorun var sanırım. Yarın gidip süt ekmek falan vermeyi düşünüyorum. Acaba bana mikrop bit pire falan geçer mi? Eldiven alayım diyorum ameliyat eldivenlerinden birde kutu bulayım bunu kutuya koyup kulübe var bizim oraya götüreyim. İyileşene kadar ne vermek lazım vitamin olsun ilaç olsun. Burada veterinerde yok bu hayvanı iyileştirmek lazım üzülüyorum durumuna.

Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap) Köpekler Hakkında Her Şey (Soru-Cevap)

Eğer köpeğin açıkta yarası falan yoksa mikrop falan kapacağını düşünmüyorum ama illa güvenlik önemli dersen takabilirsin eldiven. Hatta mümkünse köpeği eve götürüp yıkayıp tara istersen, daha iyi olur.

Bu arada ekmek vermeni önermem, köpeklere ekmek zararlı.

Ayrıca köpeğe bakmak istemezsen çeşitli forumlarda, Facebook sayfalarında falan konu açıp sahip arayabilirsin. Köpek küçük ve sevimli olduğu için anında sahip bulur zaten kendine.

İyileşene kadar vitamin yada ilaç falan öneremem ama iyi beslendikten, bakıldıktan sonra birşey olmaz herhalde. Kesin bir şeyde söyleyemem buradan tabi ama.

• peki büyük sokak köpeklerine marketten aldığımız tavuk ciğer taşlık vs versek çiğ olarak zararı olur mu? ucuz olduğu için alıp veriyorum arada buradaki köpeklere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

peki büyük sokak köpeklerine marketten aldığımız tavuk ciğer taşlık vs versek çiğ olarak zararı olur mu? ucuz olduğu için alıp veriyorum arada buradaki köpeklere.

Köpeklerin haftada 1 günden fazla sakatat yemeleri zararlı oluyor. Et falan verirsende çiğ ver, ısıttıktan sonra köpeğin alacağı bütün vitaminler gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.