Şimdi Ara

Köpek Cins Seçimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Sizlerden yaza doğru almayı planladığım yavru köpeğin cinsinin seçimiyle ilgili yardım almak istedim.

    28 yaşındayım 1+1 Ortak bahçesi bulunan bir sitede eşimle ikimiz yaşıyoruz. Evimiz bahçe katı olduğu için balkondan bahçeye direk çıkış var fakat bahçe müstakil değil, sitenin yeşil alanı.

    İlk köpek tecrübemiz olacağı,köpeği evde besleyeceğimiz ve biz evde yokken evde yaşayacak olduğu için ilk düşündüğüm cins Golden Retrieverdı.

    Fakat evimiz bahçe katı olduğu için hırsız tehtidine karşın biraz daha koruma köpeği olmasını istiyoruz, bu durumdada aklıma görselini ve karakter yapısını çok sevdiğim Rottweiler geldi. Biraz araştırdığımda ilk defa köpek sahiplenecek insanlara tercih edilmeyen bir tür olduğunu, gerekli dominantlık gösterilemediğinde köpeğin sahibine bile liderlik sağlamaya çalışıp saldırdığı haberlerini gördüm.

    Araştırmalarım sonucunda şuanda Doberman cinsine daha yakınım, Rottweiler cinsiyle karşılaştırıldığında sahibine daha az agresiflik gösteren bir cins. Bu cinste bildiğim kadarıyla ilk defa köpek sahiplenecek insanlara çok uygun görülmüyor.

    Tüy sorunu az olan köpek benim için daha uygun olacaktır, işten geldikten sonra günde 1 saat koşu ve yürüyüş için vakit ayırabilirim.

    Sizlerin tavsiyesi nedir?







  • Rot, Doberman, amstaff, alman kurdu vs ırklar tamamiyle bekçi köpekleridir. Çok iyi koruma sağlarlar fakat ilk defa besleyecekseniz çok çok çok çok çok zor. Bu ırklarla tecrübesiz baş edemezsiniz. O yüzden önce siz bir eğitim alın sonra bu işi girişin. Aksı taktirde köpeği alırsınız bir süreden sonra barınağa yada sokağa salarsanız benden demesi. O kadar tecrübeli olmama rağmen Amstaff ırkı bir köpeğim var bazen ben bile çok zorlanıyorum.
  • Rot pitbull staff doberman falan uygun olmaz hem başlangıç için uygun hem de koruma yapmasını istiyorsanız Alman çoban köpeği en güzel tercih olabilir ama tüy dökümü fazladır boxer ve dalmaçyalı da iyi tercihlerdir ama hepsi lider bir sahip ister.Sadece bekçilik bekliyorsanız neredeyse bütün köpekler bekçilik yapar yabancı biri geldiğinde haber verir
  • Eğitim konusunda Cesar Millan vs. olsun tüm videoları izledim fakat daha önce tecrübem olmadığı için erkeklik yapmaya hiç niyetim yok açıkçası:). Eğer bu cinsler hakkındaki düşünceler dominant karakterli olduğuysa sanırım Erkek bir Goldenla yolumu birleştireceğim.

    Alman Çoban Köpeği evde beslemeyi düşündüğüm için tüy ve koku konusunda bana sıkıntı olacaktır.
  • Internetim bağlansın yardımcı olayim akşama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.